Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1930 / 2541
(#) gkari válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Az utolsó kérdésedre a válasz: semmi.
(#) gyulank válasza gkari hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Az utolsó költői kérdés volt, hisz azt magyarázom elejétől kezdve, hogy neked aztán minden mindegy.
Bár eddig azt feltételeztem, hogy nem olvastad el. Nem tudtam, hogy nem is tudsz magyarul.
(#) lukacsp válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Ha morzézik, meg zúg, akkor vagy kábelhiba, vagy zavarja valami szerintem. Hogy mi zavarja, azt a morzéból lehetne kideríteni. Tegyél fel hangfelvételt a zúgásról, meg a morzéról, akkor tudunk tovább segíteni.
(#) Karesz 50 válasza gyulank hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Az is lehet, hogy egy hibakódot morzézik folyamatosan, mint az elromlott mosógép szokta a LED izzó lámpákkal csinálni. Próbáltál rákeresni a neten a kódra?

(Bocsi)
(#) gyulank válasza Karesz 50 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

A legvalószínűbb, hogy szellemek akarnak üzenni, vagy simán kopogó szellemek.
Nem is tudom, miért itt kérdeztem meg.

SUB
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) krisz69 hozzászólása Dec 23, 2016 /

Sziasztok úgye adott a 4-csatornás végfokom . Amivel volt.,némi nemű problémám. Ami időközben megolodott. Első az hogy földhurkos volt. Azt ki küszöböltem ,majd volt 1 új de hibás elko ami hosszsabb üzemeltetés után kiköhögte a lelkét. Na most olyan kérdésel fordulnék felétek . Ha én ezt járatom hídba 2-2 csatornát . Vajon bírni fogja a toroidom szuszal ?? . Írom az adatokat ami adott . Van 12-pár FET benne (irfp240-9240). Jár 2x60vdc-n .60.000uf pufferel. Toroid trafo 1500w 2x18A .
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

8ohmon menne hídba persze. Az alatt semmi képp. Mert azzal tisztába vagyok a kapcsolás elviselné ,csak a toroid tuti le égne.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szerintem meg birkózik vele simán.Ha leterheled akkor legyen ott egy voltmérő a pufferon,és nézd nem e esik jelentős fesz kivezérlésre,meg a tenyered legyen a toroid trafón (Ne a lágyindítón Bocs nem hagyhattam ki) huzamosabb terhelésre hogy viseli...Ha szélsőségesen melegszik max kikapcsolod.
(#) steelbird válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Bírni fogja.
(#) gyulank válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Felraktam a morze jelet, a SUB linken.
(#) steelbird válasza gyulank hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Ezt én inkább pattogásnak mondanám...
(#) gyulank válasza steelbird hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Talán nem a mobil hangszóróján kéne hallgatni...
(#) Lacika válasza gyulank hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Azt az alapzajt az erősítő produkálja, vagy még a felvevő eszköz is tett hozzá egy lapáttal?
Nem értem, hogy miért csupán kb. 9KHz-ig van ott a zaj, mert azt írtad, "Felraktam a morze jelet, a SUB linken.", vagyis ez nálam azt jelenti, hogy a sub kimenetre rádugtál egy kábelt, majd bevezetted a jelet, leosztás után, a felvevőeszközbe. Ha ezt az alapzajt az erősító produkálja, akkor még 20KHz felett is kellene, hogy legyen zaj. Itt valami nagyon nem ül.
Az a kb 100Hz körüli pattogás: Lehet egy bezajosodott tranzisztor, ellenállás, akármi.
Tedd fel az erősítő rajzát, ekkor korrekt választ fogsz kapni, hogy mit és hol kell mérned.
(#) gyulank válasza Lacika hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Egyáltalán nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy felraktam a felvételt, és belinkeltem SUB szöveggel.
Mobillal vettem fel először a mélynyomó elé tartva, utána meg felfordítottam, és rátettem a hangfalon kifeszített szövetre.
Miért az erősítővel lenne baj, ha csak akkor csinálja, ha a gépre kötöm?
Amúgy csináltam rá RCA bemenetet, így már sokkal kevésbé érzékeny a kábel mozdításra, mint SCART-RCA-Jack kábeleken, átalakítókon át.
De értsétek már meg, hogy ezek külön dolgok! Más dolog az, hogy a kábel szabadon lóg, és esetleg zúg, már csak azért is, mert az nem csak a mélynyomón hallatszik, és mikor nem zúg, mert olyan helyzetben van, vagy mert zúgna, de megfogom a közöst, akkor a mélynyomón se zúg, és a mélynyomó se morzézik.
Csak akkor morzézik, mikor bedugom a hangkártyába, és csak a mélynyomón hallani a morzét.

Tehát amit eddig tudunk:
Gyári cucc, D osztályú végfokkal megáldva. A -75dB alatti zajjal nem kell foglalkozni, ez gyárilag ilyen.
Maradnak a 100Hz körüli tüskék.
A rajból kitűnik, hogy a hangbemeneten nincs leválasztó kondenzátor.
A hangkártya kimenetén van?

Nem tudom. A PCI slotok nem működnek, így csak az integrált működik.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
(#) gyulank válasza gyulank hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Találtam egy ilyet. Nem hiszem, hogy nagy különbség van. Ezen 27-28. oldalon nem látok. Bár nem tudom, mi a [28], és [27]. Az oldalszám?
(#) blitz456 válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Hú köszi!
És hol lehet találni jóminőségű kondikat? Ezek elektrolit kondik vagy mik asszem.
Láttam másik ilyet több kondi volt beleépítve...ha nagyobb kapacitású kondit tennék bele az számít?
(#) blitz456 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Szia! Kívülről néztem nem szereltem ki....lehet az alján van felirat.

Pedig ott van. 100mikto/10V.
És akkor most elérkeztünk a mérésekhez.
Mérd meg, hogy az erősítő bemenetén nincs-e valamilyen fezültség (AC vagy DC, 0,2V alatt nem lényeges). Mindkét csatornát mérd meg külön külön a földhöz képest.
A hangkártya kimenetét is mérd meg.
Ha sehol sem mérsz semmit, akkor, DE CSAK AKKOR mérj ellenállást mindkét helyen, A hangkártya kimenetén olyan 22K körüli, az erősítő bemenetén több mint 50K .

A bemeneten 98,5k a hangkártyán 21,5k-ig emelkedik.

a hangkártyán 21,5k-ig emelkedik.
Mindkét csatornán egyformán?Vagy az egyik stabil, a másik emelkedik?

Mindkét oldal egyformán reagál a ki és a bemeneten is. Úgy értem, a hangkártya kimenetén, és az erősítő bemenetén is egyformán reagál a jobb, és bal csatorna.

A hangkártya bemenete nem számít.
Skópod vagy PC skópod van?

Nincs, de a hangkártya bemenetét nem is mértem. Azt még nem írtam, hogy a SCART bemenetre forrasztottam az RCA-t.

Hangkártyás is jó lesz, hiszen csak azt a 100 Hz körüli impulzusokat kell megtalálni. Próbálj keresni a neten egy mikrofon bemeneteset.

Nem értek a szkóphoz, nem tudok ilyen alkalmazást. Mit tudnék meg vele?

Előszór összekötöd a hangkártyád kimenetét a vonal vagy a mikrofon bemenettel , attól függően, hogy az oszcilloszkóp program melyiket használja, és megnézed mit mutat, ha a zajon kívül ott más nincs, vagyis nincsenek ott azok a tűimpulzusok, akkor a hangkártya hiba kizárva.
Például itt is van egyBővebben: Link de elég csak a googléba beütni: sound oscilloscope software és biztosan találsz ingyeneset.
A mérőműszereket pedig meg kell tanulni használni, mert hogyan akarsz megjavítani valamit mérők nélkül? Kézrátétellel? Ez itt nem működik.

Azt is hozzá kell tenni a dologhoz, hogy max hangerőn vettem fel. Valószínűleg ez egy szinttel volt régebben a kábel, és érintkezők okozta zajjal. De a szkópról úgy gondoltam, kell hozzá valamilyen áramkör. Ennyi erővel simán felvehetem, akkor is látom, hallom.
(#) Lacika válasza gyulank hozzászólására (») Dec 24, 2016 / 1

Idézet:
„hozzá kell tenni a dologhoz, hogy max hangerőn vettem fel... .... ... ...Ennyi erővel simán felvehetem, akkor is látom, hallom.”

Itt a vége.
Következő: »»   1930 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem