Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt már a PICkit3 sem tudja az MpLabX IPE 3.20 alatt:
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
Miután megnéztem a HEX fájt, rájöttem, hogy a hex fájl végén ott a config, ezt eddig nem tudtam. A fordítóba a configot be lehet állítani, és ezt átveszi a pickit2, szóval rendben megy már a dolog.
Köszönöm.
Kezelt már valaki MCP466x vagy bármilyen más Microchip gyártmányú I2C -s digitális potenciométert? Sajnos egyetlen kísérletemre sem kapok ACK -t...
Az a TSOP10 tokozás! Az SDA láb nem érintkezett...
Akkor malör volt
ACK akkor szokott lenni, ha a vezérelt eszköz nem válaszol, de a pineken a feszültség értékek miatt nem jelezne hibát csak a beszélgetés hiányzik nemdebár ? ...P502 gratula
De még milyen kicsi és allattomos malőr volt.... Nem lehetett rendesen látni, mérve pedig a láb legkisebb megnyomására érintkezett. Úgy bukott le, hogy a mérőtűtől megmozdult...
Sziaszok
Nemrégiben kaptam egy leírást hogy a PICKIT2-ben hogyan tudok létrehozni egy alapjában ismeretlen PIC-et (18F47J13). A következő lenne a problémám: valami oknál fogva nem akarja beírni a configuratin-ban beállítottakat. Én szurtam el valamit vagy ezzel agyütt kell élnem? Melékelem a data filet.
Üdv. Pickit2-ben lehet a pld. 18F25K22 eepromba kerülő adatot külső fájlból behozni? Nem találok erre lehetőséget, csak a Pickit2 ablakában alul egyenként beírogatni.
Köszi a segítséget-
A hex fájlban, amit beolvasol benne lehet az eeprom tartalom is
Ha kiveszed a pipát a Program memory elől, csak az adat memória tartalmát olvassa be a File Import, de a konfiguráció szavak értékét elrontja.
Ha kiveszed a pipát a Data memory elől, csak a program memória, a User Id -k és a konfigurációs regiszterek tartalmát olvassa be a File Import, az adat memória tartalmát megtartja. A két pipa a kiolvasásra és a programozásra is hatással van. Nagyon jó kis hibát találtál a "gyári" programban. Azonnal javítom...
A programtárba beíródnak az adatok?
A hiba is megvan, bár nem értem, miért fáradtál ezzel a PIC-kel, mivel ez benne van az általánosan elérhető .dat fájlban:
Pk2DeviceFile.dat(1.63.146) Vagy abban is, amit F2F2 tett közzé: Bővebben: Link Én úgy látom, hogy ConfigAddr értékét adtad meg rosszul a dat fáljban. A 128 K memóriás PIC18-nál ez az érték FFF8.
Köszi a választ, találtam egy másik megoldást. Egy PIC-be egyszer bepötyögöm az eeprom anyagot, az lesz a csak tároló. Későbbiekben ebből a "tároló" PIC-ből beolvasom, és írhatom másik PIC-be. Az anyag mindig ugyanaz.
Még az is gond, hogy állítom elő az eeprom anyagot, milyen progival, hogy kerül bele a beolvasott programfájlba. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Igen oda be.
Ma hazamegyek és megnézem hogy a te variánsoddal müködik e
Linux alatt használom a pk2cmd programot. Kíváncsi vagyok, más tapasztalt-e hasonlót, hogy a fentebb közzétett adatállomány használata esetén a program nem ismeri fel a PICkit2 programozót miután elvégezte a feladatot, csak ha az USB-ről leválasztom, majd újra csatlakoztatom. Kicsit macerás minden egyes eszköz felprogramozása után leválasztani, majd újra visszadugni a programozót. Van valakinek kész megoldása a problémára? Néhány vezérlő esetében a -I opció valamiért segít. Tesztelgetésnél viszont úgy tűnik nem.
Milyen verziójú pk2cmd -t használsz?
pk2cmd -?v
Executable Version: 1.21.00 Device File Version: 1.61.00 OS Firmware Version: 2.32.00 Operation Succeeded A Microchip oldaláról töltöttem le: PICkit2_PK2CMD_WIN32_SourceV1-21_RC1.zip Megtaláltam még azt is, hogy honnan... A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Melyik típusnál jelentkezik a probléma? Megírnád még a parancssori paramétereket is.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Szkriptet szoktam használni a sorozatos írásokhoz, ebben így szerepel a parancssor:
Ha elhagyom belőle az "-I" paramétert, akkor minden egyes írás után le kell választani a programozót, majd újra csatlakoztatni. A problémás esetben a verziószámok: pk2cmd -?v Executable Version: 1.21.00 Device File Version: 1.63.148 OS Firmware Version: 2.32.00 Operation Succeeded
Nagyon érdekes észrevétel!
A gyári Pk2DeviceFile.dat 1.62.14 és az itt linkelt 1.63.148 a 16F690 -re ugyan azokat az adatokat tartalmazza. A hiba inkább a programban lesz...
Hali!
nem megoldás, csak kényelmesebb lehet ha az usb tápra a pickiten belül teszel egy bontó nyomógombot, vagy esetleg a 2550 resetjére egy földre zárót...
Én olyanon gondolkoztam, hogy esetleg a dat fájlban van-e olyan rész, ami a kapcsolat megnyitásával és lezárásával összefüggésben lehet. Vagy ez a programban lehet csak? Esetleg a firmware-ben? A firmware forráskódja hozzáférhető?
Jogos az elgondolás, de amíg szoftverből meg tudom oldani, pontosabban kikerülni a hibát, addig nem buherálom a programozó eszközt.
Az ötlet most pattant ki a fejemből, hogy ha meglenne a firmware forráskódja, akár még talán debugolni is tudnám, mivel 2db pickit2 is van a fiókban...
Belekukkantottam firmware forrásába. Azt hiszem, még egy kicsit pihentetem a debugolást. Végülis olyan nagy baj nincs a programozóval.
A PIC programozásnál jól látom, hogy 1darab assembler utasítással
nem állíthatunk be 1 byteot a file regbe, RAMba? először MOVLW konstans byte a WREG be, majd MOVWF W to F Ezt direkt csinálták így vagy elfelejtkeztek, hogy lehetett volna MOVLF utasítás is ? Kössz
1. Rossz helyen tetted fel ezt a kérdést
2. Nem feledkeztek el, egyszerűen nem fér bele a 8 bites konstans és a RAM címe az utasításkódba (bár 2 szavas utasításba megcsinálhatták volna mint pl. a movff-t). A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
Sok-sok hiányt lehetne felsorolni a tradícionális Midrange kontrollerek utasításkészletében:
addwfc, subwfb, addlc, sublb, btg, stb. De ezek a kontrollerek azért gyorsak, mert egyszerű az utasítás dekódolás, elvégezhető az előző utasítás végrehajtási ciklusa alatt. Az Advanced Midrange kontrollerek utasításait sok használható utasítással bővítették (movlb, mowlp, moviw, movwi, addwfc, subwfb, stb), de pont a movlf nincs benne.
üdv, szeretnék kérni valamit, ha van esetleg valakinek ideje ezzel foglalatoskodni, van egy PIC16C620-04I/SO de nincs benne a PK2DeviceFile.dat ban, megszánna vele valaki aki már bővítette az adatbázist, hogy hozzáteszi?
Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |