Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   576 / 852
(#) Bakman válasza JoeA hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

(#) zsoltee0001 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Köszi, ha beírom, a Gmail.com-ot akkor
Idézet:
„The domain you have entered is not allowed. Please note that you must have control of the DNS of any domain that you add.”

Dobja, akkor ezek szerint nem fogadja el.
Ami azért furcsa, mert ebbe a példába pont gmailos címmel küldi.
De ezt a lépést ami nekem most bukta pont elfelejti közölni.
Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 21, 2019 /

Valaki el tudná magyarázni, hogy ide hogy tudok belépni?
Mert ezek szerint domain nevet kell regisztrálnom.
(#) mnyugger válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

(#) tbarath válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Persze hogy nem, az nem a te domain-ed, hanem a guglié. Van domain-ed? Itt kezdődik a story, mert ha nincs sajátod, akkor nem tudsz a google oldalán se beállítani semmit. Akkor tudnál, ha lenne egy domain-ed, amit a google-nél host-olnál.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2019
(#) zsoltee0001 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 22, 2019 / 1

Na várjunk már egy kicsit, az eredeti problémám az volt, hogy email üzenetet akarok küldeni nodemcu-n, ezért, most nehogy már web oldalt kelljen vásárolnom?!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Dec 22, 2019 /

Sziasztok!

Nem arduino, de mikrovezérlő témában kérdeznék mellékelek egy fájlt, van valakinek elképzelése hogy az illető hogyan képzelte a telep feszültségének mérését? Sorban van egy 220k ellenállás, azt nem értem hogy ez egy elvileg kiforrott kapcsolás.
(#) zsoltee0001 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Mivel nem vagyok informatikus ezek a számodra tök alapvető dolgok atom kínaiak a számomra, nekem egy outlok beállítás is kínai.
Ezt alapul véve tudnál-e nekem segíteni, mert már teljesen a falnak megyek. Hetek óta próbálom és nem jön össze.
Ezt a weboldalt néztem, ez volt a kiindulási alapom:
Itt egy árva szó nem esik domain regisztrálásról, akkor ez elkerülhetetlen?
Van normál telekomos smtp elérésem ami az outlokos beállításnál működik.
Működhet ezesetbe is?

Persze az is csak lokálisan telekomos környezetbe, mihelyst átviszem upc-re már ott se jó.
Üdv
(#) zaza99 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

A digitális vezérlésű kijelzőt tudja úgy hajtani az uno, hogy ne akadozzon?

s-l1600.jpg

(#) Kovidivi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Ha az akksi feszültsége az AVR tápfeszültségénél kisebb, és az ADC fesz. referenciája is nagyobb, mint az akksi fesz, akkor elegendő egy soros ellenállás, nem kell feszültség osztó.
Az A0-ra megy az ellenállás, ami egy analóg bemenet.
(#) tbarath válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Gmail címről akarsz gmail-re küldeni?
A kiindulási alap oldalodon ez van, és a fogadó oldal a google, ami ezért simán kivághat téged, mint megtévesztő email-t, ugyanis a gmail leveleknek evlileg a google szervereiről kellene érkeznie. Viszont küldhetsz úgy, hogy alapban a gmail szerverhez csatlakozol, ez a legbiztosabb. Erre találtam egy tutorial-t: Bővebben: Link
Kipróbálni most nincs időm, de hátha segít valamit.
(#) GPeti1977 válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Nem tudom, kellene tudnia, még nem használtam.
(#) MATA hozzászólása Dec 22, 2019 /

Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne hogy egy felprogramozott Arduino nano-ból hogyan lehet kiolvasni a rátöltött programot? Lehetséges ez egyáltalán? Köszönöm!
(#) zaza99 válasza MATA hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Hello!
Egy unot vagy nanot feltöltes egy arduinoisp példával és az Averdudess programmal tudod kiolvasni.
(#) zsoltee0001 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Kipróbáltam. Ezt a hibaüzenetet írja:
Idézet:
„Arduino: 1.8.8 (Windows 7), Alaplap:"NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module), 80 MHz, Flash, Disabled, 4M (no SPIFFS), v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 115200"

Felépítés beállítások megváltoztak, egész újraépítése
c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o.text.setup+0x18): undefined reference to `Gsender::Instance()'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o.text.setup+0x1c): undefined reference to `Gsender::Subject(String const&)'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o.text.setup+0x20): undefined reference to `Gsender::Send(String const&, String const&)'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o.text.setup+0x24): undefined reference to `Gsender::getError()'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o.text.setup+0x56): undefined reference to `Gsender::Instance()'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o: in function `setup':

C:\Users\zsolt laptop\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.5.0\cores\esp8266/HardwareSerial.h:76: undefined reference to `Gsender::Subject(String const&)'

c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: sketch\ESP8266_Gmail_Sender.ino.cpp.o: in function `setup':

C:\Users\zsolt laptop\Desktop\gsender\ESP8266_Gmail_Sender/ESP8266_Gmail_Sender.ino:62: undefined reference to `Gsender::Send(String const&, String const&)'

Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "Ethernet.h"
Használt: C:\Users\zsolt laptop\AppData\Local\Arduino15\packages\esp8266\hardware\esp8266\2.5.0\libraries\Ethernet
Nem használt: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Ethernet
c:/users/zsolt laptop/appdata/local/arduino15/packages/esp8266/tools/xtensa-lx106-elf-gcc/2.5.0-3-20ed2b9/bin/../lib/gcc/xtensa-lx106-elf/4.8.2/../../../../xtensa-lx106-elf/bin/ld.exe: C:\Users\zsolt laptop\Desktop\gsender\ESP8266_Gmail_Sender/ESP8266_Gmail_Sender.ino:68: undefined reference to `Gsender::getError()'

collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

exit status 1
Hiba a(z) NodeMCU 1.0 (ESP-12E Module) alaplapra fordításra.

Ennek a jelentésnek több információja lehetne
a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor"
opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban.

Mit jelent?
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Most olvasom itt a végén:
Ennek a jelentésnek több információja lehetne
a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor"
opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban.
Be X-eltem de semmivel nem vagyok előrébb.
(#) MATA válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Köszönöm a gyors választ! Akkor ezek szerint kell hozzá egy másik arduino is a képen látható módon össze kell kötni őket?
(#) icserny válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Ez egy ESP8266 alapú panel, amin lehet, hogy eleve van egy feszültségosztó (a NodeMCU kártyán legalábbis így van). A 220 kohmos ellenállással az osztó felső tagját lehet megnövelni a méréshatár kiterjesztése céljából (hogy nagyobb feszültséget tudjon mérni).

Ebben a topikban kellene a további kérdéseket feltenni!
(#) Kovidivi válasza MATA hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Kell, igen. De ne várd azt, hogy majd az eredeti C programot visszakapod. Csak lesz egy .hex állományod, amit nem tudsz visszafejteni, módosítani, csak egy másik AVR-re tudod feltölteni. Ha ez a célod, akkor érdemes kiolvasni. Ha szerkeszteni is szeretnéd, az már nem kezdőknek való falat, sőt, a profik se biztos, hogy belevágnak, mert tudják, valószínűleg nem érdemes.
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Most ott tartok ahol mindig is szoktam, nme tud csatlakozni a mail serverhez.
Csak nézd már meg légy szíves, hogy én vagyok a béna vagy tényleg lehetetlen?
üdv
(#) MATA válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Köszönöm! Akkor erről le kell tenni mert pont az volt a célja a dolognak hogy módosítani kellene a programot.
(#) sargarigo válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 22, 2019 /

Szerintem az a 220k egy feszültségosztót képez a belső felhúzó ellenállással, és ezt nézi az A0-n figyelő ADC. Gondolom ennek is van egy belső referencia feszültsége, és ahhoz képest már meg tudja mérni.
Szerk: Bocs, most látom hogy már jött válasz
(#) zaza99 hozzászólása Dec 23, 2019 /

Sziasztok!
A két kijelző között mi a különbség működésben?
piros
kék
(#) benjami válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

A kéknél odaírták hogy ILI9486/ILI9488L vezérlőt tartalmaz, a pirosnál meg ki tudja mit (talán sorsolják? ). A kék hátteres szövegrészben ugyan felsorolnak pár lehetségeset vezérlőt, de az nem erről, hanem egy 16bites illesztővel szerelt változatról szól, ezért az számomra nem túl mérvadó.
(#) benjami válasza MATA hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Legfeljebb a benne levő szövegeket tudod módosítani azonos hosszúságú másik szövegre, a programot nem igazán (illetve nagyobb falat módosítani, mint újra megírni).
(#) mateatek válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Szerintem nem működhet. 3.3 voltos táplálásnál az általában 3.3 voltnál magasabb akku feszültség mérése feszültségosztó nélkül bajos. A tápfesznél nagyobb feszültség nem kerülhet az analóg bemenetre.
(#) pipi válasza zaza99 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Erősen meg kell nézni
1. milyen lcd chip van rajta
2. a "segéd" chipeket is meg kell nézni, mert ha soros/paralell átalakítás van, nem mindegy...
3. ellenőrizni milyen touch cjip van rajta... mondjuk egyiken sem látom, lehet a panel túl felén van.
Szóval ha valamit utánépítesz akkor azt vedd meg amit ajánlanak hozzá, különben meglepetés érhet
(#) Kera_Will válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Idézet:
„c:/users/zsolt laptop/”

Csak tudnám miért ennyire értelmetlen felhasználó neveket választanak mindenhol ?
A szoftveres szívások elkerülésére minden körülmények között kerülni kell a szóközöket és az ékezetes karaktereket a könyvtár és fájl nevekben.(itt szerencse nincsen ékezetes betű)
Attól, hogy az oprendszer meg engedi attól mégis kerülni kellene.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
(#) tbarath válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

Akkor már fordul a kód?
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 23, 2019 /

"220k egy feszültségosztót képez a belső felhúzó ellenállással" - hibás gondolat.
Ha az ADC referenciája 5V (betáp), akkor 5V-ig tud az Arduino mérni. 3.3V-nál 3.3V-ig. Ha ennél nagyobb feszültség kerül a bemenetre, akkor a 220k korlátozza az áramot, és egy dióda elvezeti a túlfeszültséget a betápra (ha az el tudja ezt a pici áramot nyelni). Tehát az ADC bemeneten maximum betáp+dióda nyitófeszültsége lesz ilyen esetben, ez nem káros az AVR-nek.
Következő: »»   576 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem