Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább küldj egy képet.
A kérdésedből az szűrhető le, hogy nem nagyon értesz hozzá. Nem lenne biztonságosabb egy villanyszerelőt hívni?
Ha jól értem a leírtakat a mérőhelynél bojler tápláló ( éjszakai áramkör ) kismegszakítója meghibásodott, ezért nincs meleg víz. Ha ez az óra előtt van cseréltetni kell regisztrált villanyszerelővel aki le is tudja plombálni.
Ha az óra után van, mint írtad szikrázott, meg kell nézni a hiba okát, szükség esetén azt is cserélni. A konnektor bekötési lehetőségét ( régi faszekrényekben még találkozni ilyennel ), bár a szolgáltatók nemigen szeretik a szerelővel nézesd meg. A képen szereplő, ha az ez elosztótáblába van szerelve elfogadhatóbb. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Regisztrált szereló nem plombál.
Hali!
Meggyőződés, és félreértések (már mint nálam, pár ember között) elkerülése végett kérdezem. Ha a teljesítményt (5300W) osztom a feszültséggel, (230V) akkor megkapom az ampert. ~ 23A ?
Olyan fogyasztó esetén, ami alapvetően hőt termel (villanytűzhely, bojler, izzólámpa, stb.) igen. Olyan fogyasztó esetén, ami induktivitást is tartalmaz (villanymotorok) képbe jön még a teljesítménytényező (cos fi), amivel még el kell osztani, hogy megkapd az áramerősséget. Példádnál maradva egy 5300W-os motor 0,8-as cos fi-vel 28,8A áramerősséget kér a névleges terhelésénél. Aztán vannak még a nemlineáris fogyasztók (pl. számítógép tápegységek), aminél kicsit bonyolultabbá válik a kérdés.
Köszönöm!
Idézet: „(villanytűzhely, bojler, izzólámpa, stb.)” Erről van szó.
A kérdés nem a plomba, a pecsét és a bélyegzőlenyomat volt, hanem nincs meleg vize és kell neki kintre egy konnektor, hogy ne legyen nyitva a bejárati ajtó .
A bejárati ajtó minek van nyitva?
Ezt gyuszónak szántam még érzem a tegnap estét???? A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Elsőnek lőjön egy értelmes képet, és a konnektorra kap választ, hova kösse. A meleg vizes esete már bonyolultabb. Vagy a bojler hibás és azért szikrázik és vagdossa a biztit, vagy a vezetékezés, vagy a kismegszakító. Azt se tudni, milyen biztosítékok vannak stb.
Az írásából kiderül, hogy nem nagyon ért hozzá, ezért én nem javaslom, hogy Ő nyúljon a rendszerbe, ugyan is ha valami nagyobb gebasz van, és a bojler agyonvág valakit, akkor lehet a bíróságról csodálkozni.
Az én kérdésemben nem volt arról szó, hogy én csinálnám meg.
A kérdésben feltételeztem, hogy az ÉMÁSZ-nak kell szólni, a bojler reléje miatt, mivel az le van drótozva. A kérdésem az volt, hogy ha már úgy is itt van, akkor egyúttal megcsinálná-e a konnektort? És, hogy a relécseréért kell-e fizetni, vagy a konnektor javításáért, és ha igen, mennyit? Ehhez miért kell kép? Régi. Bár a pörgésből gondolom kiderült ez is. Amúgy egyszer láttam digitálisat, az csak az állást mutatta. Az újakon nem is lehet látni, hogy épp megy-e valami? palcsika26: Mert bent működik a konnektor... A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Ha a hiba a szolgáltatói oldalon van, nem kell fizetni. A hibabejelentő elsőnek megfogja kérdezni, hogy villanyszerelő állapította e-meg a hibát, mert ha a te oldaladon van a hiba, a kiszállási díjat kifizettetik veled. Ezért kellene elsőnek egy vill, szert hívnod, és annak alapján kihívni a szolgáltatót.. Ezért kérik a fényképet a kollégák, hátha szemrevételezéssel is látnak valami hibát.
Az áramszolgáltató emberei, nem javítanak mérő után, (hivatalosan) de ugye pénz beszél..... A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Nem a mérő típusa fontos, teljesen mindegy, hogy analóg, vagy digitális, hanem a kialakítása, hogy régi szekrény jellegű, vagy tipizált szabványos, pl : Hensel.
Melyik képre hasonlít ? A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Gondoltam az új szekrényekbe újat raknak, tehát, ha az óra régi, a doboz is. Barna.
De szeretném tudni, hogy ezeken a képeken szemrevételezéssel mit lehet megállapítani. Viszont konkrétan megmondtam, hogy mi ment tönkre. Az órákhoz tartozik 1-1 olyan kapcsoló, mint amiből a barna képen alul van egy csomó. Egyik a bojler óráját kapcsolja, másik a másikat. De nem értem, hogy ez miért kérdéses, vagy miért vélitek úgy, hogy nem biztos, vagy nem tudom, mert végig ezt mondtam. Azt is mondtam, hogy mi történt, amikor meghibásodott. Belül sercegett, meg villogott a kapcsolónál. Ugyanígy ment tönkre a porszívó kapcsolója is. De nem értem, hogy miért kérdéses, hogy mit kell cserélni? Gondolom, ha rövidzár lett volna a bojlernél, akkor le kellett volna kapcsolnia. Vagyis azért pörgött, mert elkezdett fűteni. És hogy az melyik oldalon van, ha ledrótozták. Tényleg nem értem, én folyamatosan ezeket ismételgetem, de csak azt olvasgatom, hogy nem értek hozzá, és/vagy lopom az áramot.
A vezérelt mérőóra szolgáltatói kismegszakító hibájáról van szó.
Ezt csak a szolgáltató tudja cserélni, a hibát nekik kell bejelenteni. A bojlert pedig egy villanyszerelővel érdemes megnézetni , akár egyúttal a vízkőtelenítést is érdemes megoldani. A külső konnektort is vele kell egyeztetni.
Kismegszakító van az óra előtt és van az óra után. Az utána levőt te is kicserélheted, az előtte levőt meg csak a szolgáltató, vagy az általa elfogadott szerelő. Szerintem csak ezt szeretnék megtudni a kollégák.
Fussunk neki megint (vérmes reményeim szerint utolsóként).
Ez volt ugye az alapállás: Idézet: „Ezen kívül eddig ki volt kapcsolva a bojler biztosítéka/reléje, ma be akartam kapcsolni, és szikrázott, és nagyon forgott közben az óra.Kikapcsoltam, meg újra be, ezt még vagy kétszer, aztán csend. A relét gondolom csak az ÉMÁSZ cserélheti ki, mert madzagos.” Ha senki nem babrált (értsd áramlopás), akkor jogodban áll hülyének lenni, és egyszerűen betelefonálsz a hibabejelentőre. Idézet: „ Hibabejelentő vonalunk éjjel-nappal helyi tarifával hívható száma: 06-40-42-43-44. Az alábbi menüpontok közül választhat: 1. gomb: Közvilágítási hiba bejelentése 2. gomb: Egyéb hibatése 9. gomb: Angol nyelvű ügyinté” Itt a "hibatése" pont alatt elmondod, hogy: "Jónapot kívánok. Kovács Ödön vagyok. Utca, házszám, stb., ahogyan illik. Tegnap este furcsa sercegő hangokat és lángokat láttam hallottam a villanyóra mögül, azóta nincs melegvíz. Hiába kapcsolgatom azokat az "izéket ott"." Szerintem gyuszónak van igaza, szolgáltatónál kezdjed a dolgot. A bojlert viszont nem biztos hogy vízkőmentesítik és aktív anódot sem biztos hogy cserélnek...
Hagyjuk az előző feltételezéseket de a sokat látottak ilyenkor már gyanakodnak valamire vagy nem jól fogalmaztál és ez adott okot a félreértésre. Egyszóval villanyszerelő kell neked, hogy kiderítse meddig van kompetenciája a problémád megoldásában. A konnektorod valószínű, hogy olyan helyről van leágaztatva ahonnan a bojler is él. A lakásnak csak ez a kettő automatája van a főmérőé és a bojleré vagy van több is? Alu vezetékekkel vannak a bekötések?
Én nem vontam össze a két dolgot. A konnektor nem a bojler órájáról van, hisz akkor attól függne mikor használhatom, mikor épp úgy vezérlik... Az pár hónapja már rossz. Nem fogalmaztam félreérthetően, eddig is azt mondtam, hogy de ha már ott van, akkor megcsinálná-e azt is? Részletesen leírtam azt is, hogy az óra előtt van a kapcsoló, csak nem kismegszakítónak mondtam, de attól, hogy nem tudtam a nevét, még mindent érthetően leírtam. És leírtam azt is, hogy csak az óra előtt van 1. Meg a másik óra előtt is egy. Már rég volt de azt hiszem alu.
Vagyis ingyen kicserélik, de nem csinálják meg a konnektort, vagy drágábban mint egy másik szerelő kiszállással?
Óra előtt, telefon a szolgáltatónak, adatok elmond, kijön javít, örül...
Konnektort meg lealkudod a kiérkezővel, kezébe nyomsz pár ezrest, megcsinálják örülnek és neked is van konnektorod. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
Minden kérdésedre kimerítő választ kaptál, Mit szeretnél még tudni?
Na akkor ezis megoldódott!
Boldog Újévet!
Csak úgy gondoltam, hogy a kiszállás miatt a plusz szerelő drágább, mert az ÉMÁSZ ingyen jön.
Amúgy mennyibe kerül egy ilyen? szamóca: Ez is szerepelt az első kérdésben.
Jól van már... 2 perces kötésért 2-3 rugót elkérni, szerintem belefér a GPS PDA kombóba
Tuuudooom. Újévi viccnek szántam...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |