Fórum témák
» Több friss téma |
Az nincs, de eredetileg nem is arról volt szó.
Ki mondta hogy DCF ?!
Ez a lakihegyi műemlék KH rádióantennára telepített energetikai rendszerek távvezérlő adójáról van szó (HGA22 135.6Khz). EFR Teleswitch Idézet: „>...Ha jól gondolom akkor a hidegítő kondik kerámia, ahol pedig hangolás van ott fólia kell legyen?” Igen, így van Megjegyzem, hogy a vevőnek van egy előélete, írtam is korábban. Egy RTL-SDR (RTL2832U) , jFET-es előfokozattal a direkt konverziós bemeneten + GNUradio-val végeztem a protokoll felderítését. Ha valaki "hard" rádiót építené meg, érdemes egy ilyen előtanulmányt végezni. Ha az adott helyen nem vehető, a TCA-s radió is kérdéses. És viszont: ha fogható, akkor az IC-s változat is kell, hogy működjön.
Okés. Lehet először építek egy vevőt középhullámra, és azzal kísérletezgetek.
Jellemzően a HH KH RH műsorszórás AM modulációt használ, addig a időjeladók FSK-t (FM), úgyhogy egyik nem túl érzékeny a másikra..
ui: (némelyik meg PSK-t) A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Sziasztok!
Megcsináltam a Feri007-es áramkört újra, átalakítottam kicsit, megcsináltam benne az AGC-t, illetve raktam optot a kimenetre. Gyönyörű jelem van itthon, ha kikapcsolom mindent a környékén, nem zavarja semmi. Azonban a dekódolt jelfolyamot nem értem, nem azt kapom amit kellene. Elvileg 200bps az adatfolyam, nekem olyan 270Hz körül van. Csináltam pár felvételt, egymás alá raktam őket összehasonlítás képen. De nem tudom hogyan kellene ezt dekódolni.
Találtam egy ilyet, némileg segíthet. (248 EFR sorszám alatt, 422 oldal)
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
Mások multipsk programmal dekodolják ezt.
Azt hiszem a másik topicban volt vmi forráskód emlegetve vmire ami feldolgozza.
Köszi!
Eljutottam én is egy programig ami tudja dekódolni a hangkártyáról érkező jelet(termszetesen lekeverve) Itt jöttem rá, hogy valószínűleg nem jó a pll beállításom, úgyhogy állítgattam rajta. Végül rájöttem mi a helyes beállítás, és végül működik! ![]() ![]() ![]()
A TCA440 és az A244D között van valami különbség? Mert sikerült párat szereznem az A244D-ből, és azzal nem akar működni az áramkör.
Úgy tudom, ekvivalens tipusok. A TCA nyugatnémet (Siemens), az A244 keletnémet...
Akkor nem értem, már 5db kipróbáltam, és egyik sem megy. Pedig elvileg nem voltak soha használva. (Van 30darabom)
Már régebben akartam írni, hogy én annakidején sokat szenvedtem vele, mire sikerült lábra állítani. Pedig eredeti TCA volt. Ha jól emlékszem valamelyik adatlapján volt nyákrajz is, érdemes ragaszkodni hozzá.
RT ÉK 1980 2 féle 80 méteres RIM vevő leírás is van , nyákkal együtt.
Azok a RIM rádiók még mindig alig 30 éve kikerülve a REKIből , is teszik a dolgukat . Habár persze van amit a kontakt hiba, a "természetes amortizáció" , és egyéb behatások nem tettek tönkre. Ott elrendezési/ültetési rajzok is vannak ... no meg a DCF77,5 KHz vevő leírása abban is ugyan ez az IC van. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
Az én vevőm A244D-vel van. Azt tapasztaltam, de fel is voltam készülve rá, hogy nagyon gerjedékeny. (Nem tudom, hogy a Siemens kedvezőbb-e ilyen -vagy más- szempontból.) Nincs foglalat, rövid kivezetések. Hidegítés mindenfelé, SMD kondezátorokkal.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2017
Nem tudjátok mi történt a nadapi WebSdr-rel, véglegesen megszűnt? Már a http://websdr.org/ oldalon sem szerepel a felsorolásban.
Szia! HG4FC, Tóni üzemeltette, de úgy tudom, hogy kivándorolt Angliába...
Sajnos tényleg sokan migráltak megélhetésileg nyugatra.
![]() Győry Kiss Feri ![]()
A migrálás az a bejövetel..
A távozás az a diszidálás.. ![]()
Migrálás: vándorlás
emmigrálás: kivándorlás immigrálás: bevándorlás ![]()
Szia! Köszönöm a választ! Eszembe jutottak esetleges technikai okok, anyagiak, de ez pont nem. Sajnálom, hogy nincs már meg a nadapi WebSdr, mert egy időben sokat hallgattam. Akkor jobb híján maradok a holland szervernél a Mini-Whip antennával.
Engem is nagyon érdekelnek ezek a netes kapuk!
2 éve élek kint de hiányzik a rádiózás! Jo lenne egy netes linket csinálni hogy megint tudjak hallgatozno beszélgetni! Otthon van lehetőségem egy "átjátszót" lerakni!
Érdemes megismerkedni a DMR-el. Külföldről is lazán rádiózhatsz bárkivel drága berendezések, irányított antennák nélkül. Bővebben: Link
Az EchoLink még egyszerűbb.. pedig analóg
Na igen... valami ilyesmit kerestem!
Már csak a kompatibilitásnak kell utánnanézzek! illetve hogy a távol lévő rádion lehet e csatornát váltani!?
Távolról persze
Sziasztok.
Jó hírekre bukkantam a SRP-n. Megtaláltam a szlovák állásfoglalást a vizsgáztatási rendszerről. Nem kell HAREC fokozatú vizsgát tennem, elég az Alapfokozatú is, ugyanis elfogadják a CEPT Novice fokozatot is. ![]() Örülök, mert elsőre nem szívesen csináltam volna HAREC vizsgát. Úgy terveztem, hogy a nyáron csinálom a vizsgát, de megnézve a 2017-es vizsgaidőpontokat nincs nyáron vizsgáztatás, így marad a szeptember. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |