Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha a távirányítón állítható a képméret, akkor az menthető is, tessék elolvasni a manuált!
Üdv!
Igen állítható, de sajnos manuál nincs a tv-hez. Nem is találok a neten hozzá valót. Legalábbis eddig nem találtam. Ezt típust nem, másikat igen, viszont azokon a távirányítókon más minden, nem olyan mint ezé a tv-é.
Segítséget szeretnék kérni.
Mi lehet a hiba, a Thomson 21DK24E TV eddig jól működött, (mint tuner részről, mint AV részről) az utóbbi időben csak AV-t használtam DVD lejátszóval. Néhány napja ki kapcsoltam STANDBY -ba a piros led folyamatosan világít, de újból már nem lehet bekapcsolni. A led piros színű világításán kívül semmi nem történik, ill. többszöri próbálgatáskor a led néha pislant egyet, de nem kapcsol be. A tápegység körül próbálom keresni, de nem találók semmilyen elváltozást. A neten sem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Ha valakinek van, nagyon sokat segítene. Köszönöm a segítséget. Üdv. Lele
Szia!
Keresd így: Bővebben: Link. A sorvégfokot nézd át először, például, hogy a sortranzisztor kollektorán van-e feszültség. Érdemes a forrasztásokat is tüzetesen átvizsgálni, mert könnyen előfordulhat repedt, kimelegedett forrpont.
Szia!
Köszönöm a segítséget, majd a héten csütörtökön tudok foglalkozni a TV-vel. Üdv.
Szia!
Tegnap megnéztem, és feszültséget nem mértem sehol, kivéve a kis led világítása. A képeket is azért küldtem, mert először forrpontokat kerestem, és a panel másik oldala tele van smd alkatrészekkel, és ezzel én nem sok mindent tudok kezdeni. Különösebb elváltozást nem láttam. Kontakt hibát keresve finoman kocogtattam a panelt, de nem történt semmi. Kivettem az előlapon található ledes program, hangerő nyomógombos panelt, és a 22 mikrós/50 V kondi + lába kicsit mintha laza lett, elengedett nem csak a forrasztásnál, ezért kicseréltem 22 mikrós/63 V-ra Érdekes dolog történt, hogy távirányítóval többszöri próbálkozásra bekapcsol, vagy a panelon a program mikrókapcsolóra azonnal bekapcsol a TV. Hurrá! Úgy örültem neki, de a képernyőn szinte állandóan mutatja a hangerőcsíkot, amit a távirányítón az exit gombbal eltűnik, de kb. egy perc múlva újból megjelenik, és szintén eltűnik egy perc múlva. A hangerő teljesen le van véve nem használom a hangszórókat, mivel csak az AV-t mint monitorként használom a TV-t. A DVD lejátszóból a hangot külső erősítővel használom. Érdekessége a hangcsíknak, hogy se távirányítóval, sem panelon a mikró kapcsolókkal sem lehet vezérelni (hangosítani, vagy halkítani) mert úgy maradt teljesen lehalkított állapotban és nem mozdul. Engem még ez sem zavarna, csak hogyan lehet teljesen eltüntetni a csíkot? Üdv.
Valamelyik mikrokapcsoló átvezet. Szedd ki őket. Ha elmúlik a hiba, pótold újakkal.
Sziasztok! A fiam Xbox 360-át a saját LG okos tévénken akartam beüzemelni(47LA740S),de valamiért csak bejelentkezik,néhányszor elindulni készült,de ennyi..aztán lefagy..Másik LG TV-én,ami nem "okos" fut a dolog,csak az kisebb.. Valami ötlet? Zoltán
Hello. Egy Panasonic P50ST60 tvhez keresek rajzot.
Elektrotanyán találtam is, viszont abba csak vázlat rajzok vannak. Sokszor találkoztam már ilyennel, hogy panasonic TVhez nehéz rajzot keríteni... Amit a TV csinál: Áram alá helyezés után rögtön kapcsol be. Szokásos zöld LED gyorsan villog, majd egy idő után állandóan világít. Ilyenkor a TVnek már be kellene hogy legyen kapcsolva, viszont a kép sötét. Távirányítóval próbálom kikapcsolni, a visszajelző világít, hogyont a T nem kapcsol ki, - nem vált pirosra a LED. Szétszedve feszültségeket mérek, de az Y-sus és a Z-sus nem kap semmilyen feszültséget a táptól. Ami az alaplapra megy, többek között van közte P15V_ON és F15V_ON. A 15V egy ágról jön, csak két külön FET kapcsolja, amit egy IC vezérel. Bekapcsoláskor a P15V megvan, az F15V nincs. A P15Vnak van egy ága, ami gondolom figyeli hogy van-e valami gond, és ha igen, nem kapcsol arra 15Vot. Ez valami zárlatot figyel? Ez a gond lehet az alaplapon is? Pirossal jelölt vonal amin nincs meg a 15V
Szia! Ha két sustain lapról lehúzod a tápokat, akkor megjön ez a 15v? A sustain feszültségek megjelennek a csatlakozókon?
Így se. Sustain lapokat mértem, nincsenek rajta zarlatos IGBTk.
Igen.
Nekem gyanús az alaplap. Ha lehuzok - lecsatlakoztatok mindent a sustain lapokrol, a jelenség totál ugynaz mint először. Mintaki be akarna kapcsolni, aztán világit is a zöld, majd kezdi elölről az egészet. Ha valahol valami hiba van a sustain lapokban, vagy ha le vannak választva, akkor bekapcsolas után piros visszajelzőnek kellene villognia nem?
Szia! GPF16DU chassis ra keress rá, igy lessz hozzá rajzod is.
Az elmondottak alapján nem kézenfekvő volna hibát a tápban keresni? A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
Az hogy nincs a sustain lapokon feszültség, oké Hogy a táp adja, de Hogy mikor is kapcsoljon oda áramot, az alaplap dönti el. Ha az nem ad jelet a tápnak, hogy mikor kapcsoljon, akkor az lehet alaplap hiba is.
Ezért kérdem hogy szerintetek melyik a hibás?.. Táp, vagy alaplap.
Én nemrég találkoztam hasonló indulási problémával, ott hidegen nem indult, viszont ha meleg levegővel melegítettem a main-t, akkor már indíthatóvá vált. Ez egy LG plazma tv volt. A proci körüli elkók cseréje után stabilan működött. Azt még megnézhetnéd, hogy a standby-on feszültséget kiadja-e a main a táp felé bekapcsoláskor.
Ezek a feszültségek rendbe vannak, elkó nincs a lapon, és a melegítést is próbáltam már.
Melegítés után ugyanaz a helyzet, csak most a visszajelző már nem világít.. Sajna nem találok sehol panelt bele.. TXN/A1ZCUE
Sziasztok szakik.
Lenne egy gondom hogy a SHARP AQUOS LC 46XD1E tv-m megadta magát. A tv t áramalá helyezem és sipol .bekapcsolásnál kattan és sipol tovább de vissza kikapcsol 1 pillanat alatt. A sipoló hang a tápegység vezérlő ic melleti trafótol halható . Táp vezérlő ic t cseréltem . Egy str w6567 . A trafó lábait újra forasztottam . A hiba továbra is fent ál. Tudom h a sipolás a le esett freki miatt halható csak azt nem hogy hol keressem vagy mi a hiba . Ebben kérnék segítséget. A táp panel PSC10189D M PKG1
Szia!
Keress zárlatot a tápegység kimenetein. Puffer elkók jók, nem látsz púposságot?
Nincs puposodás nincs égett alkatrész se .
Szia,
ezt a típusú tápot még nem javítottam, de nagy általánosságban elmondhatom, hogy a sharp tápoknál a feedback körnél szokott elcsúszni a dolog. Persze erre ne vegyél mérget, kezdd az alapoknál. Vedd ki a táppanelt, méregess rajta. Standby megvan? Egymagában indítva is sípol? Mert lehet ám, hogy a main-on van zárlat vagy gond. Tehát először az alapokat kell ellenőrizni, utána mehetünk tovább.
Sb be 5.8v megvan . A main ha nincs rákötve a psu ra akkor is halhato zümögés a trafótol de nem sipol
Fel van szitázva a tüskesor? Ha igen, akkor tudni lehet, melyik lábra kell feszt adni indításhoz. Sőt, még a hátteret is ki lehet így próbálni.
Sziasztok! Van egy samsung led tv-ém Tipusa:UE40F5700. Hibája:hang van,kép nincs a háttér világítás működik. Mi lehet a hiba?Tudna e valaki segíteni?
Esetleg ki lehet sakkozni, ha teszel fel jó minőségű fotókat mindkét oldaláról, és külön a tüskesor környékéről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |