Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem lehet hogy azért jött létre ekkora áramerősség mert elvoltak dugulva a fúvókák és a szelepek próbáltak jobban kinyitni?
Idézet: „Az nem lehet hogy azért jött létre ekkora áramerősség mert elvoltak dugulva a fúvókák és a szelepek próbáltak jobban kinyitni?” Na jó...akkor MOST tedd le a szerszámot és hívj szépen egy szakit aki javít elektronikát is. (nem megbántani akarlak de csak nagyobb kárt fogsz okozni benne.)
Közben találtam interneten kapcsolási rajzot és egy szervizkönyv szerűséget is.
http://data.hu/get/8658501/zanussi_1.pdf http://data.hu/get/8658503/zanussi_2.pdf 2. ) http://data.hu/get/8658505/electrolux_ewm1100.pdf Az utolsó 2.) szerint azoknak a mágnes szelepeknek az ellenállása 3500-4000OHM mindkettőnek
Ha meghaladja a képességeidet a kérdéses alkatrész cseréje akkor jobb ha hozzáértőre bízod a dolgot, mert a végén "több kárt csinálsz mint hasznot". A mágnesszelep ohmikus ellenállása kevésnek tűnik ha jól mérted, majdnem 700 ohm az eltérés a megadotthoz képest. Ha a szelepet ki is tudod cserélni de az SMD kapcsoló elemet nem, akkor jobb ha jegeled a dolgot.
Hát lehet nem tudom nincs olyan itt Győrben vagy valaki közelben aki ért hozzá, és nem túl drága?
Még annyit hogy ha más a 2.csoport szám pl ACS1026T alatta EK035 vagy EK745 azok jók lehetnek ebbe?
Igazatok volt tényleg más is rossz a mágnes szelepnél a csatlakozó is elvolt égve, újra cserélődött az egész remélem az már elketyeg egy pár évig. Illetve a régi gép paneljét megvizsgáltattam egy hozzáértővel azt mondta nem lehet hozzá kereskedelmi forgalomban alkatrészt szerezni mert úgymond le van kódolva. kínai franc. Köszönöm a segítségeteket!
Idézet: Bizonyára hiányosak a képességei e téren, mert lehet ! Itt például...de van nekem is, csak panelben beforrasztva.„"nem lehet hozzá...alkatrészt szerezni"” ...vagy csak rád akar "sózni" egy új panelt? A más tokozásút (TO-92) már mutatták neked, azt sem lehetetlenség beforrasztani helyette (SO-8)... A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
De a kínainál be lehet szerezni ezt a bigyót ... Remélem nem adtad oda a rossz panelt, mert Ő biztosan tenni fog bele egy kínai francot és el fogja adni egy másik kliensnek.
Nem adtuk neki oda, mérgesen elrobogtunk vettünk egy másik gépet, ezt szét szedtem bár utána néztem a méh telepen mennyit adnak érte hát nem gazdagodok meg belőle inkább ellesz a tárolóban (25ft/kg-4%szja kb 10-13kg a vas). Legalább lett egy helyes motorom amit valamire majd felhasználhatok ha kinyomozom hogyan lehet rajta irányt váltani bár 12V-al próbáltam kapásból 2 kapcsolást kiderítettem egyiken balra forog gyorsan gyengén a másikon jobbra lassan de nyomatékosabban. végül szerintem alkatrésznek megfelel az Electrolux egy másik termék családját vettük remélem kompatibilis lesz.--- igazából lehúztam a mágnes szelep vezetékét le is jött az anya oldali csatlakozó is teljesen elégett sajnos maga a gép 5-6 éves lehetett a motor 2008.09. a rajta lévőcetli szerint. remélem az új az megéri a 10."életévét".
Úgy gondoltam hogy a többit felteszem egy apróhirdetési oldalra mert a kábát ami az ajtó alatt van, mert ez ugye felültöltős volt, eltörött cserélni kellett, ez a szekér csak vitte a pénzt.1 évet bírt ettől számítva. Remélem lesz vevő csak elkezd visszajönni az új ára $ . a vízpumpa is teljesen jó az ékszíj is a motor szénkeféi sincsenek elkapva kb még bőven 75%os . de az új vízbevezető csöve nagyon rövid azt valaki tudja hogy a cső csatlakozója mekkora lehet hogy tudjak venni egy toldót? Úgy gondoltam hogy a régivel összetoldom és szépen a kád mögött elvezetem mert eddig ott volt mint egy híd néha ráléptem szegényre mert pont lépésre volt.
Sajnos nem vagyok elektronikai műszerész bár sokat próbálkoztam hasonlókkal de eddig még csak olyannal amit könnyen belehet szerezni persze ugyan olyanra cserélni pl a betűt a-ra még ha lehetne c-vel helyettesíteni vagy 2db c-vel, próbáltam olyan iskolába menni ahol ezt tanítják mindig is érdekelt az elektromosság és ami hozzákapcsolódik, de nem vettek fel. Ahol most tanulok az valami közlekedés mérnöki bár van olyan szak ami valami hasonlókat tanulnak de ott olyanok is vannak ami szerintem tökre gagyi hogy vasfűrész a fémet vág fa fűrész fát ezt 1 éven keresztül tanulták, csak "tavaly"tól kezdték el tanulni az elektronikai részt ami annyiból állt, mivel ez valami vasúti autümatikai műszerész, hogy van a félsorompó és 2 piros elnézést vörös "futó" fény van benne és 1db fehér villogó fény... eddig jutottak
A betöltő cső csatlakozója szabványos. Tedd át a régit és elég hosszú lesz.
kérdéssel fordulnék a szakíkhoz,van egy Indesit WITP 102 felültöltös mosógépem,hibajelensége:visszintesen mind az öt led,függölegesen a legalsó led folyamatosan villog,és nem indul el.Egy ideig elindult még igy is már nem.köszönöm a válaszokat előre is.
Szia! Itt hasonló probléma volt megoldva és a tápegység kondenzátor(ok) volt hibás.
Köszi! vettem 3 métereset szépen elvezettem a kád takaró mögött így nem látszik a csúnyaság hála isten.
Üdv mindenkinek. Egy kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni megköszönöm. Indesit elöltöltős 1600-os centrifugás 7 éves mosógépem van, szépen mos és centrizik de szerintem nem pörög fel teljes fordulatra a centrifuga a mosás végén sem amikor külön indítom el. k.b. 1000-1200 tippelek az a maximum.Egyébként más baja nem lenne. Hibát nem mutat,a ledek nem villognak. Előre köszönöm a segítséget.
Ha osztott tekercses a motor akkor lehet hogy a második állórészt nem kapcsolja.Lehet relé csatlakozó vagy bármi más.De lehet hogy szimplán csak úgy tűnik.Dobhatnál róla egy videót ha gondolod meglesem aztán kiderül.
Üdv Botond. Köszi a választ megnézem amiket mondtál,megpróbálom a videót is összehozni.. Mégegyszer köszönöm..
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Whirlpool AWT 5109 - 1000 mosógépünk. A napokban elkezte azt csinálni, hogy csak egyik irányban forgat, másikba nem. Ez miatt le is engedi a vizet, és megáll a mosás. Ha kézzel megforgatom a dobot, akkor folytatja a másik irányban magától, egyébként megáll. A relé kattogását hallom a forgás irány változtatásához, de ennyi. Tudna nekem valaki kis iránymutatást adni merre keressem a hibát? Előre is köszönöm!
Lehet hogy beégett az irányváltó relé.
Valóban a relével volt a gond, viszont nem beégett, hanem a forrasztás a lábánál elengedte. Gyorsan meg is forrasztottam, összeraktam, működik! Köszönöm szépen a tippet!
Lehet,hogy a lúgszivattyút működteti.
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Hátha volt valakinek már ilyen problémája mosógéppel: Whirlpool A+A 800 elöltöltős mosógépem (kb 8 éves) azt produkálja, hogy elindul a program és mintha megakadna egy résznél és nem lép tovább. Sőt hiába állítom át centrifugálásra nem pörgeti fel a dobot a gép, csak néhányat forog és befejezi. Azt vettem észre, hogy a ledek is el-elalszanak egy pillanatra. Komoly lehet a baj? Köszi előre is, ha esetleg valaki látott már ilyet...
Első tippem tápegység probléma. Cserélj benne kondenzátorokat. Ha az rendben a szénkeféket is nézd meg. 1,5cm már rövidnek számít.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem értek a mosógépekhez, az idős szüleimnek van problémájuk a mosógéppel. Ez egy 4-5 éves Whirlpool awe 6419 mosógép. Mosás közben leállat, azóta se kép, se hang... A konnektor rendben van, nem ez a gond. A mosógépben viszont nincs áram, nem reagál semmire. Idős édesanyám felhívott egy mosógép szerelőt, és a szerelő így látatlanba, telefonon közölte vele, hogy valószínű, hogy a vezérlőpanelt kell cserélni, ennek az ára: 40.000,- forint! Most sürgeti édesanyámat - válaszoljon, hogy mikor mehet cserélni a panelt. Ez a panel valóban ennyibe kerül, vagy ez a szerelő egy csaló lehet? Nem tudom, hogy most édesanyámnak mit tanácsoljak. Megbízható mosógép szerelő ismerősünk sajnos nincs.
Igen a panel tényleg annyi de ez egy típus hiba ami fillérekből javítható.Olyan szerelőt keress aki javít elektronikát is.
Sziasztok!
Van egy Electrolux mosógépünk, ami hajlamos arra, hogy ruhatöltettől és programtól függetlenül egyszerűen kihagyja a centrifugát. Valahol olvastam, hogy egy jeladó hibája gyakran okozz ilyen problémát. Találkoztatok ilyennel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |