Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2594 / 3597
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Szia ! Az OSB is lehet szikraálló, csak le kell festeni vízüveggel. De burkolhatsz tűzálló gipszkartonnal is, vagy betonip lappal.
(#) HA3GX hozzászólása Máj 29, 2016 / 1

Hallgat közületek valaki System Of a Down-t?
(#) erdgab hozzászólása Máj 29, 2016 /

Sziasztok!
Tegnap különös hibajelenséget tapasztaltam a Wagon R+ autómon.Szépen indul,alapjárat jó,csendesen megy ,egyenletesen jár,gázadásra reagál,hiba üzenet nincs,de nagyobb gázadásnál,magas fordulaton elkezd dadogni,mintha a gyújtás is ki-kihagyna,ez olyan fél gáz- háromnegyed gáznál jelentkezik.Gázt elvéve szépen visszaáll alapjáratra,nem hallani gyújtás kihagyást.EGR szelep tiszta,minden csatlakozót lehúztam visszatettem,hátha valami korrózió,a hiba nem múlt el.Szerintetek mi okozhatja a hibát,jelenséget?
(#) Buvarruha válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Nem vagyok autószerelő, de, ha jól rémlik a sújosabb lehet az adagoló hiba, de akár a lambda szonda bakija is lehet. Vagy egyszerűen nem kap rendesen anyagot, lukas üzemanyag cső, tehát falsot szív.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
(#) zoly15 válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Milyen motoros autó?
Gondolom benzin, ilyen tüneteket okoz a hibás főtengely (felső holtpont) jeladó, bár az nem csak fordulaton jelentkezne.
Ilyen jelenséget okoz még a koszos, üzemanyag szűrő és a haldokló üzemanyag szivattyú, esetleg üzemanyag nyomás szabályozó szelep.
Lehet még beégett üzemanyag szivattyú relé is vagy akár egy hibás testelés a gyújtásnál.
Milyen gyújtásos? Rotoros? Ikertrafós? Hengerenkénti?
(#) erdgab válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Benzin motoros,8 szelepes,76 lóerős,elektronikus gyújtás,ikertrafós,hengerenkénti injektor.Lehet menni vele,húz is rendesen,de kihúzatáskor amikor váltani kell kb. ott jelentkezik a rángatás,dadogás.Az üzemanyag szivattyút hallom ahogy feltölt indítás előtt,könnyen indul és szépen egyenletesen jár.
(#) erdgab válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Ezt a dadogást úgy tudnám leírni,hogy nagy gázon pörög a motor és mintha egy-egy pillanatra elvenném a gyújtást egy pillanatra aztán pörög tovább és megint a jelenség,ekkor már szinte "üveg hangja" van.100 ezer van bent,eddig nem volt gondom.
(#) gkari válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Vizsgáld meg a gyujtókábeleket, valamint azok csatlakozásait!

Csak nagy gázon, de fordulattól függetlenül, vagy nagy gázon, de csak magas fordulaton?
(#) erdgab válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Mivel fordulatszám mérő nincs az autóban,másként fogom viszonyítani,megpróbálni leírni.Kigyorsításnál 2. fokozatban (kissé meghúzva a bajszát) 65km/h,aztán harmadik,itt olyan 90km/h jelentkezik,aztán innen 4 és 5,tartva a 90km/h már nem jelentkezik.Emelkedőn ahol simán szoktam menni 3.-ban 50-60 közt ott néha jelentkezik.Gyanakszom a gyújtógyertyákra,holnap utána járok.
(#) pompidu válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Fojtószelep állás jeladó ez okozhat ilyen galibát, ahogy leírtad úgy vettem ki hogy a gázpedál bizonyos állása között csinálja. Elvileg le lehet szedni a pillangószelepháztól és meg lehet nézni az ellenállás pálya folytonosságát műszerrel. Mivel ha a felső szegmense szakadt van ott elkoszolódott vagy bármi akkor a motor elektronika úgy érzékeli mintha elvetted volna a lábad a gázról.

Eddig világos, de, ha 90-nél lepadlózod akkor mi történik?
(#) erdgab válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Pörög és elkezd rángatni.Ezt úgy tudnám valahogy leírni mintha 4-ig számolnák,1-2-3 pörög 4-nél ránt egyet és ezt ismételve,röhej,de közben gyorsul is.

Simán el tudom képzelni, hogy valami üzemanyag ellátási problémája van csak, ezért van, hogy padlónál is megy egy darabig és csak utána kezd el köhögni.
(#) mineral válasza erdgab hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Hány km van benne? Gyertyák ,üzemanyagszűrő, levegőszűrő volt cserélve?
(#) SALáta válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Nem tudom oda még nem értem. Az biztos októberre már rég használom és kb akkor tudom burkolni/szigetelni. Kellemetlen lesz így de más lehetőségem a mostani helyzet mellett nincs.
(#) erdgab hozzászólása Máj 30, 2016 / 1

Mindenkinek köszönöm a wagon r hibához a hozzászólását,megoldódott a probléma!
Mivel sem gyújtógyertyám sem hozzávaló félméteres kulcsom nem volt így felkerestem a márkaszervizt ,kicseréltettem a gyertyákat (6340 Ft/4db + munkadíj=8740Ft),most megy mint a világtalan.
Mindenki tanulhat a saját kárán,most én is,elfeledtem időben kicserélni a gyertyákat,nem csoda,hogy hiba jelentkezett,kb. 60 ezret mentek és már max. 40 ezernél cserélni kellett vona.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
(#) Alkotó válasza erdgab hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Magam is szervízpárti vagyok, ami valóban némi költség, de ezért cserébe hozzáértésre számíthatok.
Vannak lényegesen jobb minőségű gyertyák is (drágábbak is jóval). Érdemes lehet számolni, melyik ígérhet gazdaságosabb üzemelést.
(#) janikukac válasza erdgab hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

A gyertyákról nekem a múltkori eset jut eszembe: sógoromék Opel Astrája betegeskedett, de mivel ő se, mi se vagyunk szakik, nem tudtuk mi lehet a gond. 3 kötéllel sikerült elvontatni a mesterig a kocsit (2 szétszakadt), és végül kiderült, hogy itt is a gyertyák mentek tönkre. Az egészben az az érdekes, hogy a 97-es Astrában a most tönkrement gyertyák még az eredeti, gyáriak voltak. 19 év nem semmi szolgálat.
(#) Stewe válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Természetesen.... nem csak pihenő pákával.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Ez valami falra szerelt templomi mécses lehetett. Nálam a sima platinum gyertyáknak kb. 5000 volt darabja, és legalább 20 perc volt mire kicserélték, pedig vérprofik a srácok, tudták mi hol van a kocsiban.
(#) HA3GX válasza Stewe hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Én is szeretem, sőt meghallgatok majdnem mindent. A totális hülyeségekre, értelmetlen zenékre nem vagyok vevő. Ami jó (lehet akár 60-as sláger) az sem kivétel!

Okkal érdeklődök, mivel több alkalommal látom csavarkulcs fórumtárs némítását, figyelmeztetését, ahol a rendszer ellen "lázad." Legutóbb ha jól emlékszem, azt fejtegette, hogy bizonyos ember(ek) nem istenek. Fiatal még, már komolyodik.
(#) Balaa16 hozzászólása Máj 30, 2016 / 8

Üdv! 2008-ban regisztráltam a fórumra, tehát 10 évesen. Nagyon komolytalanul kezdtem a hobbielektronika.hu-s pályafutásomat, ha jól emlékszek, 2 némítással... Érdeklődtem az elektronika iránt, akkor még gyerekként. Most 18 évesen ott tartok, hogy holnap megtudom az emelt matematika érettségim eredményét, vagyis számomra majdnem biztosan kiderül, hogy felvesznek-e a BME-re villamosmérnöknek. Ha megvan 70%, akkor egy kicsit megnyugodhatok. Így visszagondolva a fórumon nőttem fel, az alapokat itt kaptam meg, és az érdeklődésemet is a fórum keltette fel igazán. Szóval köszönök minden segítséget, a modiknak (köbzolira különösen emlékszek... ) pedig szíves elnézését kérem.
Úgy gondoltam, hogy ezt a pár mondatot megérdemli a fórum és mindenki, aki segített...
(#) HA3GX válasza Balaa16 hozzászólására (») Máj 30, 2016 / 2

Megyünk az utcán, egy néni megbotlik, majd felsegíti az egyik ismerősöm aki pont mellettem megy (néma). A néni hálás, én válaszoltam helyette:

Nagyon szívesen! Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.

Gondolom értitek
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Legyél elnéző, az enyémben gyárilag is ilyen volt, és eddig jól bevált.
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Zseniális.
(#) nagym6 válasza HA3GX hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Idézet:
„Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.”

Előbbi jelszó gyakorlásaképpen nekünk kiadták iskolában, hogy aznap délután utcán táskát elvenni nénitől, és segíteni cipelni. Könnyűnek látszó, de mint kiderült, komoly konfliktusokkal járó feladat.
A nénik nem voltak hajlandók odaadni szatyrukat, elvenni sem sikerült, pofon is volt, egyet tudtam rávenni, hogy adja oda, de az meg nem arra ment, amerre én akartam hazamenni.
Én itt abbahagytam. Osztálytársak kb. ugyanígy jártak, ez a prozsekt nagyot bukott. Rossz hírünk terjedt, mint akik megtámadnak utcán idős nőket.
Régi világ, volt ilyen is.
(#) mark.budai válasza janikukac hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

Én az 1.6 benzin (116ló 137Nm) Carinámból 280 ezer km és 21 év után cseréltem az eredeti Denso gyertyákat. Az utóbbi 12 évben nem épp nagypapás stílusban volt használva az autó. Csak azért, hogy új legyen benn, de változást nem tapasztaltam. Elraktam őket, ha gond van, meglesznek. A 4db gyertya volt 15 körül, de ennyit megérdemel.
Van egy Corollánk, ez 2006-os autó, 1,4 dízel (90ló, 205Nm), január 2-án nem indult a -8-ban. Kimértem az izzítógyertyákat, mind a 4 szakadt volt. Másnap 30 ezret fizettem a 4db izzítógyertyáért. Ez is megérdemli. Sőt, szerintem ezek is a gyáriak voltak, igaz ez nem olyan biztos, mert 340 ezer km-t futott az autó.
Sajnos ez ilyen meló, ha valaki használja az autóját - főleg ennyit, mint mi - akkor költeni kell rá. De mind meghálálja.
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 30, 2016 / 1

Néhány autót láttam már, de olyan gyertyát nem, ami 280 ezer kilométeren keresztül működött volna. A Denso ma is gyárt gyertyát, nem csak 21 évvel ezelőtt.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /

A tudatlanság kellemes leplével takaródzva is csatlakoznom kell. Enyémben 100.000 km körül cserélték a gyárit, és azt mondták már ez is "túlszaladt". Hasonló minőséget tettek bele egy bő 20-asért (én semmit nem vettem észre a cseréből, sem előtte, sem utána nem volt változás).
Következő: »»   2594 / 3597
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem