Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nézd meg az adatlapját, nem erre való, attól még kis áramon használható, 1A alatt.
Sziasztok,
ds3231 óramodult rendeltem, és ezzel szeretnék egy idő számlálót megoldani. Valahol van valami jó magyar leírás, amiből kiindulhatok? Én sajnos nem találtam. Köszönöm!!!
Sajnos nem elektrós lévén nem sok mindent mond Neten talált rajz alapján raktam össze.
3m rgb ledet akarnék vele hajtani, ami a leírás szerint 7.2W/méter (gondolom a 3 csatorna esetén 1-1 ennek a harmada) Légyszi ne túl kínaiul - kb 20-22W rgb ledszalaggal gond nélkül működik az irfz44n? - mi történik, ha mondjuk 5A lesz a terhelése? - mi lehet ebben a környezetben a max terhelés? (A nano vezérlő lábain 1-1db 220Ohm ellenállás van. Délután óta megy max fényerőn kb 15W leddel, és jéghidegek.) - az ellenállások elegendőek? (természetesen a megfelelő táp lesz hozzá) köszönöm Idézet: Akkor kérem tessék felkötni a gatyát és elmélyedni az elektrotechnika és félvezetők alapjaival is megismerkedni!Enélkül az ismeretek nélkül felesleges hibák és kudarcok elkerülése nehezen fog menni!„Sajnos nem elektrós lévén nem sok mindent mond Neten talált rajz alapján raktam össze.” Idézet: Magyarul fogalmaztam. „Légyszi ne túl kínaiul” A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
Tégy rá hűtést, aztán mehet. 5A-tól még nem esik kétségbe.
Nem az a baj, hogy irfz44n nem bír elég nagy áramot. 30A-t is bír.
Hanem az, hogy a TTL magas szint, ami 2,7V is lehet, legrosszabb esetben, nem tudja eléggé meghajani a FET-et a kívánt áramhoz. És akkor disszipálni - melegedni fog. Azért javasoltak a kollégák Logic level FET-et, aminál garantált, hogy kinyit a FET ,TTL szintek esetén.
Tegyél a FET és az Arduino kimenet közé egy tranzisztort, ami a G-t fehúzza 8-10V ra, s nem lesz semmi gondja.
Ebben tud valaki egy kis segítséget nyújtani? Köszönöm!
Angolul találsz számtalan tutoriált, hozzá!
Legalább a Google fordítót tudni kellene használnod! Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
Harsányi Réka – Juhász Márton András
Fizikai számítástechnika: elektronikai alapok és Arduino programozás Bővebben: Link
Haladóknak tudom ajánlani:
Tutorial: Using Arduino In Eclipse Bővebben: Link Már lehet frissíteni V3-asra! Nagyon szuper! Kevés gyakorlás után, élvezet vele dolgozni!
Üdv Mindenkinek!
Adott egy feladat, hogy naponta 1 vagy 2X küldeni kell egy smst. Az alap egy MEGA, egy GSM és egy RTC modul. Most néztem még utána az rtc-nek, mert eddig még nem használtam sose, így eléggé vakon vagyok benne. A lényeg az volna, hogy hogyan tudnám megvalósítani ezt a napi sms-ezést és hogyan tudom energiatakarékosra tenni a modulokat, hogy a fogyasztás nagyon alacsony legyen. Sajnos már rájöttem, hogy ami van RTC-m (DS1302) nem épp a legjobb választás volt, de egy kérdést megér hogy megkérdezzem lehetséges-e megoldani ezzel.
Én a tápfeszültséget kapcsoltatnám be minden nap a szükséges időpontokban öntartóan az RTC modullal.
A program így csak arról szól, hogy elküldi az SMS-t aztán kikapcsolja a tápot. Szerintem bármelyik RTC modul alkalmas arra, hogy beállított időpontban jelezzen. Az adatlapjából ez kiderül. A pontosság hőfokfüggése esetleg lehet kritikus ennél a modulnál. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2016
Sziasztok!
Találtom a neten ezt a kódot. Egyelőre ledekkel tesztelem a kimeneteit. Annyi a probléma vele, hogy miután lekapcsolja a close vagy open kimenetét utána is jön onnan valami jel (halványan dereng a led). Valaki tudna segíteni?
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok a témában. Adott egy arduino uno panel üres Atmega 328P vel. Meg van egy ugyanilyen feltöltött működő panel szintén 328p Na most annyi lenne hogy a felprogramozott atmega tartalmát a másik öres atmegára hogyan tudom másolni. Eddig az Arduino ide progit töltöttem le de csak nézek mint..... Hogyan tovább? Vagy nem jó úton járok és nem ilyen egyszerű ?
Itt a leírás:
Using an Arduino as an AVR ISP (In-System Programmer)
Sziasztok!
Olyan 2.2" vagy 2.4"-os SPI-s kijelzőt tudtok ajánlani, amit csak összedugdosok az arduinoval és működik? Tehát nem 3.3V feszültségű. Köszi.
Gondolom, LED, 7 szegmenses kijelzőre gondolsz. Hány digit?
Készen nem tudok(kijelző+vezérlő), de MAX7219-cel meg lehet hajtani. Az adatlapon található példa, milyen kapcsolás kell a nagyobb kijelzőkhöz. Arduino -ban pedig a LedControl library-t kell használni a kijelzéshez. A library nem a kontroller HW SPI-t használja, hanem SW emulációt. De az adott esetben ennek inkább előnye van. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2016
Nem. Nem 7 szegmensesre gondolok, hanem TFT-LCD-re.
Köszi, így már ezt is tudom
Szia!
Én ezt vettem az Arduino-s órához: 2,2" Serial SPI TFT LCD Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2016
Most látom, lemaradt a javításom vége.
Ha megnézed az adatlapot, a DS1302-ben nincs időzítő, így rendszeresen fel kell ébreszteni az Arduino-t és megnézni a pontos időt. Ez rengeteg energiafelhasználással jár. A DS3231-ben két időzítő van, hozzá megszakítás kimenet, pontosabb és 1$ körül beszerezhető.
Hali!
Ilyenem van, vagyis ILI9341 a driver-je, de semmivel sem tudtam életre kelteni. Ennek nem 3.3V a meghajtása?
Arduino Mini 3,3 V-ossal építek, olcsóbb mint az Arduino Uno:
Arduino TFT RTC I2C óra
És ha a Nanonak 3.3V-t adok tápfesznek, akkor működne?
Sziasztok!
Digispark élesztési problémákba ütköztünk arduino ide allati környezetbe már végig zongoráztuk az ajánlot telepitési utmutatot: Bővebben: Link de a hiba mindig ugyan az win7 ismeretlen eszközként ismeri fel usb keresztül usb vid/pin 0x0000 még libusb-win sem lett végeredmény! Ki probáltunk több filmware verziot is de végeredmény hasonló fuse kill sajnos 3db nál tartunk! Ha valaki már sikerült az ebay verzioval eredményt is produkálni kérem ossza meg a siker tapasztalatait!
Itt a megoldás:
5V és 3,3V jelszint illesztés
Köszönöm, pont ez a bajom és már én is rájöttem, hogy ez nem igazán elegáns megoldás a bajomra, vennem kell másikat.
Hellotok
Az en gyonge hozzaertesem szerint ha az SD modul aram nelkul marad iras kozben, vagyis ha nem fejezodik be az iras, akkor az tonkremegy, vagy nem igy van ? Kerlek javitsatok ki. De, mi tortenik az eepromnal ? Ugyanaz a kimenetele egy szerencsetlen irasnak mint az SD-nel, ha az ARDU a lapka aram nelkul marad iras kozben akkor oda az egesz eeprom, vagy csak az a resz amit nem tudott lezarni ? A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |