Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   306 / 377
(#) otvenkilenc hozzászólása Szept 5, 2016 /

ST 535 Stabilized Power Supply kapcsolási rajzát keresem.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
(#) otvenkilenc hozzászólása Szept 5, 2016 /

PSC VS1200 szkenner adatkábel bekötését keresem.
(#) DiveZ hozzászólása Szept 6, 2016 /

Sziasztok!
Segítségre van szükségem!

Olyan kapcsolást keresek ami mindössze annyit csinál, hogy miután áramot kap, kvázi bekapcsolás után 10-15 másodperccel elkezd villogtatni 4db (vagy több) ledet, és ezt teszi addig, amíg áram alatt van.
Tápfesz 6V
Ledek 15-35mA

Story: Ezt egy kisautóba szeretném beépíteni.
Amikor halad valamerre, akkor nyilván a motor kap áramot és a kapcsolás nem.
Úgy van beállítva az üresjárati poti, hogy amikor a motor nem kap áramot, akkor elkezd világítani a fék lámpa.
Terv:
Ha huzamosabb ideig áll az autó (10-15s) akkor kapcsoljon be a vészvillogó.

Ezt a késleltetést szeretném egy kapcsolással megoldani, akár úgy is, hogy lehessen változtatni, vagy előre meghatározni, hogy mennyi idő múltán kapcsoljon be a vészvillogó.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Karesz 50 válasza DiveZ hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

A trimmerrel a késleltetést tudod szabályozni kb. 7-17 sec között. A LED-ekből elvileg bármennyi párhuzamosan kapcsolható, esetleg sorba is köthetsz kettőt. Értelemszerűen a LED áramát a soros 470 Ohm fogja meghatározni.

Remélem ilyesmire gondoltál...
(#) LacaWatt hozzászólása Szept 6, 2016 /

Üdv!
Keresem a Samsung travel adapter (töltő), modell: ETAOU10ERE, S/N: 8C8D312N8/7-E (remélem jól olvastam le).
Előre is köszönöm, Laci
(#) LacaWatt válasza LacaWatt hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Pontosítás: a típus ETAOU10EBE (lásd még a csatolt képen is -> a gyári szám gondolom nem lényeges)!
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2016
(#) DiveZ válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Nagyon remélem, hogy erre gondoltam
Nagyon köszönöm és amint lesz lehetőségem, no meg képes leszek beszerezni az alkatrészeket, akkor azonnal megépítem és rögvest ki fog derülni...
(#) proli007 válasza DiveZ hozzászólására (») Szept 6, 2016 /

Hello! Azt tudnod kell, hogy ez a kapcsolás, ha tápfeszültséget kap, akkor sötétek a Led-ek, és az idő letelte után el kezdenek villogni. Ha ezt akartad. (Egyébként az IC tápfeszültség bekötése nem látszik a rajzon, és a tokban a nem használt kapu bemeneteit a GND-re kell kötni.)
(#) Karesz 50 válasza DiveZ hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

"Összedobtam" neked egy nyákrajzot hozzá, ha ezzel segítek valamit.
(#) szebee hozzászólása Szept 11, 2016 /

Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írok, ha így van akkor a moderátorok majd helyre tesznek.
Távirányítós hajóhoz keresek egy kapcsolási rajzot. 2 motort kellene vezérelni mind a kettő hajtó motor, tehát a kanyarodást nem lapát végzi hanem az egyik motor fordulatszám csökkenése. Tud valaki ilyen kapcsolással szolgálni?

Előre is köszönöm!
szebee
(#) gerenk válasza szebee hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Szia !
Ez nem lesz egyszerű, proporcionális (arányos) vezérlésre lesz szükséged. Egyszerűbb lenne
egy két csatornás vevő és adó ahol az egyik motor menne előre hátra fix sebességgel, a másik motor a kormánylapátot mozgatná két szélső helyzetbe, a középállás rugóval lenne pozicionálva.
(#) szebee válasza gerenk hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Szia!
Két csatornás vevő kell, mert a 'kaszni adott' két motorral, és nincs kormány lapát!, csak két motor ami gondoskodik a hajtásról és a kormányzásról.
(#) gerenk válasza szebee hozzászólására (») Szept 11, 2016 /

Nem a csatornaszám itt a probléma, olyan adó és vevő kell aminek kódoló-dekódoló egysége szervókat tud működtetni. Nem feltétlen kellenek a szervók de a motorok áramát és forgási irányát fokozatmentesen kell tudni szabályozni mint például a repűlőgép modellek motorfordulat és csűrőlap szabályozása.
(#) usane hozzászólása Szept 13, 2016 /

Üdv!
Nem tudom ez ide való-e, de nem találtam hozzá témát.
Egy feszültség felező kapcsolásra lenne szükségem.
48V (9A) DC-ből 24VDC kellene, és elbírjon legalább 1, de nem baj ha 2A-t.
Vagy egyszerűbb ha beteszek egy stabkockát?
(#) wbt válasza usane hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

A hétköznapi stabilizátorok max. bemenő feszültsége 35V körüli és 1A-nél is lesz 24W disszipációd. Mindenképp kapcsolóüzemű táp javallott. Ha jól rémlik kb. 8-10e ft-os árban vannak 35-70V bemenő feszültséggel rendelkező, főleg távközléstechnikában használatos DC-DC konverterek (nekem sajnos csak 1.8V meg 3.3V /20-40A-esek vannak). Ha a méret nem annyira számít, hamarabb beszerezhető fémdobozos 48V/xxV kapcsolóüzemű táp.
(#) Sebi válasza usane hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

LM2576 HV
3A 60V bemenő.
(#) usane válasza wbt hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Igen ez nekem is leesett, ezért is akarok valami mást. Ha más nem lesz kapcsitáp, de azt is el akartam kerülni.
Viszont amit Sebi ajánlott az jól hangzik, csak nem túl olcsó, de mindegy. Olcsóbb mint egy táp.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) wbt válasza usane hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Jaja, igaza van, nekem kiesett hirtelen ez a típus, pedig elhasználtam már belőle párszáz darabot (csak mi már 85V-al dolgozunk és ez felejtős lett). Nem olcsó és ha lehet, ne vegyél TSC sorozatot (néha lehet kapni bagóért).
(#) otvenkilenc válasza usane hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Egy egyszerű áteresztő tranzisztoros kapcsolás. Bázis ellenállás egyben ez a zéner dióda munkaellenállás , és egy tranzisztor legalább 3 A kollektor áram terheléssel. (BD sorozat vagy 2N) Igaz egy izmosabb hűtés kell mert közel 50W-t fog eldiszipálni 2A-nél.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) granpa válasza usane hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Azért nézegesd meg a stabilizátorok adatlapjait, ott van kapcsolásminta nagyobb bemenő-feszültségre (mint amit eredetileg bírna). Hűteni persze kell, de kisebb lesz a veszteség.
(#) usane válasza otvenkilenc hozzászólására (») Szept 15, 2016 /

Erre gondoltam már én is, de elvetettem a hűtés miatt. Most viszont átgondolom, mert az áramigény lecsökent. Lehet hogy 200mA alatt lesz.
(#) otvenkilenc válasza usane hozzászólására (») Szept 15, 2016 /

Akkor is kell hűtés, de egy kisebb bordával megoldható. Kérdés mennyire akarod felmelegiteni a tranzisztort. A szilcium vidáman működik 60 C fokon is. Sőt.
(#) djcaveman hozzászólása Szept 15, 2016 /

Sziasztok. Keresem az Outline LF800 végfok service manualt.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) Vigh Sándor válasza piros1 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Szia Piros1!

Mem tudom, kaptál e választ az UNIVO ELEKTRONIK rajzára de nekem is kellene amennyiben te megkaptad. Előre is köszönöm!
(#) vargaf válasza Vigh Sándor hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Mellékelem.
(#) Vigh Sándor válasza vargaf hozzászólására (») Szept 19, 2016 /

Szia ! Köszönöm szépen!
(#) Rober_4 hozzászólása Okt 10, 2016 /

Sziasztok!

Még régebben, a Hobbi Elektronika Magazinban volt egy vaw-pedál kapcsolási rajz, ami egy közös collektorú tranzisztoros erősítő után egy műveleti erősítővel oldotta meg a szűrést, és itt egy sztereó potméterrel lehetett megoldani a hangolást. Hát ezt keresném. Gondolom 80-as 90-es évek.

Keresek még:
-Ugyaninnen shifter(phaser) kapcsolás
-Teljes gitárelőerősítő kapcsolás.

Köszönöm segítségeteket!
(#) vargaf válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /

Jól behatároltad az időt, az első Hobbyelektronika 1990. júniusában jelent meg, tehát a 80-as években nem volt. 2004 decemberében szűnt meg a lap.
(#) (Felhasználó 71690) hozzászólása Okt 10, 2016 /

Üdv!
Elektromos sütőmön nincs visszajelző led ami jelezné, hogy éppen fűt, vagy nem. Mivel garanciás, nem akarom szétszedni, és a fűtőbetétekre rákötni visszajelzőt. Arra gondoltam, hogy áramérzékelővel vezérelnék egy relét, ami kapcsolna valami kontroll lámpát.
Találtam egy ilyet: https://www.hestore.hu/prod_10035531.html
Az lenne a kérdésem, hogy miként kell ezt bekötni? Esetleg más megoldás is érdekel.
Köszi.
(#) Davidd hozzászólása Okt 10, 2016 /

Sziasztok! Egy olyan erősítő kapcsolási rajzra lenne, szükségem ami 12, 24 vagy +-12 Voltrol képes üzemelni. Nem kell minden tápnak megfelelni, ezek a lehetőségek. 2 darab 12 V 6,5A es kapcsoló üzemű tápegység. Ekkora teljesítménynél nem érdemes diszkrét alkatrészekkel foglalkozni, hanem pl tda2030? Felhasználása szobában, kis "studio " hangszoró méret lenne. Mit ajánlottok?
Következő: »»   306 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem