Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sziréna

Témaindító: vanzerr, idő: Jan 5, 2006
Lapozás: OK   29 / 51
(#) Depner válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /

Hi!
Igen, RB1 Manual állása a Yaxley-nek, RB0-nyomógombja. De ha a kívánt RC lábra teszel felhúzóellenállatot, és átdefiniálod a funkciót, akkor onnan megy.

Pl:
  1. #DEFINE         EFFEKT_5_GOMB   PORTC,1
  2. #DEFINE         MANUAL          PORTC,2

És átkerül a Yaxley manual állása az RC1-re, a Manual gomb az RC2-re.
(#) még1MbR válasza Depner hozzászólására (») Ápr 8, 2008 /

Nagyon klassz, köszönöm szépen!

Így a 12db hang lenne a port A és B-n, a külön nyalánkságok meg a maradékon.
Ahogy látom az RC0, RC1, RC2, RC3 (lednek), RC6, RC7 még elvileg 6db hely, bár nem tudom, hogy ezekre a horn prioritás gomb rátehető e, mert visszaolvasva láttam, hogy nem mindre lehet bizonyos dolgokat tenni.

Nézegettem a lejjebb linkelt Federal Signalos videót, érdekes volt látni, hogy a horn/manual fel-le billenő nyomógomb minden állásnál beleszólt a szirénahangba. Én eddig azt hittem, hogy csak akkor működik, ha a tekerőn kiválasztják.

(#) még1MbR hozzászólása Ápr 9, 2008 /

Na, alakulgat a dolog... összefésültem a 12 hangos verzióval a manual-t, elvileg nem ír ki hibát az MPLAB-ban.
Valamikor rátöltöm és próba
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Sziasztok!
A napokban kaptam egy panelt UM3561 IC-vel és más egyéb alkatrészekkel, de nem ez a lényeg. 3 tüskével(IC láb) lehet váltogatni a szirénahangokat (rajzon vannak).
Úgy szeretném megoldani, hogy egy 3 állású kapcsolóval tudjam váltogatni a hangokat. Szerintetek hogy kössem be? A kapcsoló 3 állású, és "2 áramkörös". Előre is köszönöm.
Üdv Tamás
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 11, 2008 /

A 2-es kivezetést tenném középre. Az 1-est és 3-ast a két szélére. Csak az egyik áramkör lenne felhasználva, elég 1 áramkörös kivitelben megvenni.
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Ismét nagyon szépen köszönöm!
Nem gond, ha csak az egyik áramkör lenne kihasználva, mert ilyen kapcsolóból még 5 db van itthon. Köszönöm!
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 12, 2008 /

Elkészültem az UM3561 IC-vel szerelt szirénával. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! Főleg tonsilnak és még1Mbrnek!
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 12, 2008 /

Szívesen! Most, hogy begyakoroltad, ideje a Watt féle szirénát is megépíteni!
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 13, 2008 /

Úgy látszik, hogy mégsincs kész a szirénám...
A mai napon jutott eszembe, hogy nehéz lenne beépíteni egy kihangosító áramkört? (külön a szirénapaneltól)
És egy nagyon egyszerű airhorn funkción is gondolkozok...
Szerintetek kivitelezhető az airhorn(nagyon egyszerűre gondolok) és a kihangosító?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Kihangosító alatt valami brutál erősítőt értesz, vagy pedig a mikrofonos kibeszélőt?
A kibeszélő nem nagy ügy, rengeteg mikrofon előerősítő kapcsolás van itt a fórumon, ha rákeresel.

Az air-horn már más tészta, ennél egy 660Hz-es négyszögjelet szaggatnak meg 80Hz-el. Hagyományos ic-vel is összehozható, vagy pedig PIC-el. Én az utóbbit választottam, egyszerűbb volt, mivel van róla cikk, az analóg elemek méretezéséhez meg nem nagyon értek.
(#) Nysa522 hozzászólása Ápr 14, 2008 /

Tudna valaki nekem felvilágosítást adni a Nysa mentőkön használt elektronikai cuccokról? Ugyanis felújításhoz kellene infó. Illetve ismer valaki olyan embert, akinek van ilyesmilye eladó? (Nysa mentőhöz: 2 kék villogó, szirénák, rádió, stb..)

Ha tudtok írni ezekről a cuccokról, akkor erre a címre, légyszi:
nysa522@freemail.hu

Előre is köszi!!!!!!!!
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Igen-igen kihangosító áramkörre gondoltam.Az airhorn nem fontos csak gondolkodtam rajta. Köszönöm a segítséget! (megint) Nézegetem az előerősítőket...
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Csak rá kell dobni a sziréna 3 tranzisztoros végfokának a bemenetére és már kész is...
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Köszi az infókat! Nem tudom, hogy megépítem-e...
Még gondolkozok rajta...
(#) tomi675 válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Döntöttem. Meg szeretném építeni a kihangosítót, csak jól jönne egy kis segítség az alkatrészekkel kapcsolatban. Nem tudom, hogy miből kell összerakni.
Ebben szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm!
(#) Frankye válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Ezt a kapcsolást már megépítettem, és nagyon jól működik nálam! Neked is csak javasolni tudom!
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Megnéztem, és viszonylag egyszerű...
Valószínűleg ez lesz megépítve
(#) Frankye válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Nagyon szívesen. Valóban nem bonyolult áramkör, és nálam működik jó ideje, remekül. Sőt! Az Eriston kimenetét is rátettem (a mikrofon helyére), és kitűnő hangja van! Igaz, kell hozzá egy "izmos kis" zárt nyomókamrás hangszóró (ez volt az egész cuccban a legdrágább... ), de remekül szól vele.
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Ilyen riasztókhoz szerelt kis fekete tölcséresre gondolsz? 1-2eFt körül van általában.
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Én ilyen riasztós hangszóróval készítettem el a szirénát, csak a tölcsér mögül kiszedtem a riasztó hangot előállító
áramkört. (Ha kell valakinek szóljon)
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Tényleg Frankye, a megafonos kapcsolásnál nem okozott gondot, hogy az LM386-os ic kimenetére 8 ohm helyett 4 ohm lett akasztva? (gondolom nem, mert írtad, hogy minden frankó)
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Nem, nem okozott gondot. Nem tudom, miért nem, de tény, hogy remekül működik azóta is. (Az LM386-os nagyon fain kis IC, sok mindent kibír! )
(#) tomi675 hozzászólása Ápr 22, 2008 /

Felvettem a szirénámat működés közben... Bővebben: Link
(#) még1MbR válasza tomi675 hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Klassz!
A valódi rendőrségi Code3 picit lassabb, de az ellenállással profin be tudod állítani.
(#) tomi675 válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Be lesz állítva, egyébként én is észrevettem, hogy egy kicsit gyorsabb...
(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Ha esetleg van Eagle formátumú LM386 lbr, elkunyerálhatom?

Mindig elfelejtem félig, hogyan kell alkatrészt rajzolni, mire újra szükségem van rá
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Természetesen! Íme:
(Nem a legszebb, de működik... )

lm386.lbr

(#) még1MbR válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

Köszi!
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Szívesen, használd egészséggel!
(Legalább egyszer én is tudtam segíteni Neked! Egy picit törlesztettem... )
Amúgy a lányok hogy vannak?
(#) watt hozzászólása Ápr 24, 2008 /

Tényleg a lányok! Hogy bírják a sziréna hangot?
Következő: »»   29 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem