Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1093 / 1274
(#) eyess válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Meg kell a rajzát keresni , és pozició szám szerint fogod tudni.Viszont azon a környéken egy elég csúnya ív húzás is történhetett, ami következtében némelyik alkatrész szinte felrobbant , illetve túláramot kaphatott.Többek közöt , ha jól látom egy stab ic , és környezete.
Az , hogy egy ilyen megégett alkatrészen mérsz valamilyen értéket az már nem használható. Tehát , csak rajz szerint beazonosítva az alkatrészeket , lehet ezt helyre hozni.
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Köszönöm a választ! Elég kemény dió ,főleg nekem
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Megtaláltam a rajzot. Ezt RJK5010 ezt mivel lehet ki mérni?
(#) BarnaPili válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 2, 2015 / 1

Ez egy fet. Egy multiméterrel ki tudod mérni. Guglizz rá,hogy fet mérése. Skori oldalán is jól le van írva,hogy hogyan kell.
István
(#) pohoriljak hozzászólása Nov 2, 2015 /

SZIASZTOK VAN EGY GONDOM BE TUDJA EZT AZ ALKATRÉZT SZEREZNI VALAKI VAGY TUDJA HONNAN TUDNÁM BESZEREZNI MEGMETT MLT666 REV 2.5 HUNDAY LCD TV RÉSZE

img_2130.jpg

(#) spgabor válasza eyess hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

A következőkre jutottam. A képernyő hátulján a feszültségek: Vs=80,5V; Vw=185,4V; Va=63,2V; Vx55,1V. Mivel ez nem egy tv, hanem egy tv-monitor, így normálisan jelet sem tudtam adni neki, mert ha rádugtam laptopra, a laptop sem csinált semmit és bármelyik hangbemenet-re dugtam kábelt, sosem jött hang. Valamint van egy külső tuner egységem a tv-hez, de azt ha bekapcsolom pirosan villog a ledje gyorsan. Ha összekötöm a tv-vel egy vga kábel segítségével, akkor sem történik semmi.

A tv pontos működése jelenleg annyi, hogy áram alá helyezem, bekapcsolom, piros led zöldre vált -> bekattan a relé -> felvillan a képernyő kb fél másodpercre -> eltelik kb 5-6 másodperc, majd a zöld led gyorsan villogó pirosra vált.

A méréseket két digitális multiméterrel mértem, mert egyik sem egy minőségi darab. Szóval a következő adatokat mértem, zárójelben a két multiméter által mutatott értékek:
-Vs: 79,9V és 80,8V; ez az egy feszültség, ami a relé leaoldás előtti másodpercig tartotta a feszültségeket
-Vw: 184,8V és 188V; ez a feszültség csak egy töredék másodpercre jelenik meg, majd fokozatosan csökken, ahogy a kondik kisülnek
-Va: 62,8V és 63,6V; ez a feszültség is egy pillanatra jelenik meg, majd lecsökken kb 37V-ra. A led lekattanása után csökken 0-ra
-Vx: 54,9V és 55,6V: ez Vw-hez hasonlóan viselkedik

Átnéztem a forrasztásokat, de nem láttam sehol hibát, bár szemmel még mindig elég nehéznek tartom ezt.
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Megnézitek hogy jót találtam e? Sz.-könyv csak ha veszek hozzá valamilyen alkatrészt ne vegyek hülyeséget. Köszönöm!
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

A 406-IC környékén lemértem a diódákat ellenállásokat,azok jók. Megtaláltam a táblázatba a C462- 1µF 25V és a C426- 470pF 50V. (A 133 oldal IC 406-és 136 oldal Q 406 ezekből nem sok mindent tudtam kihámozni,max annyit hogy Q 406 = RJK5020). Ma este a Fet-et kimérem,most egyenlőre csak keresgélek hogyha ami hibás tudjam majd mit kellene venni. (ja és kérdés hogy mi mennyibe kerül).
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Jó ez legalább egy induló irány , hogy meglennének az értékek , csak a táp valamiért tilt.

Nos ez bármitől is lehet, viszont ezt úgy tudod kiszűrni , hogy az y , és majd utána a z modulnak a csatlakozóit széthúzod , aztán csinálsz egy próba indítást .Remélhetőleg kiderül , hogy melyik modul miatt tilt.Arra kel figyelni , hogy ne legyen egyszerre mind a két modul leválasztva , tehát egy mindig legyen rajta .Tehát az egyiket leválasztod próba , ha semmi változás , akkor ezt vissza , majd a másik modult leválasztod , és próba .Ilyenkor nem lesz kép , viszont hangnak lennie kellene , persze ha nem tilt le addig a táp .Ja mindenképpen tv mód kell nem pedig monitor. Jó lenne valamit tudni a tévé elő életéről.
(#) eyess válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

-hogyha totál megegyezik a rajzon lévő a te tévéddel , akkor jót.
A passzív alkatrészek smd , kondenzátorok , ellenállások filléres dolgok 1 - 2 ft darab ár.Az aktív alkarészek , vagy nagyobb értékű elektrolit kondenzátorok már drágábbak , de azok se vészesen.
(#) vladcepes válasza eyess hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Az IC-és a Fet-el vagyok bajba hogy az itteni elektronikai boltokban milyen néven keressem.
(#) mindenes válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Nagyítót és pákát kézbe venni, lessz ott sok elengedett forrasztás! Ezután jöhet a tápfeszek mérése.
(#) vladcepes hozzászólása Nov 3, 2015 /

A 0,12 Ohm nál mutat valamit a multi? Nekem nem mutatott semmit. Rossz? ,vagy ez olyan kevés hogy ki sem mutatja?
(#) stevepapa válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Ha semmit nem mutat akkor szakadt , rövidzárat kell mutatnia, mint mikor összeérinted a mérőcsúcsokat
(#) vladcepes válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Értem!, de ezt én a 200 ohm os állásnál mértem, az ekkora teljesítményt dióda állásnál mérjem?
(#) stevepapa válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Mint írtam rövid zár minden méréshatárban

Nem tudok semmit sajna az előéletéről. Egy sráctól vettem pár utcányira, Németországból hozta haza.
Van egy fully 8-as univerzális távirányítóm, azt ráprogramoztam a tv-re, csak nem tudom, hogy hogyan kell átváltani tv módra, meg azt se igazán, hogy melyik csatiba kellene hang jelet dugnom, mert végig próbáltam az összes audio bemenetet.
(#) eyess válasza spgabor hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Teszel egy dvd lejátszót a scart bemenetére , és kész.

Pont ez az, hogy nincs scart bemenet. Közben találtam egy user manualt, ami alapján jól kötöttem, de majd megpróbálom még egyszer. Ha a sima vga kábel jó (mert a csatija az), akkor mennie kellene.

rs232.pdf

(#) Lezli46 hozzászólása Nov 3, 2015 /

Például az ilyen tipusu USB stickes vevők , mint ez USB 2.0 Digital DVB-T SDR+DAB+FM HDTV TV Tuner Receiver Stick RTL2832U+R820T2 : Müködnek ezek androidos tableten is ? vagy csak rootolt androidos Tableten? Ha nem akkor egy kiprobált-mükődő márka megjelölést kaphatnék???
Köszönöm a baráti segitséget----Üdv!
(#) Mircsof hozzászólása Nov 5, 2015 /

Sziasztok!
Csatolok egy videót, az talán jobban bemutatja a problémámat. A VR801 nevű 10K potiról van szó.
Mi a szerepe ennek a potméternek, és vajon hogyan lehetne kiküszöbölni a videón látható jelenséget...

List5.pdf

(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

A potméter környéki kisebb elkókat kicserélted? Az R803-R806 indító ellenállás páros jó?
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

C851 (308V), C852 (9,2V) ezt a kettőt cseréltem, a primer oldalon nem látok több elkot.
Méréseim alapján az említett 2 ellenállás is rendben van. A zeneren 6,2V mérhető.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015
(#) pete hozzászólása Nov 5, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Ugyan nem tv, de hátha tudtok segíteni, egy monitorról lenne szó, amit hibátlannak hirdettek, megvettem a lányomnak, és hát vannak vele gondok..Olyan mintha túl kontrasztos lenne a kép, de a menűben hiába állítgatom. Szöveg olvasásnál, nem is látszik semmi baj, de képek videók szörnyen zavaróak. Púpos kondit, gyanús részt nem találtam a panelon, minden szinte újnak látszik. Akinek van ötlete kérem ossza meg velem. Néhány kép a hibáról:
(#) stevepapa válasza pete hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia!

Gamma szűrő, hiba..... tv-k-ben As 15 ic általában.
(#) aramis hozzászólása Nov 5, 2015 /

Sziasztok!szeretnék segítséget kérni Van egy LG PHILIPS135X24 FX TV ém ma bekapcsolom és csak villog a stend by led Nagy hibája lehet vagy meg lehet még operálni.
Üdv:ar

A táp kimenetén van valahol feszültség? Pufferelkókon mértél?
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

7V mérhető a C853 elkón, miután a főkapcsolót bekapcsolom, de a led nem gyullad ki.
Ugyan itt kikapcsolt állapotban, de a led világit 135V van, ha bekapcsolom ez visszaesik 125V értékre (ezt lehet a potival szabályozni) ezt most állítottam be erre az értékre a kapcsolási rajz alapján.
C855 18V kikapcsolva, 16V bekapcsolva.

Tehát ha nem világít a LED, akkor a kimeneteken alig van valami. Ha a hálózati oldalon minden ellenállás jó, akkor az IC lesz a ludas.
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia!
Mi ez a gamma-szűrő?
Következő: »»   1093 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem