Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
- Használhatod a Library Manager-t (az Arduino IDE funkciója)
- Elolvashatod a telepítési leírást a NePing leírásában - Vagy csak egyszerűen bontsd ki a letöltött ZIP állományt a Vázlafüzet mappa libraries almappájában. A Vázlatfüzet mappa alapértelmezetten a felhasználó Dokumentumok/Arduino mappája (ahová az Arduino programjaidat is mented).
Sziasztok
DHT szenzorral node mcu-hoz próbálom. ez alapján dht.h: No such file or directory hibaüzenet. Már az összes dht-val kapcsolatos izét installáltam a könyvtárak kezelése menübe. + letöltöttem DHT.h filet és betettem ugyanabba a könyvtárba ahol az dht .ino van. De még mindig nem jó, mi kell még?
Ha DHT.h-t telepítettél, akkor az egy másik könyvtár lesz, nem biztos, hogy jó neked!
Ha dht.h van a mintaprogramban, akkor olyan libraryt keress, ami kisbetűs nevű fájlt tartalmaz. Sajnos, ez csak szükséges, de nem elégséges feltétel...
Arduino környezet újraindítása mindenféleképpen szükséges, de kipróbálhatod, hogy a library managert (Könyvtárak kezelése) használod inkább ahelyett, hogy letöltöd a fájlokat.
Ezeket már végig játszottam.
Hello,
Én is kipróbáltam egy pár variációt, egyikkel se ment. Ez próbáld ki, majdnem ugyanaz és úgy fest még jó is, mert lefordul.
kipróbáltam, hogy bitang módon átnevezem a DHT.h-t dht.h-ra, erre másba köt beje
Működik, köszi
Egyébként ezek mennyire pontosan mérnek?
Nem pontosan.
Van itthon pár darab, mert minden projektben lecseréltem Bosch-ra. Azok jók.
Amiket mért az nagyjából stimmel, mennyire nem volt pointos?
Ha már letöltöttél egy könyvtárat ahhoz rendszerint van mintaprogram is ( gyakran több). Azt nyisd ki párhuzamosan a tiedével és hasonlitsd össze mi a különbség. Sajnos ezek a könyvtárak egyediek, alig követnek valamilyen közös vonalat igy mindig el kell velük szorakozni mikor mi jo meg mi nem. Söt olyan is van - épp ma szorakoztam egy meglehetösen primitiv LCD meghajtoval, az iroja, azonban egy másik megoldásbol indult ki, azt változtatta a saját könyvtárának megfelelöen, de benne hagyott szinte mindent az eredeti megoldásbol. Vagy 30 sort kellett kidobálni, mire egyszerü és érthetö lett és azt tette amit kell a felesleges sorok nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
Köszi, már megoldódott.
A dht szenzor mennyire érzékeny zajra? Most jelenleg amit adtak hozzá kábelen van összekötve a node mcu-val és néha kihegyja a mérést, kb 10-ből 1-2, ami nálam probléma. Vagy van valami delay amit érdemes betartani? Üdv
Van valami teszt, amivel meg tudod nézni, hogy egyáltalán jól mér-e. Pl. vidd be fürdőszobába mikor nagy a pára, 90% körül kellene mutatnia, normál szobában meg 40-60% között. Aztán van egy teszt, egy zacskóba kell valamit berakni, és az elég pontos páratartalmat hoz létre. Amikor én DHT-vel próbálkoztam, ugyanígy kihagyott néha, a páratartalom érték pedig 32-45 között mozgott. De ez már régen volt, lehet azóta már használható a szenzor. Az biztos, hogy megbízható forrásból kell beszerezni, mert elég sok hamis van belőle.
A teszthez só kell: Bővebben: Link Bővebben: Link Vízzel is el lehet végezni a tesztet. Ezt érdemes kipróbálni: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
A hőmérséklet elmegy, a páratartalom hülyeség.
Két szobai, három Bosch, és három DHT ment nálam egyszerre. A három Bosch kb együtt változott, és kb ugyanazt mérték. Hőmérsékletben a DHT-k között volt különbség, de nem túl nagy. A páratartalomban viszont össze-vissza mértek, és mind hülyeség volt. Igaz, hogy egy BME280 3x annyiba kerül, mint egy DHT, de nincs vele szívás. Szerintem simán megéri abban a néhány otthoni projektben a jobbikat használni.
Sziasztok!
Tudtok olyan külföldi oldalt, ahonnan érdemes rendelni arduinot, és nem kell az érkezésére heteket várni? Vagy ebayes eladót?
Pl. itt: HEStore. Ami raktáron van, két-három nap alatt átvehető szállítással.
Külföldi oldalt keresek, HEStore drága, akkor inkább várok heteket ha nem lesz más.
Az olcsón, gyorsan, jót közül legfeljebb csak kettőt választhatsz!
Meg ott is kínai gyári selejtek vannak
Egy nano klón 1331 Ft a HEStore-on. Ugyanez ebay-en kb. 800 Ft, már ha megbízható kínai eladótól veszed. Plusz két hónap, mire ideér.
Nekem átlagban 15-25 nap (nem munkanap!) alatt érnek ide a csomagok....
Arduino Nanot 2.4$-ért veszem, már legalább 50db-ot felhasználtam, mindenféle probléma nélkül.
De jó neked. Nekem is kb 1,5 - 2 hónap mire ideér valami.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
Esetleg ekkora különbség lenne Ausztria és Magyarország között? Ugyanis én Bécsbe kapom a csomagokat.
Akkor meg is van a válasz! A magyar posta hirhedten "gyors"! A szállítási idő fele náluk szokott elveszni. És ahogy hallom még örülhetünk hogy szállítanak.
Van ami nekem is ideér 15-25 nap alatt, de van ami 2 hónap alatt se. Szerencse kérdése, de az utóbbi a gyakoribb.
A 2,4 USD kb. 700 Ft, én gyors keresés után 750-850 között láttam többezer+ tranzakciós, 99+ %-os eladóktól (pl. itt). Nyilván ha sok darab kell, akkor megéri várni, de ha sürgősen kellene, akkor én simán megvenném 600 Ft-tal drágábban.
Tavaly két csomagomat is ellopta a posta.
Jön a kínai újév. 3 hónapra számíts a szállítási időben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |