Fórum témák
» Több friss téma |
tudol rola feltenni kepet????de az elektronikaban az az elvezet ha en csinalom az egeszet nem?
Hol lehet kapni olyan thermaltake-t? Engem érdekelne egy.
Ugye az kijelző és háttérvilágítás 5V-os tápolását lehet az USB-rol is tenni? Ez ugye egyenerteku azzal mintha a molex csatirol szednem az 5V-ot?
nekem ilyen van. ez két hőmérséklet érzékelő, hozzákötve két kijelzőhöz, köztük egy ventivel. anno (kb. hat éve!) a mistralban vettem, de elég sok helyen beszerezhetőek ezek a cuccok. ja és persze nem kell pont ezt választani, pc boltokban sokféle létezik ezekből.
Nemegészen, mert míg az usb -ről levehető maximum áramerősség 250mA (bár mehet még szoftveresen kérni max 500mA -ig). Addig a molex csatiról akár 5A -is le tudsz venni, sőtt, többet is csak bírja a tápod Persze ha LCD -hez kell, akkor elég az usb-is.
Backlight kapcsolgatashoz milyen kapcsolast lehetne hasznalni?
Ezt talaltam:
Megepitette mar valaki ezt?
szoval ezt: lasd csatolt kep.
(fura, h nem tuom modositani a sajat hozzaszolasomat...)
Aktualizaltam az lcdmod forraskodjat, mert sajnos mar 2004 ota
nem nyult hozza senki es a 2.6-os kerneleken mar nem fordult. Ha valakit erdekel dobjon egy levelet.
Ez alapvetően jó, de nincs benne sehol áramkorlátozás. Ha a háttérvilágítás olyan, hogy csak LED-ek vannak a panelen, és azok anód-katódja közvetlenül van kivezetve, akkor mindenképpen kell áramkorlátozó ellenállást használni. Az LCD modul doksijában benne vannak ezek az infók, ha nincs doksi, akkor mérni kell, esetleg a modulon lévő összeköttetéseket visszakövetni.
koszi,
akkor mondjuk berakok egy 100 ohm-os valtoztathato ellenallast a 16-os labhoz es igy a fenyerot is szabalyozni tudom.
Úristen,szentségtörés,jajjajjajjj...
...Ilyet nem mondunk ugyebár hobby-építő oldalon, elvégre az a lényege hogy mindenki épitsen, és minél egyedibbet, meg olcsóbban, meg stb...
Üdv mindenkinek!
Megépítettem a kapcsolásoknál lévő kijelzőleírást, az LCD smartie szoftvert használom hozzá. A kérdésem az lenne, hogy gogyan lehet beállítani a winamp spektrumanalizátorának kijelzésére? Átnéztem a programban lévő összes winamp dolgot, de seholsem találtam ezt. Ha valaki tudna ebben segíteni, akkor jó lenne!
Nekem, a smartiem nem tudja ezt, vagy én sem jöttem rá.
A winamp alá tettem fel egy ilyen plugint, az a winamppal együtt indul, van egy leírás, hogy hogyan kell beállítani, innen le is töltheted hozzá ami http://www.markuszehnder.ch/projects/lcdplugin/configuration2.php
Sziasztok!
A cikkben valóban nem írtam le konkrétan, hogy pontosan honnal kel a plugineket letölteni, mert pontosan onnan, ahonnan a smartie-t is. Itt a Link a letöltésekhez, felül a Smartie letöltése, alatta pedig tömérdek plugin. A pluginekhez általában mellékelnek egy minta konfigurációs fájlt, ami bemutatja hogyan kel használni azt. Remélem segítetem ezzel. Majd beleírom ezt valamikor a cikkbe is, és így megoldódnak ezek a kérdések, mielőtt kialakulnának üdv: zoknee
Nos arra rájöttem én is, hogy plugin kell hozzá, viszont azt árulja el valaki, hogyan kell működésre bírni a plugint?
Bemásoltam a vinampba is, meg az LCD Smartie-ba is, de 1 nyomorult spektrumanalizátor sem jött elő sehol Viszont a vinamphoz lévő külön pluginnal működött a dolog, de jobb lenne az LCD Smartie...
Én csak azt ismerem, amit én ajánlottam, és az LCDSmartie-n keresztül működik. Nem tudom, én bemásoltam a megfelelő dll-eket a megfelelő helyekre, beraktam a minta cfg fájlt (amit át kell persze nevezni, hogy at töltse be a Smertie) , és ment is minden elsőre.
Nekem, most bejött, végre!
Mintha utoljára a winampban állítottam volna át a preferencies-ben a plugin fülön a visualizationsban a spectrum analyzer forLCDsmartie-ra, a régi spektrumot leállítva... De a lényeg az, hogy itt már feltűnt a analyzer forLCDsmartie plugin is... Köszönöm zoknee-nak a segítséget
Összehoztam egy kijelzőt, nagyon szép kék alapon fehér karakterek.H hogyan lehet elérni, hogy magyar ékezetes karaktereket is kiírjon? Próbáltam már minden programmal, de semmi eredmény. A csatolt kép szövege: Árvíztűrő tükörfúrógép
az ékezetes karakterek grafikus képét le kell tölteni a kijelzőbe, utána használhatod (kódkonverzió után)
A kódlapja tartalamzza ezeket. Hogyan tudom használni, mi az a kódkonverzió, tudsz segíteni?
A kodkonverzio gondolom az a funkcio ahol az adott karakter erteket atkonvertalod arra az ertekre amin az LCD kezelo ismeri azt. Pl ha veszed az ekezetes á betut akkor az ehhez az ertekhez tartozo jel az LCD-ben lehet, hogy teljesen mashogy nez ki mint az ekezetes a betu. Emiatt at kell konvertalni egy masik ertekre amire hivatkozva az LCD vezerlo majd az ekezetes á betut tartalmazo karaktert teszi ki.
Logikus elképzelés, de hogy lehet megvalósítani? Előző hozzászólásomban beraktam egy linket ez elméletileg ezt meg tudja csinálni.
Üdv. Van egy 4x40-es kétvezérlős EDT kijelzőm. Ez a hd4470 vagy milyen csipek vannak rajta. Az asztali gépemen tökéletesen működik, de van egy másik gépem amiben nincsen integrált párhuzamos port. Vettem egy Mosfet csipes PCI-os párhuzamos bővítőkarit, de ezzel nem működik. A kijelzőn megvan a két csík bekapcsoláskor. A kártyát a windows működőképesnek látja, nincsen ütközés. Mi lehet a gond? Kipróbáltam jaLCD-vel, LCDSmartie-al, és CrystalFOntz progijával s de semmi
Van valakinek ötlete?
a progikban atirtad a parhuzamos port szamat?
mert a PCI-os kartyanal szerintem nem 0x378.
Kérlek, hogy ne tedd fel ugyanazt a kérdést az összes LCD-s topicban!
Az LCDSmartie-ban csak az LPT számát adtam meg (LPT1) ami a hardverek között az eszközkezelőben volt beállítva. Valamelyik másik progiban most nem emlékszem,de végigpróbáltam az összes választható portot.
A kártya portjának kiosztását hol lehet megnézni? Mert kerestem de nem találtam a szokásoshoz hasonlót. Elképzelhető, hogy nem olyat használ ami a programokban válaszható?
Sikerült megoldanom az ékezetes gondot, sandr.dll tökéletes a feladatra!
Hali
Szereztem egy 4*20as LCD-t de sehogysem birom müködésre bírni. Mindent lehetséges dolgot kiprobáltam de semmi. A controller ic egy KS0066U és ez hajt meg 2 KS0063-at. Meg 2*16-os csatlakozója van. Havalaki tud segíteni megköszönném. Az LCD adatlapját meg linkelem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |