Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Saját építés lesz hőmérséklet kijelzésre akarom használni, a mostani spi-vel megy és a frissítésnél lassú azért gondoltam ezekre mert itt úgy látszik, hogy digitálisan vezérel.
Van benne valami. Tehát nincs is szükség osztóra. Végülis a betápnál úgysem lesz nagyobb a mérendő feszültség.
Ettől még benéztem amúgy, mert az általam jelzett felhúzó ellenállás felhúzó, és nem lehúzó. Tehát már csak ezért sem lenne jó amit mondtam.
Már írtam korábban, hogy a Vemos D1 kártyán eleve van egy osztó (100k/220k), a további soros ellenállás csak a méréshatárt bővíti ki. A 220k beiktatásával kb. 3,3V-ról 5.4V-ra nő a méréshatár. Az ESP8266 ADC-je ugyanis csak 1 V-ig mér, tehát már a 3,3 V-os bemenő jelhez is osztó kell. Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy függvényem, két bemenő paraméterrel. Szeretném azt megoldani, hogy ha csak 1 paramétert kap,akkor a másik paramétert automatikusan 0-nak vegye. Viszont a nehézség az, hogy azt szeretném, hogy ugyanaz legyen a neve. Pl: Tehát: VFD_Char(0x40); és VFD_Char(0x40,5); is helyes eredményt adjon. (az első az a 0. pozícióba jeleníti meg a karaktert, egyenértékű VFD_Char(0x40,0);-al, míg a második az 5. poz-ban.) Megoldható ez valahogy, vagy ne legyek lusta mindig beírni a poz értékét?
Ha egy függvény/makró két paramétert kér, akkor csak annyival fog működni. Ez minden fejlesztőkörnyezetben így van, én legalábbis még nem láttam olyat, ahool kevesebb vagy több jó lett volna. Honnan is tudhatná a kontroller/processzor, hogy a hiányzó érték helyére mit írjon be?
Írsz egy másikat ami nem kéri csak más néven.
Akkor sajnos így jártam
Reméltem, hogy van valami olyasmi, hogy ha úgy van meghívva egy függvény, hogy nincs meg neki az összes paraméter,akkor a hiányzókat feltölti 0-val, vagy a függvényben hiány esetén definiált értékkel. De akkor ezek szerint nincs ilyen.
C# ban mintha lenne ilyen lehetőség majd utánna nézek arduinós környezetben lehetséges-e.
A function overloading létező dolog elég sok programnyelven. Szerintem arduino alatt is megy (Bővebben: Link), de nem próbáltam még.
Pedig mind a C, mind a C++ rendelkezik ilyennel.
Javasolt keresőkifejezések: C varargs C++ default argument
Szia. Próbáld esetleg így:
Ha alapértelmezett értéket adsz, balról jobbra haladj, vagyis:
Kipróbálni sajnos nem tudom jelenleg hogy Arduino IDE mit szól ehhez
Igen, de csatlakozási hiba az smtp csatlakozások.
Igen? Ezt nem tudtam, a PC is ilyen. De komolyan milyen gondok lehetnek?
Udv
Itt is fentebb többször érthetetlen fordítási hibák jöttek elő.
Közben megtaláltam a régi programot és azt tudtam módosítani így megoldódott a dolog köszönöm!
Adott szerver smtp portjára tudsz csatlakozni? A szolgáltatók szeretik letiltani a 25-ös portra csatlakozást, okkal.
Idézet: 465-ös porttal is próbálkoztam. „Error sending message: Could not connect to mail server ”
Jó eséllyel szolgáltató szinten tiltva van. PC-ről telnettel próbáltad? A
Helló!
Nem tudom, hogy próbáltad-e már de hátha nem. Az ilyen jellegű problémákat elsőként egy egyszerübb vba-kóddal old meg Excelben. Ha ott megy, akkor itt is mennie kell. Azonban, ha az internet szolgáltatód smtp szolgáltatást sem ad, akkor azt könnyebb kideríteni egy Excel vba kóddal. Arra rengeteg példa kód van.
Ősrégi outlokot tettem a gépre, de már ott elvérzik.
Föltételezem, ha azon nem megy, akkor kár arduinoval erőltetni. Üdv
A szolgáltatódtól kell kérni pontos adatokat. A g-mail sokszor változik és nem megy minden esetben. A másik lehet (később), hogy a wifi routered nem engedi át.
Sikerült az outlokkal levelet küldeni.
Idézet: „kiszolgálo titkosított kapcsolatot (ssl) igényel” Bejelölve jó lett. Mostmárcsak arduinovel kéne tovább vinni.
Van egyáltalán az Arduino-ban annyi kapacitás, hogy SSL kapcsolatot tudjon kezelni?
Bővebben: Link
Ezt koppintottam le, írja, hogy be kell kapcsolni a kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezését. Sajna eddig nincs eredmény.
Érdekes, mit meg nem tesznek a lusta programozók.
Eddig még soha nem jutott eszembe meghívni úgy egy makrót/függvényt, hogy a szükségesnél kevesebb/több paramétert adok neki.
Ebben a formában passzolok. Ami feltűnt (csak átfutottam a linkelt oldalt), hogy a felhasználónevet és jelszót Base64 formátumra át kell konvertálni. Ez megvolt?
Base64 Encode and Decode 2.5.0 verzióval nem működik, 2.4.2 kell hozzá. A Google, ha nincs használva az egyszerű azonosítás (felhasználónév, jelszó), egy idő után automatikusan kikapcsolja ezt a lehetőséget. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2019
Ha pl. a programod már készen van 90%-ban, de te egy fv.-t bővíteni szeretnél egy plusz funkcióval, amit csak ezek után kezdenél használni, akkor az egész programban, minden helyen módosítanod kell a fv. meghívását. Lehet, hogy csak egy 0-t kell hozzáfűzni az eddigi meghívásokhoz, de ha hosszú a program, igencsak sokáig tarthat.
A különféle biztonsági szabványok, például a MISRA C, ezt a gyakorlatot tiltja, mert könnyű félreolvasni a forráskódot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |