Fórum témák
» Több friss téma |
Bár az az igazság hogy elbizonytalanodtam most hogy jól értelmeztem-e a jelmagyarázatot.
Megtaláltam az eredeti adatlapot, régen nem gyártják már. Ha van egy felesleges IC-d, próbáld meg valahogy felnyitni és elemet cserélni benne. Újat nem fogsz kapni, az biztos.
Anno már sikerrel cseréltem más típusra,de nem jövök rá mire.
Nem kizárt hogy a sima,nem A-s DS12887-re.
Jelen pillanatban nem valószínű, hogy kinyit nekem.
Köszönöm!
Sziasztok!
TDA2310 ill. TDA2320 helyett szeretnék valamit, amit be lehet szerezni. OP 27... ez sem kapható. Tulajdonképpen a TBA739 -et kellene lecserélnem valami kiszajú, modernebb áramkörre. Nem hiszem el, hogy sehol nincs összehasonlító táblázat, vagy gyűjtemény ilyen esetekre... Ennyire naprakészen kellene lenni 5000 ic adataival fejben.... ? ha valaki teheti, kérem segítsen! Honnan lehet megtudni a titkokat? Köszönöm szépen.
Szia! Nem inkább uA739-et kellene helyettesíteni?
De igen... csak már tovább léptem. TBA231 -et kellen cserélni (a rajz szerint ez van VIDEOTON 6363 S -ben a phono-fokozatban), vagyis uA739... és ebből adódik a TDA2310 (ezt ajánlotta egyik társunk), vagy TDA2320 és igy tovább... Eddig jutottam. Tehát a kiindulás a TBA231
Köszönöm szépen! A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
Keress úgy, hogy "dual low noise operational amplifier" A szabványos tokozásúak bekötése azonos és egy ilyen keresés eredményével nem nyúlhatsz mellé.
Köszönöm szépen! Valóban relevánsabb találatokat ad így. Futok egy kört...
Jobban megnéztem. a bekötések nem igazán ekvivalensek, de egy egyszerű korrekcióval megoldható az is. Nekem a NE5532 szimpatikus, bár csak 8 lába van, de kompenzáció nem kell hozzá.
Igen... pl az OPA2134 is jó lenne, de az is DIP 8 tokozású. Megnézem a NE-t... Áramkörileg ez lenne közelebb az eredetihez? Köszönöm a segítséget
Ez itt a TBA231 tokozása. A rajz szerint a 3, 4, -es (ill. 10,11 -es) lábakon korrekciós tagokat lehet elhelyezni. A többin - amiket néztem helyette, a NE5532, LT1024.. stb. nincs ilyen korrekciós lehetőség az adatlapokon feltüntetve, valamint ezek is 8 lábúak. Ezeknél csak 3 kivezetést lehet elérni (és + a tápok) 8 és 14 lábú tokozás esetén is, mint pl. TL1024 esetében. https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets...24.pdf .
Tehát, ahol a TBA-n (korrekció gyanánt az adott lábakon) egy RC tag ül, helyettesítés esetén elhagyható? Magyarul: kiforrasztom a nyákból a korrekciós tagokat, (vagy nem kötök oda semmit, mivel nincs mit...) és a helyettesítő áramkör lábait - funkciójuk szerint helyesen - bekötve működni kellene? Nekem ez gyanús... Gondolom erre utaltál, amikor azt írtad: "Nekem a NE5532 szimpatikus, bár csak 8 lába van, de kompenzáció nem kell hozzá." .
Így van, a sávszélesség határoló és gerjedésgátló tagokat ki kell venni és natúr bedrótozni a másik típust.
Köszönöm! Ezek szerint az újabb típusokat már eleve úgy tervezik és gyártják, hogy a korrekciót beépítik az áramkör részeként. Gondoltam, hogy valami ilyesmiről lehet szó.... gyerekkoromban ültem utoljára a páka végén komolyabban, azóta igen sok idő eltelt. Akkor sokkal egyszerűbb így a dolog. Mindig örömmel tanulhatunk... Köszönöm szépen!
Igen a lag és lead kompenzációkra már nincs szükség, mert a fejlett áramkörtechnika megoldja ezeket a problémákat. Viszont ennek ellenére még mindig lehet olyan műveleti erősítőket kapni, amelyeknél befolyásolható az átviteli karakterisztika, sávszélesség, gyorsaság. Ezeknél külső R-C tagokat használnak erre a célra.
Emlékszem, hogy mekkora szám volt a 741-es műveleti erősítő, amelynél nem kellettek külső kompenzáló elemek, mert a kis kondenzátorocskát bele tudták integrálni az áramkörbe. Mondjuk jó lassú is lett tőle.
Sziasztok LM350 T tudom valamivel kiváltani? Egy Hestorés feszültség szabályozóban van és 1 perc alatt tönkre ment. 2db venti volt rákötve,24v-os.A tápfesze 24vDc.
Köszi
Szia! Túlmelegedett vagy mi lett vele?
Még azt se mondhatom hogy forró lett volna.Néztem direkt.Van hütő rajta.
Csak tekertem fel le,és egyszer csak padlón maradt a fordulat megszünt a szabályozása a ventiknek.2db volt rákötve,darabonként 110mA A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
Valami vacak széria lehet,mert a másik is tönkre ment.Ment egy olyan 5 percet 24Dc ről egy 12v venti leszabályozva 12 voltra,levettem a feszt és meg is pörgött.Megdöglött ez is.Még annyit hogy 38 fokos volt amikor kiment.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
Hány wattos ventilátor volt? Szénkefés vagy BLDC motor?
140mA azt nem tudom hogy a motor milyen.Lefotózom
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
Jó, akkor ez BLDC (brushless DC), azaz kefe nélküli egyenáramú. Próbáld ki hasonló teljesítményű izzólámpával, annak biztosan nincs áramimpulzus terhelése.
Nem tudom kipróbálni sajna 2db kittet vettem mind 2 elhalálozott.LM ic-ém meg nincs tartalékban.
Direkt ventikhez vettem őket de látom alkalmatlan a vezérlésére. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2020
LF357N típusú IC-t mivel lehetne helyettesíteni? Tudom hogy kapható, de a helyi boltban nincs, 1550 postaköltség mellé kicsit soknak tűnik, persze ha nem lesz más választás ez lesz. Reflex PPA200-as tranzisztoros erősítőben ez a meghajtó IC.
Helyettesítők: Bővebben: Link. De kipróbálhatsz egy TL071-et is, ha van a kezed ügyében.
Köszönöm. Ezek közül talán a TL071 van itt a boltban. Sajnos nálam az sincs.
Az LF357 -et minimálisan ötszörös erősítésre lehet használni, mert a belső kompenzáló kapacitása kicsi. ennek megfelelően gyors és nagy a határfrekvenciája (Ft). Ha lehet, próbálj meg LF357 -et szerezni: FDH -tól, vagy HR Elektorniokától, Bajai Elektronikától.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2020
Akkor azt mondod nem is érdemes mással próbálkozni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |