Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
A szaloncukor, a hagymás vér, vagy pacal sem segít! Még a sör sem...
Idézet: „Lehet, hogy tudatos vásárló vagy, és pontosan követed a bevásárlócetlit, de emellett is bekerülhetnek olyanok, amiket észre se veszel.” Valószínűleg nem vagyok átlagos vásárló, mert nem is értem, hogy emiatt valaki miért vásárol meg olyan dolgot, ami amúgy nem is kell neki... Nem fér a fejembe, hogy embereket hogy lehet tömegesen manipulálni ilyen hülyeségekkel. Nekem az a fura, hogy nem mindenki ilyen.
Jó napot.
A tecsoban külön kinyomtatott polcelrendezés volt(mit hova) az akciós termékeknél kb 6 éve.
Bizony igy van ez szerte a világon és figyeld meg a nagy bevásárloközpontokban min kell magadat gyakran átpaszirozni, hogy a kiszemelt termékhez juss.
Erre külön osztályok vannak és a reklámipar szinte kizárolag ebböl él. Ha látsz valahol pl egy láncfürész vagy kölni hirdetést, garantáltan másnap a boltban az a termék lesz az utadban még akkor is, ha eredetileg fogpiszkáloért mentél. Én sem vagyok nagy hive a kétfüles bevásárlokocsinak, mert azt egy kézzel nem lehet tolni, márpedig gyakran szükség van az egyik kézre ( telefont, gyereket stb tartani ). Kerülöm is az olyan boltokat, ahol csak ilyen kocsik vannak.
Nem viccel! Most is így csinálják! Reggel megy a meeting, hogy kinek merre van a dolga, hova kerüljenek a polcok (igen, sokszor azt is atrendezik), és A4-gyel a kezükben mennek mint a hangyák, és pakolják át a cuccot.
Nem kora reggel akcióváltáskor mentünk be vásárolni és az akciós pultokra fől volt ragasztva egy kép a termékek helyé és sorrendje volt rajta és azt mondta az eladó nekik az alapján kell kirakni,hogy minden tecsoban egyforma legyen.
Ez nálam tutira nem működik! A kocsit én tolom, miközben a feleségem pakol bele. Innentől kezdve tök mindegy milyen állású a fogantyú...
És igen, a függőlegesre nem lehet rátámaszkodni, ezért olyat biztosan nem fogok használni, ha rajtam múlik.
Ez csak azt igazolja, hogy előre megfontolt szándékkal, markecing megfontolások alapján csinálják.
Te még nem hallottál a polcdijrol, meg egyébb balhékrol, hogy mikor mi és hol és hogyan kaphato. Ezt nagyon titkolják, pedig miota létezik a kapitalizmus az igy müködik.
Most újra elolvastam a hozzászólásodat, sajnos elég kétértelműre sikerült.
Jó reggelt .
Kérdezz és megpróbálom pontosítani.
Úgy fest, nem terjed eléggé japánban a covid.
Rá kell segíteni.
Nahát, hogy egyes youtuberek milyen ügyesek!
Egy ránézésre max. 200W-os trafóból 4500W-ot is kinyernek! Gyanítom, a légszerelésben lehet a titok nyitja. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2021
Jó napot.
Hát a videó sok mindent elbír . Én ezt találtam elsőre nekem a diódahíd volt kicsi de a trafó is kicsi 100 A ? https://www.youtube.com/watch?v=-XQMnN8XBWA
Arra gondolsz, hogy a TV-ben a reklámokat erősebb szubjektiv hangérzettel szokták bejátszani?
Megtáplálja a 10W-os Led-es lámpát, meg a vízmelegítőt bedugja a konnektorba, a szerkezetéről meg megtáplál egy ugyanolyan fekete kábelt, amin nincs semmi terhelés Amikor bekapcsolja a vízmelegítőt, meg sem moccan a feszültség, plusz azon az összecsavart vezetékeken meg krokodil csatlakozókon folyik 10A Jó vicc a pali. De a reklámok miatt már megérte neki, mondjuk tőlem egy fillért sem kapott.
Egész hatásos, de meddig bírja a t-relé?
Kb 40 éve én is csináltam egy futófényt 4 relével és némi elektronikával. Elég jól működött, de a pincébe eldugva is hallható volt a működése. KR relék voltak és meglepően hangosak tudnak lenni.
Az én elsö fényorgonám is relés volt, de abban valamilyen spéci reléket használtam. Már nem tudom honnan, de vékony kb 0,3 mm acél drotokat ( azt hiszem 4 -t) mozgatott a vasmag, igy csak nagyon kis hanggal müködtek néhány évig.. azután kidobtam az egész szerkezetet.
Nem bírtam megnézni. (nem véletlen a "bírtam"). Ez az ordítozva hangsúlyozás engem mindig menekülésre késztet, olyan Spektrum tv-s áltudományosságot sugall.
De ez nem a te bűnöd.
Nem vagy egyedül. Ráadásnak ott a fej is. Az őrült feltaláló kinézet biztos hozott pár lájkok-vagy nem...
Nem kell komolyan venni, de majdnem 100 évig ez vokt a csucstechnologia, és talán még ma is van telefonköpont ahol ilyen relék dolgoznak.
Ez a srác egy zseni, és mint ilyen, kicsit őrült. láttam már pár videóját, nagyon ott van a szeren.
Hello.
Észrevettem, hogy ezek az 1m-ig vízálló bluetooth-os hangszórók elég furcsán viselkednek, mégpedig, ha az egyik oldali hangszórót benyomom, a másik azonnal, azonos mértékben kifelé mozdul. Megpróbáltam visszanyomni ezt a hangszórót, és jelentős ellenállásba ütköztem, mintha a dobozban a levegő összenyomhatatlan lenne. Ebből arra következtetek, hogy belül túlnyomás uralkodik! Miket ki nem találnak a gyártók... Ha belegondolunk, így teljesen más hangszórómodellel kell számolni, teljesen más lesz a lesugárzó felület (keményebbnek kell lennie), és a merevítés meg rugóállandó is változik, így a gyártók el tudnak olyan hangzást érni, ami normál esetben ekkora hangszóróval lehetetlen. A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
Minden jo hangszoro, ha egy térbe van beépite ( egy ládába belsö rekesz nélkül) igy viselkedik. Azokat is légmentesen kell beépiteni.
De ott a levegőt össze tudod nyomni, itt pedig alig, mintha a két membrán össze lenne kötve egy rúddal, annyira kemény.
Ezen már én is töprengtem ...
Hogyan erőszakolják meg a mai "mérnökök" a fizikát. Anno azt tanultuk-tartottuk, a basszushoz membrán kell - minél nagyobb annál jobb ... Ma meg egy szappantartó szól akkorát ... Javítottam hengeres bt-s zörejkeltőt, a két végén, és az oldalában voltak hangszórónak látszó dolgok. Csak az oldalában levő "hangszórók" tartalmaztak tekercset és mágnest |
Bejelentkezés
Hirdetés |