Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Meg kell a rajzát keresni , és pozició szám szerint fogod tudni.Viszont azon a környéken egy elég csúnya ív húzás is történhetett, ami következtében némelyik alkatrész szinte felrobbant , illetve túláramot kaphatott.Többek közöt , ha jól látom egy stab ic , és környezete.
Az , hogy egy ilyen megégett alkatrészen mérsz valamilyen értéket az már nem használható. Tehát , csak rajz szerint beazonosítva az alkatrészeket , lehet ezt helyre hozni.
Köszönöm a választ! Elég kemény dió ,főleg nekem
Megtaláltam a rajzot. Ezt RJK5010 ezt mivel lehet ki mérni?
Ez egy fet. Egy multiméterrel ki tudod mérni. Guglizz rá,hogy fet mérése. Skori oldalán is jól le van írva,hogy hogyan kell.
István
SZIASZTOK VAN EGY GONDOM BE TUDJA EZT AZ ALKATRÉZT SZEREZNI VALAKI VAGY TUDJA HONNAN TUDNÁM BESZEREZNI MEGMETT MLT666 REV 2.5 HUNDAY LCD TV RÉSZE
A következőkre jutottam. A képernyő hátulján a feszültségek: Vs=80,5V; Vw=185,4V; Va=63,2V; Vx55,1V. Mivel ez nem egy tv, hanem egy tv-monitor, így normálisan jelet sem tudtam adni neki, mert ha rádugtam laptopra, a laptop sem csinált semmit és bármelyik hangbemenet-re dugtam kábelt, sosem jött hang. Valamint van egy külső tuner egységem a tv-hez, de azt ha bekapcsolom pirosan villog a ledje gyorsan. Ha összekötöm a tv-vel egy vga kábel segítségével, akkor sem történik semmi.
A tv pontos működése jelenleg annyi, hogy áram alá helyezem, bekapcsolom, piros led zöldre vált -> bekattan a relé -> felvillan a képernyő kb fél másodpercre -> eltelik kb 5-6 másodperc, majd a zöld led gyorsan villogó pirosra vált. A méréseket két digitális multiméterrel mértem, mert egyik sem egy minőségi darab. Szóval a következő adatokat mértem, zárójelben a két multiméter által mutatott értékek: -Vs: 79,9V és 80,8V; ez az egy feszültség, ami a relé leaoldás előtti másodpercig tartotta a feszültségeket -Vw: 184,8V és 188V; ez a feszültség csak egy töredék másodpercre jelenik meg, majd fokozatosan csökken, ahogy a kondik kisülnek -Va: 62,8V és 63,6V; ez a feszültség is egy pillanatra jelenik meg, majd lecsökken kb 37V-ra. A led lekattanása után csökken 0-ra -Vx: 54,9V és 55,6V: ez Vw-hez hasonlóan viselkedik Átnéztem a forrasztásokat, de nem láttam sehol hibát, bár szemmel még mindig elég nehéznek tartom ezt.
Megnézitek hogy jót találtam e? Sz.-könyv csak ha veszek hozzá valamilyen alkatrészt ne vegyek hülyeséget. Köszönöm!
A 406-IC környékén lemértem a diódákat ellenállásokat,azok jók. Megtaláltam a táblázatba a C462- 1µF 25V és a C426- 470pF 50V. (A 133 oldal IC 406-és 136 oldal Q 406 ezekből nem sok mindent tudtam kihámozni,max annyit hogy Q 406 = RJK5020). Ma este a Fet-et kimérem,most egyenlőre csak keresgélek hogyha ami hibás tudjam majd mit kellene venni. (ja és kérdés hogy mi mennyibe kerül).
Jó ez legalább egy induló irány , hogy meglennének az értékek , csak a táp valamiért tilt.
Nos ez bármitől is lehet, viszont ezt úgy tudod kiszűrni , hogy az y , és majd utána a z modulnak a csatlakozóit széthúzod , aztán csinálsz egy próba indítást .Remélhetőleg kiderül , hogy melyik modul miatt tilt.Arra kel figyelni , hogy ne legyen egyszerre mind a két modul leválasztva , tehát egy mindig legyen rajta .Tehát az egyiket leválasztod próba , ha semmi változás , akkor ezt vissza , majd a másik modult leválasztod , és próba .Ilyenkor nem lesz kép , viszont hangnak lennie kellene , persze ha nem tilt le addig a táp .Ja mindenképpen tv mód kell nem pedig monitor. Jó lenne valamit tudni a tévé elő életéről.
-hogyha totál megegyezik a rajzon lévő a te tévéddel , akkor jót.
A passzív alkatrészek smd , kondenzátorok , ellenállások filléres dolgok 1 - 2 ft darab ár.Az aktív alkarészek , vagy nagyobb értékű elektrolit kondenzátorok már drágábbak , de azok se vészesen.
Az IC-és a Fet-el vagyok bajba hogy az itteni elektronikai boltokban milyen néven keressem.
Nagyítót és pákát kézbe venni, lessz ott sok elengedett forrasztás! Ezután jöhet a tápfeszek mérése.
A 0,12 Ohm nál mutat valamit a multi? Nekem nem mutatott semmit. Rossz? ,vagy ez olyan kevés hogy ki sem mutatja?
Ha semmit nem mutat akkor szakadt , rövidzárat kell mutatnia, mint mikor összeérinted a mérőcsúcsokat
Értem!, de ezt én a 200 ohm os állásnál mértem, az ekkora teljesítményt dióda állásnál mérjem?
Mint írtam rövid zár minden méréshatárban
Nem tudok semmit sajna az előéletéről. Egy sráctól vettem pár utcányira, Németországból hozta haza.
Van egy fully 8-as univerzális távirányítóm, azt ráprogramoztam a tv-re, csak nem tudom, hogy hogyan kell átváltani tv módra, meg azt se igazán, hogy melyik csatiba kellene hang jelet dugnom, mert végig próbáltam az összes audio bemenetet.
Teszel egy dvd lejátszót a scart bemenetére , és kész.
Pont ez az, hogy nincs scart bemenet. Közben találtam egy user manualt, ami alapján jól kötöttem, de majd megpróbálom még egyszer. Ha a sima vga kábel jó (mert a csatija az), akkor mennie kellene.
Például az ilyen tipusu USB stickes vevők , mint ez USB 2.0 Digital DVB-T SDR+DAB+FM HDTV TV Tuner Receiver Stick RTL2832U+R820T2 : Müködnek ezek androidos tableten is ? vagy csak rootolt androidos Tableten? Ha nem akkor egy kiprobált-mükődő márka megjelölést kaphatnék???
Köszönöm a baráti segitséget----Üdv!
Sziasztok!
Csatolok egy videót, az talán jobban bemutatja a problémámat. A VR801 nevű 10K potiról van szó. Mi a szerepe ennek a potméternek, és vajon hogyan lehetne kiküszöbölni a videón látható jelenséget...
A potméter környéki kisebb elkókat kicserélted? Az R803-R806 indító ellenállás páros jó?
C851 (308V), C852 (9,2V) ezt a kettőt cseréltem, a primer oldalon nem látok több elkot.
Méréseim alapján az említett 2 ellenállás is rendben van. A zeneren 6,2V mérhető. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
Üdv mindenkinek!
Ugyan nem tv, de hátha tudtok segíteni, egy monitorról lenne szó, amit hibátlannak hirdettek, megvettem a lányomnak, és hát vannak vele gondok..Olyan mintha túl kontrasztos lenne a kép, de a menűben hiába állítgatom. Szöveg olvasásnál, nem is látszik semmi baj, de képek videók szörnyen zavaróak. Púpos kondit, gyanús részt nem találtam a panelon, minden szinte újnak látszik. Akinek van ötlete kérem ossza meg velem. Néhány kép a hibáról:
Szia!
Gamma szűrő, hiba..... tv-k-ben As 15 ic általában.
Sziasztok!szeretnék segítséget kérni Van egy LG PHILIPS135X24 FX TV ém ma bekapcsolom és csak villog a stend by led Nagy hibája lehet vagy meg lehet még operálni.
Üdv:ar
A táp kimenetén van valahol feszültség? Pufferelkókon mértél?
7V mérhető a C853 elkón, miután a főkapcsolót bekapcsolom, de a led nem gyullad ki.
Ugyan itt kikapcsolt állapotban, de a led világit 135V van, ha bekapcsolom ez visszaesik 125V értékre (ezt lehet a potival szabályozni) ezt most állítottam be erre az értékre a kapcsolási rajz alapján. C855 18V kikapcsolva, 16V bekapcsolva.
Tehát ha nem világít a LED, akkor a kimeneteken alig van valami. Ha a hálózati oldalon minden ellenállás jó, akkor az IC lesz a ludas.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |