Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem valamit ér, de a kocsinak nagyon rossz a szigetelése, folyamatosan cserélődik a levegő és szinte üvegházként viselkedik. A lakás jól szigetelt, ugyanat a levegőt keringeti és hűti, ablakok mérete a falakhoz képest kisebb. És a lakás nem suhan 100km/h-val egy meleg környezetben...
Szóval egy 2-3 fokkal tud szerintem hidegebbet csinálni kb.
Ha logikusan belegondolok, az nagyon sok. Ezt el is kell látni folyamatosan árammal. 550W, plusz a veszteségek... Lehet, hogy az egész elektromos rendszert át kell hozzá alakítani. És a motort is visszafogja majd rendesen. Megfontolandó.
Én nem arra gondoltam, hogy felteszed ide
De ha téged nem zavar, akkor engem sem... Még ebből is bőven lehet húzni, de például jogosítvány az van-e? Mellesleg mellékelted a hivatalos magyar fordítását is a bizinek? Mert ha nem, akkor természetes hogy "mi itt nem tudni szlovák". Pozsonyban én is kaptam, hogy: "Szlovákiában Szlovákul!" A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Nem jó az önéletrajz formátuma!
Itt választod ki a formátumot és ki is töltheted. Nem kell sok rizs... dönt.
Pár apróság:
-ha vállalsz több műszakos munkarendet, rengeteg multicégnél helyezkedhetsz most el pl. gépkarbantartóként (gépbeállító), ami nettó 300E Ft bevételt is jelenthet, de min. 250E. Ez persze nem az a munka, amit szeretnél, de legalább műszaki terület, és ha jól csinálod, nagyon sokáig helyed lesz a multiknál, ahol ez a szakma évek óta hiányszakma -önéletrajzot ebben a formában felejtsd el, az első bekezdést talán elolvassák, utána szétküldik a kollegáknak röhögni (bocsi, de csináltam a HR részt, illetve valamilyen szinten még mindig belefolyok, így pontosan tudom, hogy a lentebb csatolt önéletrajzoddal akkor sem lenne esélyed, ha a vállalat már évek óta emberhiányban szenved - mint pl. mi). Tessék megnézni, milyen ma egy önéletrajz, ahhoz a sablonhoz igazodni, és minimum legyen még rajta: fénykép, elérhetőség, állandó lakhely, ideiglenes lakhely, életkor. Én nem írnék bérigényt, ha külön nem kérik, ha behívnak valahová, úgyis megkérdik. Többnyire csak arra szolgál, hogy ha túl sokat mondasz, akkor tudják, hogy felesleges időtöltés voltál, ha túl keveset, akkor max. örülnek. Jobb helyeken bérsávok vannak, tehát ha alá mondasz, akkor is a munkakörnek megfelelő bérsávot kapod (pl. nálunk is) -amíg nem tudsz annyit mondani a HR-esnek, hogy hol laksz Pesten ideiglenesen, addig nem foglalkozik veled, mert pontosan tudni fogja, hogy albérletet szerezni kb. lehetetlen a pontszámok kihirdetése után, de ha szerzel is, lehet, hogy a város másik felében, ahonnan azután nem fogsz tudni átjárni. Nem szánnak időt arra, akinek csak tervei vannak, de semmit nem tud felmutatni -ha előre jelzed, hogy főiskolai terveid vannak, nem biztos, hogy felvesznek, mert hosszú távra szeretnek tervezni, nem egy évre. Távoktatás meg nem azt jelenti, hogy soha nem kell megjelenni a főiskolán
Jaja, tokkal vonóval bele kell férni egy A4-es lapra, de az is szellősen...
Igen, volt főnököm is mondta, 3/4 A4 -es oldal, abba bele kell férni a lényegnek, mert a többit el se olvassák. (részletek mellékletben)
Ma jött a tecsós bevásárlás házhoz szállítva: Ha szeretsz bevásárolni, és koránkelni, gyere, bruttó 280 e.
Nem bántásnak szánom, de ezt az önéletrajzot be ne add. Nézz utàna sablonoknak, manapsàg milyenek az önéletrajzok.
A másik érdekes kérdés, az irataid mennyire "magyarok"? Egy cég lehet, hogy nem szívesen foglalkoztat, ha nincs magyar adószámod, TB számod, legalább ideiglenes lakcímed, személyi igazolványod stb. (Lásd a mnisztériumi elutasításos dolgot.)
Azért, ha valaki éppen nem a keresőben elsőként feldobott sablon alapján kitöltött önéletrajzot adja be, attól még értelmes HR-es nem írja le végleg.
Egyébként pedig nagyon igazad van. Valamint most hogy belegondolok, az egész versenyes és helyezéses dolog túl van lihegve. De ettől még az az állás amit kinéztél (nem Te, a Máté), oda meg pont jó lehet Mondanám, hogy voltunk a szomszédnál "gyárlátogatni", és kérdezgettem a munkatársak kiválasztási eljárását is. "Ha valaki a beszélgetés alatt értelmesnek tűnik, akkor bejön pár napra dolgozni, akkor minden kiderül..." És az a csaj ott, aki olyan értelmesen néz és dolgozik, az mi? A pasztázógépnél? Ő konkrétan lótenyésztő iskolát végzett Mondanám, hogy náluk nincsen HR osztály (sem). De multi sem mögöttük, aki fizet mindent... A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Ezek alapján átdolgoztam az önéletrajzomat, felöltöm ezt is, kérlek nézzétek meg, hogy megfelelő-e lenne szerintetek. Természetesen a személyes adatokat a véglegesben rendesen beírom és a suli nevét is kiírom teljesen illetve a hétvégén elkészítem a fényképet is. Ha lehet akkor olyan munkát szeretnék ahol lehet fejlődni és új dolgokat megtanulni. Karbantartónak, szalagmunkásnak a környéken is rengeteg lehetőség van, csak itt Gútán hirtelen 3-4-et tudnék mondani, de nekem az életcélom más. Ma meló közben eszembe jutott, hogy nem ártana valamilyen frappáns levél sem ami mellékleteként elküldöm az önéletrajzomat. Össze is dobtam egyet csak úgy érzésből, véleményezésre ezt is megmutatom: Jó napot! Tóth Máté vagyok és az önök által hirdetett elektromos műszerész munkára jelentkeznék. Jelszavam: „Szeresd amit csinálsz én nem kell dolgoznod!”. Úgy érzem, hogy megfelelnék a követelményeknek. 19 éves vagyok, de többször bizonyítottam már, hogy sok tapasztalattal rendelkezem szakmámban. A meghirdetett munka azért keltette fel az érdeklődésemet, mert érdekelnek a professzionális berendezések. Nagyon szeretem a kreatív és konstruktív munkát, az elmúlt években több saját elképzelés alapján készített berendezést építettem elsősorban méréstechnikai és rádiótechnikai területen. Fontosnak tartom a pontosságot és precizitást. Mottóm: „Gyors munkához idő kell! avagy Ha kapkodsz, elrontod és kezdheted elölről!”. Levelem mellékletében csatolom a fényképes önéletrajzomat benne a bérigényemmel. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tóth Máté! U.i.: A bérigényt ebbe fogom beszúrni nem az önéletrajzba. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Sajnos nincs fellebezési lehetőség (belsőstől tudom), csak bírósági ügyet lehetne belőle csinálni ügyvéddel meg mindenféle herce-hurcával. Nem ér annyit az egész...
Az Óbudai Egyetemre 280 pont a határ a győribe 281. Sajnos a ponthatárt azért nem értem el, mert a villamos műszerész érettségimet nem fogadták el, ezért a feltétlenül szükséges két középfokú érettségi tantárgy nem volt meg ( a másik a matematika amit beszámítottak). Még a szlovák érettségimet is beszámították mint B2 szintű nyelvi érettségit. Valamilyen igazolást kellett volna benyújtanom, ennek hiányában utasítottak el, de még az ügyfélszolgálat sem mondta meg, hogy mi is ez az igazolás pontosan.
De egyenlőre erről letettem, ha sikerül egy jó munkahelyet találnom ahol fejlődhetek akkor nem érdekel a fősuli, nekem onnan nem a papír kell, hanem a tapasztalat és az új dolgok megismerése. Nem túlélni akarok ebben az életben hanem ÉLNI! A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Nem kellett magyar fordítás. Mivel én magyar nemzetiségű vagyok és tanulmányaimat is magyarul fojtattam a szlovák törvényeknek megfelelően kétnyelvű bizonyítványt kaptam mindenről (szlovákul és magyarul is fel van tüntetve minden). A probléma onnan indul, hogy villamos műszerész szakma nincs Magyarországon illetve az érettségiztetési rendszerek is eltérnek.
Amúgy rosszul írtad, Na slovensku po slovensky! a hivatalos mondat. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Nekem a hr osztályos tapasztalataim nem valami jók, általában mostanában ki van adva valami 20 éves kis fiatal csajnak. Ő kép alapján, meg az alapján az egy oldal alapján biztos el fogja dönteni jól hogy én szakmailag jó marós vagyok e vagy sem. Remélem senkit nem bántottam meg ezzel, jellemzően ha el tudom kérni az illetékes számát, és telefonon beszélünk sima ügy szokott lenni.
De amíg ilyen helyes kis csajok döntenek, addig vicc az egész....
Máté, ne majmold a netről letölthető sablonokat
Ugyanakkor, ha ennyi gépelési hibát követsz el az önéletrajzban, akkor ki hiszi el, hogy dolgozni alaposabban tudsz? Egy önéletrajzban nem lehetnek lyukak. Most akkor tanultál az iskolában, vagy dolgoztál abban a két évben? Ezzel az erővel börtönben is lehettél volna A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Egy biztos: a kevesebb több! Én már megtanultam. Felesleges a bemutatkozás. Ha emailben jelentkezel: tisztelt cég, érdekelne az állás, mellékletben küldöm az önéletrajzom. Esetleg a legfontosabbat kiemelni: ebben a munkakörben 3 év munkatapasztalatom van. Semmi szlogen, semmi mottó. Mindenben csak a hibát látják. Pl. minden nap könyvet olvas - szeret feküdni, lustálkodni, jó munkához idő kell - lassú, szeresd amit csinálsz és nem kell dogloznod - a nehezebb munkához nem fűlik a foga, csak azt csinálja, amihez kedve van, és nem azt, amit én kérek tőle, Úgy érzem, hogy megfelelnék a követelményeknek - ha csak úgy érzed, kevés vagy. 19 éves vagyok - fiatal, bulizni vágyó, nem komoly, tapasztalatlan, sok tapasztalattal rendelkezem szakmámban - 19 éves, nincs is munkatapasztalata, de már jobban tud mindent? Beképzelt. Nem is folyratom tovább. Ne írj semmit. Kép, végzettség és munkatapasztalat alapján dől el az egész. Ha neked kellene 100 jelentkező közül választani, te sem azt választanád, aki regényt ír (biztos egész nap beszélgetni akar munka helyett), plusz ki se tudod bogozni, hogy ez az ember most mit akar.
Gépelési hibák, fogalmazási problémák kijátszásra kerülnek, át fogom küldeni egy volt tanáromnak aki átnézi nekem és biztos vagyok benne, hogy más jó tanácsokkal is ellát.
Mint írtam iskola mellett dolgoztam (hétközben iskola, hétvégén, szünetekben munka). Te hogyan írnád be másként? Az viszont biztos, hogy a sulit és a munkahelyet meg kell fordítanom, mert a sulival kéne kezdeni (én úgy írtam be, csak a hülye oldal megfordította). A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Elsősorban azért gondoltam erre, mert a hirdetésben az áll: "Amit kínálunk: Nagy múltú családias cég." stb.
Illetve az egészet meg lehet közelíteni más irányból is: - minden nap könyvet olvas - szeret tanulni, fejlődni - jó munkához idő kell - sehol nem írtam szó szerint ilyet, úgy is értelmezheted, hogy megfontoltan és nem kapkodva végez megbízható munkát - Úgy érzem, hogy megfelelnék a követelményeknek - ez tényleg hülyeség volt, törlöm - 19 éves vagyok - fiatal, rugalmas fejlődésre képes egyén - sok tapasztalattal rendelkezem szakmámban - ezen a mondaton sokat gondolkodtam, hogy hogy írjam le és leírjam-e egyáltalán, szerintem törlöm Száz jelentkező meg biztosan nincs, mert 5 éve tévedtem először az oldalukra és már akkor is kerestek szakembert. Ennek ellenére köszönöm válaszod, én általában mindenben a pozitívat látom de jó megtudni, hogy máshogy is lehet értelmezni. Ezért fordultam hozzátok.
A családias jelző csak azért van ott, hogy odacsábítsanak. Minden cégnek az a célja, hogy profitot termeljen. Minél többet, annál jobb. Ha a dolgozókat túlórára kényszerítik (esetleg szépen megkérik), amivel több munkát tudnak elvégezni, esetleg feketén fizetnek, akkor több lesz mit tejbe aprítani. A vezetőket csak a pénz érdekli, neked is így kell hozzá állnod. Nem havert, barátot keresnek, hanem egy embert, aki szombaton/vasárnap is bemegy, munkaidő után még beugrik megcsinálni ezt-azt, túlórázik ha kell, mert ha a cégnek bejön egy jól fizető, azonnal meg kell csinálni munka, nagyot tudnak szakítani, több lesz a vezetők prémiuma, a főnök 3 hét helyett 4-re tud elmenni nyaralni amerikába, a dolgozónak pedig csak kifizetik a minimumot.
Még egy fontos megjegyzés: a magyarázkodás általában senkit nem érdekel. Én tudom mit szerettél volna írni, a hozzászólásaidat is ismerem. Jó gyerek vagy szerintem, értelmes. De az álláskeresés, munka más tészta. A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Most nem azért, de ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz, minek kérdezed mások véleményét? Úgy írod, mindezt, mint ha ismernéd az ország HR-es részét, és hogy mennek a dolgok.
Pedig nagyon nem. De akkor küld be így pár helyre, és úgy is ahogy ajánlották, és várd a telefont... Az ilyen hétvégi fusimelók meg sokat nem nyomnak, még ha bele is írod... Amúgy meg szép a marketing, meg a plakáton a szöveg, és elbeszélgetésen is a mézesmadzagot fogod kapni. A valóság meg úgy is akkor derül ki, ha lehúztál pár napot/hetet/hónapot... A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Idézet: Ez éppen azt is jelentheti, hogy állandóan jönnek - mennek a dolgozók. „5 éve tévedtem először az oldalukra és már akkor is kerestek szakembert”
Vagy nem jönnek. Gyanús, hogy az induló bér a kötelező bérminimum. A munkaidő meg kötetlen. Már mint 8-12 óra / nap.
"...ha sikerül egy jó munkahelyet találnom ahol fejlődhetek akkor nem érdekel a fősuli, nekem onnan nem a papír kell...Nem túlélni akarok ebben az életben hanem ÉLNI!"
Lehet, hogy élni fogsz, de megélni nem. Sajnos fontos a papír is, anélkül magyarázhatod a bizonyítványod (és a tudásod). A tanulás fontos dolog, fiatal vagy, most kellene, késöbb sokkal nehezebb lesz. Persze, csábít a szabad világ, az új élmények, az önálló kereset, de hidd el, van még időd erre.
@máté
Már vagy tíz éve nem interjúztatok, de: Az első cucc az őszintének tűnt, bár nagyon gagyi volt. Ezen még kicsit elgondolkoztam volna, hogy behívjalak-e? A második az helyből kuka kategória... Ha ezt sértésnek érzed esetleg, számomra nem gond... A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Közben rájöttem, hogy tutira magadra veszed. Azóta javítottam...
DE sajnos igazad van
Ami még eszembe jutott: olyan sok mindent írtál le az önéletrajzodba, hogy nem tudom, te most mit is akarsz csinálni. Pl. hogyan jön a rádióamatőr vizsga a megpályázott munkához? Csak az szerepeljen a papíron, ami szükséges a munkához. A versenyek nem biztos, hogy pozitívak! Strébernek tűnsz. A munkaadók a paraszt, egyszerű, terhelhető munkásokat szeretik, akik csak annyit gondolkodnak, amennyi szükséges. Nem okoskodnak, nem mondják meg a főnöknek, hogy az ötlete butaság. Ne próbálj meg kilógni az átlagból, mert a különlegeseket nem annyira szeretik a munkaadók. Az iskoláidról elég ennyit írni: egyik suli, érettségi emelt matekkal, másik suli: ilyen-olyan szakma . A rizsa nem kell soha!
Nem vettem magamra, csak nem értettem
Utána láttam a szerkesztést, és javítottam. De a második felét tartom, hogy a kisregényes, és nem lényegre törőeket, dobják a kukába....
Mellesleg az a magyar szakmai nem nyelvtudás szerinted miért jobb, mint az anyanyelvi magyar?
Van róla papírod, hogy nem tudsz magyarul csak picit makogni?
Idézet: „Még a szlovák érettségimet is beszámították mint B2 szintű nyelvi érettségit. Valamilyen igazolást kellett volna benyújtanom, ennek hiányában utasítottak el, de még az ügyfélszolgálat sem mondta meg, hogy mi is ez az igazolás pontosan.” Üdv a való világban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |