Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia!
Elvileg igen, ha a Castone egyik fajta bemenete kap jelet, az megjelenik a másikon. Ez egyébként akkor nagyon hasznos, ha több erősítőt használsz rackben, így tovább lehet fűzni őket pár 30 centis kábellel. A Line csatornák mono jelet fogadnak, azért kell 2-t használni belőle. Érdemes utána nézni, hogy a szinti kimenete szimmetrikus, vagy aszimmetrikus-e, és ennek megfelelően bekötni 2 vagy 3 érintkezős kábellel (TS vagy TRS Jack). DJM-et lehet RCA-Jack-kel is, de akkor az aszimmetrikus lesz. Emiatt érzékeny lehet a zajokra, zúghat, főleg, ha dimmerek is vannak a rendszerben. Ha rövid kábelt tudsz használni, és/vagy nincsenek zavarforrások, ugyanolyan jó lehet, mint az XLR.
Szia!
A szinti egy Yamaha PSR-S770, ha jól látom a könyvében akkor sima mono (standard) jack-kel írja.Bár úgy van írva ,hogy R és L/L+R ugyhogy lehet,h a bal az szimetrikus. De ha jó 2mono jackkel az nekem megfelel.Milyen hosszú mono jack-ket lehet használni ide max?Mert úgy hallottam,h az asszimetrikus kábel nem jó ha túl hosszú. A DJM-hez 1.5m-es RCA-Jack-et használnék,az még elfogadható? Ha a castone-t kötöm a keverő MIX L és R-re XLR-Jack-el akkor a Jack az 3érintkezős TRS legyen?
Szia!
Megéztem a szintit, úgy van, ahogy írod, ha 2 mono jacket használsz, azzal tökéletes lesz. A DJM 1,5 méterese jó lesz, a kábel maximális hosszát nehéz meghatározni, függ attól például, hogy fut-e mellette hálózati kábel, van-e a közelben tápegység, vagy más zavarforrás, mennyi a kapacitása méterenként, ki-és bemeneti impedanciák, stb., de 5 méterig nem kellene gondnak lennie. A legjobb eredményt úgy éred el, ha a szintetizátoron a hangerőt a maximálisra (de még nem torzra) állítod, így a zaj, ami a kábelre kerül, az arányaiban halkabb lesz. Érdemes a Castone esetén 3 érintkezős, jacket használni, akkor az a bekötés szimmetrikus lesz, de itt is igaz, hogy ha elég rövid a kábel, akkor a 2 érintkezős aszimmetrikus is jó lesz.
Adott egy kb 200nm-es bevásárlóközpont + raktár stb, ide kellene hangszórókat telepíteni zene/rádió hallgatásához. Az adat (a rádió/zene) számítógépről szólna.
Az én jelenlegi elképzelésem: 8db menne az eladótérbe mennyezetről függesztve, 2db raktárba, 1db irodába és 1db öltözőbe. Vagyis kb 12 hangszóróra lenne szükség. Van egy új 2 csatornás 100w 12v-os erősítőm, ennek segítségével ki lehet hozni valamit belőle? Egy 12v-os 0.1A-os adapterrel ellátnám a tápot, és a két rca végére elosztanám a 6-6 hangszórót. (de valahogy ez nem egészséges, úgy gondolom) Ezért kérdezlek titeket szakikat, hogyan lehet megoldani ezt, és persze alacsony költségvetésből.
12V * 0.1A adapter = 1.2W. Jól látod, egy 100W-os erősítőhöz ez nem egészséges. Esetleg egy PC tápja közelebb van az igényekhez. Összesen 100W, vagy csatornánként, azaz 2*100W-os az erősítő? Ki is akarod használni ezt a teljesítményt?
100V-os rendszereket használnak bevásárlóközpontokban.
Mennyi nm? ....ugye tud róla a tulaj, hogy ezért majd fizetnie is kellene? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
összesen 100w(.)
attól függ(,) hogy hogyan használnám ki, én kb 10-15w-os hangszórókra gondoltam(.) A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
igen, erről olvastam, de ez elég költséges megoldás. De létezik-e olcsóbb kivitelezés?
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
Természetesen tudok az Artisjus-ról...
de előbb az eszköznek kéne meglennie
Akkor egy minőségibb PC táp, (ha nagyot mondok akkor is) kevesebb mint 10 ezerből kijön, azt nézd meg, hogy a 12V-os ága több áramot tudjon adni mint amit az erősítő igényel. Kérdés, hogy az erődítőd mennyire érzékeny rá, pl. a táp zaja mennyire hallatszik majd meg. Hogy jön ki a 200nm? Pl. 200x1, vagy 14x14? A különböző helységekben külön-külön kikapcsolható? (Pl. tárgyalás/telefonálás alatt az irodában). A csak egységesen állítható hangerő nem gond?
18,5x11,5m
A hangszabályozás lehet központos, nem szükséges külön-külön vezérelni.
Szia! Belinkelnél valami infót arról az erősítőről?
Sajnos pont ilyet mint az enyém, nem találtam.
Végül is majdnem ugyan az, csak az enyém 100W-os Alfatec márkájú. https://www.toparuk.hu/SAL-BOXXER-SBF-2025-Univerzalis-autos-erosit...rosito
Hello Robe! Nekem megvan az "eszköz"... Ilyen autós erősítővel én biztos nem kínlódnék (bár van hozzá akár 500W-os 12V-os tápegységem...igaz ehhez nem is kell annyira nagyteljesítményűnek lennie)
Még további eszközök is kellenének hozzá, pl. hangkeverő egység... A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017
És ehhez milyen hangszórók kompatibilisek? És hány db?
Esetleg felirat, hány ohm-os hangszórót lehet rákötni?
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy egy 8 ohmos impedenciájú erősítőre szeretnék kötni egy 8 ohmos hangszórót, illetve egy autos aktiv mélyládát. Sorban vagy párhuzamosan kössem öket, hogy az erősítőt ne terheljem?
Egyik sem, oszd el a jelet az erősítő bemenete előtt. A mélyben kell lennie aluláteresztő szűrőnek, ha van rajta olyan kimenet, amiről a láda által kiadott tartomány le van vágva, akkor azt a kimenetet kösd az erősítő bemenetére. Amit írtál, akkor jön szóba, ha van a mélyen magas szintű bemenet (High Level vagy Speaker Level Input felirat), ebben az esetben párhuzamosan kösd.
Igen, csak magasszintű bemenet van rajta. A kérdésem arra vonatkozna, hogy nem baj e ha 8 ohmos erősitő jelét kötöm arra a ládára ami 4 ohmos jelet kap normál esetben?
Ilyenkor nem az ohmok számítanak, az erősítő kimenetén lévő feszültség a lényeg. Például 25W (4 Ohm) esetén átlag 10V, mert 10V*(10/4)A=25W. Ugyanez az erősítő 8 Ohm terhelésre 12,5W-ot ad le, mert 10V*(10/8)A=12,5W. Az aktív mélyláda bemenete mindkét esetben 10V-os jelet kap, tehát ugyanúgy fog szólni. Természetesen a bemeneti maximum feszültséget nem szabad túllépni, akkor clippelni fog a mély.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
Köszönöm a segítséged!
Méregettem kicsit, 8 voltnál többet nem mértem, tehát jo lesz! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az normális e az autos mélyládánál hogy az erősítőről érkező hangszorokábelből csak a pozitivot kötöm rá a negativot nem. Igy is ugyanugy szol, de egy kábellal kevesebb kell!
Sziasztok, megosztom veletek már majdnem kész 3utas közép-magas ládámat. 1" magas, 6.5" közép, 12" közép mély nyomókamrában. A tölcsér is saját készítésű bár még finomítást igényel a sarkoknál stb. Mindhárom hangszóró külön végfokról üzemel majd aktív hangváltóval.
Igazából a rendszer 4 utas a SUB-al kiegészülve és a próbák nagyon jónak bizonyultak, részletgazdag gyors középmagas hangok. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Ez jól néz ki mértél is már rajta valami adatot? A tölcsér saját gyártás? Milyen hangszóró kerül bele? Eladó is lesz belőle? esetleg csak tölcsér?
Az inkább érdekes. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az erősítő és az aktív mély is a karosszérián keresztül "földelve" van, és így záródik a kör. De ezt egy autóhifi témában jobban tudják a hozzáértők.
Szia!Nekem tetszik! És a KV 2 audio-nak van valami hasonló rendszerű ládája ha jól emlékszem.A pontos típust nem tudom megmondani hirtelen.A képen.
A közép tölcsér gyári méret 18 SOUND 6ND410 iszonyatosan jó középhangszóró 102dB az érzékenysége a tölcsér még emel rajta olyan 5dB tehát csaknem leüvölti a magas drivert, ami BEYMA CP380M.
Akkora hangerőre képes egy 30W-os erősítővel el sem hinnéd. 200W-os végfokról üzemel majd a közép, a magas 100W-ról a 12"-os pedig 500W-ról. Rengeteg munka van benne nem tudom hogy megfizetné bárki is ezt, de hát jó pénzért mindent azt szokták mondani. Majd ha kész a rendszer elviszem egy ismerőshöz neki van egy erre alkalmas szoba és kisipoljuk milyen az átvitele.
Köszönöm. Hát van benne munka bőven. ES.1.0 a típusa.
Köszönöm Azért gondoltam az eladáson csak akár csak a tölcséren meg dobozrajzon, mert abban nagyon nagy munka a forma megcsinálása, utána már 2 vagy pl 8 db készítése már sokkal kisebb azaz a nagy munka befektetés jobban megtérülhet egy pár darabos sorozatnál, mint egy pár esetében
|
Bejelentkezés
Hirdetés |