Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
PIC24F J64GB202-vel szeretnék USB-soros átalakítót építeni. Az USB részéhez szeretnék némi útmutatást kérni, hogy merre induljak, mert ilyennel még nem foglalkoztam. A fenti kontrollernek 4 UART-ja van, az ezeken érkező adatot szeretném beküldeni PC-re és PC oldalon egy terminál szerű alkalmazásban megjeleníteni. Az alkalmazást is én írom. Kérdés, hogy a Microchipnek milyen csomagjaival lehet legegyszerűbben összelegózni? Milyen USB drivert kell használjak? Hogyan jut be az adat a driverből a win alkalmazásba? Milyen környezetet használhatok a win alkalmazás megírására? MCU oldalon MPLab-X + XC16 + MCC adott. Köszi
Szia,
Bővebben: Link itt találsz infót az USB stackről. WINes oldal már viccesebb. Ha CDC device lesz a PIC akkor driver kell hozzá és akkor soros portként látja majd a gép. Ha HID device lesz a PIC akkor nem kell driver de a PC-s SW lesz kicsit bonyolultabb. C# alá kell egy DLL ami átadja neked az adatokat. Ilyen rengeteg van a neten. Szóval el kell dönteni merre akarsz haladni.
Szia,
HID tűnik jobb választásnak. Kicsit olvasgatok majd a témában. Köszönöm!
Mostanában van nálunk gépfelújítás és a régebbi USB-s cuccaim (CDC-sek) nem mennek a WIN10 alatt. Kód 10. Driver nem indítható el hibával áll a sárga háromszög alatt az eszközkezelőben.
Teljesen szűz újratelepítés után is ez van. Más gépek pedig simán viszik ugyanilyen feltételek mellett. Már próbáltam a rendszerdrivereket másolni a jó gépból, nem segít. A neten fellelhető változtatásokat is beleírtam az .inf file-ba, nem használ. Előre feltelepítem a drivert és csak utána dugom be (újraindítás után) elsőként. Kétféle driverem is van, minden kombinációban kipróbáltam (elsőként fel, utána bedugni, először bedug, saját lemezről telepít, stb). pl. Dell laptop: nem megy az istennek sem. Lenovo laptop: elsőre simán. Noname i7-es asztali gép: először hiba, utána újraindítás után megy. Másik noname i7:istennek sem. Van-e ennek valami titka, hogy mitől függ és találkozott-e már valaki ilyen hibával?
Nem aláírt meghajtó program feltelepítése 64-bites rendszerre:
Ezeket elvégezve sikerült életre kelteni a Microchip USB - CDC meghajtó programját Win 10 64-niten.
Köszi, de sajnos alá vannak írva, minden jónak tűnik, telepítéskor nem reklamál..
Talán megpróbálom régebbi, nem aláírttal is. A fő gondom az, hogy TELJESEN AZONOS lépések után, szűz telepítésnél az egyiknél jó, a másiknál nem.
A win10-et messziről kerülöm, de ez nem csak az MC-s driverekre vonatkozik sajnos.
Nem tudom, hogy a kicsi és lágy cég fejlesztői hogy implementálják a drivereket a különböző chipsetek esetén, de elég káoszos. Oprendszerről oprendszerre próbálják a linuxhoz hasonlóvá tenni, de egyre roszabb lesz.
Elég ha csak win98-on esetleg XP-n használható..???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |