Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan szerelőt kellene találni aki nem lenyúlni akar hanem segíteni ! Ha valami van a dob és az üstház között, az a fűtőszál kiszerelése után ki lehet " bányászni ". Nem mindég egyszerű, csak akarat kérdése.
Sziasztok, újabb tanácsot szeretnék kérni ezúttal vízszintszabályzó méréssel kapcsolatban! Hogyan és mit kell rajta mérni?
Az 5.11-es ábrán láthatod hogyan néz ki körülbelül belülről. Kapcsolókat kell benne mérned, amik különféle nyomásokon kapcsolnak. Tehát vagy szakadás, vagy rövidzár. A bekötését nem tudom, mert nem ismerem fel így kép alapján, de tán van itt aki tudja.
Köszi, akkor keresnék egy ilyen szerelőt
![]()
Így van, ezt a gépet nem ismerem, lehet, hogy ki kell emelni az üstházat dobostól. Ha elöl van a fűtőszála. Ez viszont nem lehet indok, mert a cseréhez is ki kell venni
![]()
Az ember szerintem arra gondolt hogy csapágyas lett a gép.Sajna ezek tényleg hegesztett üstel készülnek de attól még igaz hogy nehezebben de csapágyazható.
Köszi, már annyi van, hogy ember legyen aki tudja melyik milyen
![]()
Bocsi , de nem lehetne kicsit számunkra is érthetőbben ?
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia!
Egy kicsit bővebben meséld el, mit is értesz az alatt, hogy a "dob alatt valami be volt szorulva"?
Ha kézzel próbáltad fordítani a dobot, simán fordult és zörgött?
Szia igazából most már nincs alá beszorulva mert kézzel nem bírtam arrébb tekerni a dobot mindig megakadt és valami lefékezte de már unom a kézzel mosást ezért szívattam fel fele vizet hátha a nyomás arrébb löki akármi is van benn,és így is lett.Kicsit zörgött de aztán megy a mosógép csak hallom a centrinél,hogy valami lehet ott mai hozzá ér a dobhoz mert kicsi még zörög.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Candy CTY1046 típusú mosógép. Az volt a hibája hogy nem csinált a semmit a program kiválasztása után. Ez megoldódott mert volt egy-két kontakt hiba a panelon. Meg is örültem hogy csak ennyi volt. De most azt csinálja hogy felveszi a vizet, ráadja a fűtést majd 2-3 perc múlva a fűtést leveszi és az öblítésnél elkezdi megint melegíteni a vizet. De ami a legkülönösebb hogy akkor is fűti a vizet amikor törlöm a programot és akkor veszi le a fűtést amikor kiszivattyúzza a vizet. Biztos hogy a panellal lehet még valami. A relék jók nincsenek beragadva azokat megnéztem. Valakinek van valamilyen ötlete tapasztalata ilyen hibával kapcsolatban. Tud valaki segíteni? A vezérlőpanel így néz ki. Idézet: „Bocsi , de nem lehetne kicsit számunkra is érthetőbben ? Én csak egy nő vagyok aki próbál mosógépet szerelni” Ebben az esetben hatásosabb lessz hozzáértő embert keresni, (olyat aki megfelelő szerszámokkal, alkatrészekkel, és tudás birtokában van)esetleg szerelőt. ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Az üstben, csak a fűtőbetét és annak a rögzítője van, de azt nem tudom elképzelni, hogy egyik pillanatról a másikra megakassza a dobot úgy, hogy azt kézzel ne lehessen forgatni, amikor pedig a szivattyú elindul, akkor meg működjön a gép rendesen! Már csak azért sem, mert amennyiben a fűtés "esett szét", megáll a gép, vagy nem fűt, de jelentkezik a hiba! Kérdezek egy érdekeset! Van kisgyermek a családban? Esetleg Ő nem dobott valamit a kivett mosószer adagoló helyén keresztül a gépbe? Valami játékot, vagy valami mást? Máshol ugyanis egy elöltöltős gépbe nem kerülhet a dobon kívülre idegen tárgy! Legalábbis akkora nem, hogy az megakassza a dobot! Ne fogadd el, hogy "centrizéskor csörög, de megy"! Le kell venni az üstszájgumit és megnézni, mi van benne, ami a zörgést előidézi! Addig, amíg nagyobb bajt nem okoz!
Szia!
A zárlatos fűtőbetét hogyan fűt? Üdv.: Feri
Úgy,hogy a víz vezeti az áramot és zárul az áramkör,épp ezért fűt akkor is ha nem kéne,hiszen a védőföldön keresztül kapja a nullát!
Az átvezetés és a zárlat két különböző fogalom. Átvezetés esetén ha van EV relé akkor lekapcsolja a fogyasztót a hálózatról, nem fűthet. Ha zárlat van akkor a kismegszakító kapcsolja le a fogyasztót a hálózatról, nem fűthet. Védőföldön keresztül nullát kap? Hogyan?
Üdv.: Feri
Most viccelsz?,ha lyukas a betét akkor fűt állandóan,egyébként tedd a fázisra a próbalámpát és a másik felét a földre,világítani fog(na,így fűt a betét is).
Idézet: „Ha zárlat van akkor a kismegszakító kapcsolja le a fogyasztót a hálózatról,” Vagy nem.Sok helyen még fi relé sincs.A megszakító meg akár össsze is lehet égve.De ez a hiba könnyen kiszűrhető ha megfordítod a csatlakozódugót a konnektorban.
Bocsánat, hogy bele vau-zok Esetleg melltartómerevítő, vagy hasonló nem kerülhetett a dobba? Találkoztam hasonló esettel, vagy a legrosszabb, az a csapágy.Merevítőkből már egész gyüjteményem van.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Köszönöm előre is a segítséget, van gyerek a családba de már nem olyan kicsi,hogy bele dobáljon a gépbe bármit is.A férjem munkás ruháit mostam amikor jelentkezett a probléma de előtte nem volt semmi a zsebébe ezért fogalmam sincs,hogy mi történhetett az utolsó mosásnál.
Ha levetettem az üstszájgumit utána tud még rendesen működni a gép? Mert az a szerelő akivel beszéltem azt mondta, hogy egyáltalán nem lehet bele nyúlni ebbe a gépbe csak ha teljesen szét szedi de utána már nem lehet használni,csak ha kicserélem az egész öntvény dobot.Nagyon köszönöm a segítséget előre is, és ha esetleg tudnátok ajánlani egy nem túl drága de megbízható szerelőt Budapesten a XVIII.kerület környékén akkor azt is megköszönöm.
A dobból nem eshet semmi az üstbe mosás közbe! Az üstszájgumit nézd meg, hogy az előlemez peremére hogyan van feltéve. Ha minden igaz, egy drótgyűrűvel, amit vagy csavarral, vagy egy rugóval feszítenek meg. Ezt levéve, lefejthető az üstszájgumi a peremről és macerásan ugyan, de bele lehet nézni az üstbe. Legalábbis az első részébe, ahová, ha sikerül, ki lehet "csalogatni" a zörgés okozóját. Amennyiben a csapágy esett szét, az is bekerülhet az üstbe, de az nem csak centrizéskor hallható, hanem mosás közben is őrült hangja van.
A melltartómerevítő hogyan került az üstbe? Meg tudtad állapítani? Esetleg a dobon van akkora lyuk? A csapágyra pedig azért nem gondolok, mert azt nem csak centrizéskor lehet hallani, ha már annyira gatya, hogy a golyók az üstbe kerültek! Akkor már a szomszédok is anyáznak amikor megy a gép!
![]()
Pedig a melltartó tű sűrűn előfordul az üstben ! Jó párat kiszedtem, szerencsés esetben a vége még kilóg a dobba, valamelyik lukon. Fogóval ki lehet húzni. A dobot is megfogja ha elgörbül, viszont éktelen zajt képes kelteni
![]()
Az a helyzet,hogy ennek a gépnek az elején a gumi ragasztva van
![]()
Nem vonom kétségbe, csak mivel én alkalmi szerelő vagyok, még nem találkoztam ilyennel. A sajátban sem fordult még elő, ezért kérdeztem. Én még csak hajcsatot és ötforintost, tízforintost találtam a szivattyúban. A pénzen törtem a fejem, hogyan kerülhetett oda? Valószínűleg amikor betették a ruhát a dobba, akkor eshetett mellé, bele az üstbe, mert az már tényleg nem fér át a lyukon. Mármint a pénzérme. Ettől kezdve már a merevítőkre is fogok figyelni, ha zörgős géppel akadok össze.
Akkor pedig valóban pontosan meg kell állapítani, mi is okozza a zörgő hangot. Ha valóban a csapágy, akkor szét kell nézni a felújított gépek között. Ha valami beesett az üstbe, akkor én csak leszedném az üstszájgumit, vagy valahol megbontanám, mert nem hiszem el, hogy nem lehet megoldani! Bár, nem ismerem ezt a típust, de szedtem már szét ragasztott üstöt, megoldható! Természetesen, nem vállalja mindenki! Korábban már botesz és sztevepapa is említette, hogy a régebbi Miele gépek elnyűhetetlenek. Szerintem a régebbi felültöltős Whirlpool AWT 1000-es centris gépek se rosszak. Azok jól szerelhetők, alkatrész is van hozzá. Annyit biztosan elmegy egy jól felújított 30-40000 forintos régebbi gép, mint egy mostani csili-vili "barbiruha mosógép" 100000-ért!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |