Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   22 / 113
(#) Józsibácsi59 hozzászólása Jan 4, 2017 /

Valóban volt hangulata amikor Budapesten három naping senki nem tudott eljutni a munkahelyére, viszont a közösséget összehozta, hogy az összes lakó lapátolta a havat az utcán.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 4

Erre illik a klasszikus mondás:
Idézet:
„Ilyenkor jó autózni. A gyávák otthon, a bátrak az árokban...”
(#) nagym6 válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Valaki lehetett a felmenőim között.
Régen az egész falu szánkózott a dombon, korcsolyázott a Dunán (mellette lakunk). Mindenki fél napot kint volt, örült a télnek, hónak. Korcsolyával jártunk egy ér-patakon erdőkön keresztül őzek nyulak között, mindenkinek a legnagyobb élményei közé tartozik.
Ma a számítógéphez ragadás minden ilyen és hasonló élménytől megfosztja az embert.
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 1

A két szélsőség között pedig azok vannak, akik tudnak autót vezetni.
(#) Robin2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 4, 2017 1 / 1

Mondod ezt napelemtelepítőként
Nem Paksról kapom a fizetésem, orvosi célú izotóp alkalmazás. Csak annyi, hogy helyén tudom kezelni a valós tényeket és a maszlagokat.
(#) levaitamas válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Csak haladni nem tudnak a gyáva bátraktól.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 1

Viszont láttam olyan falut (bocsánat települést), ahol volt EU -s pénzből épített játszótér.
(#) Massawa hozzászólása Jan 5, 2017 /

Hallgatom a királyi rádioban (mást nem igen tudok otthon fogni, de talan jobb is ) az eszmefuttatásokat az elektroszmogrol. Egyik másik kijelentés surolja a hülyeség határát. Pl amikor a szakember kijelenti, hogy a mobil töltö akkor generál elektromágnese hullámokat amikor a telefon aktiv állapotban töltödik. Javaslata, hogy ilyenkor kapcsoljuk a telefont repülö modusba ( az az adorészét lekapcsoljuk).
Szoval "hála" a médiáknak (- kereskedelminek még inkább) a legtöbb elektroszomog a butaság terjesztéséböl keletkezik.
Érdekes modon mindig találnak embereket, akiknek "bizonyitékai" vannak a rosszra - legyen az elektroszmog, nukleáris/földsugárzás, hit, étel stb. akik gond nélkül bekerülnek mindenhova a normális szakemberek meg nem, vagy már pontosan emiatt kerülnek minden közszereplést. Ez nemcsak a hazai média közegre vonatkozik (sajnos).
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Fura és meglepő néha az ember elkezd mérni is. A legtöbb elektroszmogot nem a GPS, GSM, Wifi, Bluetooth termeli - hanem a tápegységek. Meglepő módon a kínaiak a legkevésbé. Sok európai készülék kibocsájtása sírnivaló. Emellett vezető a porszívó, a fúrógép és a villanykapcsoló, valamint általában a motorok.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Sajnos ez igy van és van erre egy nagyon rossz tapasztalatom is. Anno közel 40 éve amikor elkezdtem nyugati államokban utazni, dolgozni majd élni. Szomoruan tapasztaltam, hogy mig az akkori Keleteuropában még a villamos felsövezeték alatt is szolt az autorádio ( és láttam az akkori mérnöki munka eredményét a zavarszürésben) - Bécsben, Münchenben Zürichben stb már a város határában elkezdett recsegni, sugni az autorádio majd végül teljesen bedöglött a gyengébb adokon.
Egyszer meg is kérdeztem egy idevágo észoszto szakembert egy elöadáson, hogy ha tudják, mi a gond, akkor miért nem szürnek az emlitett városokban. Szemérmes mély hallgatás volt a válasz.
De igy járt az egyik magy gyár is a modern mozdonyával - zavart minden berendezést a vasut mellett, mig a régi mozdonyok (gyakran csak mezei tirisztoros vezérléssel) 20-30 éve müködtek gond nélkül.
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Én is kijárok dolgozni a németekhez, a munkahely mellett megy egy távvezeték, serceg is szépen, még jóidő esetén is, csak halkabban. Érdekes, ilyet nem nagyon hallani nálunk. Egyszer találkoztam sercegő távvezetékkel, Esztergom közelében, és akkor ködös volt az idő.

Régi Rádiótechnikákban (háború előttiek) rengeteg cikk foglalkozott a jó rádióvételt elősegítő zavarszűréssel - és nem csak a rádióvevőnél, hanem a zavarforrások elhárításával. Anno a Posta külön zavarfelderítő osztályt is felállított. Ahogy a cikkekből kiderült, ez tőlünk nyugatabbra nem volt divat, sőt. A hazai szakemberek sok tapasztalatot, tudást szereztek és remekül alkalmazták azokat.
(#) Massawa válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

A sercegés oka egy kicsit más, a nagyfeszültségü vezetékekben megy egy vezérlö jel is - ezzel vannak az egyes központok kapcsolatban. Keleteuropában késöbb álltak át a vezérelt hálozatokra igy ott már többnyire optikai kábelen megy a kapcsolat ( ma már az internet is).
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Azt mondod, hogy az 50Hz nagyfeszültségre rászuperponált párszáz hertzes vezérlőjel növeli meg annyira a térerőt, hogy kisül a levegőbe? És akkor az esztergomi távvezeték mitől sercegett, ha nálunk optikán megy a vezérlés?
(#) lazsi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

A köd miatt, mint írtad is...
Én párszor Ercsi és Százhalombatta között, a Duna felett átmenő távvezeték hangját hallottam (kutyasétáltatás közben), de az nem sercegés volt, hanem 1-2-3 másodperces ismétlődésű mély búgás és nem mindig. Gondolom terhelésfüggő.
(#) Massawa válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Nem a kisülés hanem a sercegés. Azt hallani gyakran. Ködben jön a kisülés ehhez.
(#) _BiG_ válasza lazsi hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Én odakint nem csak ködös időben hallom a sercegést. És határozottan olyan, mint a kisfrekvenciás koronakisülés. És folyamatos.
(#) lazsi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Te írtad...
Idézet:
„Egyszer találkoztam sercegő távvezetékkel, Esztergom közelében, és akkor ködös volt az idő.”
(#) eyess válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ilyen helyeken, és időkben a porcelán szigetelők tulajdonságai romlanak.Pláne ha már meg vannak 50 től több évesek is . Nem hogy manapság , de még régebben sem cserélték ezeket , pedig idővel tönkremennek. Nem a külső porcelán megy tönkre hanem a belsejében lévő szigetelő .a kettő között idővel keletkeznek rések ,vagy hajszál repedések amiken keresztül a viz , és bármi más szennyeződés bejut.Innentől kezdve keletkezik egy egyfajta áthúzás , és ezt lehet hallani sercegés formájában.
(#) _BiG_ válasza lazsi hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Azt akartam kiemelni, hogy ködös időben sercegett. Viszont a németeknél nem kell köd a sercegéshez.
(#) _BiG_ válasza eyess hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Gondolod, hogy a németeknél nem cserélik a szigetelőket? A precíz, tüchtig németeknél?
(#) eyess válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Gondolom igen .
(#) Elektro.on válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ezek szerint a Németeknél minden jobban működik.
Még a sercegés is.
(#) levaitamas válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Ez én is tapasztalom a házunk előtt lévő 20kV-os oszlopnál, de csak ködös időben.
(#) eyess válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Sajnos ez van , és ez , így is lesz addig , amíg valami oknál fogva ki nem cserélik .Zárlat , vagy törés , vagy robbanás miatt , de egyébként nem igen lesz cserélve.
(#) Gafly válasza eyess hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Régen lakossági bejelentésre is cserélték, mert zavarta a "műsorvételt".
Most nem tudom hogy van. Az szinte borítékolható, hogy nem loholnak azonnal...

De néma gyereknek a mamája sem érti a szavát...

Jelentettem már be hogy "szikrákat láttam" az oszlopon. Legnagyobb meglepetésemre pont otthon voltam éppen, kosaras kocsi jött, meg minden, talán már másnap. Meg volt lazulva a kötés... Szomszédnál azóta nem pislognak a lámpák
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Én már loholtam tartó oszloptól oszlopig Sopronban, hegynek fel, hegynek le a távvezeték alatt sötétben, a nyakamban mérővevővel keresve, hogy hol húz át. Az a baj, hogy úgy is tud áthúzni, hogy nem kíséri különösebb fényjelenség.
(#) levaitamas válasza eyess hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Nem igazán zavar, viszont szerettem volna már megtudni az okát. Jó, hogy felhozták a kérdést most már ezt is tudom.
(#) kowi hozzászólása Jan 5, 2017 /

BUÉK! Sziasztok! Az OSB-re reagálva tavaly felépítettem a második műhelyem (nem fértem) Beton alap lindab tető zártszelvény keret a végére fogytán a pénz az oldala osb... a mostani tél már megforgatta pedig gondosan kezeltem amire 6 év garit adnak... A következő szigorúan téglából lesz
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2017 1 /

25kV-os felsővezeték mellett éltem le nem kis időt a MÁV-nál. Reggel egy párás hajnalon még látni is lehet szépen, hogy hiába van a kúszúráamút megnövelve a szigetelő porcelánokon - szépen dereng. Néha hallható hangot is ad.
(#) eyess válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Bizony bizony úgy ahogy tetszik mondani.
Következő: »»   22 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem