Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok. Logic log5010ca fejegység hibával küszködöm de nem jutok előrébb. A hiba nagyából szétszerelt állalotban , bekapcsol kijelző hibátlan gombokra reagál a készülék. Kiírja cd error mivel nincs benne mehanika aztán vált radióra, de hang nincs végfok halkan sustorog .volume 0 áll és nem lehet állitani fel vagy le a hangerőt ( a poti természetesen jó egyébb beállitásra reagál) ,usb-röl nem olvassa az adatokat. Csatolok kapcsolási rajzot is . Köszönom a tanácsokat előre is
Találtam még egy manuált innen letölthető Bővebben: Link alkatrész listával
Ha te így gondolod, az a te dolgod. Mi itt azt látjuk, amit megosztasz velünk, gondolni meg azt fogjuk, amit ebből ki tudunk silabizálni.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2018
Ez így rendben is volna,de a rossz dologra gondol elsöre mindenki.De mindenkinek lehet egyéni .véleménye .De még 1x fel rakom a kérdést.Van e megoldás a javitásra?.köszönöm
off >Sajnos a hétvégén nem úgy alakultak a dolgok hogy le tudtam volna ülni a gép elé, ezért csak most válaszolok.<
on > Úgy látom elbeszélünk egymás mellett. Bizonyára én fogalmaztam kétértelműen. A lényeg, hogy semelyik hangszóróból sem jön mély hang.
Hopp, nem...te jól írtad, én nem olvastam jól. Akkor viszont ha nincs a menüben lehúzva a mély, akkor esetleg a sztereó oldalhoz tartózó hangszórók fordított polaritással vannak bekötve. Bár gyanús, hogy elöl és hátul is így lenne. Másik hangszórókkal próbáltad? Húzd el a balanszot valamelyik oldalra és nézd meg úgy is...
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni, van egy jvc 4x50 wattos fej egységem szépen szól de a rádió adás vételével probléma van mégpedig a 96,4 rádió 1-es frekvencián 1 darab dróttal illetve 1 méteres antennával is rossz a vétel Pesten belül is. A többi adón megfelelő az adás. Kérnék tanácsot ez a frekvencia külön javítható?
Balanszot elhúztam mindkét oldalra, de nem lett jó. Másik hangszórót hétvégén tudok rákötni. Ehhez a művelethez le kell bontanom az ajtókárpitot ugye?
Vagy a rádiót veszed ki és a csatlakozónál kötöd rá. De, hogy 4 hangszórónak egyszerre menjen el a mélye, az nem valószínű. Ezek gyári hangszórók? Hangszínt nézted?
Ha kiveszem a rádiót, gondolom a tápot ne húzzam le róla mert kódot fog kérni? Gyári hangszórók. Hangszínt is álítottam, de semmi.
Nem tudom, ennek milyen a csatlakozója, de valószínűleg nem ISO. Akkor meg az is lehet, hogy egyben van a kettő...
Mégis mennyire nincs mély? Gyenge, vagy abszolút nincs? Bontsd meg ott, ahol a legegyszerűbb, lehet, hogy pl. a hátsó ajtónál, ha ott van a hátsó hangszóró. Nem lehet, hogy ebben egy mélynyomós rendszer van, és az nem megy?
Most vettem észre hogy az ajtókban van egy csipogó is az ajtóyitó környékén, de szól minden ajtóba mindkét hangszóró. Basszus annyira nincs, mint amikor teljesen letekered a basszust, vagy teljesen kikötöd a mély hangszórót és csak a közepek kopognak. Ma kibontottam a rádiót, abban bíztam hátha kimozgott a csatlakozó de sajnos nem. Csak odáig jutottam hogy a tetejét levegyem. Teszek fel képeket.
Szia!
Nézegetem a hozzászólásokat. nem ismerem ezt a rádiót, de végre kiszedted, és ha kondis kimenete van a végfoknak, az kiszáradhatott, az ilyen hibát csinál. Meg kéne mérni, nézi, hogy púpos-e... (A képhez képest ezek beljebb vannak a végfok IC körül.) A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Jópár éve nincs már csatoló kondi az autós cuccok végfokában, igyekeznek mérnökök a kor színvonalának megfelelő teljesítményt kihozni, az meg 12V-on csak hidalva érhető el. Oda meg nem kell kondi.
Nem látok szub kimenetet, ez valószínűleg kilőve. Marad az, hogy mégiscsak le van húzva valamilyen beállításban a mély. Mivel azt írtad, hogy kétutas és szól a mélyközép is, a hozzávezető megszakadás mindnél opció kilőve. A fordított bekötést próbáltad, kilőve... Én nem nagyon hallottam olyan hibát, hogy szól a végfok minden kimenete, csak nincs mély...ettől még lehet. Ami szól az korrekt hangerővel teszi, vagy az is csak csicsereg? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Csináltam egy összehasonlító felvételt. Húsz másodpercig a gyógyítandó rádió, azon túl egy micra gyári hifije szól ami nem túl nagy durranás de így is érzékelhető a külömbség. Mindkettőnél a mély hangszóróhoz tartottam a mikrofont.
Mivel még nem bontottam meg az ajtókárpitot nem mondhatom 100%-ra, de átvilágítva a lyukacsos hanszóróburkolaton egy nagy hangszórót látok csak. Ami azt jelenti hogy nincs közép hangszóró csak a csipogó fent az ajtónyitó magasságában mint azt már írtam. Azért gondoltam hogy van egy közép is benne mert számomra irreális hogy ekkora hangszóróbol abszolult nem jön mély hang.
Az a nagy hangszóró egy mélyközép, mélyet és közepet is kellene adnia (hacsak nem háromutas a rendszer és ott lent egy kétutas koax van), a maradék felső sáv a magasé. De ha ez a hangszóró szól és nem jön a mély, akkor nem is kapja meg valamiért.
Sziasztok mágusok
kicseréltem egy autórádiót ,és azt szeretném ha a kulcs kivételekor kikapcsolna. Úgy tudom a sárgán jön az aksiról ,piroson az indítóról a + 12 volt . De akárhogy cserélgetem az én rádióm állandóan szól Rámértem a kijövő vezetékekre és a sárgán ,piroson egyaránt 12 volt van ha ha kiveszem a kulcsot ha nem ,azt szeretném tudni ez normális? Ugy gondoltam a piroson csak akkor kéne jönni ha berakom a kulcsot az indítóba . Mi lehet a baj ? kérem aki tud válaszoljon . előre is köszönöm !!!
Vagy nem azt a vezetéket találtad meg, vagy rossz a gyújtáskapcsolód.
köszi a gyors választ
de csak 3 vezeték van a barna az a negativ egy sárga és egy piros ,nagyon nem lehet eltéveszteni akkor szerinted gyujtás kapcsoló a rossz ? de viszont a régi gyári rádióával jól müködött nem értem az egészet
Az egyik vezetéken akkor van áram ha berakod a kulcsot és elfordítod.
Ha leveszed a gyújtást egészen addig van rajta áram amíg a kulcsot ki nem húzod a gyújtáskapcsolóból. Ha ez nem így működik akkor gyújtáskapcsoló hibára lehet következtetni. De a gyújtáskapcsolónál nézd meg a vezetékek színét.
Igazad van én is így gondoltam ,még annyira nem mélyedtem bele hogy a gyújtáskapcsolót is szétszedjem ,elég babrás hozzáférni ,de ezek szerint muszáj lesz aláfeküdni
Még egyszer köszönöm a segítséged !! Majd jelzem ha jutottam valamire ,ezekhez a vokskwagen polokhoz nehéz hozzáférni
Na de milyen autó?? Az újabbakban nincs kapcsolt szál, mert CAN-Bus-on kommunikálnak. Az vezérli a ki és bekapcsolást is többek között. Ott csak állandó 12V van. Ez nem olyan? Ha igen, akkor csak vezeték behúzás a megoldás egy kapcsolt helyről.
Szia !!
ez egy 15 éves wolskwagen golf nem is polo rosszul írtam . és egy pioneer usb bluetosos rádiót szeretnék belerakni . és a rádióból is csak 3 szál jön ki fekete piros sárga ja meg egy kék de az az elektromos antennáé
Az autórádióknál van lehetőség összekötni a sárgát és a pirosat, de csak a rádió felől. Nem ott méred mindkettőn a +12V-ot?
Szia!
Nem lehet hogy "csak" el van kötve egy szál? Ez esetben tán a sárga. Én nem kezdeném gyújtáskapcsoló rész bontással. Menj végig, hol a vezeték(ek) másik vége. Én a saját autó(i)m megvétele után szinte rögtön a vezeték katyvaszok, taknyolások kijavításával kezdtem.
nem nem az autóból a kijövetet mértem …
Megkérdeztem a tulajt ,azt mondta CAN -busos . Ezek szerint a gyári rádiója tudta kezelni, azzal jól müködik ... az új nem tudja ((
Kedves Komisa!
Kérjük, hogy a jövőbeni hozzászólásaidnál figyelj az írásmódodra jobban. Ékezetek, mondateleji nagy kezdőbetűk, írásjelek helyes használata megkönnyíti a fórumozók számára a hozzászólásaid olvasását és értelmezését, így előbb kaphatsz választ is a kérdésedre. Köszönjük!
Üdv mindenkinek aki olvassa!
Adott egy /kinai/ 7021g mp5 lejátszó! Bekotottem ahogy kell, bekapcsoltam és láss csodát működik! De aztán indítás és go! Itt jöttek a gondok. Mikor megyek a kocsival fojamatosan újra indul a szerkezet. Mihelyst mrgállok működik! Járó motornál is hibátlan. Csak akkor nem ha mozog a kocsi. Kontakt hibára gyanakodtam de több videó is van fent a neten ugyanezzel a hibával! Megoldás javaslat persze semmi! Kérek szépen egy szakértői véleményt a lehetséges okokról! Köszönöm előre is!
Kezdd el rázni, ütögetni. Ha attól újraindul, érintkezési hiba van valahol a készülékben.
Kedves Bakman! Próbáltam amit írtál de úgy nem kapcsol ki! Sajnos az én szaktudásom itt véget ér! Feszültség ingadozás hiba nem lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |