Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Én is most vettem.
Ezzel fogom megcsinálni az egészet, mert könnyebb és jobb.
Sziasztok!
A kovetkezo problemaval szembesultem. Megrendeltem a kovetkezo termeket: http://www.dx.com/p/jy-mcu-3208-lattice-clock-ht1632c-driver-with-m...104306 Mint kiderult a neten gyakorlatilag a regebbi verziot hasznaljak arduinoval.! Nincs felforrasztva ra az icsp header. Egy orahoz hasznaltam volna a kijelzot, de jelenleg nem tudok mit kezdeni vele, kikerestem a labkiosztast, a WR a DATA es a CS labra forrasztottam, tobb ezzel kapcsolatos sketchet kiprobaltam, de nem tortent semmi. Aram alatt kiirja az eszkoz, hogy 12:00 a fenyeron kivul semmit nem tudok valtoztatni. Ha valakinek tapasztalata vagy otlete van ezzel kapcsolatban kerem segitsen.
Rosszul fogalmaztam, a fenyerot is csak a felszerelt gombokkal tudom allitani, nem programbol
Hogyan jön ide ez a kérdés???!!!
Semmi köze az arduinohoz! Még csak nem is AVR proci van benne. Valószínű nincsen felprogramozva? Keresd meg az adatlapját, vagy a rajta levő IC-k adatlapját. Abból talán megtudunk valamit. Idézet: „Mint kiderult a neten gyakorlatilag a regebbi verziot hasznaljak arduinoval.!” Szerintem ő az arduinoval szeretné vezérelni ezt az órát.De ha nem jól gondolom az illetékes helyesbíteni fog .
Lehet, hogy én vagyok már túl régimódi, vagy csak ne értem rá megkeresni az aktuális linkeket?
Én úgy képzelte el a dolgok menetét, hogyha 1 user segítséget kér, legalább ezektől a feladatoktól megkíméli az esetleges partnerét!
Szia
Miért nem kéred le a GSM modullal az időt? Ha jól emlékszem: AT+CCLK paranccsal megadja a hálózati pontos időt. Így már nem kell RTC-sem. Illetve a time.h library lesz a "naptárad". Másik probléma az energia felhasználás, az Arduino panelok egyike sem túl energia hatékony. Esetleg az Arduino "micro/nano" hol milyen néven fut, amin nincs USB-sem. Vagy csak egy natúr AVR ami a legkevesebbet fogyasztja.
Szia
Ha jól tudom az IDE nem képes lementeni a programot az Arduinoról. Csak külső SPI programozóval tudod lementeni az egyik programot, majd átrakni azt egy másik Arduinora. Ilyen pl az USB-ASP és társai. Ezekhez pl Prog-ISP programot tudod használni.
Már a terv megvan fejben, csak valahogy meg kell valósítanom. A gsm nem jó, iszonyatosan eszik. Ma jött meg az új rtc, ami alarm-os és azzal fogom az egész kócerájt felkelteni. A fogyasztással szépen haladok lefelé már, ha sikerül elaltatnom a gsm-et is, akkor már jó vagyok, csak még azzal nem tudtam foglalkozni, hogy miként is lehet.
Ha az RTC riasztását arra használod, hogy bekapcsolja a tápot minden nap kétszer, a programod csak arról szól, hogy tartja a tápfeszt, elküldi az SMS-t, végül kikapcsolja a tápot.
Nem kell semmit altatni, a GSM és az Arduino ki van kapcsolva, csak az RTC "zabál"
Üdv Mindenkinek!
Valaki tudna segíteni nekem, hogy elaltassam a MEGA-t, mert nem boldogulok vele. Próbáltam pár lehetőséget kisebb nagyobb eredményekkel, de semmi köze a normális alvásnak. A lehető legkisebb fogyasztást szeretném elérni vele, persze értelmes keretek között. Nem tudom honnan lehet előkaparni az avr/sleep.h könyvtárat. Arra találtam jó és egyszerű példát, ami működik is sokak szerint, viszont nem találtam sehol. Ebben kérnék segítséget. Előre is köszönöm!
Ez az arduino része.
Csak beszúrod ezt a sort a program elajére: #include <avr/sleep.h>
Valahol itt keresd:
c:\Program Files (x86)\arduino1.6.7\hardware\tools\avr\avr\include\avr\sleep.h
Meg is van, tényleg csak annyi.
Sehol nem láttam hol található, én meg ugye a lib-ek között forgattam fel mindent. Most egy mintaprogival fel is töltöttem, de édeskevés. 72mA az alapfogyasztás, így alvóba 32mA. Le kellene mennem kb 10mA-re, hogy bírja kellő ideig az akkuról. Néztem példákat a youtube-on is, ahol lemennek az unoval, meg hasonlókkal uA-es tartományba, bár ott már komolyan belenyulnak a dolgokba. Sajnos én annyira nem értek még hozzá, hogy megoldjam, pedig azt kellene elérnem, hogy ki tudjam kapcsolni a részeket még pluszba és akkor elérhetném a kívánt értéket, csak ez nekem már magas. Olvasgatom az adatlapot, de nem tudom kivitelezni, elég hiányos a tudásom sajna.
Addig eljutottam, hogy az a baja, hogy azt hiszi, hogy a kapcsoló állása folyamatosan változik.
Légyszives valaki segítsen!
Próbáld igy:
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Ha a korábbi SMS-es projektről van szó, nem értem miért kellene altatni az Arduinot.
Ha kikapcsolod, az miért nem jó?
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy 3 digites 7 szegmenes kijelzőt közös anódos. A feladata az lenne hogy egy gombnyomásra hozzá add egy számot ez idáig menne is de ezeket a kijelzőket hogyan kell vezérelni? Esetleg valaki tudna adni valami minta kódot?
Üdv Mindenkinek!
Építek Arduino-val egy invertert, viszont a szabályzás bemenő ágán leragadtam. A terv az hogy a trafó kimeneti feszültségét egyenirányítom, így kapok 230V esetén a diódákat levonva 323VDC-t. Ezt egy 1:100 feszültségosztón lehoznám kb 3,3V-ra, ezt ugye tudnám mérni az arduinoval, viszont a bemenet néhány voltos ingadozása az arduinonál pár század voltos lenne. Milyen megoldással lehetne ezt a leosztott, mondjuk 300-340VDC-t (AnalogPin: 3 - 3,4V-ot) át skálázni úgy hogy a 3V legyen a 0V, 3,4-nél pedig 5V legyen már. Valamiféle műveleti erősítős dologra lenne szükségem úgy gondolom, csak ahhoz annyira nem konyítok, így szívesen venném hozzáértők segítségét.
Van 7 szegmeses library, SevSeg a nee azt hiszem. Az intézi a meghajtás a legegyszerűbben.
Igen ezt pontosan tudom, viszont az arduino sajnos képtelen század voltos ingadozást pontosan mérni, még a tizedek is nehezére esnek megfelelő szűrés nélkül. Ezért szeretném egy céláramkörrel ezt előállítani, hogy pontos legyen a szabályzás.
Lehet kapni nagyobb felbontású ADC IC-ket (SPI, I2C protokollal), talán az lenne a megoldás.
Az analóg digitális konverter ugyebár 0-1023 érték közé osztja le az 5V-os tápot. Azaz a mérési pontosság 5V/1024=0.004V Szóval 4mV pontossággal tudsz mérni. Nem értem hogy lehet gondod század voltos ingadozás mérésével.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Ez papíron így van, a valóságban viszont erre képtelen. Egy egyszerű fesz mérőnek is kell a smoothing (átlagol) hogy stabil legyen az érték. Századokkal sajnos meg vagyok lőve vele.
Bakman: Nézegettem őket, viszont ezeknek a kommunikációja elérné azt a kritikus időt amivel már nem működne a szoftverem, mivel úgy állítom elő az 50Hz-es frekvenciát, hogy számolva vannak az idők, mire mennyi kell neki, és e szerint. Az I2C LCD modult is ez miatt kellett elvetnem. Ha a PWM-et bevariálnám valahogy 50Hz környékére akkor az minden másnak zavarna be.
Szia
Oversample technikával tudsz mérni 21 biten is, van hozzá Arduino könyvtár. Persze kérdés mennyire fontos a sebesség. De 16 bit-nél egész gyorsan mér az Arduino ADC-je. 10-ből max 21 bites ADC A mögötte lévő tudományos magyarázat Oversample Kipróbáltam, tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Üdv!
Mennyire pontos? És ami a főbb hogy mennyire tartja stabilan az értéket?
Szia
Én shunt ellenálláson mérek feszültséget. Mivel hogy az alapelv eleve az átlagolásra épül, így nem fog ugrálni össze vissza a mért értéked. Pontosságra 12-13 bit-ig egész jó. Hozza a gyári 12 bites AD paramétereit. Hogy utána, nagyobb felbontásban... Nincs hitelesített mV mérőm, így nem tudom Szerintem próbáld ki, mérj vele valami nagyon kicsit feszültséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |