Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Az egyenáram mérés lakatfogóval milyen elven alapszik..?
Kiegészítve előző válaszom, a mellékelt képen lévő (Voltcraft) lukméretű lakatfogó jobb kis áramokra, ha belefér a mérendő drót. Ez 80A-ig mér.
Nem véletlen a másik képen (Fluke) még kisebb lukméret, a kisebb áramok pontosabb mérése miatt. Nem a típusokat akarom reklámozni, csak a lukméretre példa a képek. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
Bevallom őszintén, hogy fogalmam sincs...
Sziasztok.
Tudja valaki, hogy Uni-t 136C-nél hogyan lehet kikapcsolni az automata kikapcsolást? Vagy legalább azt az ijesztő pittyenést? Persze mindig akkor pittyen, amikor koncentrál az ember. Egyrészt kizökkent, másrészt megijeszt.
Nincs ilyen műszerem, de a manual azt írja, hogy:
Idézet: „To disable the sleep mode function, press SELECT button while turning on the meter.”
Köszönöm szépen. Azt hittem, meg kell hackelni valami bonyolult módon.
Jóéjt.
Nem működik ez a megoldás sajnos. Akárhogy próbálom, csipog egy idő után. Akár folyamatosan nyomom (ilyenkor vált is, mondjuk automata méréshatárról manuálisra), akár ha csak addig nyomom, amíg a kijelzőn minden karakter megjelenik, nem használ. Ez a hiba majdnem azt váltja ki, hogy nem fogom használni a multit, eladom. A másik fogja magát, és kikapcsol egy idő után, de legalább nem ijesztget, amikor éppen a 0805-ös ellenállást forrasztom be.
Érdekes. Nekem csak egy lakatfogós UNI-T műszerem van, de annál is ugyanígy kell letiltani az auto power-off funkciót, és működik is. Mondjuk ott a kijelzőn is van visszajelzés erről.
Nálam nincs visszajelzés sem. Lehet kikötöm a csipogót, vagy legalább lehalkítom, esetleg kikapcsolhatóvá teszem. Kár ezért a hibáért.
Szia !
Hálás köszönettel tartozom, Neked, amiért megmutattad nekem EZT a műszert ! Rendeltem egyet - most érkezett meg. Bár még tesztméréseket nem végeztem, de már az első percekben megszerettem. Kellemes fogás, hatalmas kijelző, nagyon jó háttérvilágítás. Látszik, hogy nem bóvli kategória. Kapcsolója lágyan működik, de ugyanakkor nagyon határozottan ugrik a megfelelő pozícióba. (nem "harsognak" az érintkezők, mint némelyik multitál) A mérőzsinór kellemesen lágy. Lecsavarható védőkupak van a mérőhegyeken, hogy ha kell akkor a kinyúló rész ne okozzon zárlatot. A Bluetooth-os alkalmazás is nagyon tetszik ! Nem csak egyirányú a kapcsolat (adatgyűjtés) hanem a telefonról is vezérelhető a műszer, az adott funkción belül. Tehát például be tudom kapcsolni a Hold funkciót, átmenni kézi méréshatárba stb. stb. No ennyi egyenlőre. Remélem, hogy a mérés pontossága is megfelelő lesz - az árához viszonyítva.
Üdv. Most megint töprengek multi vásárlásán.
Jelenleg még mindig agyalok egy Uni-T UT61E-n (természetesen az 5 digites). Még mindig ez a legjobb kb. ebben az árkategóriában, vagy van, ami esetleg többet tud?
Sziasztok,
hőmérsékletet szeretnék regisztrálni számítógépre. Beugrott, hogy vannak erre képes (univerzális) mérőműszerek (pl. az UNI UT-k között). Azt szeretném kérdezni, hogy mostanában botlott-e bele valamelyikőtök ilyet tudó műszerbe, de nem volt ennyire drága? Köszönöm.
Hopp, jól látom, hogy a kettővel ezelőtti hozzászólásban emített OWON műszer tud ilyet? Hümm, hümm.. És az ára is jó.
Valószínűleg azt is tudja, de kérdezd sector99-et.
Amúgy gb9% kuponnal lejön belőle még 9%.
Köszi.
Gb9%: vegyek előtte filléres bigyókat? Ott is így működik a kedvezménygyűjtés?
Szia sector99!
Azt szeretném kérdezni, hogy az új műszered tud rögzíteni hőmérséklet adatokat számítógépre? Köszi!
Igen, így működik (működött), de a sok visszaélés miatt már az olyan 5$ alatti termékekre postaköltséget raktak és az 1$ alatti termékek értékelésére már csak 10 pont jár (0,2$).
Pont szabályzat A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2016
Igen !. Természetesen nem egyből számítógépre, hanem csak Androidos gépre (telo, tablet)
Az applikációról itt találsz videót. Hogy milyen formátumban menti el a loggolt adatokat, azt bevallom, hogy még nem néztem meg. Egyébként az applikáció természetesen kétirányú és ezért a műszert bárhová át is lehet állítani a telóval, más paraméter mérésére, stb. Én nagyon megkedveltem a műszert és nem bántam meg, hogy nem UNI-T-t vettem.
Androidos a szoftver? Ez nagyon klassz! Az adatok bluetooth-on mennek?
A ke'tira'nyu't hogy e'rted? A sz.ge'p felo"l a mu"szer fele' milyen adatok mennek?
E'rtem ma'r, megne'ztem a video't: a telefonro'l lehet veze'relni a mu"szert, ez a'llati jo'!
Amu'gy "csv" forma'tumban loggol, azt meg az excel megeszi minden gond ne'lkul. Ko"szi a ta'je'koztata'st!
Ha nem ragaszkodsz a nagyon pontos méréshez /találsz jó szenzort , van wifi a mérendő helyen, van kedved barkácsolni, olcsón akarod megúszni, akkor esp8266 modul, egy hőmérő/ páratartalom mérő szenzor ízlés szerint és az esp8266 topikban javasolt thingspeak.com oldalra feltöltve az adatokat, bárhonnét böngészővel nézegetheted a kedvenc grafikonjaidat.
Sürgősen válts billentyűzet alkalmazást.
Először én is bemásoltam a webfordítóba...
Tabletről írtam, billentyűzettel (asszony bitorolta éppen a laptopot). Na, a tablet tokba épített billentyűkből sehogy nem tudtam magyar ékezetes betűket kicsiholni, ezért írtam így.
Kösz a tippet, átnézek a megfelelő topikba!
Akkor már inkább ékezet nélkül írj, jobban érthető.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |