Fórum témák
» Több friss téma |
Trafó 1000VA. Híd 50A. Puffer 2*33000uF. hűtés:aktív. Vége: eredeti MJ... Épült kb. 10 éve. Bulit látott? Nem keveset. Javítva? Volt... Ventillátor csere. Pontosan 32kg. a pöttöm. Én nem minimál építek.
Sziasztok!
Quadomban aR31-es 22Ohmos ellenállás, ami a T10-es TIP35-ös végtranzisztor bázis emitterével párhuzamosan van kötve, az füstöl valamiért. Mi lehet a hiba oka?
Meg egy másikban a kimenetnél lévő 47Ohm füstölt.Ott mi lehet a gond?
Szia! Mindkettőt tipikusan a végtranzisztorok hibája váltja ki. A hiba a tranzisztorban és annak érintkezésében egyaránt lehet.
Szia! A 47ohmos panelt úgy nézegettem át, hogy van egy ugyanilyen működő panelom és ott megmértem az adatokat és összehasonlitottam a hibás panelen mért adatokkal. Kevesebbet irt, kiforrasztgattam a végtranzisztorokat és úgy mértem ellenállást és rövidzárat, ott jót mértem. Az R22-es 22Ohmos ellenálláson lévő 15kOhmos ellenálláson a jó panelen 9kOhmot mértem, a rossznál pedig megindul 0.9kOhmtól és folyton megy felfelé.
Ez a vizsgálat nekem nem mutat behatárolható hibás alkatrészt. A kimeneti egyenfeszültséged mennyi?
Ezt nem értem. Mi melegszik a tápban a "lüktetés" miatt? A trafó aligha. A diódákat az átlagos áramerősség fogja melegíteni, az meg a belengéssel együtt nem fog tudni növekedni, hiszen alacsonyabb tápfeszültségen a végfok kivezérelhetősége is csökken. A diódának meg ettől nem lesz semmi baja, az másodpercenként 50 alkalommal látja az átlagos terhelés annyiszorosát (és azon belül egy főleg a trafótól függő, pillanatnyi, nagy csúcsot), ahányad ideig a pufferfeszültséget meghaladó a félhullám pillanatnyi értéke. Ez, minél nagyobb a puffer, annál rövidebb idő és annál nagyobb áram lesz (ezutóbbit a trafó fogja inkább korlátozni, mint a kondik ESR értéke). De a melegedést ez sem érinti, hiszen az átlagérték marad ugyanakkora. A csúcsokkal meg egészen szélsőséges értékekig nem kell törődni, ökölszabályként a minél nagyobb trafó (mint áramerősség csúcsát korlátozó forrásimpedancia) mellé illik arányosan nagyobb hidat is választani.
Sziasztok!
Az alábbi képen a végfok áramkorlátját vélem felfedezni?
Sziasztok.
Milyen végtranzisztort ajánlotok Quad405-hoz +/-61v tápfeszültséges.
Szia!
Nézd meg az urbánelektronikás 200w-ost! Az erre a tápfeszre van méretezve!
Milyen célból lenne nagyobb a feszültség. Reloop itt elmondja miért nincs értelme növelni a feszültséget.
Az oka, hogy ekkora feszültségű a tápegységem.
2N3442 szerintem ide gyenge, csak 10A-es. 2N3773 már inkább.
Meg hamisítják is. Hoztak egyszer hozzám javításra olyan végfokot, amiben előtte nap cserélte egy szaki a 2N-eket. A 2N-t és a 2SC-t én messzire elkerülném.
LM1036 valóban nem jó dolog. TDA1524el megvagyok elégedve. De mindig szeretnék jobb minőségűt. Tudsz ajánlani kapcsolásokat?!
A TDA1524 még olyan sincs mint az LM1036. Valamirevalót műveleti erősítővel vagy tranyókkal tudsz építeni.
Azt nem ismerem, de az adatlapja alapján sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik. És annak sem sok köze van a téma címéhez...
Sziasztok!
Ezt figyeljétek már a Kínaiak is gyártsák a Quad 405-öst, és az eredeti dobozát is le utánozták. Gondoltam meg osztom veletek ezt az oldalt. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
Szia! Ó már régóta kapható.
Szebb mint az eredeti. Láttam ilyet, és tényleg nagyon rendben van a doboza.
Üdv!
2N3442-es tranzisztorokhoz milyen kapcsolást ajánlanátok? 4db om van belőle ebből szeretnék egy stereo erősítőt összehozni. Egy 2x32V AC trafóm van. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Miért szól így a Quadom? **** ***** A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2017
Azért az látni kellene mivel hajtod meg és milyen terhelésen nézed. Hangfal vagy rezisztív?
Behringer uca 202 hangkártya +laptop amin fut egy jelgenerátor program és phonic keverőm van. Ennél a mérésnél nem volt rajt terhelés "nyersen" mértem a kimenetet.
Ismételd meg terhelve is a mérést. Nem kell feltétlenül a névleges értékkel terhelni, lehet attól nagyobb is az ellenállás (pl. 100R). A 8R-os terhelésnek az lenne az előnye, hogy mérhető lenne a maximális kimeneti feszültség, amiből számolható a teljesítmény, illetve így ellenőrizhető a hűtés hatékonysága is.
Hmmmmmm.
Gyanítom erőteljesen hogy ez hamis! Szerintetek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |