Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Tedd publikussá, mert jogosultságot kér.
Elvileg, most már azon van.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Ha idővel csökken vagy megszűnik a zavar, akkor mindenképpen tápszűrő kondenzátor lesz a hibás, méghozzá a sorvégfokozat tápfeszültségének kondiját kellene első körben cserélni. A B+ vonal kondenzátorát vagy kondenzátorait cseréld, ha több van párhuzamosan. Bővebben: Link.
De a kondik nem voltak púposak, akkor is? Egyébként hol találom meg ezeket, mert rajzról nem tudok kinézni semmit sem.
Igy lehet használni amúgy? A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Oda van írva a nyákon a pozíciószám, az alapján és a fólia visszakövetése alapján meg lehet találni az alkatrészeket. Ha nem vagy biztos magadban, akkor keress egy hozzáértő szakembert és csináltasd meg. És igen, púposodás nélkül is lehet egy elkó rossz.
Jó lenne már egyszer és mindenkorra elfelejteni azt, hogy csak a púpos, kifolyt kondenzátor a hibás! Mérni kell és az alapján eldönteni jó-e vagy sem.
Az műszertől függő, van olyan műszer amelyik tud beforrasztott helyzetben is mérni. De miért gond ha ki kell venni?
Mert elég sok van belőle, és van ami elég rossz helyen van.
Mennyi az a sok ami gondot okoz? A "Kadarist" hozzászólásában mellékelt rajz alapján nem lehet sok, a C623, azt pedig mérés nélkül cserélném.
Ez most komoly? A TV nálad van én innen nem látom, Győr messze van Zákányszéktől, értékelhető minőségű képet pedig nem tettél fel.
Nem könnyű mert ez az oldal csak 2 megás képet enged.
Vagy felrakom google driveba, de akkor megint szedhetem szét a tv-t. A tv több, mint 20 éves. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Egy TV-t általában csak szétszedett állapotban tudunk javítani és akkor célszerű jó felbontású képeket készíteni.
Csak keresni kell és találtam is.
Itt hol a kondi? Vagy ez itt a tv-m panelja?
Azt hittem csak megnézed a képet és látod a C623 feliratot, jól látszik.
Az jól látszik, de ez nem egy kondi? Aminek 3 lába van, nem értem a többi vonalat.
Ne a vonalakat figyeld, azokat más rajzolta oda, a kondenzátor a berajzolt izzó jel bal oldalon lévő vezetékénél van és csak két lába van.
Bejelöltem mire gondolok.
Az lenne és 1-2 lába?
Itt van, igen.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Panel vajon melyik részén lehet? Ki kell, hogy szedjem a panelt vajon?
Hol tudok venni ilyen kondit hozzá? A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
A sorkimenő transzformátor mellett van, de a kérdéseid alapján javasolom, hogy hívj szakembert.
Üdvözlet!
Múltkor hoztak hozzám egy LCD tévét, ami táphibás volt. Azt megjavítottam, el is indult, az összes video csatornán volt kép, hang. Viszont most szóltak, hogy a koax bemeneten csak hang van, meg mákos kép. Ez mitől lehet, vagy merre felé kellene a hibát keresni?
Sziasztok!
Tud esetleg valaki segíteni? Köszi Idézet: „v! Adott egy Grundig STF 72-2011/8 TOP CRT tévé, a belseje BEKO ZA9.190-06, Chassi 22.2. Tök jól működött, aztán egyszer csak elkezdte, hogy bekapcsolás után villogott a standby LED pár percig, mire folyamatosan égni kezdett és azután lehetett csak ténylegesen bekapcsolni. Ez a villogási idő egyre hosszabb lett, míg végül már végtelenre nőtt. Most itt vagyunk, hogy csak villog. Megkerestem a kapcsolásiját. Beko 22.2 kapcsolási rajz A C613-as ELKO-t már kicseréltem, mert púposnak láttam, de nem segített. A C603-as is gyanús, de időm még nem volt megmérni. Volt vkinek hasonló tapasztalata? Kösz előre is!”
Sziasztok. Adott 1 philips 42pfl4307h/12 amiben már cserélve lett a T-con panel, mivel negatívos volt a kép, és az Lvds kábel. De az a problémám vele, hogy hiába van benne az új T-Con és az Lvds kábel, a háttér led világit, Hang van, de kép 1általán nincs. már lövésem sincs mi lehet a hiba. Mainboardra gyanakszom, mivel úgy tűnik, a T-con nem kap feszt a Mainról. Ha valaki találkozott már ilyen hibával Led tvnél, kérném ossza meg velem a megoldást. Előre is köszönöm
Szia!
Láss hozzá a tápegység elektrolitkondenzátorainak méréséhez, cseréjéhez.
Ha rosszabb lett a panelcsere után, akkor sanszos, hogy az új panel eleve rossz vagy nem kompatibilis.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |