Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csatlakozók

Témaindító: 5cmarzo, idő: Ápr 11, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 7
(#) pucuka válasza holex hozzászólására (») Nov 11, 2014 /

Pl. Innen, ilyen csatlakozók közül válogathatsz, ún. military kivitel.
(#) holex hozzászólása Nov 11, 2014 /

Köszönöm mindkettőtöknek!
(#) meone hozzászólása Máj 29, 2015 /

Sziasztok!

Remélem jó helyre írom a hozzászólásomat.
Keresnék egy csatlakozó pontos típusát.
Amit tudok róla, hogy 8 tűs lehet maximum.
Teljesen vízálló.
Az oldalára ennyi van írva: egy kockában egy B betű és mellette P800
Mellékeltem 2 képet a könnyebb felismerhetőség érdekében.
A csatlakozó szemből: 20150529_095754.jpg
A csatlakozó oldalnézetből: 20150529_095706.jpg

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) KDavid753 hozzászólása Szept 13, 2015 /

Üdv!
Valaki megtudná mondani ennek a csatlakozónak a nevét? (Ford mondeoban volt a kűrt csatlakozó, és az anya része érdekelne)

Névtelen.png

(#) phowwad hozzászólása Dec 19, 2015 /

Sziasztok!

Szükségem lenne a képeken látható 'késes' csatlakozók pontosabb megnevezésére, vagy hogy egyáltalán látott-e már valaki ilyet, hol lehet beszerezni?
Előre is köszönöm!

Üdv,
phowwad
(#) Bakman válasza phowwad hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Ez valószínűleg egyedi gyártású csatlakozó.
(#) Massawa válasza phowwad hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Igy egyedien nem, de NYAK szélére dughato müanyag csatlakozokban belül ilyen kontaktusok vannak ( eurocard bus csatlakozo). Igy azokat széttörve juthatsz ilyen késekhez.
Egyre kell vigyárni, hogy a bus foglalatok egyenesek azaz a két NYÁK meröleges egymásra, de van ilyen tipus is - csak ritkább.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Tudsz képet mutatni? 'Eurocard Connector'-ra keresve egész más típusokat dob. Kíváncsi vagyok én is. Műanyag házban én eddig csak sokkal gyengébbeket láttam, lévén a ház is szorított valamennyit...
(#) Massawa hozzászólása Dec 19, 2015 /

Utoljára a ZX Sinclairen láttam ilyent.

Igy néz ki egy mai, de amit találtam az kétoldalas ( A NYÁK mindkét oldalán független kontaktusok vannak). Neked mindenképpen egyoldalas kell:

image.jpeg

(#) jana hozzászólása Jan 11, 2016 /

Sziasztok!
egy kis segítség kellene,a képen lévő csatlakozók széthúzásához.Hogy álljak neki,hogy ne sérüljenek?(célszerszámom nincs hozzá). A képen látható tabletnél sérült a micro usb töltőcsatija,ki szeretném vezetni a töltőszálakat,hogy újra tudjam tölteni a tabletet.Ehhez kapcsolódik még egy kérdésem:mielőtt nekiállnák forrasztgatni,előtte az akksiját lekössem róla,vagy sem?
(#) steweo hozzászólása Jún 2, 2016 /

Sziasztok, ez milyen csatlakozó lehet? Melyik pontja mi lehet?
(#) trickentrack hozzászólása Jún 11, 2016 /

Üdv!

Nem tudjátok, hogy nem-e lehet kapni külön mc-dc2 csatlakozót, vagy kábelt?
Fényképezőgépek távkioldóján szokott ilyen lenni, és pont ahhoz kéne!

Előre is köszönöm!
(#) Arconir hozzászólása Aug 14, 2016 /

Sziasztok!
Szükségem lenne pogo pin csatlakozóra (kép). Lehetőleg minél kisebbre.
Igazából 2 darab 8 pólusú kéne leginkább.
Hol lehet ilyet Budapesten beszerezni?
Köszönöm a segítséget!
(#) user1914 válasza jana hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Hi!
A fekete csatlakozó részt 90 fokba felfele kell billenteni a paneltól. A fekete és a fehér találkozásánál (élnél) egy elfordulási ponttal rendelkezik. Ezzel oldódik az érintkező szorítása. Visszarakáshoz a csatlakozó visszahelyezése után kell lebillenteni a jelenlegi pozícióba a rögzítő fület.
Üdv. M.
(#) Massawa válasza Arconir hozzászólására (») Aug 15, 2016 / 1

Valoszinü, hogy már sehol, mert ezt a konstruktöri agymenést már kezdik elfelejteni ( egy csatlakozo aminek a vezetését külsö - független megoldásokkal kell biztositani ). Annak idején az egyik (ma már hála az istennek csödbement) telefongyár vezette be, a mi cégünk is átvette és sajnos mi is beletörtük a fogunkat a csatlakozo elképzelhetetlen megbizhatatlansága miatt. Minderre rátett a magas ára is. 4 évet raboltak el az életemböl ezzel a marhasággal.
(#) Arconir válasza Massawa hozzászólására (») Aug 15, 2016 /

Köszönöm a tapasztalatokat. Igen, ez a része engem is zavar kicsit. Valóban nem tűnik megbízhatónak...
Akkor viszont valami alternatívára lesz szükségem.
A feladat:
Két tárgy között kéne 16 elektromos csatlakozási pont (4*4). A "tárgyakat" neodymium mágnes tartja össze. A kapcsolatnak könnyen oldhatónak, és könnyen csatlakoztathatónak kell lennie. (Konkrétan a mágnesek húzzák össze, és a mágnes erejével szemben el lehessen egy mozdulattal távolítani.) Tűs megoldás nem tetszik, mert a mágnes elgörbítheti, ha rossz szögben talál egymásra a két oldal. UTP (8 eres) csatlakozóval próbálkoztam, de abba megy nem tudom bele klimpelni rendesen a vékony, hajlékony (lakkozott) kábelt, amit használnom kell. Vagy nem érintkezik, vagy zárlatos lesz.
Tudtok segíteni valami alternatív ötlettel?
(#) Massawa válasza Arconir hozzászólására (») Aug 15, 2016 / 1

Akkor talán inkább késes csati jobb lenne ( elöfordulási helye: laptopok akkuja, stb)
(#) trickentrack hozzászólása Aug 31, 2016 /

Udv!

Tudja valaki, hogy kell bekotni az apple lightning csatlakozot. Megtorott a kabelem es neg akarom ideiglenesen csinalni!

Elore is koszonom!
(#) gammabuta hozzászólása Nov 17, 2016 /

Sziasztok,
keresek legalább 3-4 pólusú csatlakozót (kb. 12volt feszültségre és 10amper áramra) ami adott állásban elég erősen tart és lehetőleg menetesen lehet egy külső szorítőgyűrűvel egybe tekerni.
Fontos lenne, hogy könnyű legyen azaz inkább erős műanyag legyen a tokja mint fém.

Egy műanyag rudat kellene tudnom szét és össze csavarni amiben vezetékek mennek és ami pár kiló tartóerőt is kell biztosítson összeszerelt állapotban.

Íme pár példa mire gondolok, de bármi egyéb is szóba jöhet:
Bővebben: Kep1
Bővebben: Kep2
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) qtrica válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 17, 2016 / 1

Szia,
Talán ez?
(#) Bakman válasza gammabuta hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Szerintem fordítva ültél a lóra. Csináld meg a rudat szétszerelhetőre, majd azután keress bele csatlakozót.

Mekkora átmérővel bír a rúd?
(#) gammabuta válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Nem ültem fordítva, a csatlakozóra majd olyan széles rudat választok ami rászerelhető lesz, 16-19 mm átmérő karok körül bőven elég lenne nekem.
Arra kell, hogy könnyen szállítható multicoptert építsek, mert már gyártottam pár összecsukható karosat, de ha így szétszedhetném mégis könyebben szállítható lenne és felhasználható mint egy LEGO. Ha csak a 3fázisú brushless motor kábeleit tenném a karba ahhoz 3 vezeték elég, de a motorvezérlő is jó lenne ha elférne ahhoz pedig 3-4 vezeték az ideális (+/1 signal és extraként 5Volt vissza ha BEC is van a vezérlőben esetleg a világítás kábele).
Itt egy összeszerelt minta, melynek kihúzhatóak/lecsavarhatóak a karjai, csak nekem kisebb kell és könyebb mert ez egy 2méteres monstrum, én félméter fesztáv alatt akarok maradni:
Bővebben: Kép

Néztem ezeket a vízálló csatlakozó megoldásokat, kicsit nagyok és drágábbak mint a fém csatlakozó, általában nem is bírnak sok áramot, bár a 4 pólusúban van erősebb.
Viszont nem látok súlyt csak méreteket az SP2110-es szériánál.

Ez a másik vpedig fém, olcsó és írnak rá 15 ampert, de szerintem nem egy pólus bír el annyit, hanem maximum 3-5 ampert bírhat el, mert máshol meg annyit írnak rá:
Bővebben: Link
(#) mikoszabolcs hozzászólása Nov 20, 2016 /

Sziasztok! Tudna segíteni valaki a sony DMPORT csatlakozójának kiosztásában? Arra gondoltam, hogy mivel nem használom, felhasználnám egy analóg hangbemenetként egy erre kialakított bluetooth vevőhöz. A benne lévő +5V meg is táplálhatná az egységet, teljesítményben pont megfelelő. Ötlet vélemény jó tanács? Köszönöm!
(#) Hp41C válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Goooogle -val keress rá a "sony DMPORT pinout" -ra.
(#) mikoszabolcs válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

Sajnos, a kiosztás meg is van de nincs mellette sem jelszint sem az, hogy ki vagy bemenet az adott érintkező, tehát érdemi kiosztásra gondolok amivel lehet számolni az illesztéshez.
(#) Primary hozzászólása Jún 6, 2017 /

Sziasztok!

Építek egy több csatornás dimmert, ehhez keresek valami csatlakozót. A hálózati feszültséggel működő izzók 4-esével vannak elrendezve, tehát átmenne egy nulla és 4 fázis. Ehhez szeretnék egy 5 pólusú csatlakozót olcsón, lehetőleg olyat, aminek létezik lengő anya és apa változata is. 4x 60W-ról beszélünk, szóval nem egy eget verő a terhelés.

Van ötletetek? Csak biztonságos megoldás jöhet szóba.

Örökszerelésű megoldást nem szeretnék. Nagyon drága sem lehet, mert akkor inkább minden csoporthoz építek egy dimmert, és csak a vezérlőjelet viszem el odáig.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 23, 2017 /

Üdv. A mellékelt csatlakozófajta megy tévémbe (vékonyabbik vége), de falra szerelés miatt nem fér el, mivel a fal felé megy ki a csatlakozó, nem oldalra. Létezik-e pipa alakú a tévébe menő dugóból, én nem találok. Ha nincs, beforrasztok a tévébe egy darab dróttal lengőaljat, de jobb lenne nem szétszedni. Köszönöm.

Pipa.jpg

(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 23, 2017 / 1

Olyat még nem láttam. Viszont a helyedben az eredetit felmelegítve megpróbálnám hajlítani.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2017 /

A dugó felénél ahol a törésgátló kezdődik, már ott kellene "élesen" derékszögben hajlítási ív nélkül. Egyet megpróbálok, hátha. Köszi.
(#) Gabó válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 23, 2017 / 1

Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem