Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Idézet: „hianyzik egy AD1-es cso,azt egy kicsit nehez lesz beszerezni” Ha van is, láttam már ilyen típust - AD1 - 140-200ezer/db is lehet! Lásd ebaj...Akkor se lenne érdemes egy öreg rádióba ezt pótolni...Ínyenc csöve az SE építőknek.
Akkor ne próbálkozzak a felújításával? Nem érné meg?
Sajnos, eléggé értelmetlen... Az átalakítással meg már nem az, aminek készült.
Ha úgy is jó, lehet.
Átalakítani nem akarom!
Így kb mennyit érhet?
Azt nem tudnám megbecsülni sem....Másik kérdés, mennyit adnak meg érte.
Szerintem akkor megy vissza porosodni a szobámba!
Probald meg ket db orosz 6P3SZ tetrodat trioda formaba kotni,ugy hogy a masodik racsot reakotod az anodra es egy 6 V 1A -es trafot a futeseknek,ez nem olyan meregdraga mint az AD 1-es az ABC helyett egy fel ECC 83-ast,az AZ helyett ket diodat,ez az erosito nagyon egyszeru,kene mukodjon,persze ha trafok jok,nincsenek meghibasodva
Remélem tisztában vagy mit ajánlgatsz:
- a 6P3S fütése 6,3V/900mA. Egy 6V/1A-es trafó elég kevés a két cső részére, és akkor még az általad emlegetett ECC83 fütéséről nem is beszéltünk. - az AZ4 kiváltása diodákkal anódfeszültség növekedést fog okozni, ehhez hozzájön a hálozati trafó 220V-os primerjének 230V-ról való üzemeltetése és a kiesett fütések kisebb terhelése által okozott nagyobb szekunder feszültség. - foglalatok, kimenő trafó illesztések, munkapontok nem lesznek megfelelőek. Lényegében egy teljesen másik erősítő építését javaslod.
Hat akkor egy 6V 2 A trafo,az eleg lesz,ezzel az erositovel azt lehet csinalni ,hogy mas csoveket tenni bele,vagy marad egy darab vas belole ,az AD 1-es cso az ebayen kb 200 USD-ert ,ha parban van es jok, le vannak merve ,akkor en ugy lattam ,hogy 600 USD,ez mar egy high end sztereo erosito ara.Igy lehet valasztani egy ocskavas ,vagy egy atalikitott mukodo erosito mellett.Ha valaki ert a tekercseleshez,akkor mar az eredeti trafo szekunderet at lehet tekercselni 6,3 voltra.En ugy tudom,hogy legalabb is Magyarorszagon ,a regi keszuleknek csak akkor van erteke ha mukodik is.
A regi orosz oktal csovek mennenek a hibas csovek helyett,ha valaki a trafo futes szekunderet at tudna tekercselni 6,3 voltra,az oktal foglalat majdnem talal nagysagagaban a regi foglalatok helyebe es a csovek nem is rontanak el a keszulek antik formajat.Ezeket az orosz csoveket meg be lehet szerezni
Üdvözlet a társaságnak! Újonnan regisztrált vagyok de már hetek óta olvasom a fórumot. Egy kérdésem lenne: melyik magyar (telepes) rádióban használták a 30G jelzésű anódtelepet? Remélem sikerül képeket mellékelnem.
A képek nem mentek át Talán most....
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
Úgy csináltam, meg is jelent a kép file neve, de mégsem ment át....
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
Összesen 2Mb-nál nem volt nagyobb a csatolni kívánt fájl(ok)?
Mert akkor nem engedi.
570 kB volt. Most munkahelyről, más gépről és más oprendszer alól megpróbálok feltölteni egy képet. Elnézést ha nem idevaló a kép, de itt, most csak ez van.
Ezek szerint a Linuxot nem szereti a HE..... Windows alól sikerült.
Ez mi pontosan? Egyébként pont ma jutott eszembe az a szomorú jövőkép, hogy pár évtized múlva a beszerezhetetlen csövek helyett ilyenek fognak dolgozni rádiókban jobb híján...
Pontosan nem tudom, de talán egy "fetron".
Bocsanat az off-ert,de J S Bach zeneere is irtak Rock zenet meg Jazzt,es az se volt valami szomuru dolog,pont ugy ez sem az,hiaba az elektroncso mar a multe,esetleg ha egy atomhaboru lenne (Isten orizz),akkor terne vissza,egyebkent az ott egy feher fekete TV video vegerositoje
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Egy Iphone csovekkel akkora lenne mint egy New York-i felhokarcolo es a fogyasztasa akkora mint egy acelonto kombinatnak
Ez igaz, a laptop előtt ülve ez nekem is gyakran eszembe jut. Ha csak csövekből lenne, nem szívesen venném az ölembe.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Viszont nem kéne fűtés sem a lakásba.
Tesla tipusu 15 colos hangszoro,valamikor mozikban hasznaltak kb az 50-es evekben,telyesen fel van ujitva,sajat magam tekercseltem ujra 8 ohmra,kb 100 Wattal hajtottam meg es nagyon szepen szol,nem melegszik,epitek belole egy gitar erositot,nagyon szep es erotelyes kozephangjai vannak,pont az elektromos gitarnak felelne meg.
Az egy FETRON szerű szerkezet. egy 1T4T kiváltására. Nem igazi FETRON, egy kisfeszültségű JFET és egy nagyfeszültségű MOSFET, valamint némi R-C alkatrészek.
Nos akkor újra megkérdezem, talán most már képekkel: Melyik magyar telepes rádióban használták a 30G típusjelű adódtelep(ek)et?
Nem hiszem, hogy a telep kimondottan egy típusú készülékhez készült volna. Általában az Orion és a Belojannisz telepes készülékeikben volt szabvány ez a három csapos csatlakozó, igy valószínűleg több fajta rádióban is használható volt.
A rajzban lathato tranzisztorok eggyaltalan nem FET-k ,hanem egyszeru bipolaris tranzisztorok es ahogy ott irja ,nem az 1T4T kivaltasara,hanem a PL 802 kivaltasara csinaltak,mondom,hogy egy regi csoves TV video vegfokozatanak a javitasara alkalmas,nem tudom hogy hol lattal te JFET-et es MOSFET-et abban a rajzban,a BF459 bipolaris nem MOSFET es 300 V /100 ma
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
Hat ilyent latot e meg valaki? Petroleum lampa csoves telepes radio tapegysege ?
Láttunk bizony, itt a fórumon 1-2 éve.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |