Fórum témák
» Több friss téma |
Ja értem..
Akkor eloszlatom a kétséget. Gyári oldalán volt a példa, onnan vettem, nem én írtam. Csak elolvastam az útmutatást és felhasználtam az ott lévő kódot. Ennyi..
És tesztelted, működik SD írás/olvasás?
Megmaradnak a hosszú nevek? És mi van, ha ékezetes karaktereket is használsz? Hordozható, PC WIN. felismeri? A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2018
Úgy érzem nem ugyanazt a libet használjuk!
Szóval kevés infót közölsz, hogy meg is értsük, miről beszélsz.
Szabadna egy linket arra a példára?
Kösz
Nem vettem észre hibát, ékezettel nem teszteltem, (írásnál) nincs rá szükségem.
Írás és olvasás is megy, azt hittem ez világos, főként mert ebből adódott az egész SD-s beszélgetésünk, már mint az írás nem működött korábban. Ha kevés az infó miért nem kérdezel célzottan? Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. FatFs Module Source Files R0.11 De fel lett töltve korábban ez a fájl, le lehetett tölteni is, keress vissza kicsit..
Azt hiszem itt olvastam róla: Bővebben: Link
Srácok nincs valakinek véletlen egy USB CDC projektje?
Olyan lenne jó, ami a sztenderd drivereket használja.. (persze nem feltétel, csak jó lenne) Amiket találtam valamiért nem tudtam beüzemelni, fene tudja miért.. pl. csatoltam egyet.. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2018
Idézet: „USB CDC” Ha CubeMX-ben beikszelem az USB CDC módot, akkor probléma nélkül működik. F103, F207, F205, L476 és L152 mikrokontrollerekkel használtam.
Szia,
Én is CubeMX-el csináltam pár projektet. És elsőre hiba nélkül mentek. F103,F407,F429,F746 Egy kis bökkenő van/volt a kóddal, hogy a dev config nincs normálisan kitöltve. És az első PC kihúz bedug után hibával elszáll(vagyis nem ismeri fel a PC). Amíg debuggolod frankó. Megoldás lentebb, ha ez benne van minden rendben lesz. A baud nem mérvadó, lehet bármi. Úgy is lekommunikálják hogy ki hogyan szeretne. Ez csak a Win számára kell. STM drivereket használtam.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
Sziasztok,
egy ARM at91sam7s256-au programozására keresek hirtelen eszközt. Nem tudjátok, honnan tudnék gyorsan venni egyet? Viszonylag ritkán kellene, sokat nem költenék rá, annál viszont gyorsabban kell, hogy Kínából rendeljem. Előre is köszönöm
Szia,
Fejleszteni vagy csak egy program újratöltésére kellene? Ha megfelel az, hogy párhuzamos porton müködik és van hozza 74HC244-ed, akkor nyáktervet és rajzot is tudok küldeni. A programja müködik windows 7-en is.
Csak újratöltésre. Szerettem volna elkerülni a párhuzamos portot, de úgy tűnik, nem fog menni. Megköszönném a rajzot.
Egy programozóban fogod vele újratölteni a szoftot?
Szia,
Ezekben van saját bootlodaer. SAM-BA nevű programmal lehet feltölteni rá az új progit. Ettől nincs egyszerűbb, és soros portos! Péter
A bootloader-t nem kell feltölteni egyszer a flash-be?
Annak idején, amikor próbálkoztam egy ilyen IC-nek a felélesztésével, akkor láttam, hogy ha tevődik a nyákra egy 18,432 MHz-es kvarc, és tevődik rá egy bootloader, akkor lehet a SAM-BA-val programozni. Van egy autóipari programozó, amiben a kontort lehet újraindítani a flash újraírásával, valamiért mindenki LPT porton programozta. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2018
Datasheet?
"The SAM-BA® Boot Recovery restores the SAM-BA Boot in the first two sectors of the on-chip Flash memory. The SAM-BA Boot recovery is performed when the TST pin and the PA0, PA1 and PA2 pins are all tied high for 10 seconds. Then, a power cycle of the board is mandatory" 25. oldal Ezt én úgy értelmezem, hogy az adott kombinációra visszaállítja ROM-ból a SAM-BA bootloadert. De sosem használtam még ilyen eszközt.
Igazatok van, szerintem mások azért nem használják ezt, mert gondot okoz nekik 4 lábat felemelni (még az 1 darab erase lábat se könnyü felemelni, nem hogy 4 darabot).
Nagyon köszönöm a rajzot és a brainstorming-ot, így már biztosan menni fog
Nem kell 4 láb!
Csak a RESET és a ERASE láb. RESET megnyom utána ERASE megnyom. RESET felenged 10mp után ERASE felenged. Utána ujból reset és indul a bootloader üres chippel. Ennyi.
Nincs mit!
Ha nem titok, akkor elárulod-e, hogy miben van ez az IC? A H-JTAG programmal kiválóan üzemel a programozó. Peppe: Ezt megfogom próbálni mint érdekességet, de ez az ARM IC annyira elavult, hogy futófényen kívül nem sokat lehet vele kezdeni.
Köszi, megnézem majd, egyelőre nem veszi észre a gép, ha indítom a kütyüt.
Lehet csak valamit elkeverek..
Srácok, nem találkozott valaki olyannal, hogy 32f407-nél vagy úgy általában a 32-es családon belül, hogy a CDC-t, CubeMX-el legenerálta, majd ismeretlen eszközként jelent csak meg az eszközkezelőben?
Sajna nem ismeri fel a rendszer, más gépen is próbáltam, ott is ugyan ez a helyzet.. Videó segédlet alapján állítottam be mindent, szóval azokkal minden rendben kell, hogy legyen. Debugban végigkövettem az inicializálást, az jónak tűnik. Minden ötletet megköszönök.
Amikor ezzel küzdöttem akkor nekem a ST USB driver-el volt a problémám. Sajnos azt már nem tudom melyik verzió oldotta meg, de többet is felraktam mire sikerült.
VID/PID változatlan STM vagy saját?
Ha STM, akkor USB driver telepítve? Ha saját, akkor van aláírt drivered? Ja, és milyen operációs rendszer?
Minden gyári. Win7 64bit.
Próbálkozom driverekkel, egyelőre semmi. Továbbra is ismeretlen eszköz.
Ja, meg nem tudom milyen a hardver, de external pull-up ellenállás kellett nekem. Mondjuk az 32f303 volt, de az adatlap azt hazudta, hogy belsőt konfigurál ilyenkor az USB-nek, de nem csinálta. Felpatkoltam egyet kívülre és segített, de nyilván a belsőt is betudod konfigolni kézzel.
Amikor azt írta, hogy at91sam7s256-au újraprogramozására keres minél gyorsabban/könnyebben megépíthető eszközt, egyből arra gondoltam, hogy egy autóipari programozót akar újraéleszteni, de ezekszerint lehet tévedek, mert még sok más dologban van ilyen uC. (Pl. a legelső Lego NXT-ben is ilyen uC van.)
A Segger J-Link V8-ban is elszokott szállni a fw? Idézet: A kínai gyártmányúakban előfordul egy-egy frissítés után... „A Segger J-Link V8-ban is elszokott szállni a fw?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |