Fórum témák
» Több friss téma |
Azért nem indul el mert nincs beállítva neki az osccon regiszter.
Minden elé rakj egy C kód beilleszést és írd bele ezt: osccon = 0b01101000; Itt meg a leírás hogy mi micsoda: bit 7 SPLLEN: Software PLL Enable bit If PLLEN in Configuration Word 1 = 1 : SPLLEN bit is ignored. 4x PLL is always enabled (subject to oscillator requirements) If PLLEN in Configuration Word 1 = 0 : 1 = 4x PLL Is enabled 0 = 4x PLL is disabled bit 6-3 IRCF<3:0>: Internal Oscillator Frequency Select bits 000x =31kHz LF 0010 =31.25kHz MF 0011 =31.25kHz HF (1) 0100 =62.5kHz MF 0101 =125kHz MF 0110 =250kHz MF 0111 = 500 kHz MF (default upon Reset) 1000 =125kHz HF (1) 1001 =250kHz HF (1) 1010 =500kHz HF (1) 1011 =1MHz HF 1100 =2MHz HF 1101 =4MHz HF 1110 = 8 MHz or 32 MHz HF(see Section 5.2.2.1 “HFINTOSC” ) 1111 = 16 MHz HF bit 2 Unimplemented: Read as ‘ 0 ’ bit 1-0 SCS<1:0>: System Clock Select bits 1x = Internal oscillator block 01 = Timer1 oscillator 00 = Clock determined by FOSC<2:0> A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
Ez nekem teljesen kínai... A mellékelt programom át tudnád írni?
Ez sajnos még mindig nem indul el...
Írtam egy teljesen újat, hátha az általad leírt probléma áll fenn, de még így sem működik. Feltöltöm ezt is, de szerintem a beállításoknál lesz valami hiba, mindent disabled-re állítottam.
Megoldódott!
Köszönöm a segítségeteket! Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
A valóságban nem úgy volt kötve a kijelző, mint ahogyan a programban megadtam... Felcseréltem véletlenül 2 lábat, pedig 5x átnéztem!
Van ez így.. Fő hogy jó lett! Neked is kellemes ünnepeket!
Sziasztok,tudna valaki küldeni valaki egy példa programot a Maxim 7219 meghajtóhoz.Led mátrixot szeretnék vezérelni vele.Köszönöm előre is.
Itt a példa
Bővebben: Link
Egy lehetséges megoldás a mellékletbne. Ez csak egy alap teszt, nincs optimalizálva semmilyen irányból.
Hi Mesterek! Erről az (t240128)lcd-rol van valakinek infója, pin kiosztás, s hogy flowal meglehet- e hajtani? Neten csak eladót talá
ltam, infot nem. Segitseget előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Köszönöm szépen mindenikek
Sziasztok!
PIC18F26K22 PIC-ről lenne szó. Hogyan tudom kiolvasni egy-egy regiszter tartalmát? Arra vagyok kíváncsi, hogy pl. a baudcon1 regiszter hogyan van beállítva. Köszi. Üdv. Peti
Flowcode-ban létrehozol egy változót, legyen pl. "alma". C kódba pedig ezt:
Sziasztok!
Néhány hasznos infó UART kommunikációs sebesség beállítására. PIC=18F16K22, PIC <--->HMI Nextion Gyári makróban 38400-ig működik jól. Következő lépés a "Costum settings" de az ott megadott sebsséggel már nincs kommunikáció. Adatlapon 16.4-es táblázattól kezdődően megadják, hogy mekkora órajel frekvenciával mekköra sebesség érhető el, milyen hibaszázalék mellett. Az én esetemben(lásd a csatolt képen), az alábbi beállításokkal a hiba -0.79% lesz 115.2kBaud-ra nézve. SYNC = 0 BRGH = 1 BRG16 = 1 SPBRGH = 0 SPBRG = 34 Ennek beállítása: Gyári RS232(0) makróban be kell állítani egy bármilyen sebességet (legyen az alap 9600). Majd Az alábbi C kóddal lehet érvényre juttatni a nagyobb sebességet: // 16 MHz osccon=0b01110000; //baud átállítása UART1 //115200 bps clear_bit(txsta1,SYNC); set_bit(txsta1,BRGH); set_bit(baudcon1,BRG16); spbrgh1=0; spbrg1=34; Innentől már használható a nagyobb sebesség. A HMI Nextion kijelző max 115.200 bps-ot tud. Természetesen más sebesség is beállítható, a táblázat figyelembe vételével. A kijelző átállítása a bauds=115200 paranccsal lehet. Ez lesz utána a default érték is, tehát átállítani csak egyszer kell. Köszönet Bakman fórumtársunknak is, illetve a PIC kezdőknek topikban is a kollégáknak a segítségért.
Sziasztok
Egy nagyon egyszeű programot kéne készítenem de egy ponton elakadtam. 12F683, DS18B20 és egy Nextion kijelző meg persze egy táp. A problémám hogy nem férek bele a programba mert benne van egy nyavajás string a kijelző számára, ezt tudom esetleg valahogy helyettesíteni? Disable ikon-nal kivettem, így befér csak nem hiszem hogy a kijelző szeretné.
Mi van akkor ha egy bites változót küldesz és az értéktől függően a nextionra bízod a string kiírását ? Ha jól sejtem az is programozható
Nem teljesen vagyok biztos hogy jól értem de az a bajom hogy a nextion a string alapján tudja hogy én mit is akarok.
Parancsolj. Negatív hőmérsékleten nem fog jól működni. Nulla kioltás nincs (10 °C alatt is kiírja a nullát első számjegyként), jobban nem lehet bonyolítani, a RAM 100%-ban kihasználva. PIC12F1840-et javaslom.
Hálás köszönet. Erre gondoltam én is csak nem voltam biztos a dolgomban, még a tizedes sem kell feltétlen de így is tökéletes.
A szenzor kiolvasásában lehet még tartalék, ehhez a csupasz OneWire parancsokat kell használni, hátha alapon.
Szia
Eljött a teszt ideje, sajnos nem veszi az adást a nextion. Ráolvastam a soros portra: t 0 . t x t = " # . " 255 255 255 A baud 9600 Estleg van még valami trükk vagy keressek egy nagyobb pic-et?
Maradt egy felesleges sor a számítási részben, azt töröld.
Én már módosítottam, de így sem. Most a következő értéket kapom: '233' 2 és persze a körítés.
A számítás most így néz ki:
A dolog azért érdekes, mert a két idézőjel között négy karaktert küld a PIC, elméletileg. Hexadecimális formában nincs meg az adatsor?
Tudom módosítani, a köveetkezőket írja:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |