Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy pár rosz hírem. A PIC16C620 kezeléséhez az alábbiakat kell megtenni:
- Megépíteni a TB017 -ből az Appendix A kapcsolását. Egy külső min. 200mA -es tápról ellátni 15V -tal. - Módosítani a PICkit2 firmware -jét, hogy kezelje a C típusok programozási algoritmusait. Sajnos egy scriptben nem lehet megoldani. A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
A K150 programmerben benne van a 16C620
sőt a MiniPro TL866 ban is van ezek nálam vannak, ha nem tudod megoldani keress meg, ha egyszeri írás/olvasás kell.
Azért az ötletre kíváncsi vagyok, miért jó egy ilyen eszköz?
Szerintem van jobb és olcsóbb eszköz. Persze, ha ilyennel van tele otthon a fiók...
Pickit2-met lepróbáltam eepromoknál
93C.. nál szuper sőt DI DO egybekötötten sem zavarja legalábbis olvasásban tesztelve hibátlan 25LC.. itt nem jöttem rá a WP és HOLD jelszintekre több variációban is mást olvasok 24LC szintúgy
Hali!
A katalógus megmondja a lábak állapotát Idézet: „25LC.. itt nem jöttem rá a WP és HOLD jelszintekre... több variációban is mást olvasok. 24LC szintúgy” Csak a PICkit2 "PICkit 2 Readme.txt" állományt kellene elolvasni:
ohh na ennyire nem is néztem utána, hogy miért is nem olyan népszerű, akkor marad a fiókban, kösz az infókat!
Köszi, de szerintem nem bajlódom vele, csak találtam a fiók alján, gondoltam felhasználom , de nem bonyolódom bele inkább mert csak 2 darab van.
Tudom, hogy van olcsóbb, de ha már van itthon, miért ne használjam, de most már tudom hogy miért vannak még mindig a fiókban, meg maradnak is ott
Ráadásul csak egyszer programozható a műanyag tokozású példány. Csak az ablakos kerámia tokozásúakat lehet (EProm törlővel) törölni.
Hogyne olvastam a readme-t sőt még bele is írtam plussz információt és
eszerint csináltam kábel átalakítót egy olyan kiegészítőhöz, amelyen 4 fajta eeprom szériát is lehet használni. Amihez ez van azon tökéletes, de ha PK2 vel kábelezem egyenlőre csak microwire jó. A 93Cxx-t csak úgy ráérzésre kötöttem össze mi? Sőt visszaolvastam előtte éppen te írtad nekem ezügyben itt olvasgassak. Javarészt a te írásaidból lehet valamit kezdeni ezt veszem alapul. közben jobban mélyedtem 24LC egy IC foglalaton előre elkészítettem a GND kiosztásokat a pinekre GND=12347 és így csatlakoztattam a panelra. A másik programozóval GND Vdd Clock és IO azaz e 4 eren keresztül kötöttem és működik. Ezt a 4 eret idehoztam a PK2 től és nem jó az olvasás. GND PK2_pin3-->24C16_pin12347 Vdd PK2_pin2-->24C16_pin8 óra PK2_pin5-->24C16_pin6 IO PK2_pin6-->24C16_pin5 Remélem nem az van hogy LC-t ír a PK2 és én 24C04 és 24C16ossal próbáltam Mellékesen a 93C56 ot olvasta L nélkül Egyszóval nem tudom mi lehet
PICSTART Plus támogatja szinte az összes régi OTP tokos PIC kontrollert.
Idézet: „Ezt a 4 eret idehoztam a PK2 től és nem jó az olvasás. GND PK2_pin3-->24C16_pin12347 Vdd PK2_pin2-->24C16_pin8 óra PK2_pin5-->24C16_pin6 IO PK2_pin6-->24C16_pin5” A PICkit 2 Readme.txt emeleget egy bizonyos "pullup" -ot... Idézet: „5 SDA (requires pullup)” Vdd PK2_pin2-->24C16_pin8 GND PK2_pin3-->24C16_pin12347 PGD PK2_pin4 --> PGC PK2_pin5-->24C16_pin6 AUX PK2_pin6-->24C16_pin5 és egy 2k7 ellenállás a Vdd -re A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Pedig annyira kis aranyosak... mindegy megmaradnak dísznek, köszi az infókat mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Hidd el, vannak ettől sokkal okosabb és többet tudó "kis aranyos" alkatrészek.
Ez volt 24LC nél tényleg a gáz.
Kéznél egy 2K volt csak és jó. Felemelni a feszkó háztartást 5.-pinen. haladunk ezer Kössz. De ilyet a 25 szériánál nem írnak ott mi lehet
A 25xx -nek a következő két lábát is be kell kötni:
7 nHOLD - disabled (Vdd) 3 nWP - disabled (Vdd)
Visszatérve I2C
a dat állományba lehetne-e dupplikálni egy 24C... melynél nyákon levő eepromnál lehetne olvasni akkor is, ha mondjuk a chip select A1 A2 es pinek Vcc vel fel vannak húzva +5Vra tehát az olvasási ceremóniánál ne úgy beszélgessen mintha kivettük volna az eepromot mint sok programozó. Ha lehetne, hol kellene beavatkozni mondjuk 24C02 esetében. Kössz
Nem kell duplikálni: Az I2C EEPromok esetén a konfigurációs regiszterek helyén 3 kiválasztó négyzet jelenik meg: A2, A1, A0 felirattal. Ezek közül néhány szürke - nem lehet az adott típusnál a szürkített címvonalat bekötéssel állítani. A bekötésnek megfelelően kell pipát tenni a négyzetekbe. Ezután lehet kiolvasni, írni.
a 24C02 pdf leírásában ott van, hogy lehetőség van E0 E1 E2
chip select viszont a PK2 nél a négyzetecskék szürkék a nagyobb méretű I2C-knél lehetne állítgatni.
Hát ez már a csoda.
Configmask a 24C04 nél 0=1 1=0x1ff=511 2=9 3=3 így akkor mindegyiket ki lehet kalkulálni X=ProgramMem configmask(1)=(X-1) configmask(2)=((X-1)a számot hány bittel írjuk le) 511=9 configmask(3)=3 a 3 négyzet miatt Örülök, hogy ezzel is teljesebbé lehet tenni a PK2 öt. Pedig pár hsz-el feljebb azt írtad emiatt nem kell dupplikálni. Egyenlőre 24C04 el leteszteltem klassz. Csináltam egy DIL kapcsolós közbetétet így bármilyen chip enable móddal le tudom tesztelni egy kézben tartható eepromot. Aztán a nyákról kiolvasás élesbe 4 érrel. 10K val is 4.5V felett áll be az AUX és hibátlan a kommunikáció. És ne maradjon el a hálás köszönönetem.
Sziasztok
Sajnos rosz tapasztalatot szereztem a windows 10 és a pickit2-vel kapcsolatban. Akár mit csinálok hibássan írja be a config részt miközben windows 7 és ugyan az a pickit2 tökéletesen dolgozik. Van valakinek hasonló tapasztalata illetve megoldása? Windows 10 kell a gépre mert win7-hez nincsenek driverek
Melyik Windows 10: 32 vagy 64 bites? Melyik típusról van szó?
A legújabb windows -on, a Windos 10P -n működik
Ennyire nem egyszerű... Vannak olyan típusok, ahol a belső szervezés bankokat használ. A bank kiválasztása az eszközcím alsó bitjeivel történik. Ilyen pl a 24LC04 is, aminek az A0 lábának nincs cím beállítási funkciója: Az alsó 256 byte az 0xA0, a felső az 0xA2 eszközcímen érhető el.
0=1 1=0x1ff=511 2=9 3=2
3=2 nél a felső 2 bejelölhető A0 A1
olyan nincs is aminél A1 A2 jelölhető csak ?
Már ezt is javítottam volna... Már nem is emlékszem rá mikor.....
Így csak a ConfigMasks[3]=3 marad, az A0 értéke pedig figyelmen kívül marad.
A 24C02 011 móddal is meglett.
25C256 tökéletes persze 10k az AUX on a DIL kapcs cuccosba hagyva lehet ez kellett volna egyből. És a PK2 szenzációja hogy itt is mint a 93C nél a két csatorna nyugodtan lehet közösítve a nyákon nem zavarja, mint néhány programozót. Egyre jobban bele lehet szeretni a kicsikébe. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
A PK2 ma nem várt dolgot produkált
megint hazahoztam egy ugyanolyan panelt mint, amit írtam korábban 24C02 A1 A2 Vdd olvasás hibátlan viszont írásnál a 9.bytenál kidobta ACK hibával. Ezt sokszor ellenőriztem nem változott. Visszaálltam a másik panelra ott az írás hibátlan. Egy másik programozót begerjesztve kihámozva A1 A2 nél configot mire kell átírni, majd amikor ez meglett felszerelkezés újra és ezzel nem akadt le több byte írásánál sem. Esetleg ilyenkor lehetne állítani, hogy lassabb órajellel végezze az írást ?
Sziasztok!
Pickit2-vel fel lehet programozni egy MX25L8005-ös ic-t?Elnézést ha hülyeséget kérdezek.Kb 8éve vettem a programozómat,akkor egyszer használtam.Mindent nem olvastam végig.Előre is köszi a választ. |
Bejelentkezés
Hirdetés |