Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bejelentkezés után az adott témában a fejlécben található pipán jobb gombbal kell a "Csak ebben a témában keresés" -t kiválasztani.
Azon belül?
Oké, hogy egyértelmű tovább hogy kell, de nem működik.
Szevasztok. Múlhéten vettem egy Safako SWP50 okosórát. A leírásában az volt, hogy 1-4 hétig bírja az akksi, de nekem kb 3 napig bírta. Samsung 2 amperes adapterrel töltöttem a hozzá járó mágneses töltő kabellel. Valami ötlet, hogy miért merül ilyen gyorsan? Talán az is rá segít, hogy állandóan rá vagyok kapcsolódva a Bluetooth-al? Köszi a választ.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2019
Az akku időtartamokat általában úgy mérik, hogy nem csinálsz semmit az eszközzel, éppen csak be van kapcsolva. Már csak az kellene, hogy kikapcsolt állapotra vonatkozzon az infó.
Marketing duma, nincs mit tenni.
Szerintem a tévéműsorok a tudatos népbutításra vannak kihegyezve. Nagyon kellemetlen, hogy ha normálisabb műsort szeretnél nézni, akkor kénytelen vagy a legmagasabb csomagra előfizetni, amiben már benne vannak olyan adók is, amelyek nézhetők. Miért kell a dokumentumfilmes / természetfilmes ismeretterjesztő adókat ezekbe a csomagokba tenni? Nyilván azért, mert azok miatt kénytelen vagy megvenni azt a csomagot háromszoros áron.
Nekem (invitel területen) lehetőségem volt választani "kiegészítő" csatornákat a díj emelkedése nélkül, így került be pl. a History és a F&H, meg az Extremesport csatorna. Ezek miatt a tévézési szokásom úgy alakult át, hogy mikor délután hazaérek munkából, akkor evés közben meg tudom nézni a "Tűzben edzett" műsort (amit sajnos rengeteget ismételnek és az első két évadból nemigen adnak részeket, pedig abból alig láttam egyet-egyet), de persze ezt is rengeteg reklámmal. A reklámok pont arra jók, hogy közben ki tudok menni egy kis fagyiért, innivalóért, … Ha pedig nagyon elegem van belőle, akkor átváltok a horgászműsorra, amiben viszont az a szuper, hogy bár van benne reklám, de az inkább termékismertető, s "akció közben" mutatják be azokat. Ott a direkt reklám a műsor végén van és nem emlékszem rá, hogy tematikus reklámon kívül (horgászfelszerelés, vadászpuska, étterem, ...) láttam volna mást. Gyakorlatilag 1-2 óra tévézés jut naponta, az egyéb műsorok pedig jöhetnek a reklámmal teletűzdelt videomegosztó oldalakról. Azonban ezek az oldalak használhatóvá tételéhez nagyszerű segédprogram létezik, amit reklámblokkolónak hívnak. Amióta használom, azóta nincs megszakítva mondjuk a tévéből felvett és youtubra felrakott "amiről a vészhelyzetben sem beszélnek" sorozat reklámmal. A decibelekkel megemelt reklámhangerő miatt én is morogtam már, azonban nem hangosabb, hanem hangosabbnak érződik. Ezt pedig úgy érik el, hogy a reklám hangmagasságát abba a tartományba helyezik, ahol az ember füle átlagosan a legérzékenyebb. Gusztustalan technika a kompresszálás, de ezt alkalmazzák azért, hogy minél jobban érthető legyen, amit el akarnak adni.
Orbán hangprocesszor.
És ez nem trollkodás, hanem igazság/termék...
A szia szóra miért nincs találat? Több, szinte minden hozzászólásban megjelenő szóra ha rákeresek, azt írja nincs találat.
Ne torold ki ami a mezoben van hanem utana irj.
Ne töröld a csillagot.
Írd be a szót, tegyél szóközt (a csillag előtt). A csillag és a topic szó közti szóközt viszont töröld Így: Idézet: „szia *topic:4595” ekkor sárgával jelölve kijön a keresett szó A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2019
Ez se jó, így minden témában keresi az adott szót.
Valóban...
Azonban így beírva már tényleg jó: Idézet: „kutya topic:4595” Úgy látszik, a "szia" valami miatt nem ajánlott keresőszó itt. A "szias" kereshető. Nem értem már én sem
Lehet van egy 5 karakteres limit, nem tudom...
Az sem, mert a "szil"-t lehet keresni, a "sziasz"-t megintcsak nem..
Biztos a változó, ami a találatok számát adja vissza, átfordul, negatív lesz, tehát nincs találat.
Egyébként google is tud a HE-n keresni, mégpedig így: "szia site:hobbielektronika.hu" A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
Ez az egész keresés valahogy bandzsi...
Hogy szóra nincs találat... Moderátorok, hogy működik, mi a gond?
Oké, de ő (jdani) egy bizonyos topikon belül szeretné azt megkeresni (pl itt, a pihenő pákásokban) nem az egész hobbielektronikán. Ez a "szia" keresés csak egy mellékvágány, bár érdekes, mert feltételez tiltott szavakat. Vagymiaszöszt
Topi ebben a hozzászólásában megmutatta a hogyant. A keresendő szót beírod, utána szóköz, utána "topic:xxx", ahol az "xxx" a topic száma, és végül a "Hozzászólás keresése" beállítása. Ezt követően klikk az OK-ra, és már keres is.
A "Szia" szóra keresés azért nem (nem minden esetben) hoz eredményt, mert egyes szavakra, pl. a névelőkre nem lehet értelmesen keresni. A kereső folyamatosan figyeli a hozzászólásokat, és indexeli azokat, ezért lehet némi "késedelem" a működésében, de ez - jellemzően - nem olyan nagy idő, ami problémát okozna (legfeljebb néhány perc). Szerk.: Hogy egyértelmű legyen, egy képernyő-részletet felteszek. Arra a legördülő menüre kell kattintani, amire a nyíl mutat, és a látható (olvasható) menüpontot kell kiválasztani. (Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni, bocsánat!) A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2019
Tudtam, hogy régen volt vele problémám, képzik is hogy rákérdeztem. Az tisztán képzik, hogy már akkor ,,gond,, volt a kereséssel, például számokat nem lehetett keresni. Akartam is most rákeresni, erre a régi kérdésemre, nem tudtam, mert sok szóra nincs találat.
90%ban tudtam is hogy kell, az eljárást. Tudtam mit hova kell írni. Gondoltam hogy valamire csak rosszul emlékszem, rosszul írom, azért nincs találat. Bővebben: Link Itt indult most a probléma. A fekete szóra akartam rákeresni, nincs találat. 100% hogy van a témában ilyen szó, az első hozzászólásban, és az utolsóban is. Na mondom kipróbálok más szavakat is, azokra sincs találat, pedig tuti van a témában. Néhány szót talált, de abból is csak párat. Ami az indexelést érinti, a 2010es hozzászólásban se találja a szót. Jól működik ez az egész?
Kedves Aprósok,
Számos okból nincs lehetőség a lejárató topikra (ami nemrégiben lezárásra került). Viszont hogy megoldás irányába mozduljunk el, így kérem türelmeteket, hogy valamiféle megoldást adjunk a problémás eladók értékelésére. Az apróhirdetési rendszeren belül kell maradnia mindenképp ezen információknak. A fórumot szennyezni vele tilos, illetve szinte semmit sem ér az önhergelés, mert egy jövőbeni vásárló biztos, hogy nem is fogja olvasni a topikot. Hozzászólásom csak tájékoztató, nem vitaindító, így kérem, hogy a vitát erről ne is folytassunk itt. Köszönöm.
Ebayos rendszer lenne a jó. A vevő rányom a vásárlásra amivel kötelezi magát hogy megveszi a felsorolt választási lehetőségből(személyes,Posta,futár) És max 10 munkanapja van neki hogy elküldje. Feladóvényt mutassa meg.
Kedves Topi!
Remélem olvastad az indító hozzászólást, ha nem, itt a képernyőmentésen, beszúrtam a fotót. Tehát nem lejárató Topic, mint ahogy állítod.Ha mód van rá, ne állíts be rosszindulatúnak légyszíves,Én sem tettem ilyet Veled. Tudom hogy egyszerűbb a problémás dolgokat a szőnyeg alá tenni, mint megoldani. Meg azt is tudom hogy ez a Te fórumod, ha nem tetszik el lehet húzni, ezt páran már megkaptuk jópárszor. Szóval csak korrekten, ahogy te is mindenkitől elvárod. De előbb mutass példát.A hozzászólásom szintén csak tájékoztató! Köszi! Tubeamp A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
Bevallom őszintén én a magam részéről már nagyon unom, ha a házigazdát szapulja valaki. Én is kaptam párszor de úgy érzem az esetek többségében jogosan. Minden tiszteletem Topié, hogy ekkora türelemmel és toleranciával kezeli a bajsza folyamatos húzogatását. Én is türelmes ember vagyok, de nálam már biztosan elszakadt volna a cérna. Régen - még az átkos rendszerben volt egy "Ellenőrző könyv" , sokan emlékeznek biztosan. Ebben fel voltak sorolva a "A tanuló jogai és kötelességei". Azóta megtanultam, hogy sajnos fordítva kellett volna írni, mert előbb vannak a kötelességek, aztán a jogok. Egyrészről ezt soha nem árt szem előtt tartani, hogy mielőtt az ember valaminek a gyalázásába kezd - először mélyen magába nézzen és önvizsgálatot tartson. Másrészről jó lenne már itt a fórumon is egy ilyen "ellenőrző", mert vannak renitens fórumozók, akiknek akárhány figyelmeztetésük, kitiltásuk van, notóriusan arra használják a fórumot, hogy személyeskedjenek és sem szakmailag, sem emberileg nem tesznek hozzá semmit. Ennek ellenére szeretem - vagy épp ezért ezt a fórumot, mert tetszik - nem tetszik nem vagyunk egyformák, ettől színes az élet. 2007 óta, azaz közel 12 éve csak köszönettel tartozom ennek a közösségnek.
Igazad van,a kissé elfogult, manipulatív hozzászólásod ellenére.
Illúzióid pedig ne legyenek: mindenkiről van itt "ellenőrző". A tiszteletet pedig úgy adom meg másnak, ahogy Ö nekem.Erről ennyit. Ha meg ennyi probléma melegágya az apró, akkor meg kell szüntetni, akármennyire is fájdalmas.
Ne haragudj meg ezért, de szerintem van árnyalatnyi különbség az "elfogult, manipulatív" és a "tisztelet" között. De igazad van ez már nagyon off.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |