Fórum témák
» Több friss téma |
Azért nem indul el mert nincs beállítva neki az osccon regiszter.
Minden elé rakj egy C kód beilleszést és írd bele ezt: osccon = 0b01101000; Itt meg a leírás hogy mi micsoda: bit 7 SPLLEN: Software PLL Enable bit If PLLEN in Configuration Word 1 = 1 : SPLLEN bit is ignored. 4x PLL is always enabled (subject to oscillator requirements) If PLLEN in Configuration Word 1 = 0 : 1 = 4x PLL Is enabled 0 = 4x PLL is disabled bit 6-3 IRCF<3:0>: Internal Oscillator Frequency Select bits 000x =31kHz LF 0010 =31.25kHz MF 0011 =31.25kHz HF (1) 0100 =62.5kHz MF 0101 =125kHz MF 0110 =250kHz MF 0111 = 500 kHz MF (default upon Reset) 1000 =125kHz HF (1) 1001 =250kHz HF (1) 1010 =500kHz HF (1) 1011 =1MHz HF 1100 =2MHz HF 1101 =4MHz HF 1110 = 8 MHz or 32 MHz HF(see Section 5.2.2.1 “HFINTOSC” ) 1111 = 16 MHz HF bit 2 Unimplemented: Read as ‘ 0 ’ bit 1-0 SCS<1:0>: System Clock Select bits 1x = Internal oscillator block 01 = Timer1 oscillator 00 = Clock determined by FOSC<2:0> A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
Ez nekem teljesen kínai... A mellékelt programom át tudnád írni?
Ez sajnos még mindig nem indul el...
![]()
Írtam egy teljesen újat, hátha az általad leírt probléma áll fenn, de még így sem működik. Feltöltöm ezt is, de szerintem a beállításoknál lesz valami hiba, mindent disabled-re állítottam.
Megoldódott!
Köszönöm a segítségeteket! Kellemes ünnepeket Mindenkinek!
A valóságban nem úgy volt kötve a kijelző, mint ahogyan a programban megadtam... Felcseréltem véletlenül 2 lábat, pedig 5x átnéztem!
![]() ![]()
Van ez így..
![]()
Sziasztok,tudna valaki küldeni valaki egy példa programot a Maxim 7219 meghajtóhoz.Led mátrixot szeretnék vezérelni vele.Köszönöm előre is.
Itt a példa
Bővebben: Link
Egy lehetséges megoldás a mellékletbne. Ez csak egy alap teszt, nincs optimalizálva semmilyen irányból.
Hi Mesterek! Erről az (t240128)lcd-rol van valakinek infója, pin kiosztás, s hogy flowal meglehet- e hajtani? Neten csak eladót talá
ltam, infot nem. Segitseget előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Köszönöm szépen mindenikek
Sziasztok!
PIC18F26K22 PIC-ről lenne szó. Hogyan tudom kiolvasni egy-egy regiszter tartalmát? Arra vagyok kíváncsi, hogy pl. a baudcon1 regiszter hogyan van beállítva. Köszi. Üdv. Peti
Flowcode-ban létrehozol egy változót, legyen pl. "alma". C kódba pedig ezt:
Sziasztok!
Néhány hasznos infó UART kommunikációs sebesség beállítására. PIC=18F16K22, PIC <--->HMI Nextion Gyári makróban 38400-ig működik jól. Következő lépés a "Costum settings" de az ott megadott sebsséggel már nincs kommunikáció. Adatlapon 16.4-es táblázattól kezdődően megadják, hogy mekkora órajel frekvenciával mekköra sebesség érhető el, milyen hibaszázalék mellett. Az én esetemben(lásd a csatolt képen), az alábbi beállításokkal a hiba -0.79% lesz 115.2kBaud-ra nézve. SYNC = 0 BRGH = 1 BRG16 = 1 SPBRGH = 0 SPBRG = 34 Ennek beállítása: Gyári RS232(0) makróban be kell állítani egy bármilyen sebességet (legyen az alap 9600). Majd Az alábbi C kóddal lehet érvényre juttatni a nagyobb sebességet: // 16 MHz osccon=0b01110000; //baud átállítása UART1 //115200 bps clear_bit(txsta1,SYNC); set_bit(txsta1,BRGH); set_bit(baudcon1,BRG16); spbrgh1=0; spbrg1=34; Innentől már használható a nagyobb sebesség. A HMI Nextion kijelző max 115.200 bps-ot tud. Természetesen más sebesség is beállítható, a táblázat figyelembe vételével. A kijelző átállítása a bauds=115200 paranccsal lehet. Ez lesz utána a default érték is, tehát átállítani csak egyszer kell. Köszönet Bakman fórumtársunknak is, illetve a PIC kezdőknek topikban is a kollégáknak a segítségért.
Sziasztok
Egy nagyon egyszeű programot kéne készítenem de egy ponton elakadtam. 12F683, DS18B20 és egy Nextion kijelző meg persze egy táp. A problémám hogy nem férek bele a programba mert benne van egy nyavajás string a kijelző számára, ezt tudom esetleg valahogy helyettesíteni? Disable ikon-nal kivettem, így befér csak nem hiszem hogy a kijelző szeretné.
Mi van akkor ha egy bites változót küldesz és az értéktől függően a nextionra bízod a string kiírását ? Ha jól sejtem az is programozható
Nem teljesen vagyok biztos hogy jól értem de az a bajom hogy a nextion a string alapján tudja hogy én mit is akarok.
Parancsolj. Negatív hőmérsékleten nem fog jól működni. Nulla kioltás nincs (10 °C alatt is kiírja a nullát első számjegyként), jobban nem lehet bonyolítani, a RAM 100%-ban kihasználva. PIC12F1840-et javaslom.
![]()
Hálás köszönet. Erre gondoltam én is csak nem voltam biztos a dolgomban, még a tizedes sem kell feltétlen de így is tökéletes.
A szenzor kiolvasásában lehet még tartalék, ehhez a csupasz OneWire parancsokat kell használni, hátha alapon.
Szia
Eljött a teszt ideje, sajnos nem veszi az adást a nextion. Ráolvastam a soros portra: t 0 . t x t = " # . " 255 255 255 A baud 9600 Estleg van még valami trükk vagy keressek egy nagyobb pic-et?
Maradt egy felesleges sor a számítási részben, azt töröld.
Én már módosítottam, de így sem. Most a következő értéket kapom: '233' 2 és persze a körítés.
A számítás most így néz ki:
A dolog azért érdekes, mert a két idézőjel között négy karaktert küld a PIC, elméletileg. Hexadecimális formában nincs meg az adatsor?
Tudom módosítani, a köveetkezőket írja:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |