Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem az elején a buszon keletkező értetlenkedések okozták a gondot. Előfordult, hogy valamelyik slave nem tudta fogadni, nem értette a master által küldött csomagot, és ezért a NAK miatt a master végtelen ciklusba került. Ezt kezeled programban?
Semmi akadálya, de gondolom az I2C busz nem okoz nehézséget.Egy PCF874, egy DS1307 és egy AM2320 az I2C buszon. egyenlőre semmi más. ez egy a későbbi projectek alapja lenne ha müködne. A kód pedig.... csomagolom és feltöltöm. Gyerek cipőben jár, még inkább csak vázlat de elvileg műkődnie kéne.
Sziasztok,
Szeretném használni a komparátor modulját egy PIC12LF1571-nek, sajnos nem találom az adatlapjában, hogy a komparátor megszakítása felébreszti e a kontrollert az alvásból. Feltételezem igen, csak nem találom a sorok között.
Sziasztok!
Elméleti kérdés: Modul rendszerben gondolkodunk, a kérdésem az lenne, ha minden modulon van egy-egy mikrovezérlő, egyforma típusúak és a panelok is egyformák ugyan azzal a feladattal, a programozó lábakat ki lehet-e vezetni összekötve, hogy együtt kapják meg ugyan azt a programot, vagy ezt csak egyesével ajánlott megtenni? Válaszokat köszönöm előre is! Szép estét! (Terepasztal vezérlés lenne, a jelzővezérlésen agyaltunk.)
Egyesével ajánlott. A programozás során olvasni is kell adatot a kontrollerből az esetleges hiba felderítésére. Ha párhuzamosítanánk a programozási vezetékeket egyrészt a tápegységet (Vpp és/vagy Vdd) túlterhelnénk, másrészt az olvasott adatok esetleges eltérő értéke miatt a kontrollerek kimenete tarthelődne túl.
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni mert lehet hogy én rontok el valamit. 16F1825-öt programoznék fel pic2kit-el. Az IC-knek jónak kell lenniük, most rendeltem a chipcadtől és többet is kipróbáltam. 1-es lábra Vdd 14-esre Vss 4-re Vpp (MCLR) 12-re PGC 13-ra PGD A program azt mondja higy no device detected, kipróbáltam egy régi 16F84-el és azzal működött minden. Esetleg mégis rosszul kötöttem be valamit? köszönöm, Barna
Akkor nem kísérletezünk. Köszönöm!
Ha viszonylag tobbszor kell az egyes uC konfigjat modositani es maceras lenne mindig korbe korbe jarni a fel le dugdosassal a programozoval . Akkor erdemesebb lenne egy "állapottáblát" az eeprom teruletekre eltarolni.
Ezt kivulrol elerhetove tenni egy i2c vagy soros busszal amire fel vannak fuzve a uCek. A uCek egyedileg cimezhetok legyenek , hogy a busz vegen levo szamitogeprol elerheto legyenek. A uCben futo program indulaskor az eeprom tartalmabol olvassa ki az allapottabla tartalmat. Ez alapjan konfiguralja fel a ki/be portokat , ha idozitesek vannak ebbol olvasa ki az idoket, minden olyan parametert amit at at tekertek idonkent. + az a "beszelgeto" protokol amivel az eeprom tartalom modosithato. Címzesuk softverbol fixen beirva , esetleg par darab kulso port bealdozasaval hardveresen is megoldhato.
Lehet használni bootloadert (ha talász vagy csinálsz ilyet), és a modulokat fel lehet fűzni valami egyszerű buszra - pl. RS-485 vagy CAN. Az utóbbit azért írom, mert pl. a DS30 Loader támogatja...
Szia! Szerintem a "PK2DeviceFile.dat" fájlt kell kicserélni újabbra, ami a PK2 telepítési mappájában van. Próbáld meg ezzel:
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
Szia,
Igen, kicseréltem és most már azonnal fel is ismerte a pic-et és fel is programozta. Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok!
Egy kis érdekesség. Elektró tanárom volt ChipCAD-es szaknapon és mesélt egy érdekes dolgot. Tudjátok, hogy az M-éknél hogyan van offsetelve egy OPA tokozás után? Elvileg kerül bele egy EEPROM, tokozás után kimérik és az EEPROM-ba égetik az offset értéket.
Azt is mesélte az eepromban tárolt digit infóból hogyan lesz analóg kompenzáció?
Mi közben írtam nekem is ez jutott eszembe, rá kérdezek hátha volt róla szó.
Egyszerűbb ha van benne egy ellenállás háló, és ezt sütögetik, ja lehet az eeprom kimenetével kapcsolgatnak osztót.
Sziasztok,
PIC30F4013 kontrollernél szeretném használni az I2C függvényeket de már az #include "i2c.h" meghívásakor hibát ír ki. Mi lehet a probléma? Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
Idézet: „Mi lehet a probléma?” Ezt a hibajelzés mondja meg. Valószínűleg nem ott van, ahol a fordító előfeldolgozója keresi.
MPLAB X IDE v5.10 és XC16 (v1.36) használok. Fájlkezelővel rákerestem az I2C.h fájlra, de nem találta. Lehet hogy külön kell telepíteni?
Nem tudom, én nem használom ezeket.
Biztos valami régi kódot használsz. Az új XC verziók nem tartalmazzák a periféria könyvtárat. Legalábbis a 16 és 32 bites chipeknél, a 8 bitesre most nem emlékszem benne van-e még. Valószínűleg a harmony miatt. Vagy használj hozzá egy régebbi fordítót, azt hiszem az 1.24-ben még benne volt, vagy az újhoz fel kell tenni a PLIB könyvtárat.
szerk: A google-t miért nem használja senki? Első találtat A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
Üdv!
C programozáshoz kérnég egy kis segítséget! (pic-et programozok, szóval egy kicsit ide vág ) Egy tömbre mutató pointer (függvénynek cím szerint átadva) tartalmát kellene tükrözni. A következő kódra hibát dob a fordító. Hogyan lehet megoldani, hogy egy adott címen lévő változó egy másik címen lévő értéket vegyen fel? (több változóval, meg hosszabb kóddal meg tudnám csinálni, azzal nincs gond, inkább azt nem értem hogy ez miért nem jó így.) Fordító: XC16.
Köszi! A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Próbáltam a címeket cserélni, nem pedig az értéket, de így meg nem cseréli ki!
Üdv, jó lenne látni a hibaüzeneteket is, de szerintem egyik probléma itt lesz:
ide szerintem ez kellene, mert ha az index 0 akkor a tömbön kívüli címre mutat...:
Ha így se menne akkor próbáld másképp címezni a tömb elemeit, mert lehet címszerinti átadás miatt nem látja tömbnek, próbáld így esetleg:
Boldog Karácsonyt! A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
PLIB könyvtárat honnan tudom letöltnei?
Ha ezt kerested, akkor innen: Legacy PIC24 MCU & dsPIC DSC Peripheral Library
Köszi! Neked is!
Sajnos nem lett jó, nem cseréli fel az elemeket. Itt a teljes kód:
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |