Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket! Szóval sikerült a nyák vasalás, már a harmadik is összejött. Vettem egy Xerox B210-es nyomtatót gyári patronnal. Ami problémát okozott ha pixeles képet vasaltam rá akkor nagyon nehezen lehetett leszedni a papírt. És ha túl kicsi a távolság a nyákhuzalok között könnyen átüt. Másik, a nyák rajzolási hibákat amit csak "kézben" lehet észrevenni, de ki tudtam javítani a filccel. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2020
Üdv Mindenkinek!
Nyák lap vasalási problémával küzdök. A nyáron jó pár nyákot készítettem (és régebben is) hiba nélkül, de most valamiért nem sikerülnek és nem jövök rá, hogy mi a baj. A fotópapír, a nyomtató, a nyák lap, de még a vasaló is ugyanaz, mégsem sikerül. A nyákot próbáltam csiszolatlanul, csiszolva, féktisztítóval zsírtalanítva, szoba hőmérsékleten, előmelegítve, a nyomatot szintén szoba hőmérsékleten és előmelegítve is. Próbáltam régi nyomattal, újjal is, másik papírral is, sőt, öntapadós nyomtató papír hordozójára is nyomtattam. A végeredmény egytől egyig olyan lesz mint a csatolt képen látható. Valakinek valami értelmes ötlet? Előre is köszönöm!
Hőmérséklet jó? Illetve a panel tisztasága?
A vasaló maximumra van tekerve ugyanúgy mint régen. 230-240°C. A panel tisztaságával kapcsolatos dolgokat alább leírtam.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2020
Nem cseréltél tonert a nyomtatóban ? Nálam az utángyártott toner hozott ilyen "eredményt"
Nem, nem cseréltem, minden paraméter ugyanaz mint a nyáron volt, max annyi változott, hogy akkor a nap melegítette a műhelyt 25 fokra, most meg a konvektor.
Próbáld meg a nyákot cif súrolóval puha ronggyal megpucolni és folyó vízzel addig öblíteni amíg a vízszintesen álló panelon meg nem áll a víz (egybefüggő rétegben ) Ezután megszárítva mehet a vasaló alá . Ha még ezután is ezt produkálja akkor a vasalód nem elég meleg.
A tisztítást gyakorlatilag már csak szűz lányok vérével nem próbáltam ki. A vasalót megmértem, 230-240°C-ra melegszik. Eddig is ezzel csináltam.
Idézet: „A nyáron jó pár nyákot készítettem (és régebben is) hiba nélkül,” Ha nyomtatót azóta sokszor használtad, lehet, hogy csak a toner kezd kiürülni.
Olyan nyomattal is próbáltam amit a nyáron nyomtattam ki, egy lapon több ugyanolyan nyák, csak nem használtam fel mindet belőle akkor.
Ez ennek a módszernek a szépsége.
Egyszer azt nem lehet tudni miért sikerül, egyszer meg azt hogy miért nem.
Valaki meg tudná mérni, hogy hány fokra melegszik a vasalója?
Próbálj meg egy minimális mennyiségű tiszta acetont spriccelni (mondjuk virágpermetezőből )a papírra vasalás előtt ez kissé megoldja a toner felületét és ragadósabbá teszi.
Nekem mindig működik, nagy panelek esetén is, minőség azonos...
A nyák mérete is erősen befolyásolja a vasalós nyákgyártás eredményességét. Nagyméretű nyákkal nekem is sok problémém volt. Gondolom, a nagyobb hőveszteség okoz gondot.
Köszöntök Mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni a Tisztelt fórumozóktól! Kapott az unokám egy 12 voltos quad-t.Sajnos nem működik. Átnéztem és kizárásos alapon a Nyák lapot találtam hibásnak.(nem sokat kellet rajta rugózni adta magát) Mivel én nem vagyok jártas az elektronikában ezért szeretnék megkérni valakit közületek, hogy készítene egy másikat. A részleteket megbeszélnénk.Ha segít valamit akkor felteszek róla képet. Köszönöm előre.
Próbáld hosszabb ideig vasalni, akár 2x annyi ideig is, hátha jobb lesz.
Illetve én olyat is tapasztaltam, hogy a kínai sárga papír bedöglött. (hasonlóan jártam mint te), láttam, hogy más papírral is próbáltad, ezért nem arra gyanakodnék. Illetve előfordult az is már nálam, ha sokszor csiszoltam vissza a NYÁK-ot (Ciffel), akkor egy idő után egyre rosszabbul tapadt rá a nyomat. Megpróbálhatnád egy másik nyers panellel is.
Én feladnék rá egy hirdetést, azt többen látják.
Vannak hirdetések közt is olyanok, akik NYÁK gyártást vállalnak Most csak ezt leltem
Köszi pisti89!
Fogalmam sem volt hol kezdjem.Mégpróbálom. T:HSW
Ez a nyák agyon vagy csiszolva súrolva , és még lehetne sorolni.Szál irányú csiszolásnak vélhető nyomai vannak amik ugyebár mélyedéseket okozva a toner nem vagy csak nagyon nehezen tud megtapadni.Sőt , ha meg is tapad , akkor meg az alámaródásnak közel 99% ban nagyobb esélye van. Igy is , de ilyen megmart felületnél még sokkal jobban , és csúnyább végeredmény lesz.A nyákon megfigyelhető főleg a sarkoknál a vagy nem tiszte felület még , vagy a száradás után visszamaradt vízkő maradványok.Hát arra sem nagyon szeret tapadni a toner por.A vasaló hőfokát én jónak találom , mert látszik , hogy néhol már szét is folyt a vonal , tehát azzal nem lehet gond.Én a nyák felület előkészítésben látom a hibát.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2020
Szerintem nem elég fémtiszta a nyák. olyannak kellene lenni, mint ahogy a jobb felső sarokban látszik.
Ha csak nem 20mm-es átmérőjű fúrót használsz hozzá. . Örök élet meg egy nap.
Jesszus...ezzel sugárhajtású hajtóművet építhetsz már...
Ha nem álványos lesz , akkor kézben tartani egy idő után elég érdekes lesz.
Ez CNC marómotor, nyilván nem kézi használatra. Főleg alut és hasonló puhább fémeket akarok vele marni, de néha panelt is gyártok.
Kézi használatra van egy kis panelfúróm meg egy Dremelem is.
Hát, akkor remélem csak csak tréfás kedvedben tetted fel a kérdést...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |