Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vibrációs búvárszivattyú
 
Témaindító: Pixi, idő: Jún 24, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 14
(#) pallaci válasza trk hozzászólására (») Aug 13, 2015 /
 
Küldök egy használati utasítást, Bővebben: Link
a második oldalon 3/4 " fexibilis csövet javasol.!
Elpumps V300 egyáltalán nem a legjobb vétel,ebben a kategóriában , és árban, annak ellenére hogy van rá 1 év garancia.
Ha kíváncsi vagy rá privát emailban szívesen elmondom.
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
(#) kormika válasza miertcsak hozzászólására (») Aug 14, 2015 /
 
Szia!
Gyorsan csináltam egy 3D rajzot, remélem így már érthető az összeállítás . Hogy mekkora vákuumot lehet így előállítani, azt nem tudom, az ismerős 300-as rozsdamentes csővel dolgozik, először 5-ös plexi fedlappal próbálkozott, az eltört neki, akkora volt a vákuum. Most 10-es van neki, ez már bírja.

Untitled.jpg
    
(#) kgart hozzászólása Aug 16, 2015 /
 
Kedves hozzáértők! Én egy hölgy vagyok, aki általában meg tudom javítani az elromlott eszközeimet. Most itt állok ezzel a fránya szivattyúval és nem látom, hogy hol a hiba.
Ez egy tescos, kínai darab. Elég masszívnak tűnik. A 2. oldalon talált rajtól annyiban tér el, hogy ez felül szívós változat. Idáig jól működött, de most valahogy lecsökkent a teljesítménye felére, harmadára. Neki is álltam, szétszedtem és átnéztem a szelepeket. Ugye 2 db van, az egyik a tetején, egy vastagabb gumi, ami fölött ott vannak a lyukacskák és a másik az ufó avagy lencse formájú. Finoman meghajlítottam, hogy lássam, ha valahol repedt, de semmi. A tekercs az alsó részbe van beöntve, a két kiálló vasmag véget megpucoltam, mert valami kis kosz volt rajta, de nem jelentős. Az ellen darabot is megpucoltam, hátha ... A házban némi vízkő-féle foltokat találtam - amolyan aluminiumos - ezt is megpucoltam. Összeraktam a szivattyút és hát nem lett jobb sem, rosszabb sem. A vasmag rését próbáltam mérni, nekem soknak tűnt, de ha eddig jól működött, akkor ez nem mozdulhatott el gondolom. Szóval mi lehet még az oka, hogy leesett a teljesítmény? Mivel a csavarok némileg rozsdásodtak, arra gondoltam, hogy szilikon géllel meg lehetne kenni, hogy ne zabálja a víz. A két szelepet szintén megkenném, hiszen a gumit kifejezetten védi a szilikon. Mit szóltok hozzá???pallaci, aki - ahogy olvasom - a legtapasztaltabb a csapatban.
(#) pallaci válasza kgart hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Csak gratulálni tudok, hogy hölgy létedre ilyen talpraesett vagy, még akkor is ha esetleg a férjed helyett, Te írtad meg a hozzászólást. Azt azért látom ,hogy nem tudtál aludni, hogy hajnali 3.31 kor írtad.
A beállításoknál mindegy hogy alsó vagy felső szívású. Nagy valószínűséggel beállítási probléma lehet. Én először szemrevételezéssel kezdeném. A lábszelep alatt nincsenek-e apró kavicsok (ahol a lyukacskák vannak) emelgesd meg azt a gumit, utána a fogd satuba vagy az egyik kezedbe a vasmagnál fogva a szivattyú belsejét, a másik kezeddel próbált megfogatni rajta a másik kettő gumit nincsenek-e meglazulva, (NEM foroghat a tengelyen) a tengely végén nincs-e meglazulva a csavaranya .Többször előfordult, hogy a rezgéstől kitörött a hézagoló alátét, így megváltozott a beállítás.
Utána mindenképp a hézagok lemérésével kellene kezdeni, nagyjából alul 4 mm, felül 1-1.5 mm a hézagnak kell lenni.
Szagold meg a tekercset nem-e jön neki büdös, égett szaga, nem -e folyt be víz a nagy guminál.
Találkoztam már több olyan szivattyúval is, hogy minden beállítás rendben volt, a tekercs mégis képtelen volt behúzni a vasmagot, ilyenkor csak egy megoldás van, hogy 1 mm-rel csökkenteni kell az alsó hézagot, igaz hogy kevesebbet nyom, de működik.
Tescos kinai szivattyút nem érdemes szervizbe, szerelőhöz vinni, mivel az óradíj több mint a szivattyú 6 ezer Ft-os ára.
Én így csinálnám.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
(#) granpa válasza kgart hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
A hiba lehet a szívónyílások kis kopása is. Tapogasd meg nem tűnik-e kissé homorúnak a lyukak körül (ott síknak kell lennie). Javítása: kiesztergálás (marás), rozsdamentes lemezből egy (ugyanolyan vastagságú) lyukacsos lap berögzítése. Akkor nem kell után állítgatni a hézagot.Nálam a nagyon finom szemcsés víz (szemre gyönyörű tiszta) majdnem teljesen kiette a szívó részt 1-2 hónap alatt.
(#) erbe válasza kgart hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Még egy lehetőség: A nagy (UFO) membrán alatt van egy vastag gumi. Korábbi rajzokon bemutatták. Ha víz kerül alá, az is okozhat ilyen jelenséget. Ha van víz abban a zárt kamrában, azt is meg kell keresni miért! A két anya lelazulása is okozhatja.
(#) Wegg válasza Wegg hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Szervusztok.
Felszállt a fűst ! Ugyanis leégett a második ami 1 hónapig ment napi 100 literrel kb.
Így az első aminek rövid 2hét után eltörött a toló rúdja .Meg lett hegesztve most az van benne de A 4 mm hézagot kb 6mm re állítottam be ami összehúzás után szerintem 5 nél nem több. És nagyon szépen nyomja a vizet nem mértem de gyorsan szívta a kb 350litervizet.Mindig tartalékolok vizet pár hordóba így ha baj van akkor van egy pár napom hogy valamit szerkesszek .
üdv
(#) szombatizs hozzászólása Máj 8, 2016 /
 
Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, és a szivattyúk terén is. Van egy Elpumps vp300/10m szivattyúm.
Megadta magát, se kép se hang. Szétszedtem tegnap, membrán és úgy minden teljesen ép belül.
Rámértem, hogy nincs-e szakadása a kábelnek vagy a tekercsnek és 50K ohm körüli értéket kapok. Mennyinek kell lennie?
(#) kadarist válasza szombatizs hozzászólására (») Máj 8, 2016 /
 
Szia! Az már szakadásnak minősül, mert az 50 kohm-on nagyon kevés áram tud átfolyni.
(#) Janika85 hozzászólása Szept 20, 2016 /
 
Sziasztok!

Ajándékba kaptunk egy Hyundai hyd250 "kínai-Orosz" búvárszivattyút, mely kb 2hónapig tette a dolgát. Majd nem akart locsolni.. Kicseréltem a "gumidugattyút". Onnantól működött is, locsoltam rendesen vele kb 2hónapig (megint). Egészen máig. Megint elszakadt. Kérdésem a következő lenne. Mit lehetne kezdeni ezzel a gumi alkatrésszel? Arra gondoltam kifúrom a közepét és ahogy komolyabb társainál, csavarral alátéttel belülről, kivülről anyával rögzíteném a már kifúrt gumidugattyút. Működne így a dolog szerintetek?
A másik opció, pótalkatrész. Tudtok nekem adni elérhetőséget Pest megyén belül, ahol lehet kapni ilyen alkatrészt, szívesen elmahinálgatnám 2havonta. Csak tudjak locsolni.. Várom véleményetek, tapasztalatotok. Köszönöm
(#) zolika60 válasza Janika85 hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ha visszább olvasol, megtalálhatod a "dugattyú" helyes beállítását. Talán az nincs rendben, mert nem illik ilyen hamar tönkremennie.
(#) Janika85 hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Ez egy fix gumi allatresz. Itt nincs csavar alatét stb.. . Egy "gumi gomba" alakú alkatrész, melyet átkell húzni ház kivezetésénél lévő középső lyukon ahol gondolom én a vízet szívja be. Itt szokot elszakadni.

Erre a gumialkatrészre gondolok.

image.jpeg
    
(#) rascal hozzászólása Okt 2, 2016 /
 
Sziasztok!
A telken a kútban búvárszivattyúnk van kb. 20 éve gyönyörűen üzemel. Elég nagy a hozama, pl egy 10 literes kannát kb 15-20 másodperc alatt feltölt. Olyan mint egy csutkára kinyitott csap. A 1.5-2 literes üdítős palackok feltöltéséhez már kényelmetlenül erős sugárban nyomja. Főleg a palack cserénél zavaró, mert közben megy pocsékba a víz. Ha kikapcsolnám akkor mindig visszafolyna a víz, és várhatnám míg újra felnyomja. Elektronikusan lehet ezeknek a teljesítményét szabályozni? Pl. tirisztorosan, vagy csak egy sorba kötött diódával megfelezni a teljesítményt? A szivattyú élettartalmát nem szeretném rontani ezzel. Nem én telepítettem, ezért túl sok adatot most nem tudok róla mondani. Egy fúrt kútban van több méter mélyen, a kút földből kiálló csöve kb 25 cm átmérőjű. Igyekszem kideríteni a pontos adatokat, de az több nap is lehet.
(#) zolika60 válasza Janika85 hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Ez szelep. Akkor csak lehetetlenül gyatra a minősége. Szerintem a legközelebbi mezőgazdasági boltban kapsz másikat.
(#) granpa válasza rascal hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Ha valóban vibrációs szivattyú, akkor kipróbálod egy soros diódával, hátha fél frekvencián is tolja még a vizet. Ha motoros (van ilyen hosszú, keskeny, aszinkron), akkor ez nem jó megoldás.
(#) rascal válasza granpa hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Sajnos még csak valószínűsítem, hogy az, de talán még a papírja is meg lesz, mert azt tudom, hogy több olcsó szivattyú tiszavirág élete után lett egy jó minőségű berakva. Ha az derülne ki, hogy motoros, akkor egy vele sorba kapcsolt fogyasztó, ami nem szól bele a fázis hullámformájába, pl izzó, vagy valami fűtő dolog, jó lehet?
(#) granpa válasza rascal hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Tégy egy árammérőt sorba, mikor működik; aztán tégy egy bika diódát sorba, s ha nem nő az áram, de hozza a vizet, akkor rezgős. Ha nő az áram, és nem jön víz, akkor motoros (fél frekin nem megy). Nem szeretik a csökkentett feszültséget, az "Aszinkron motor szabályzás" témába nézz be.
(#) rascal válasza granpa hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Ok, köszi, ha legközelebb a telken járok rámérek. Most, hogy mondod, eszembe jutott, hogy találtam egyszer egy leírást a neten, aszinkron motor fordulat szabályzásáról, és nem volt egyszerű. UC is volt benne, mert a frekit is variálta.
(#) klenósanyi válasza rascal hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Ha motoros és nem dugattyús, -márpedig nem, akkor egy csappal szabályozhatod. A centrifugál szivattyúkat akár teljesen le lehet zárni, csökken a terhelésük.
(#) rascal válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Én úgy lettem a használatára kiképezve , hogy ne zárjam le soha teljesen, mert lenyomhatja magáról a csövet a kúton belül. Valamennyi lefojtást kibír, mert akár 50 méternyi slagot és plusz 5 méter szintkülönbség is elvisel. Ilyenkor már jóval szerényebben jön belőle a víz, de palack töltögetéshez nem akarom ezt így összeszerelni. Azt nem tudom, hogy mekkora lefojtást bírna ki, ezért szeretném a szivattyút a tápon keresztül visszafogni.
(#) klenósanyi válasza rascal hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Ha lenyomja, akkor kihúzod és visszateszed normálisan. A centrifugál szivattyúkat TELJESEN LE LEHET ZÁRNI. A lezárás idejének a túlmelegedés szab határt. Nem a motor fog túlmelegedni, hanem a szivattyú. Még mindig ez a legolcsóbb szabályozás. Végül is a Te döntésed, bonyolíthatod az életedet.
(#) rascal válasza klenósanyi hozzászólására (») Okt 9, 2016 /
 
Ok, elsőre is értettem. Az elektronikus szabályozás, ha egyszerű, akkor nekem továbbra is szimpatikusabb. Azt sem szeretném, hogy túlmelegedjen. A telken azóta még nem jártam, hogy kísérletezzek, a szivattyú papírjait (ha megvannak, ami egyébként valószínű) nem én őrzöm, ezért a gépről sem tudok még többet.
(#) Janika85 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 10, 2016 /
 
Sajnos a környéken lévő boltokban nem tartanak ilyet.. Felkerestem a hivatalos szervízt, kaptam garanciálisan csere darabot. Jóval erősebb kivitelben. (Nehezen tudtam kicserélni, tényleg keményebb gumiból van) Sajnos bejött nálunk az éjszakai -1c fok, így lassan, szedem ki a kútból. Tavasszal kiderül.
(#) tomoro hozzászólása Júl 30, 2017 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, kaptam egy Straus ST/vbp-3704 AM típusú mélykúti szivattyút, darabokba, leégve nincsen működik csak nagyon gyengén nyomja a vizet, mert el van állítva. Tudna nekem valaki egy leírást adni, a beállításokról? Köszönöm!!!!!
(#) uniman válasza tomoro hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Hello! Szét is szedted már? ...mert, ha még nem, akkor szétszedés közben más hibára is fény derülhet. Persze, ha tudomásod van az "elállításáról", akkor az orosz/ukrán búvárszivattyúkról találsz beállításileírásokat. Még hogy "mélykúti szivattyú"...
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2017
(#) tomoro hozzászólása Júl 30, 2017 /
 
Igen szét van szedve (darabokba kaptam) el van állítva, köszi megnézem a linkelt oldalt.
(#) teglascs hozzászólása Aug 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Hát ezzel meg mi történt? Egyszer csak azt vettem észre, hogy megszűnt a szivattyú szállítása. Felhúztam, és ez a látvány tárult a szemem elé. Tele van a szivattyú háza lyukkal.... Mi lehet ez?
Megrágta egy búváregér?
(#) pallaci válasza teglascs hozzászólására (») Aug 25, 2017 / 1
 
ez KUKA
(#) zolika60 válasza teglascs hozzászólására (») Aug 25, 2017 / 1
 
Gondolom olyan az ötvözet, hogy tönkremenjen. Így jobban fogy a kínai szivattyú.
(#) teglascs válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
Ez teszkós szivattyú volt, 6-7ezerért (kb. 2 éve).
Barkácsáruházakban van tök ugyanígy kinéző, "Füzesi" márkanéven, de kétszeres áron.
Szerintetek az is ilyen spiáterből lehet, amit old a kútvíz?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2017
Következő: »»   11 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem