Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Firmware-hez hogyan tudok hozzájutni? Ultimaker Cura-t használok, csak ezzel működik.
Itt fent vannak mindig az újak.
Leszeded a legújabbat és a saját gépedhez konfigurálod. VsCode-al megnyitod és úgy. Ha nem akarsz újat akkor terminálból Gcode-al is lehet állítani a step/mm-ert, de az eepromba ne felejtsd el elmenteni. M92 Gcode-al lehet az értékeket megadni. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Sziasztok, Az első nyomtatásom az éven, SUNLU PLA+ red copper, 0,4 fúvóka, 0,2 réteg magasság, 195°/60°, 60mm/s, 2óra 23perc
Szia
Nagyon szép, de úgy volna az igazi, ha egy forgó asztalon lenne levideozva. Csinált már közületek ilyet valaki?
Nagyon jól néz ki, szép munka!
Irigylésre méltó, hogy milyen sima a teljes felülete (az oldala), sajnos nálam messze nem ilyen bármit is nyomtatok, nálam olyan mintha látszanálak a rétegek ugyancsak 0.4 fej és 0.2mm rétegvastagsággal (40mm/s 210ºC PLA-val) bár igaz ez egy home made nyomtatón
Szia, az én nyomtatóm is épített, egy Hypercub Evo , a tengelyeket és a bronz siklócsapágyakat én gyártottam le a munkahelyen hozzá , így ezek nem lötyögnek kottyannak, pászosan van illesztve. A 210° sok a PLA-nak 195°-on próbáld nyomtatni és tárgy hűtés 60%-ra !!
Idézet: „tárgy hűtés 60%-ra !” Ez relatív Lehet neki 60%-on elemeli a nyomtatót a földről. Nincs 2 egyforma tárgyhűtő, ami neked 60% az lehet másnál 100%, vagy csak 20%. Baromi sok minden befolyásolja ezt.
Jogos , nekem 40mm ventilátor van ,ezért kell igy járatnom !
Srácok! Miéert van az, hogy a repetier nem tesz mindenhova támogatást? Holott be van állítva!
Ráadásul ez egy szimmetrikus tárgy és a másik részén meg jó Bárhogy álligatom, nem akar oda támogatást tenni. Szóval, mit tudok tenni, azon kívül, hogy álljak át a curára (egyébként cura engint használ)
Üdv, igen, az jó ha pontosan illeszkednek, sokat számít Én egy Prusa i3 MK3-at utánoztam le többnyire fából van a szerkezete de a prusa darabok már PETG-ből lettek nyomtatva.
Annak a PLA-nak (PrimaValue™ PLA) amit én vettem 210º-ot javasol az adatlap (persze megy 185-től 220-ig), 0-60º-os asztallal és 85-100% hűtéssel. Nekem is egy 40mm-es fan van a hűtéshez. Megpróbálom alacsonyabb hőmérsékleten nyomtatni hátha lesz változás, köszi a tippet
Mert béna és buta szoftver , használj a Cura szoftvert és meglátod mennyivel szebbek lesznek a tárgyak !!!
Sziasztok!
Idáig rendben működött a nyomtató, viszont most egyszerűen az X-tengelyen levő fej, csak 10-lépést hajlandó megtenni, és utána megáll. Újratettem a Cura-szoftvert de semmi, idáig pedig rendben működött. Valakinek valami ötlete?
Előbb a nyomtató menűjéből nézd meg, onnan mennyit tudod mozgatni a fejet
Cura szoftvert használok, ebből 10-lépést enged mozdítani, utána olyan mintha a végén lenne,és megáll.
Tegnap este még nyomtattam vele, reggel már nem volt hajlandó megfelelően működni.
Szia!
Pipi arra céloz, hogy a nyomtató menüjében a manuális léptetéssel nézd meg, hogy onnan léptet -e. Mert ha a nyomtató mondjuk a végállástól nézve 10 lépésre akad, akkor azt a Cura újratelepítésével nem fogod megoldani Vagyis bekapcsolod a nyomtatót, menüben megkeresed a végállásra állás menüpontot, elküldöd oda a nyomtatót, majd megkeresed a manuális léptetést, és szépen nyomkodod a jobbra nyilat, amíg végig nem totyog a fej. Ha így végig megy, akkor keresheted a SW problémát a curában. Ha nem megy, megakad, akkor meg a nyomtatón..
Hát mindent kipróbáltam amit tudtam, de semmi javulás. Az a gond, hogy ez a 3D nyomtató csak a nyomtató szoftveréből kezelhető, azon belül is Cura-val kompatibilis, "állítható" saját kijelzője nincs. Eléggé kezdetleges Kínai: Easythreed X1 Mini.
Kikapcsolt állapotban, kézzel tudod tekergetni a motort, és így megnézni nincs-e szorulás, végállások rendebn működnek-e?
Gondolom soros porton vezérelhető. Kell egy terminál program, beállítva a szükséges baud,stopbit,paritás, ha más nem próbálgatással kideríteni. A gcode-ok között keresel olyan parancsot ami a fejet küldözgeti adott pozicióba, ezt begombolod a terminálprogramba, és nézed mit csinál a nyomtató. pl G1 parancs
Kikapcsolt állapotban tudom tekergetni a motort, nem akad, szorul. De a többi általad ajánlott beállítások nekem nagyon kínaiak. annyit tudok a 3D nyomtatóról, betöltöttem neki egy stl-fájlt, és kinyomtattam. A többi számomra magas.
Szia !
Töltsd le a pronterface (Printrun) programot. Majd állítsd be a SETTING/OPTION menüben az USB csatlakozás portját pl COM3 ,átviteli sebebesség BAUD .250000 szokott lenni a legtöbb nyomtatón , de ez a firmwerben is meg kell hogy egyezzen ezzel az értékkel , különben nem fog jól csatlakozni a géped. Ha nem működik akkor próbáld 115200 értékkel . Ezután a program ablakában is beállítod ugyan ezt . Aztán CONNECT és innen próbáld meg léptetni nyilakkal , de előtte indits egy homing ciklust Gombal vagy g kóddal (G28) https://github.com/kliment/Printrun/releases/tag/printrun-1.6.0 Printrun-win-18Nov2017.zip A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
Köszi, letöltöttem, kipróbáltam pronterface-t, de ugyanazt csinálja, csak a fele tálcát kezeli. A tálca mérete 100mm x 100mm-es kis tálca, ebből 50 x 50mm-et használ, tovább nem megy a nyomtató fej.
Azt írtad 10 lépést megy... a 10 lépés az 50mm? Azóta változott valami?
Ha kérsz egy HOME-t, hová megy a fej? Nem lehet hogy elállítódott valahol, a tálca közepe az X=0, Y=0 pont? Ha 10mm mozgatást kérsz akkor a fej hány mm-t mozdul? A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
Ha a pronterface programban kiadod a M503 parancsot, akkor az kilistázza az éppen aktuális eeprom beállításaidat ,ott keress rá a M92 melletti paraméterekre mekkora értékek vannak megadva x y és z mozgásterének. Én azt gyanítom hogy a firmwer beállításokban a munkaterületed nagysága csak X100 Y100,ezért a szoftweres védelem nem engedi túllépni ezeket a határokat. A homingciklus lefut rendesen? Csinálj egy képernyő mentést a M503 parancs eredményéről és rakd fel ide. Vagy ha magad raktad fel a firmwert az alaplapra, akkor a configuration.h fájlt tedd fel ide ,hogy belenézhessünk mit töltöttél fel rá
Üdv urak!
Ismerkedek a Curával, át akarok állni a repetoer-ről. Ezzel kapcsolatba van pár kérdés, már a legelején: - Hol állítom a Z offset-et? - Hol találom a Firmware beállításkolat?
Preferences-Configure Cura-Printers
Szerintem adj hozzá egy új nyomtatót, a saját testedre szabva. Javaslom állítsd a Cura-t angol nyelvre(Preferences-Configure Cura-General-ban), így ha gugli találatokat kapsz, tudod hová kell nyúlni (utána vissza magyarra, de én inkább hagytam angolon).
Pár új nyomtatásom. SUNLU PLA+ red copper és Fiberlogy Burgundy red 0,4 fúvóka, 0,2 réteg magasság, 195°/60°, 60mm/s.
Nem, csak a párom kérte hogy nyomtassak pár darabot neki.
Azt különösen méltányolom, hogy a tárgyfotózással sem állsz hadilábon.
Hirtelen nem jutott eszembe más, az A4-es nyomtatópapír meg ott volt kéznél.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |