Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az utolsó költői kérdés volt, hisz azt magyarázom elejétől kezdve, hogy neked aztán minden mindegy.
Bár eddig azt feltételeztem, hogy nem olvastad el. Nem tudtam, hogy nem is tudsz magyarul.
Ha morzézik, meg zúg, akkor vagy kábelhiba, vagy zavarja valami szerintem. Hogy mi zavarja, azt a morzéból lehetne kideríteni. Tegyél fel hangfelvételt a zúgásról, meg a morzéról, akkor tudunk tovább segíteni.
Az is lehet, hogy egy hibakódot morzézik folyamatosan, mint az elromlott mosógép szokta a LED izzó lámpákkal csinálni. Próbáltál rákeresni a neten a kódra?
(Bocsi)
A legvalószínűbb, hogy szellemek akarnak üzenni, vagy simán kopogó szellemek.
Nem is tudom, miért itt kérdeztem meg. SUB A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Sziasztok úgye adott a 4-csatornás végfokom . Amivel volt.,némi nemű problémám. Ami időközben megolodott. Első az hogy földhurkos volt. Azt ki küszöböltem ,majd volt 1 új de hibás elko ami hosszsabb üzemeltetés után kiköhögte a lelkét. Na most olyan kérdésel fordulnék felétek . Ha én ezt járatom hídba 2-2 csatornát . Vajon bírni fogja a toroidom szuszal ?? . Írom az adatokat ami adott . Van 12-pár FET benne (irfp240-9240). Jár 2x60vdc-n .60.000uf pufferel. Toroid trafo 1500w 2x18A .
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
8ohmon menne hídba persze. Az alatt semmi képp. Mert azzal tisztába vagyok a kapcsolás elviselné ,csak a toroid tuti le égne.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Szerintem meg birkózik vele simán.Ha leterheled akkor legyen ott egy voltmérő a pufferon,és nézd nem e esik jelentős fesz kivezérlésre,meg a tenyered legyen a toroid trafón (Ne a lágyindítón
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
Felraktam a morze jelet, a SUB linken.
Ezt én inkább pattogásnak mondanám...
![]()
Talán nem a mobil hangszóróján kéne hallgatni...
![]()
Azt az alapzajt az erősítő produkálja, vagy még a felvevő eszköz is tett hozzá egy lapáttal?
Nem értem, hogy miért csupán kb. 9KHz-ig van ott a zaj, mert azt írtad, "Felraktam a morze jelet, a SUB linken.", vagyis ez nálam azt jelenti, hogy a sub kimenetre rádugtál egy kábelt, majd bevezetted a jelet, leosztás után, a felvevőeszközbe. Ha ezt az alapzajt az erősító produkálja, akkor még 20KHz felett is kellene, hogy legyen zaj. Itt valami nagyon nem ül. Az a kb 100Hz körüli pattogás: Lehet egy bezajosodott tranzisztor, ellenállás, akármi. Tedd fel az erősítő rajzát, ekkor korrekt választ fogsz kapni, hogy mit és hol kell mérned.
Egyáltalán nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy felraktam a felvételt, és belinkeltem SUB szöveggel.
Mobillal vettem fel először a mélynyomó elé tartva, utána meg felfordítottam, és rátettem a hangfalon kifeszített szövetre. Miért az erősítővel lenne baj, ha csak akkor csinálja, ha a gépre kötöm? Amúgy csináltam rá RCA bemenetet, így már sokkal kevésbé érzékeny a kábel mozdításra, mint SCART-RCA-Jack kábeleken, átalakítókon át. De értsétek már meg, hogy ezek külön dolgok! Más dolog az, hogy a kábel szabadon lóg, és esetleg zúg, már csak azért is, mert az nem csak a mélynyomón hallatszik, és mikor nem zúg, mert olyan helyzetben van, vagy mert zúgna, de megfogom a közöst, akkor a mélynyomón se zúg, és a mélynyomó se morzézik. Csak akkor morzézik, mikor bedugom a hangkártyába, és csak a mélynyomón hallani a morzét.
Tehát amit eddig tudunk:
Gyári cucc, D osztályú végfokkal megáldva. A -75dB alatti zajjal nem kell foglalkozni, ez gyárilag ilyen. Maradnak a 100Hz körüli tüskék. A rajból kitűnik, hogy a hangbemeneten nincs leválasztó kondenzátor. A hangkártya kimenetén van?
Találtam egy ilyet. Nem hiszem, hogy nagy különbség van. Ezen 27-28. oldalon nem látok. Bár nem tudom, mi a [28], és [27]. Az oldalszám?
Hú köszi!
És hol lehet találni jóminőségű kondikat? Ezek elektrolit kondik vagy mik asszem. Láttam másik ilyet több kondi volt beleépítve...ha nagyobb kapacitású kondit tennék bele az számít?
Szia! Kívülről néztem nem szereltem ki....lehet az alján van felirat.
Pedig ott van. 100mikto/10V.
És akkor most elérkeztünk a mérésekhez. Mérd meg, hogy az erősítő bemenetén nincs-e valamilyen fezültség (AC vagy DC, 0,2V alatt nem lényeges). Mindkét csatornát mérd meg külön külön a földhöz képest. A hangkártya kimenetét is mérd meg. Ha sehol sem mérsz semmit, akkor, DE CSAK AKKOR mérj ellenállást mindkét helyen, A hangkártya kimenetén olyan 22K körüli, az erősítő bemenetén több mint 50K .
A bemeneten 98,5k a hangkártyán 21,5k-ig emelkedik.
a hangkártyán 21,5k-ig emelkedik.
Mindkét csatornán egyformán?Vagy az egyik stabil, a másik emelkedik?
Mindkét oldal egyformán reagál a ki és a bemeneten is. Úgy értem, a hangkártya kimenetén, és az erősítő bemenetén is egyformán reagál a jobb, és bal csatorna.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
A hangkártya bemenete nem számít.
Skópod vagy PC skópod van?
Nincs, de a hangkártya bemenetét nem is mértem. Azt még nem írtam, hogy a SCART bemenetre forrasztottam az RCA-t.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
Hangkártyás is jó lesz, hiszen csak azt a 100 Hz körüli impulzusokat kell megtalálni. Próbálj keresni a neten egy mikrofon bemeneteset.
Nem értek a szkóphoz, nem tudok ilyen alkalmazást. Mit tudnék meg vele?
Előszór összekötöd a hangkártyád kimenetét a vonal vagy a mikrofon bemenettel , attól függően, hogy az oszcilloszkóp program melyiket használja, és megnézed mit mutat, ha a zajon kívül ott más nincs, vagyis nincsenek ott azok a tűimpulzusok, akkor a hangkártya hiba kizárva.
Például itt is van egyBővebben: Link de elég csak a googléba beütni: sound oscilloscope software és biztosan találsz ingyeneset. A mérőműszereket pedig meg kell tanulni használni, mert hogyan akarsz megjavítani valamit mérők nélkül? Kézrátétellel? Ez itt nem működik.
Azt is hozzá kell tenni a dologhoz, hogy max hangerőn vettem fel. Valószínűleg ez egy szinttel volt régebben a kábel, és érintkezők okozta zajjal. De a szkópról úgy gondoltam, kell hozzá valamilyen áramkör. Ennyi erővel simán felvehetem, akkor is látom, hallom.
Idézet: „hozzá kell tenni a dologhoz, hogy max hangerőn vettem fel... .... ... ...Ennyi erővel simán felvehetem, akkor is látom, hallom.” Itt a vége. |
Bejelentkezés
Hirdetés |