Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok!
Rendeltem valamit eBay-rol, de nem erkezett meg. Irtam az eladonak, erre kerte tolem, hogy adjam meg a cimemet, hogy le tudja ellenorizni, hogy jo cimre kuldte-e (nem ez az elso, hogy ilyent kernek). Ami szamomra nem igazan logikus, hiszen nekem meg van adva paypal-on is, es ebay-en is a cim helyesen, mashova nem tudja kuldeni. Azota meg 1-2 levelet valtottunk, es most az utolso level olvasasanal a kepen mellekelt szoveg jelenik meg. Jol ertem, hogy az a baj, hogy en uzenetben elkuldtem az eladonak a cimemet, hogy ellenorizni tudja hova is kuldte a csomagot, es ezt nem szabad? ![]()
Nem szabad, egyértelmű a szövegből. Ha a kékre kattintasz elolvashatod részletesen, vagy guglival lefordíttatod.
Es hogyha legkozelebb egy elado keri, hogy erositsem meg a cimet, hogy le tudja ellenorizni, jo cimre kuldte-e a csomagot, mit tegyek, mit valaszoljak?
Tőlem is kérdezte. Ő írta a levélbe a címemet, én meg rábólintottam, hogy igen, helyes.
Sziasztok!
1-2 hónapja rendeltem Kínából pár cuccot és minap jutott eszembe, hogy elfelejtettem visszajelzést adni az eladóknak, viszont, ha rálépek a "Summary"-re akkor már nem jelzi a termékeknél , hogy értékelni lehetne. Valahogy tudnék utólag Feedback-et csinálni? Ha igen, hogyan? Mert nekem nem volt semmi gondom a rendelt cuccokkal.
Nekem nem hagyta a kézbesítési határidő letelte után pár nappal. Pedig akkor jött meg a csomag. Csak az "open dispute" opció maradt. Szerintem ki fogják bírni az eladók. De még azt is el tudom képzelni, hogy a rendszer behúzza pozitív értékelésnek, ha nincsen negatív.
Rendeléstől 60 napig tudsz értékelni.
Szerintem még azon belül vagyok. Hol lehet megtenni? Mert ott a rendelt terméknél már nem jelzi a Feedback lehetőséget.
Akkor túl vagy a 60 napon...
a rejtett dolognál keresd. Átpakolja oda.
Nem tudom ki mennyire van otthon a mobil appok világában, megosztanék egyet ami a témához kapcsolódik.
Főleg azoknak érdekes, akik egyszerre több csomagot várnak. Min. 30 szállítmányozási cég adatbázisát használja ez a program, online frissíti a tracking információkat és részletesebben jeleníti meg a státuszt, mint az ebay és az AliExpress rendszere. Parcels - Track Packages Amazon, DHL, Aliexpress Pavel Tisunov Csatoltam két képet.
Én a 17track.net appját használom ugyan erre a célra.
Érkezett egy rakás csomag, tanúvallomásuk szerint a nemzetközi postakicserélőben tartották fogva őket. A YANWEN post nem kamu, van csomagom amit a helyi postáig és kézbesítésig követett. Ez leginkább a feladón múlhat. A magyar Posta küld adatokat nemzetközi rendszerekbe, de pl a yanwent a magyar kereső nem értelmezi.
Üdv.
Kellene egy nagy segítség a paypal beállításához. Be szeretném állítani hogy ne automatikusan küldje a számlámra a pénzt ahogy megérkezik rá. Manuális vagy adott összegnél küldi el az sem baj. Van ilyen lehetőség? Előre is köszönöm a segítséget.
Paypal sosem küld pénzt számlára (csak bankkártyára), de te utalhatsz pénzt a pp számlára..
Miért mi van a babkártya mögött ha nem számla.
Más fog utalni. És nem szeretném hogy a PP elküldje a bankomnak ahonnan nekem vissza kellene küldenem amikor el akarom költeni. Nem akarok felesleges utalásokat és átváltásokat. Euróban kapom meg és abban is akarom elkölteni majd.
Ha kitörlöd PP ből a bankkártyát, akkor tuti nem utalja tovább. Jobb ötletem nincs.
Ha jól tudom, továbbra is az az alapeset, amikor a beérkező pénz a PP számládon marad.
Nálam sajnos nem maradt rajta. Pedig nem csináltam vele semmit. egyből letolta a számlára. nem kis örömömre.
Ez érdekes, mert másnak meg úgy kell külön átküldeni a PP számláról a bankszámlájára.
Én is csak néztem hogy mi fene van amikor ránéztem a bankszámlámra és több pénz volt rajta. De majd hamarosan majd jön a pénz és remélem ezúttal ott is marad rajta-
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nagy értékű dolgot szeretnék rendelni az ebay-ről, azaz az értéke bőven meghaladja a vám-mentes határt. Ilyenkor hogy kapom meg a csomagot? Van ebben valakinek tapasztalata. Nem elmutyizni akarom, vagy megúszni a díjfizetés kötelezettségét. Régóta ebay-ezek, de nagyértékű cuccot még most készülök(?) először rendelni. Köszi a segítséget
Én a helyedben nagy értékű dolgot nem rendelnék az ebay-ról.
Tételezzük fel, hogy amit rendelni akarsz, az ebayon 1000 euróért árusítják. Ez az ár, már mit a teljes ár, vígan fel fog menni a vámfizetés, áfa, vámkezelési, szállítási költség, stb. után 1400 euró fölé. Viszont, ha körülnéznél eu-s webshopokban, lehet hogy ugyanazt a terméket megkapnád 1200 euróért, és mivel unió, nincs semmilyen plusz költség, papírozás. A drágább néha olcsóbbra jön ki. A második dolog a garancia. Hogy érvényesíted az unión kívül, ha a termék úgy jó fél év múlva elromlik?
Köszi a válaszod.
Amit rendelni szeretnék mondjuk az nem 1000 euró, épp csak fölötte van az árnak. erről lenne szó: https://www.ebay.com/itm/2-2KW-3HP-VFD-10A-220V-SINGLE-PHASE-SPEED-...la2ciq nekem eddig max 5000 volt a legdrágább cucc amit rendeltem, de ez már csak a mérete miatt is biztosan fenn akadna a rostán
Keress rá: 43 dolláros vámhatár. Nem másolom be a fórum szabályai miatt. Pont benne vagy.
Azért számolj utána az aktuális EUR/USD keresztárfolyam ismeretében. Mondjuk ettől az eladótól ne vedd meg, jó eséllyel fake a termék. A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2019
Hali!
Ha posta, akkor kiértesítenek, bekérik a fizetési bizonylatot, levámolják, kifizeted nekik, és megkapod a cuccot. Ha futár akkor azok intézkednek, nekik fizetsz
Szia pipi
Köszi a választ, a kérdésem csak annyi lenne: Az ebay-en fizetési bizonylatot kapok? Vagy a paypal-ról kinyomtatott tanzakcióbizonylat is megfelelő erre? Azon van egy név, egy tranzakció azionosító, és az átutalt összeg
Payalbizonylat + árucikk linkje, vagy a saját ebay oldalad képernyőfotója + bankszámla kivonat ami kell, ezeket kérik, hogy lássák a valós árat. Nem kell félni tőle, gyorsan le tud zajlani.
Vedd meg az amazonnál, és nincs probléma....
https://www.amazon.com/Inverter-Professional-Variable-Frequency-VFD...sr=8-1 Itt a reklamációval sincs probléma, gond sincs, 2 évig. Igaz drágább (ajaj,jóval drágább mit máshol), de te döntesz ... . A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |