Fórum témák
» Több friss téma |
Ha arról van szó amire gondolok, akkor sehogy, mert a cikk írója törölte az összes cikkét.
Extra trükként annyit megpróbálhatsz, hogy google-t ráuszítod keresőszavakra, és ha éppen felmerül a gyanú, hogy azt találta meg, nem a google linkre kattintasz, hanem lehúzod a találati link jobb oldalán a pici menüt, és "Tárolt változat"-ot kattintasz. Olyankor megkapod a google cache-ben ragadt lapot. Ha rákattintasz a találati linkre is, lehet, olyankor explicite be fogja frissíteni, és olyankor viszont a google cache-ben is törlési listára raktad a lapot, ami előbb-utóbb úgyis megtörténik, de minek azt siettetni? A lehetőség gyengén esélyes, ha meg is jelenik valami a lapból, jobbára csak szétesett szövegrészlet lesz, vagy még annyi sem, és az is lehet, nem is fogod megtalálni, de összesen csak annyi van.
Az internet archívum némi szerencsével szintén jó lehet.
Az ötleted jó volt, bár nem egyszerű úgy címszavakra keresni, hogy csak egyszer olvastam el futólag a cikket. Végül úgy kerestem, hogy "infra hobbielektronika", majd a találatok segítségével szűkítettem a keresést. De csak fél siker. A 4 oldalas cikkből csak az első 3 oldal van meg. Ebből az első kettő csak körítés. A harmadik hasznos, a negyedik pedig, ami a program lenne, nincs meg. Azért köszi!
Amúgy miért is nem a cikk íróját keresed fel személyesen?
Ha már nincs meg a nick link-je, kérdezz meg egy admint, segíteni fognak.
PIC kiválasztásában kéne egy kis segítség ...
Elsődleges elvárások (min.): 2 UART port 1 USB 1 I2C 1 PWM 40 láb ( mire elékszül a program, mindig elfogynak a lábak is! ) Másodlagos: Némi EEPROM CCS-C-ben programoznám, MPLA-X alól, Pic-kit 3-al Kedvező ára legyen. Még a családot sem sikerült eldöntenem ... ha jól gondolok, akkor C-ben programozva a családok közötti különbségekből adódó problémák nagy részét megoldja helyettem a fordító. Tudom van kereső ... de az így még mindig rengeteg találatot dob ki. Esetleg valakinek bevált típusa ami tudja ezeket?
Mekkora flash, RAM, EEPROM kell? Milyen PWM? Például fényerőszabályzásra kell vagy valami összevissza buherált PWM modul kell? Mert elég sok féle PWM modul van a PIC-ekben.
Szerk: Meg hány PWM kimenet kell? A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
minimum:
Flash 32KB RAM 2K EEPROM 256 ( de ezt ki tudom váltani a TINY RTC modulon lévő 24C32-vel, szóval nem feltétlenül kell a PIC-be!) PWM jelenlegi tervek szerint fényerő szabályozáshoz ... de később ki tudja ...
simpi-nek igaza van 40 lábbal USB-vel és 2 UART-al nincs ilyen összeállítású PIC DIP-es kell és lejjebb vagy feljebb nem mehet a lábszám?
8 bitesből nincs ilyen.
16 bitesből már van, a PIC24F... szériától.
A lábszámnál is minimumként van megadva a 40.
És ugye itt jön az én dilemmám is, hogy ha nem DIP tokos akkor, akkor milyen? Mi az ami még otthoni körümények között használható? SMD alkatrészeket idáig még nem forrasztgattam.
Például: PIC24FJ64GB004
Ha 2 UART + 1 USB is lesz, akkor 2 k-nál azért többre vágyjál! A fentebb ajánlott típusban 8 kB RAM van.
De ha a MAPS-ban nézed akkor a pont 40 lábú PIC-ek közül csak PIC18 van amibe van USB de azokba csak egy UART van a 16 bitesekből biztos szélesebb a kínálat de ott már csak 44 lábú SMD van ahonnan megfelelő lehetőségek vannak. Lamprologus bár a TQFP44 még forrasztható kézzel is.
A PIC18F46(47)J53 körülbelül azt tudja, amit keresel. EEPROM helyett sokszor írható flash memóriája van.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
A MAPS néha hazudik. Én az Excelnek hiszek, le lehet tölteni .csv-ben az aktuális típusok táblázatát, az valamivel jobb. Innen.
Én állítok be rosszul valamit, vagy másnál is egy cellába rakja a PIC összes paraméterét?
Létezik ez a kereső 16 bit-es termékekre is?
Az SPI -n túl vagyok, minden működik!
Köszönöm! Volt egy korábbi kérdésem a Flowcode topicban (RIP), és most vagyok ott, hogy szükségem lenne a válaszra: "Van -e rá magyarázat, hogy mikor egy előzőleg feltöltött tömbből akarok kiolvasni adatot, és nem a nullás indexnél kezdem a kiolvasást, akkor random adatot kapok?... Esetleg tömböt mindíg az elejéről kezdve kell olvasni?"
Ok, köszönöm!
A mellékletben a 2014.12.27-es 8, 16, 32bites kínálatból lehet mazsolázni, szűrni stb.
Osztom @simpi véleményét, valamit elszúrhattál a tömbhöz használt index változóval. Ami tipikusan elő szokott fordulni figyelmetlenség gyanánt, hogy valami kódban copy / paste-elgettél, és ugyan azt a változót használtad fel több külön célra is. Vagy akármi. Talán csak nem zártál le egy ciklust, és túlfutott valami, vagy rosszul alapinitelted a változót.
Akkor kezdődhet a hibakeresés... De így legalább az a biztos, hogy működnie kell(ene).
Köszönöm!
Melyik az a tokozás ami "kézzel" még forrasztható?
Ill melyikhez gyártható még le vasalásos módszerrel a panel? Érdemes-e "gyári" adaptert venni hozzá?
Amit én biztosra mondanék az a TQFP44 de láttam olyat is már (csak ott volt lötstop/dry fólia a lmezen mint az adapternél is) hogy TQFP100-ast bepakoltak kézzel. A gyári panelt én nem tudom eldönteni ez attól függ te mennyire bízol magadban. A gyári panelnél ez az előny lép fel és így már majdhogynem minden tokot tudsz forrasztani.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
Szerintem bőven vagyunk itt a fórumon, akik simán "kézi" forrasztással vasalásos nyákra bármikor feldobunk egy TQFP100-ast. Némi gyakorlattal bárkinek sikerülhet, ne ez tartson vissza.
Ha csak a forrasztást szeretnéd gyakorolni, több típusú gyakorlószett létezik.
Ha nem érzed magadban az erőt a felforrasztáshoz, jobb azt elkerülni mondjuk valami ilyesmivel (lapon a legfelső cuccot nézd meg).
Üdv!
Fordulatszámot kellene mérnem. A leírások amiket felleltem, mind a ccp-tmr2 párossal végzik ezt. A panel már elkészült, és én a B0 portot gondoltam használni e célra (a ccp2 bemenet foglalt). Az elképzelésem szerint, tmr2-ben(1000Hz) kinulláznék egy számlálót az első lefutó élre (de nem a magát tmr2 regisztert, hanem egy számlálót, amit minden megszakításra növelnék, mivel a tmr2-ben lesz más is), a másodikra kiolvasnám ezt a számlálót. Ez járható út, vagy van ebben valami buktató, amiért nem ez a bevett módszer? A jeladó egy hall-elem. Fordulatsz. tartomány 300-14000 Rpm. Nem tudom, számít-e :a tmr6-ban (szintén 1000Hz) aránylag sok minden van, mérés szerint 400microsec idő alatt fut le. Ez esetleg bezavarhat a tmr2-be? Vagy van esetleg jobb megoldás ami a B0-t használva számol/mér ? A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
Fordulatonként okozott megszakításokat egy változóba gyűjtöd és osztod, másodpercenként vagy amelyen közönként akarod frissíteni. Legalább is én így csinálnám.
Pontosan így gondoltam én is. Csak nem értem, mi a különbség, ha a ccp modul portja okozza a megszakítást, nem pedig a B0 port...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |