Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Nyilván ezekben a hangszorokban a membrán rugalmasságát a levegö adja, igy valoszinü nagyobb és lineárisabb a kilengése. ( mert valoban a jok nagyot tudnak szolni).
Azt se felejtsd el, ha egy hangszoro vizhatlan, akkor a belsö nyomásnak kell kompenzálnia a viz nyomását, különben a viz nyomása “leültetné” a membránt és egy mukk sem jönne ki,
Akkor ezért is kell bele a túlnyomás, mégpedig annyi, hogy 1m mélyen is szóljon. Erre nem is gondoltam.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
A kínai ipar újabb gyöngyszeme, a földelt hosszabító.
Gyöngyszem de csak azért új, mert nem találkoztál vele. (Kb.10 éves.)
Örülök, hogy eddig nem találkoztam vele, és most sem hiányzott. Persze nem lepődtem meg a nem kismegszakító kismegszakító után. Azért elég borzasztó, hogy ez gyárilag hulladéknak van tervezve, és normál hazai kereskedéselbe forgalomba kerülhetett.
Nem villanyos de esetleg érdekes:
Tegnap *kilyukadt* a csaptelepem. A pirossal jelzett helyen lett repedés rajta. Nem gondoltam volna, hogy ezen a részen ilyen vékony lenne az anyag. (ami most látszik: felcsiszoltam az adott részt és pillanatragasztó géllel kentem be. Jelenleg nem csepeg, talán kibírja amíg lecserélem.)
Még az is lehet, hogy az anyaga is érdekes (nem sárgaréz)...
A gyártóját nem nevezted meg, gyakori hiba az efféle hajszálrepedés a gagyi, "noname" bárkácsáruházi/kínai gyártmányoknál. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Vízkô tudja megtámadni, illetve a hibás tervezés: a víz áramlása (kavitáció), esetleg gyártási hiba. Volt elôzô lakásban 10 éve nekem is ilyen hibám kádtöltô csapteleppel, OBI-s, egy-két hónapos. A hátulja lyukadt ki. Visszaadták árát, de konkrétan elôttem volt valaki pont ugyanazzal a hibával panaszpultnál. Az a ravaszabb amikor a csempére spriccel, nem is látni annyira vékonyan, te meg napokig törölgeted hogy mi párásodik.
A gyártó ismeretlen, kb. 4 éve vettem, eddig nem volt gond vele.
Az anyaga: fene tudja, micsoda. Ha majd lecserélem, szétvágom. Valahol 10000.- körül volt ha jól emlékszem.
Azt egy mágnes kimutatja, ha nem sárgarézből készült...
Ahogy az előttem szóló is említett az "obis" pár év után galyra nem (igaz intézményben, ahol naponta többször használták is).
Mágnesre nem reagál.
Az jó, ha most megoldódott ennyivel. Talán kibírja, míg eljutsz a "bót"-ba. Ha nem:
én a Škoda alján úgy foltoztam be az ilyen vízcsőrepedést, hogy kerestem egy nagyjából 2mm vastag, centi széles gumiszalag-darabot, 3 AWA-bilincset, és centi széles laposvasat. A gumiszalagot és a laposvasat kicsit hosszabbra vágtam, mint a repedés, a három bilincsből kettő a repedés vége után, egy a repedés közepére. Amíg a Škoda megvolt, ez így is maradt, tehát jó lett. De egy csaptelepen nem nézegetnéd évekig ezt a heftelést, ideiglenes megoldásként mondtam el.
Mert spiáter. (találkoztam ilyennel!) Persze lehet nagyon rossz minőségű s. réz öntvény is.
Én is a spiater felé hajlok, majd a flexelés felfedi a valóságot.
Mi a gond vele?
A 2 polusu hosszabbito sem földelt. Sehol nincs elöirva, hogy minden hosszabitonak földeltnek kell lennie. A stekkeren lehet, hogy nincs is földelés, ( nem látni, mert szerencsétlen képet raktál be.) Hány uj HIFI tulajdonos szidta a fél világot, mert brummogott a berendezése. Akkor pontosan ilyen elosztora volt szüksége.
Azért ha már a villásdugóra ráteszik, a harmadik érintkezőt, mint földelést imitáló csatlakozót, az már szerintem átverés így.
Sima öntvényhiba. Ezek még nem ellenörzik röntgennel az öntvényeket. Elég ha valamilyen szemét pottyant a formába amikor öntik, és már megvan a baj. Nálunk a méregdrága Grohe telep ment hasonloan tönkre. Szo nélkül kicserélték.
Nem látok a villásdugon föld csatlakozot, csak a helyét.
Mutasd meg hol a fém? Mert akkor a két láb közötti lyuknak is fémböl kell lennie, az meg sima szürke a képen.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Ha az ott valóban nem fém, akkor meg magán az elosztón van kivezetve a földelés, ami persze nincs bekötve. Az miért van ott?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Az alapvető probléma ott van, hogy a vezeték végén, a 3db aljzatban ott vannak a védőérintkezők, de nincsenek bekötve. Na ilyet tilos forgalomba hozni! Ha ott a védőérintkező, akkor annak bekötve kell lennie.
Mellesleg nekem is volt ugyanilyen hosszabbítóm, amikor észrevettem, hogy nincs bekötve a védővezető, rögtön leellenőriztem az összes itthon található hosszabbítót, a kéteres vezetéket pedig lecseréltem háromeresre egy másik dugóval a végén. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Az a kapcsoló sincs jól bekötve, vagy csak jelző lámpa?
Az a gond vele, hogy ez látszólag 3 pólusú hosszabbító és mint olyan, földeléssel is rendelkező eszközt is bele lehet dugni, ami nagy valószínűséggel kéri a védővezetőt.
A szabályos 2p hosszabbítóba eleve bele sem lehet dugni földeléses dugvillát.
Az a fotó eléggé rossz minőségű (Majd a fém ottlétét igazolja a fotó készítője).
De addig is itt egy link hasonló kábelről... Ilyen szabálytalan hosszabbítóval én is találkoztam már többször. Ráadásul el is éget, az egyikben vékony vezeték volt. (A "16A" jelzés között volt is egy apró "légypiszok"nak tűnő jel: "1.6A". Szabálytalan, mert a dugaljak földeltek, de nincsenek bekötve.(Ahogy ezt már jópáran le is írták! Hidd el, ez egy életveszélyes termék!) ...egy betiltott cucc ! Olvasnivaló... A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Az valoban gond..
Amit viszont tettél - márhogy megbontottad a rendszerint összeragasztott hosszabbitot, éppenolyan szabálytalan, mint az eredeti. Söt a hülye szabály azt is elöirja, hogy ha az eloszto gyárilag nem rögzithetö ( nincs rajta helye a csavaroknak) akkor már az is szabálytalan, hogy pl egy egy kétoldalas Scotch ragasztoszalaggal valahova odaragasztod. ( ne kérdezd ki hoz ilyen szabályokat.) Idézet: Ha nincs védővezető, akkor csak olyan aljzat lehet rajta, amibe szintén csak védővezető nélküli (kettős szigetelésű készülék) csatlakozója dugható bele. A sima védővezető nélküli "röfi csatlakozó alj" tudtommal már tiltott, ilyen esetben olyan aljzat kell amibe csak a lapos, kétérintkezős dugók mennek bele. „Sehol nincs elöirva, hogy minden hosszabitonak földeltnek kell lennie.” A hifi-vel kapcsolatban pedig két jó megoldás is van a földhurok elkerülésére. - Kettős-szigetelésű készülék - amihez valóban nem kell védővezető. - Szimmetrikus jelátviteli csatlakozás (mint a profi technikában - nem is értem, hogy a komolyabbnak mondott hifi készülékekben miért nem vettek át valami hasonlót) Amúgy azt gondolnám, hogy most trollkodós kedvedben vagy, csak nem látom sehol a mosoly szmájlit.
Ez velem is elöfordult. Kb egy éve hozott egy zenész barátom egy sereg IEC 3 polusu hálozati kábelt, amit az uj amerikai 1600 W-s erösitöihez kapott, és mind rossz volt. Egyet szétvágtam a 11 mm vastag kábelben 3 ér volt, egyenként 2 darab 0,25 mm-s drottal. Rajta volt minden stempli ( CE, UL stb ). Kétszer meghajlitod és eltörik a drot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |