Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   432 / 625
(#) kaqkk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

Megcsinálod 4 digitesre .
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

Mivel ennyire nem értek angolul, annyit fűznék hozzá. Szomszédok mesélték, nem egyszer és nem csak egy macskánkról. Még nem lehetett látni az autónkat, előfordult, hogy a szomszéd még nem is hallotta, de a macska(ák) kiült az út szélére. Attól függetlenül, hogy megszokott vagy eltérő időpontban érkeztünk haza.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) Epu2 válasza erbe hozzászólására (») Nov 16, 2021 /

A mi macskáink is előbb jelezték több perccel, mielőtt megérkeztem. Amikor beálltam, felugrottak a gépházra és meg kellett őket érinteni, különben balhéztak.
(#) granpa válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 16, 2021 / 1

És hogy meglepődtek, mikor javítás miatt kölcsön Skoda120 volt a jármű. Tapogatta a lemezt, nem értette, miért nem meleg.
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 17, 2021 /

Ugyanez inverzben...
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza lazsi hozzászólására (») Nov 17, 2021 /

Csakhogy míg ez víz, addig a buborék-óra esetében víztiszta színtelen glicerin a közeg, ami lassítja a buborékokat.
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 17, 2021 /

Mindkettő a gravitációt használja és szelepek precízen időzített nyitásával-zárásával állítja elő a tervezett ábrát (ami az idő megjelenítése, kiegészítve néhány egyéb formával).

Az egyiknél folyadékban levegő, a másiknál levegőben folyadék. Tehát egymásnak az inverzei.
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Nov 17, 2021 / 3

Mint a Margit-körúton. (Bár, kocsiból sohasem tudom folyamatosan nézni, nem árt időnként az utat/többieket figyelgetni)
Mert nem kell Oszakáig menni ilyenért.

No, most beírtam, hogy mamut vízesés, és így meg is tudom mutatni:
millenáris
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2021
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Nov 17, 2021 /

Ez tök jó! Arrafelé ritkán járok (mondjuk Oszaka felé még ritkábban... ). Ez nekem jobban tetszik, mint amit én linkeltem.
(#) szs hozzászólása Nov 18, 2021 /

Ezt így kell?
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2021
(#) Epu2 válasza szs hozzászólására (») Nov 18, 2021 /

Akár így is. Arra figyelj, hogy a szigetelés nincs rendesen a tranzisztor alatt.
(#) szs válasza Epu2 hozzászólására (») Nov 18, 2021 /

Igen, arra is figyelek...
Hogy ezt így vettem professzionálistól, vadonatúj. Nem én csináltam.
Nem tudom, lesz-e oly rövid csavarhúzóm. És hogy van-e paszta alatta.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2021
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Nov 19, 2021 /

Végülis semmi gond...
A hűtőborda el van szigetelve az áramkörtől, tehát arra nincs zárlat - működik. (Már ha egyáltalán tesztelték a működését a gyárban...)
Ha meg úgy szereled be, hogy valamihez hozzáér a hűtőborda, hát az a te hibád...
(#) Frankye válasza lazsi hozzászólására (») Nov 19, 2021 /

A problémát a hűtőborda tekintetében inkább az jelenti, hogy a - kiszáradásra egyébként is hajlamos - elkók közvetlenül a borda mellé vannak beépítve. (Túl a nyilvánvaló hiányosságokon, mint az elcsúszott szigetelő lapka, a "rövid csavarhúzó", és a gyanta-maradvány a panel forrasztási oldalán.)
(#) lazsi válasza Frankye hozzászólására (») Nov 19, 2021 /

De hiszen az elkók csak javítják a hűtés hatásfokát... Nagyobb felület, hatékonyabb hűtés. Nem beszélve arról, hogy miközben az elektrolit párolog, az is hűt...

Láthatod, hogy ez egy igen átgondolt tervezés eredménye...
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Nov 19, 2021 / 1

Ha elhunytak az elkók, és van hely a dobozban, szereld alulra őket.
(#) sargarigo hozzászólása Nov 21, 2021 /

Az amik is elkezdtek érdeklődni az orosz ötlet iránt: Bővebben: Link
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 21, 2021 /

Ez tényleg szörnyeteg.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 22, 2021 /

(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 22, 2021 /

Azért az északkoreai szebb meg mélyebb. ( a mozgilépcsön 5 percig utazol a mélybe).

Északkorea közlekedése
(#) Inhouse válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Amelyik ezekből a kicsik, amik 1m-en "repülnek", ott a fordulónál azért eléggé figyelni kell, nem? Mondjuk a mostrumnál meg a 15m is necces lehet, főleg, ha hullámzik a víz. Viszont egy lapos parti részen simán át tudnak suhanni.
Nem lehet akkora durranás, ha ML és a NER sem fektet bele...áááá...agybaj ez a telex is...
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Oké, nyilván vannak szebb állomások is a világban, de eleve már a felszíni környezet is természetközelibb, ahol van. Az állomáson a csorgó talajvíz hangját hallani, pedig az állomás nem ázik be, csak kissé párásabb. Jegyárusítás sincsen, hanem egy nyomtatott cetlit kell bemutatni a leszállás helyén és ott kell majd fizetni...
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 23, 2021 /

Na ebben is lekörözi a Kim birodalom Japánt. Náluk semilyen jegyet nem kell venni.
(#) Kera_Will hozzászólása Nov 26, 2021 1 /

Valamire való tudományos területek eredetét így szokás bevezetni :
"már az ókori görög filozófusok/tudósok is foglalkoztak vele "
Tudtátok , hogy atomreaktorok már az ősi időkben is működtek év milliókkal ezelőtt.
Fermi "kissé kései" utánzója az ősi atomerőmű "építőjének".
AtomCsill-Természetes atomreaktor egy afrikai uránbányában
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2021
(#) lazsi válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

(Az "évmilliók" inkább jó 2 milliárd év...
Egyébként az előadó a kollégám...)
(#) granpa válasza lazsi hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

Erről vagy 60 éve olvastam, az Univerzum magazinban.
(#) lazsi válasza granpa hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

Nekünk a '70-es években elő volt fizetve és úgy rémlik, hogy akkor olvastam róla (60 éve én még biztosan nem olvashattam... )
(#) gyerek67 válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

Szia Vili!
Na, én ezt végignéztem! (Tudom, beteg állat vagyok...)
A Tanár Úr nagyon nagy fej és el is tudja adni magát!
Valóban létrejött ilyen, hiszen fizikai bizonyíték van rá, de sajna ennek "csak" tudományos jelentősége van, az élővilág szempontjából szinte semmi haszna, sőt.... : a közelében sem maradt meg semmi, ami él.
Emellett nem lehetett melegedni, itt nem kellett húst sütni sem (bár az jóval későbbi történet), hiszen a "kuncsaft" órákon belül elpatkolt.
Nem tudom, hogy akkoriban milyen lények kóricáltak arrafelé, de hogy kegyetlen kínok között pusztult el a "látogatás" után, az biztos.
(#) Massawa hozzászólása Nov 27, 2021 /

Nicsak mit láttam ebben a Hsz-ben

Abban van egy IR2102-s meghajto, amit a gyárto 625 V-ra specifikál (infenion IR210x Datasheet).
Na vajon ezt ki engedte meg, amikor 230 V feszültségre 6 mm az elöirt átütési biztonsági távolság. Az IR210x viszont akár SMD tokban is piacra kerül, ahol a 8 lábú chip egész mérete kisebb mint 6 mm?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2021
Következő: »»   432 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem