Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   580 / 852
(#) icserny válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 1, 2020 /

- Használhatod a Library Manager-t (az Arduino IDE funkciója)
- Elolvashatod a telepítési leírást a NePing leírásában
- Vagy csak egyszerűen bontsd ki a letöltött ZIP állományt a Vázlafüzet mappa libraries almappájában.

A Vázlatfüzet mappa alapértelmezetten a felhasználó Dokumentumok/Arduino mappája (ahová az Arduino programjaidat is mented).
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 2, 2020 /

Sziasztok
DHT szenzorral node mcu-hoz próbálom.
ez alapján
dht.h: No such file or directory
hibaüzenet.

Már az összes dht-val kapcsolatos izét installáltam a könyvtárak kezelése menübe.
+ letöltöttem DHT.h filet és betettem ugyanabba a könyvtárba ahol az dht .ino van.
De még mindig nem jó, mi kell még?
(#) icserny válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Ha DHT.h-t telepítettél, akkor az egy másik könyvtár lesz, nem biztos, hogy jó neked!
Ha dht.h van a mintaprogramban, akkor olyan libraryt keress, ami kisbetűs nevű fájlt tartalmaz.
Sajnos, ez csak szükséges, de nem elégséges feltétel...
(#) Kovidivi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Arduino környezet újraindítása mindenféleképpen szükséges, de kipróbálhatod, hogy a library managert (Könyvtárak kezelése) használod inkább ahelyett, hogy letöltöd a fájlokat.
(#) zsoltee0001 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Ezeket már végig játszottam.

dht.png

(#) Shance válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 1

Hello,
Én is kipróbáltam egy pár variációt, egyikkel se ment. Ez próbáld ki, majdnem ugyanaz és úgy fest még jó is, mert lefordul.
(#) zsoltee0001 válasza icserny hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

kipróbáltam, hogy bitang módon átnevezem a DHT.h-t dht.h-ra, erre másba köt beje

dht2.png

(#) zsoltee0001 válasza Shance hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Működik, köszi
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Egyébként ezek mennyire pontosan mérnek?
(#) vargham válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Nem pontosan.
Van itthon pár darab, mert minden projektben lecseréltem Bosch-ra. Azok jók.
(#) zsoltee0001 válasza vargham hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Amiket mért az nagyjából stimmel, mennyire nem volt pointos?
(#) Massawa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Ha már letöltöttél egy könyvtárat ahhoz rendszerint van mintaprogram is ( gyakran több). Azt nyisd ki párhuzamosan a tiedével és hasonlitsd össze mi a különbség. Sajnos ezek a könyvtárak egyediek, alig követnek valamilyen közös vonalat igy mindig el kell velük szorakozni mikor mi jo meg mi nem. Söt olyan is van - épp ma szorakoztam egy meglehetösen primitiv LCD meghajtoval, az iroja, azonban egy másik megoldásbol indult ki, azt változtatta a saját könyvtárának megfelelöen, de benne hagyott szinte mindent az eredeti megoldásbol. Vagy 30 sort kellett kidobálni, mire egyszerü és érthetö lett és azt tette amit kell a felesleges sorok nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
(#) zsoltee0001 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Köszi, már megoldódott.
A dht szenzor mennyire érzékeny zajra? Most jelenleg amit adtak hozzá kábelen van összekötve a node mcu-val és néha kihegyja a mérést, kb 10-ből 1-2, ami nálam probléma.
Vagy van valami delay amit érdemes betartani?
Üdv
(#) Kovidivi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /

Van valami teszt, amivel meg tudod nézni, hogy egyáltalán jól mér-e. Pl. vidd be fürdőszobába mikor nagy a pára, 90% körül kellene mutatnia, normál szobában meg 40-60% között. Aztán van egy teszt, egy zacskóba kell valamit berakni, és az elég pontos páratartalmat hoz létre. Amikor én DHT-vel próbálkoztam, ugyanígy kihagyott néha, a páratartalom érték pedig 32-45 között mozgott. De ez már régen volt, lehet azóta már használható a szenzor. Az biztos, hogy megbízható forrásból kell beszerezni, mert elég sok hamis van belőle.
A teszthez só kell: Bővebben: Link
Bővebben: Link Vízzel is el lehet végezni a tesztet.
Ezt érdemes kipróbálni: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
(#) vargham válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

A hőmérséklet elmegy, a páratartalom hülyeség.
Két szobai, három Bosch, és három DHT ment nálam egyszerre. A három Bosch kb együtt változott, és kb ugyanazt mérték. Hőmérsékletben a DHT-k között volt különbség, de nem túl nagy. A páratartalomban viszont össze-vissza mértek, és mind hülyeség volt.
Igaz, hogy egy BME280 3x annyiba kerül, mint egy DHT, de nincs vele szívás. Szerintem simán megéri abban a néhány otthoni projektben a jobbikat használni.
(#) devergo74 hozzászólása Jan 3, 2020 /

Sziasztok!
Tudtok olyan külföldi oldalt, ahonnan érdemes rendelni arduinot, és nem kell az érkezésére heteket várni? Vagy ebayes eladót?
(#) Bakman válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Pl. itt: HEStore. Ami raktáron van, két-három nap alatt átvehető szállítással.
(#) devergo74 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Külföldi oldalt keresek, HEStore drága, akkor inkább várok heteket ha nem lesz más.
(#) Massawa válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Az amazon gyorsan szállit.
(#) icserny válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 / 2

Az olcsón, gyorsan, jót közül legfeljebb csak kettőt választhatsz!
(#) GPeti1977 válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Meg ott is kínai gyári selejtek vannak
(#) kaqkk válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

(#) tbarath válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Egy nano klón 1331 Ft a HEStore-on. Ugyanez ebay-en kb. 800 Ft, már ha megbízható kínai eladótól veszed. Plusz két hónap, mire ideér.
(#) Kovidivi válasza tbarath hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Nekem átlagban 15-25 nap (nem munkanap!) alatt érnek ide a csomagok....
Arduino Nanot 2.4$-ért veszem, már legalább 50db-ot felhasználtam, mindenféle probléma nélkül.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

De jó neked. Nekem is kb 1,5 - 2 hónap mire ideér valami.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Esetleg ekkora különbség lenne Ausztria és Magyarország között? Ugyanis én Bécsbe kapom a csomagokat.
(#) sargarigo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Akkor meg is van a válasz! A magyar posta hirhedten "gyors"! A szállítási idő fele náluk szokott elveszni. És ahogy hallom még örülhetünk hogy szállítanak.
(#) tbarath válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Van ami nekem is ideér 15-25 nap alatt, de van ami 2 hónap alatt se. Szerencse kérdése, de az utóbbi a gyakoribb.
A 2,4 USD kb. 700 Ft, én gyors keresés után 750-850 között láttam többezer+ tranzakciós, 99+ %-os eladóktól (pl. itt). Nyilván ha sok darab kell, akkor megéri várni, de ha sürgősen kellene, akkor én simán megvenném 600 Ft-tal drágábban.
(#) mnyugger válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Tavaly két csomagomat is ellopta a posta.
(#) mnyugger válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /

Jön a kínai újév. 3 hónapra számíts a szállítási időben.
Következő: »»   580 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem