Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Ma megjött az UT139C, ebay-en licitáltam rá, 30 dollárért (kb. 8700 Ft) sikerült elhoznom.
Kézikönyv szerint kétféle biztosíték kell bene: - 6x32 mm 600V 600 mA - 6x25 mm 600V 10 A Kérdéseim: - lehet-e ilyet itthon kapni? - van-e valakinek eladó? - ha találok és rendelek ilyet akkor érdekel-e valakit?
Hogyhogy nincs?
Minden müszerröl tudhato (leovashato), hogy milyen a minimális feszültség (a legkisebb digit) meg az áram. Árammérés modusban is valoban a müszer feszültséget mér, azaz ha az Umin=0,001V és az Imin=0,001A akkor 1 mV felel meg 1 mA-nek, azaz a söntön 1 mA áram esetén 1 mV feszültség esik - ebböl még Ohm ur is ki tudná számolni a müszer belsö ellenállását...
Pont ezt tárgyaltuk nem olyan régen több oldalon keresztül.
Én tettem fel szinte ugyan ezt a kérdést, és több linket is kaptam. Kicsit olvass vissza és megtalálod.
Tudom, én is írtam boltot ahol árulnak biztosítékot. Csak arra nem emlékszem, hogy végül lett volna egy tuti hely ahol lehet kapni. Aztán fene tudja, lehet hogy volt ilyen csak elkerülte a figyelmemet. Majd visszaolvasok.
Azért nem emlékszel szerintem, mert ragaszkodott valaki hozzá hogy azon bizti ami mindenhol 600V felirattal vehető meg, legyen átcimkézve 1000V-ra...
Mondasz valamit de valahol találtam is 1000V/600mA-t. Tuti azok között volt amit belinkelgettek.
És hol találtad?
Amúgy nekem 600 Voltos kellene, én azt nem találok. Lehet teszek a helyére 250 Voltost, nagyobb fesz közelébe nem kívánok ezzel menni
Kösz, megnézem. Mondjuk ma voltam ott...
Szinte semmilyen nincs nekik raktáron, a weboldalukon keresgélj és meg kell rendelni.
Gondolom neked is kerámiacsöves van benne.
Az hát, de az a jó.
Csak nekem hülye értékek vannak, mert 6x32 mm helyett 6,3x32mm amit találok, a 600V 0,6A pedig teljesen ufó, ha jól emlékszem 500V 0,63A és 600V 500 mA már típust találtam. És akkor ott van még a 6x25mm 600V 10A is, az még ritkább. Majd egyszer szétszedem aztán megmérem rendesen ezeket a vackokat...
Bővebben: Link1
Bővebben: Link2 Bővebben: Link3 Méreteket az eladóval pontosítsd, mert nem mindenhova írják oda (nem is értem miért nem). A 0.3 mm átmérő szerintem elhanyagolható, annak bele kell menni. Ha esetleg valaki nem tud külföldről rendelni, keresen privátban, ha nem nagy összeg, tudok segíteni... A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
Köszi, de
1. "link", itt kezdtem, de vagy méret nem lesz, vagy 15A, vagy üveg, vagy stb. A 3. link ugyanez 2. link, ezt is láttam már, de 500V (ami nem baj) és vagy 500 mA vagy 630 mA, 600-as nincs. Ráadásul baromi drága, 5 db 4500 Ft vagy 10 db 5500 Ft. Ezt úgy lenne érdemes hogy összeáll jópár ember és mindenki visz néhányat kb. 550 Ft/db áron. Ezért is kérdeztem, hogy ha találok és rendelek ilyet akkor érdekel-e valakit. A 0.3 mm pedig lehet hogy elhanyagolható, de egy védelmi eszköz egy mérőműszerben, szóval nem szeretném elhanyagolni. Ahogy látom 6,3x32 és 5x20 a gyakori méret, nem hiszem hogy egy ritka biztosítéktípust használnának, inkább csak trehányul írták a manual-t szerintem.
Ugyan már.. 5db-ot simán elhasználsz egy hónap alatt..
Arra ne is várj, hogy majd 150-200Ft darabáron találsz valahol...
A második linken a szelektorban 630mA -est is lehet választani... Írj az eladónak, hogy postakölcséget nem tud e olcsóbbat intézni... A 3 tizeden meg fölöslegesen parázol... A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
Idézet: „Arra ne is várj, hogy majd 150-200Ft darabáron találsz valahol...” Ebben igazad van mert a Conradnál a 10db 6,3x32-0,63A/500V kerámiacsöves F-es volt kemény 1000Ft, 100Ft/db ára. És a Conrad nem az olcsó árairól híres. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2017
Oké, akkor nem értem, a kínaiaknál miért kerül ennyibe...
Nem az amperről, hanem az átmérőről van szó...
Egen, én is azon gondolkodtam, hogy mit is csinálok rosszul, mert eddig egyszer sem sikerült még biztosítékot kinyírnom multiban. De most majd nekiesek
Ha ez kicsit is vigasztalóan hat rád akkor megnyugtatlak, hogy eddig nekem se sikerült kinyírni egy multiban sem, ez az UNI-T az első, de ez valami külön állat faj lehet.
A 2ft-os piaci multival bármilyen hülyeséget csináltam nem halt meg benne semmi.
Nem 150-200 Ft-ért akarok venni (bár ha kapok ennyiért örülni fogok), de nem szeretném ráköltneni a multi árát 2x5 biztosítékra, amiből szerencsés esetben soha nem fogok egyet se használni.
A 630 mA és az 500 mA is megfelel nekem, még az 500 Voltos is, a 4500-5500 Ft az amivel bajom van. De jó tipp volt a Conrad, sanszos hogy ezt és ezt fogom megvenni, 1500, speckóban nagyjából stimmel, nekem elég, csak a méretet kell majd ellenőrizni.
Árammérő aljzatba felejve a mérőzsinór, és feszültségmérést végzünk pld.: tápfeszültséget, akkor a biztosítékon keresztül folyik amit a táp tud adni.
Ugyan én nem adnék 200Ft-nál többet egy biztiért, de hát különbözőek vagyunk és különböző célra használjuk a multimétereket...
Ne haragudj de nem bírom ki, hogy ne írjam le.
Miért érzem én minden egyes hozzászólásodba a negatívizmust? Olyan lenézőnek tűnik az összes megnyilvánulásod.
Sajnálom ha ilyen előítéleteid vannak..
Sziasztok,
ezen az oldalon 1.490 Ft az Excel DT9205A típusú egyszerű multiméter. A használhatóságát nem ismerem, viszont a közismert árösszehasonlító oldalon 2.990 Ft-tól kezdődnek az árak. Szóval lehet, hogy megéri, ha valakinek egy alapműszerre van szüksége éppen.
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Maxwell MX-25328-as újabb szériájáról, van már valakinek tapasztalata? Üdv.: bozig
Nekem már sok éve van egy ilyen (is). Elfogadható a pontossága, elég strapabíró és a DT830 klónok árán jó választás. Az AC 20A és a kapacitásmérés hasznos. Bár ez utóbbi nem túl pontos, de arra tökéletes, hogy egy kézi elektromos gép kábelében közelitő pontossággal megtaláljam a szakadás helyét. Annak idején ugyanezen az áron kaptam.
Most nézem, ez még többet is tud, mint az enyém (~10 év). Automatikus kikapcsolás, eredmény tartás. Más a kapcsolóállások sorrendje is. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2017
Köszönöm az infót. Alaposabban utánanézve azt is láttam a linkelt oldalon, hogy 990 Ft a szállítási költség (és nincs lehetőség személyes átvételre), de egyrészt a 2.480 Ft sem mellbevágó, másrészt az argep.hu szerinti következőnél a 2990 Ft-os listaár.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |