Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeltévés hibák, elosztás
Lapozás: OK   12 / 17
(#) Joe_001 válasza dbase hozzászólására (») Aug 14, 2015 / 1

Ezeket a cuccokat még lehet kapni? A kábelesek ezeket szokták méla undorral felrakni a tv elé, Ez most már nem kell! szöveggel. Az F csatlakozósok általában jók kivétel a sárga lapposabb kivitel (így néz ki bár nem sárga: A rossz(12mmnél nem magasabb) Ami ilyen az 99%
(#) jog27 hozzászólása Aug 14, 2015 /

Beraktam a fémházas F csatlakozós elosztót a fehér műanyagos helyett. Ilyen lett beszerelve, csak 5-1000MHz-es.
A változás nem sok. Van egyfajta általános javulás, némelyik csatorna képe határozottan jobb, csak kicsit "hangyázik", de vannak továbbra is rossz képminőségűek.
A jelenség pedig továbbra is megvan, ha lehúzom a csatlakozó másik ágáról a TV-t (ami a fali aljzathoz és az elosztóhoz közel van), akkor megszűnik a gond, tiszta a kép. Mintha az zavarná a másik távolabbi TV-t, hogy egy másik is van a vonalon.
nem valami zavarszűrő kéne ide a koax kábelre?
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) Joe_001 válasza jog27 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Milyen koax kábel megy a tv-ig? Dugó típusa) A koax rendesen van bekötve? Itt videó van róla
(#) jog27 válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

A benti TV-re egy kábeltévések által anno a helyszínen készített kábel megy, a másik távolabbi TV-hez pedig egy gyárilag előszerelt kábel. Mindegyik antenna csatlakozós.
Az elosztó F csatlakozós, amihez vettem F csatlakozót, antenna csati meg volt itthon és koax is. Így a kettő közé én csináltam egy pár centis kis "átalakító kábelt". Direkt utána néztem előtte, hogy hogy kell ezeket szerelni, úgy csináltam, ahogy a videón is. Megfordult a fejemben, hogy itt lenne-e gond, de elvetettem, mert lényegében továbbra is ugyanaz van. Ha a másik (közelebbi) Tv is rá van csatlakoztatva a vonalra, előáll a gond.
(#) Massawa válasza jog27 hozzászólására (») Aug 14, 2015 /

Lehet, hogy tul kevés a bemeneti jel, ami nem bir el egy osztot meg néhány m kábelt ( a veszteség kb 4 - 5 dB). Ezt abbol gondolom, hogy akkor romlik el a kép, amikor mindkét TV rá van kapcsolva az elosztora.
Egy házi elöerösitö segithet.
(#) jog27 válasza Massawa hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Hát az lehet, olvastam már ilyenről. Azzal meg sokat nem tudok kezdeni, csak a szolgáltató ha jól tudom. Viszont nincs kedvem 7ezret kipengetni kiszállási díjként....
(#) Massawa válasza jog27 hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Vegyél egy olcso elöerösitöt és kész.
(#) Joe_001 válasza jog27 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

A gyárilag szerelt kábelek minősége többségében gyalázatos. Jó fajta 3x árnyékolt 6-os kábel F csati a végére, abba meg IEC fordító. Házilag ez a legjobb megoldás (már ha nincs krimpelőd) ja meg ez a kábel se szereti a derékszögben hajlítást. Az elosztót ha berakod,de a másik kábelt nem és kép jó akkor jó a jelszint, mert benn van a beiktatási csillapítás, (persze jó minőségű eszközökkel), inkább a vacak kábel okozza a hibát szerintem.(illesztetlenség)
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
(#) dbase válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Szerintem is gagyi a kábel, próbára kellene egy tv csere és kép ellenőrzés ezekkel a kábelekkel!
(#) duke hozzászólása Márc 20, 2016 /

Nekem is elosztasi problemam volna. Idaig kettos oszto volt, kicsereltem harmas osztora es csinaltam egy harmadik kabelt, es ez nem mukodik.
Van olyan csatorna ami teljesen jo, es van ami teljesen zavaros. Kiprobaltam azt, hogy a harmas osztoba csak az uj kabelt dugtam be, de igy egyedul is gyenge a kep. Mikozben a regebbi, a szerelo altal keszitett kabelek, a harmas oszton keresztul is jok.
Szoval egyertelmu, hogy az uj kabelel van gond. De megis mi a fene baja lehet a kabelnek ?
Ugyanazt a vezeteket hasznaltam amivel a szerelo is dolgozott, megneztem vagy 10 videot, hogy pontosan hogy is kene szerelni a csatlakozokat. Mar tobbszor levettem ujrablankoltam hosszabban, rovidebben, szoval kiserleteztem vele, de nem igazan lett jobb. Mit tanacsoltok hogy kene egy minden frekvencian jol mukodo kabelt kesziteni ? Nem igaz hogy ez ennyire nehez
Esetleg milyen kabelt, vagy csatlakozot ajanlotok, amivel biztosan jo lenne ?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) Joe_001 válasza duke hozzászólására (») Márc 21, 2016 / 1

Szia!
Milyen osztó? F csatis? Ha igen ott csak zárlatot keress először. Alapból 11mm köpeny le, minden szál vissza fóliát nem kell visszahajtani, a dielektrikumon maradhat, abból 9mm le, ráteker és kész.(mexikói vendégmunkás szint, még az amik is nehezen rontják el olyan egyszerű. azért jó. )
A másik végére is F-et tegyél F-IEC (koax dugó F alj) fordítóval ennél stabilabb kontakt nem készíthető amatőr körülmények közt, csak éles kés kell hozzá.
A kábeleket cserélted már az osztó kimenetén?
(#) duke válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Szia!

Igen a szokasos F csatlakozos elosztorol van szo, a kabel masik vegere meg, a hagyomanyos koaxdugot tettem, ami a teveken van. Es lehet hogy ezzel a hagyomanyos koaxdugoval van a problema ? Ha jol ertem, akkor helyette, a kepen szereplo csatlakozott, ajanlod.
Erdekes megoldas, remelem hogy ez lesz a gond, mert az F csatlakozot azt 95 %-ban pont ugy keszitettem el, ahogy irtad, ha nem is milimeter pontosan ugy, de majd megcsinalom pontosan azokkal meretekkel is, biztos ami biztos.
Az utolso kerdesed nem biztos hogy ertem, a tobbi kabel amit szerelo keszitett azok jok, azt nem akarom cserelni.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) pucuka válasza duke hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Lehet a kábel is hibás, pl. meg van törve. De találkoztam gyári hibással is, ahol az erek csomóra voltak kötve, aztán ráextrudálták a külső műanyag borítást, és kívülről nem látszott semmi.
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Anno a kisteleki kábelt valóban végig kellett tapogatni, alig látszott rajta a hiba. Az újabbakban inkább a 2x árnyékoltakkal van a baj. Ezekhez a tekerős csatit is válogatni kell, hogy megálljon rajta, a krimpelőst meg némelyre hiába nyomtam rá le lehetett húzni.
(#) Joe_001 válasza duke hozzászólására (») Márc 21, 2016 /

Igen erre gondoltam, ha az F jól van felrakva ez az általam legjobbnak tartott kombináció. Üzem biztos, igen tartós. Könyököt ne használj hozzá, nem sok jó minőséget láttam.
A kábelcserét, meg csak az F átrakására értettem, hogy az osztó kimenete nem hibás-e.
A felrakásnál a lényeg, ne lógjon ki a "szőre" visszafelé, a dielektrikum a menetes rész fenekével egy szintben legyen, ha a koax belsejét hosszabbra hagyod akkor már kell oldalcsípő is mert volt főnököm szerint, ha nem tőben vágod el "átszúrja" az elosztót. Tehát így precíz. Ha már ennyit szenvedtünk vele, mielőtt szétszednénk a másik felét nézzük már meg zárlatra- szakadásra is Ohm mérővel (Én nem szoktam évi pár ezer csati után, igaz azok zömmel krimpelősek voltak). Láttam már olyan "pipec" blankolást, hogy az árnyékolás szála tőből voltak levágva, nem is volt fémes kontakt, összehasonlíthatatlan átviteli görbét mutatott a műszer.
(#) duke válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Koszi, sikerult a kabel. A koaxdugo volt a problema. Lecsereltem olyan F ajzat/koaxdugo csatlakozora, es mindjart hibatlan lett, minden frekvencian.
(#) Joe_001 válasza duke hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Örülök neki! Házi körülmények közé ipari szint ez a dugó.
Kellemes Ünnepeket!
(#) Pacso hozzászólása Máj 6, 2016 /

Sziasztok! DIGI kábelem van és az a kérdésem, hogy T-home box berakható e , esetleg át kel e állítani valamit ? Vagy csak DIGI-s boxal lehetséges ?
(#) zombinyuszi hozzászólása Júl 5, 2016 /

Sziasztok!

Szeretném normálisan megcsinálni a ház belső kábeltévés rendszerét (gyakorlatilag az egészet újra). Ehhez szeretnék segítséged kérni tőletek. Bár az interneten sok információt megtaláltam, de alapvetően nem értek a témához.

Ami adott:

Kábeltelevízió előfizetés, ehhez tartozó kábeltévén "közlekedő" internettel.
Ebből adódnak az első kérdéseim:

1. Bejövő szolgáltatói kábel végére egy MULTIMÉDIA - DIPLEXER PM-MDX (egészen pontosan ez: http://www.betacom.hu/webaruhaz/foldi-tv-vetel/csatlakozo-adapter-a...detail) kerülne. Innen külön menne egy koax a modemhez egyenest. A TV oldalára pedig egy 4-es F csatlakozós elosztó (Splitter) kerülne, ahonnan a TV-khez menne külön-külön a koax. Ez így megfelelő topológia lenne? Jobb 5let esetleg?

2. Melyik a jobb megoldás: 1 db MMWO, vagy minden televíziós csatlakozás elé egy HPF-85A Internet leválasztó szűrő?

3. Quadshield árnyékolású RG6 koax kábelt használnék mindenhol, krimpelhető F és végponti csatlakozókkal. Ez megfelelő? Más, jobb megoldás?

Előre is köszönöm szíves segítségeteket!

Üdv.
Feri
(#) Gafly válasza zombinyuszi hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Analóg kábeltv kihalt a dínókkal együtt (bár néhány évet még kibekkelt ). UTP kábelt mindenhová, ha már vésni akarsz...
(#) zombinyuszi válasza Gafly hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

szolgáltatótól koaxon kapom, van 3 képcsöves tv, UTP-t? Hova?
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Attól, hogy az analóg már kiveszőben koax azért még van. Mehet azon még DVB-C is.
(#) Gafly válasza zombinyuszi hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Vagy van az a klasszikus megoldás, hogy mindenütt ugyanazt nézitek
Nálunk már lejárt a kivezetési időszak, hangyafoci van csak analógon...
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Idézet:
„Mehet azon még DVB-C is.”

És megy is?
Olyan képcsöves TV-je van, ami tudja is?
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Azt valószínűleg nem, de ha minden TV elé szerez (előfizet) egy SetTop boxot, akkor igen.
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

A "T"-nél a megszűnt analóg kábeles csatornák helyett (egyébként csak részben szűnt meg, a közszolgálati adók még mindig foghatóak) adnak DVB-C-ben 23 csatornát, de mintha a Diginél és a UPC-nél is lenne DVB-C adás koaxon...
Persze, hogy a képcsöves TV-k nem tudják fogni, de lehet kapni hozzá tunert/settopboxot, ki hogy hívja. A "T" adott egyet ingyen azoknak, akiknek volt analóg előfizetésük.
Az IPTV nagyobb csatornakínálata mellett így digitálisan (csak SD) még nézheted több szobában is a műsorok egy részét.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
(#) zombinyuszi hozzászólása Júl 6, 2016 /

A szolgáltatónk visszakonvertálja analoggá még egy ideig azokat a csatornákat amik a digitális átállás előtt azok voltak. Kábel tv előfizetőként igy sem tv-t nem kellett cserélnem, sem set top boxot nem kellett vennem, és mindent nézünk amit az átállásig is néztünk, váltózatlanul. Több készüléken, különböző adásokat. De a kérdésem egyáltalán nem arra vonatkozott hogy digitális vs. analóg, és/vagy utp vs. koax.

A kérdéseimre kaphatnék választ?
(#) Massawa válasza zombinyuszi hozzászólására (») Júl 6, 2016 / 2

Amint bejön a jel a lakásba/házba azonnal meg kell osztani. Egy koax kimenet a modemhez ( internet), a többibe meg egy visszirányu szürö (65MHz) majd egy splitter és minden TV-hez koax kábel. Jo a szürö meg a splitter közé berakni egy szélessávu, de egyirányu erösitöt ( olcso cucc), hogy kompenzáld a splitter meg a hálozat veszteségeit.
Ha internet is több helyre kell, akkor azt a modembol oszd ki ( switch) ha nincs elég kimenet rajta. Ez ma a legbiztonságosabb megoldás és millioszor bevált. Igy valamennyi TV-n függetlenül azt nézel amit akarsz és még internet is van (pl az okos TV-khez).
(#) zombinyuszi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Köszönöm a választ!
(#) Inhouse válasza zombinyuszi hozzászólására (») Júl 6, 2016 / 1

Én azt mondanám, hogy a MM-s splitter után ne egy sima passzív 4-es osztót rakj és elé még egy erősítőt, hanem egy ilyesmi aktív osztót. Így alapból ki van korrigálva a veszteség. Egy ilyennel és utána még kettes osztókkal lett most megcsinálva egy kollégámnál 7 TV-re. Szerintem további szűrés sem kell, hiszen előrelátóan nem sima splittert néztél ki, hanem direkt erre a célra valót.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
Következő: »»   12 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem