Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   263 / 274
(#) gyuszo válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

videoton_vt93_ts2020, ts2120, ts2520 ,ts2521 ,ts2522, ts2820, ts2822

Ha jól tudom ezekbe lett beépítve
(#) Cannon válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

TS 4350-T-SP van a hátuljára írva.
Elől: Super Infracolor
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) gyuszo válasza Cannon hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Mi a cél ? Mire akarod használni ?
(#) Cannon válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Erősítőnek, bármilyen kis célra.
(#) reloop válasza Cannon hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Elég sok rajta a felesleges alkatrész és még alakítanod is kell.

Hangpanel.gif

Igen, így a panelt akár meg is felezheted első lépésként.
Az 1.-4. kép nem egyezik meg az 5. képen látható modul képével. Ezt hogy kell értelmezni ?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) Cannon válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Az utolsó kép az egy internetes kép, ott találtam.
Mit és hogyan kéne alakítanom a nyákon?

A hangszóró kimenet az a fekete 3 tüskés csatlakozó. A testet megtalálni gondolom egyszerű lesz. A tápágban van egy ( RS13) ellenállás, azt kiiktatnám. A bemenetet AZ IC 1. lába lesz amire egy 1 µF kondin keresztül kell csatlakoznod.
De elég zsúfolt a panel és sok a felesleges alkatrész, érdemesebb lenne egy másik panelt építeni .
(#) Cannon hozzászólása Okt 23, 2016 /

A bemenet bekötését nem értem. 1uf kondival forrasztottam rá az 1. lábra a + ágat. Keverővel tesztelem és csak recsegő hang jön ki belőle magas hangerőn, alacsonyon meg semmi se.
(#) szikorapéter hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok. Olyan kérdésem volna hogy a TDA2050-es végerősítő egyoldalas tápfeszültség esetén mekkora áramot követel meg? És úgy esik a teljesítménye ha egy oldali a tápfeszültség amit kap? Most azon gondolkozok hogy akad itthon egy 30V / 6A-es kapcsolóüzemű boosterem,és arra tennék 2 vagy 4 ilyen erősítőt (függő mennyit bír el) és így szerelném be autóba. Vélemény erről? Esetleg valaki ismer ugyan ehhez az erősítőhöz egy olyan áramkört amivel csak a mély hangok maradnának meg,viszont egyszeri tápfeszről elmegy? Válaszokat előre is köszönöm!
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Esetleg valaki? A feszültséget is jó volna ismerni hogy ha egyszerű táppal hajtom mennyi feszt lehet neki adni max.
(#) zolika60 válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Ha belepillantanál az adatlapjába az nem segítene?
(#) Dióda válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Annyira nem bonyolult ám kiszámolni. Na de szólótáp 30v-ra bőven elég a tda2030-is az is mehet 36v-ig és olcsóbb egy fokkal.
(#) szikorapéter válasza Dióda hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

2050-em van itthon 5db, de sajnos a kettős táp amit akartam hozzá megdöglött. Így marad ez a booster,de kivitelezhető a dolog vele?

Azt is meg lehet csinálni szólótápról és ugyanugy fog működni csak szolídabb teljesítményen fog üzemelni.
4ohm esetén olyan 18-22w kijövő teljesítmény között lehet várni tőle körülbelül erről a feszültségről.
Talán kicsit dinamikusabb lessz mint a 2030, mert fiatalabb fejlesztésű egy hangyányit.
Adatlap alapján eléggé el van engedve neki a kimeneti áram korlátozása így akár erről a feszről beszipókázhat csatornánként 2ampert is.

Akkor annak is mehet nyugodtan a 30V gondolom. Maximum annyi lesz a változtatás hogy 3 ic-t használok fel az erősítő építésénél,így nem terhelem túl a konvertert. A konverter után érdemes puffer kondikat kötni? (1000µF / 63V)

Jó kérdés de ismerni kellene a konvertert. Bár szerintem 1000mikró nem árthat (sőt szerintem kell is) az szinte csak szűrőkondi.

Értem,holnap megpróbálom aztán írok hogy hogyan sikerült. Köszönöm a válaszokat.
(#) Justo hozzászólása Nov 8, 2016 /

Sziasztok! Megépítettük ismerősömmel ezt a kis erőítő modult az itt található kapcsolásirajz alapján annyi módosítással, hogy a jelföld és teljesítményföld szét van választva egy 10 ohm-os ellenállásal (R7), és R2-őt csökkentettük 4,7k ohm-ra. Tápfeszültség egy 23V 3A kapcsolóüzemű külső tápegység. A jelforrás telefon, a "hangfal" egyenlőre egy pici hangszóró (4ohm) volt csak. Minden műkődött elsőre, de lenne egy észrevételünk amit meg szeretnénk kérdezni. Ha nincs a kimeneten hangszóró akkor 10 V egyenfeszültség van, ha rákötjük hangszórót akkor pedig 0V egyenfeszültség van a kimeneten. Miért lehet ez?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
(#) kadarist válasza Justo hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1

Szia!
A kimeneti csatolókondenzátor szivágóárama miatt mérsz multiméterrel feszültséget. Nem kell foglalkozni vele.
(#) gyuszo válasza Justo hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

A bemenetre tantál elkót a jel útjába én nem tennék. Inkább fóliakondenzátort javasolnék.
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 2

Szia! A gyakorlatban kis mértékű, viszont elviekben súlyos hiba, hogy a visszacsatolás testpontja a tápföldre és nem a jelföldre van kötve. Az R7-en megjelenő hibajel simán megy az erősítő kimenetére az invertáló bemeneten keresztül.
C2 negatívot kösd át az R7 másik lábára!
C8-cal hasonlóan kéne eljárnod, de a jelforrás alacsony kimeneti impedanciája miatt nem ütközik ki a hiba.
(#) Justo válasza reloop hozzászólására (») Nov 8, 2016 /

Köszönöm a segítséget. Erre gondoltál, így már jó lesz?
A bemenetnél lévő tantál kondenzátor tényleg nem jó választás?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
(#) highand válasza szikorapéter hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1

Ha alacsony impedanciás hangszórókat használsz az autóban, akkor ezzel a kapcsolással 80W-ot is elérhetsz a TDA 2030al is.
(#) reloop válasza Justo hozzászólására (») Nov 8, 2016 / 1

Így már szabályos.
Szerintem nincs gond a tantál kondival.
(#) Justo hozzászólása Nov 9, 2016 /

Sziasztok! Reloop segítségével (KÖSZÖNÖM) megépítésre került egy TDA2030 erősítő modul, ahol a teljesítményföld és jelföld szét van választva. Ha valaki meg szeretné építeni ezt a változatot, megosztom a vasaláshoz való tervet.
(#) almaf1231 hozzászólása Dec 2, 2016 /

Sziasztok! Elkészült az én TDA2030 alapú erőlködőm is
(#) gernerakos hozzászólása Dec 13, 2016 /

Üdv!
Tda2030-as erőlködőm mindent csinál, csak nem erősít. Az adatlapi kapcsolás 17. ábrája van megépítve, annyi különbséggel, hogy az R1-es 150Kohmos visszacsatoló ellenállás helyett 470k Ohm van bent, mert kevésnek találtam az erősítését. Bekapcsolás után felvesz egy olyan 250mA áramot, kb annyi ideig míg a kondik feltöltenek. Ezekután olyan 500mA-ra nő az áramfelvétel, ez marad is, ki- és bemeneten feszültség nincs,. Jelet adva a bemenetre csak addig szól, míg fel nem töltenek a kondik. Picit melegedik is, de nem izzik, langyos csak a borda, olyan 15p után.
Ezelőtt volt egy időszaka, amikor a nagy áramfelvételhez búgás is tartozott, de ez megszűnt. Az említett ellenállást 150Kohmra visszacserélve sem javul a helyzet.
Az áramfelvétel ilyen féle növekedéséből én gerjedésre gyanakszok, de miért gejred? Vagy meghalt volna, az IC?
Mit tudnék tenni, hogy megjavuljon? Mérjek esetleg valamit?

A válaszokat elölre is köszönöm!
(#) reloop válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Szia! Lássunk róla pár képet! Így készítetted el?
(#) gernerakos válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Hello!
Este rakok fel képeket, de nem ez a nyák terv, de ez a kapcsolás.
Következő: »»   263 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem