Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Szinte mindegyik háztartási porszívó villásdugója ilyen, a vájatban nincs érintkező a védővezetőhöz. Meg még sok más kettős szigetelésű készüléknél.
DE, amint azt Skori is írta, az elosztóban lévő védőérintkezők miatt ez így életveszélyes, megtéveszti a felhasználót.
Itt van lista az utóbbi években lebukott veszélyes termékekről...bizonyára van is köztük hasonló hosszabító is. Nem néztem végig a 145 oldalt. 2015-ig meg itt: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Ez sem stimmel teljesen, mert teljesen hivatalos a 3 polusu schuko stekker, de a másik végén csak 2 lyuku IEC dugo van. Azaz be sem lehet dugni a 3 polusu foglalatba. Az ember nem mindig érti miért van ez igy…
Tudod ha nem kellett volna ilyen agymenésekért napokig dolgozni, akkor nem szolok egy szot sem. Egy nagynevü német gyár gyönyörü plexi dumapultokat szállitott egy konferenciára, bépitett mikrofonnal, köhögö gombbal, piros villogoval meg alul egy felragasztott 230 V elosztoval a hosszabbito végén. A biztonsági szaki meg leszereltette velünk az összes elosztót egy nappal a kongresszus elött. Persze ez nem ment nyom nélkül. Erre a gyárto küldött öntapados cégcédulákat, hogy lefedjük a ragasztás maradványait. Abba meg a rendezö kötött bele, mert ugye az reklám. Ugy hogy azt is le kellett szedni. Nem maradt más hátra, hoztak vagy 20 m öntapados tapétát abbol vagdaltuk ki a darabokat eltakarni a maradványokat.
A "szinte" igaz, bár inkább ehhez hasonlókkal találkozunk.
Nem is vitatom, hogy nem lenne sok veszélyes cucc a kereskedelemben és nem csak a kinai termékek ilyenek. Csak azt, hogy sok mai szabály teljesen értelmetlen és idejemúlt, és egyfolytában csak gondot okoznak. Pl amikor még nem volt CE jelzés, de volt import vizsgálat, a méregdrága amerikai berendezéseket átdrotoztatták, mert a berendezésen belül a védö kábel zöld volt és nem zöld sárga.
A képen lévőn van földelés, a dugón is, csak a kábelből felejtették ki. Itt az átverés.
Tessék itt a videóban látszik a villásdugón a földelés, ami nem létezik.
Így van, a dugó teljesen korrektnek néz ki, megvan a földelő érintkező, az aljzatokban, szintén, csak a kettő között nincs vezeték. A réz 1/3-át megspórolták a vezetékben. Van CE jelölés meg max 16A és 3500W. A sodrott vezeték átmérője kb 0,5mm, keresztmetszet kb 0,2mm2. Áramsűrűség 80A/mm2.
Pontosan, ott van a "föld" érintkező az elosztóban, látszatként, de a spórolós gyártó a szointén "föld" érintkezőkkel rendelkező dugótól már csak két szálú vezetéket rakott az elosztóhoz ‒ ilyet még viccből sem lenne szabad forgalomba hozni.
Ez tulajdonképpen "lapos" dugó, csak ki van kerekítve, hogy jobban megálljon a kerek aljzatban ‒ teljesen szabályos, a mi porszívónkon is ilyen van.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
Azért szerintem, csak piacon vásárolt elosztó esetén nagyobb az esélye, hogy ilyet vesszünk.
Igen, csak azon szerintem nincsenek földcsatlakozónak látszó fémdarabkák. Legalább is az én Eta-mon.
Az ipari szerszámok nagy részén is ilyen dugó van, ráadásul 5 mm vastag csappal, hogy ne lötyögjön a földelt aljzatokban. Kéteres vezeték földelő érintkező nélküli dugó. De ott legalább látszik.
Igen, nagyon jó minőségben. A villásdugóknál is vannak kirívó esetek.
Micsoda felhajtás volt ezzel az Y2K-val annak idején. A sok szemét gyártót be kellett volna záratni. 286-ostól 486-osig minden gép tudta kezelni a 2000-es dátumot, de a Pentiumok legtöbbje nem. Nekünk jól jött, mert a főnök több új gépet tudott eladni, én meg végigjárhattam sok önkormányzatot, iskolát a megyében, "ellenőrizni" a gépeiket. A Netware hálózatokban meg tovább használták a 286, 386-osokat, mert arra a feladatra megfeleltek továbbra is.
Nem kell sokat várni a 2038 január 19. 03:14:07 -ig.
Ekkor ugyanis a 32 bites UNIX time fordul át 0 -ra. Year 2038 problem
Nem épp hipermodern technika, de hogy a leg biztonságosabb vasúti átjáró, az biztos.
Bővebben: Link
Egy ilyen átkelö van kis hazánkban is…igaz ott csak egy oldalon kell letekernie a kalauznak a 2 sorompot.
Lakhatási gondokra: Bővebben: Link
Itthon nem tudom milyen engedélyekre lenne szükség egy ilyennek nekimenni!
Egyszer olvastam, Miskolc környékén rengeteg barlanglakás volt a szegényeknek, de oly módon egészségtelen volt a magas páratartalom miatt, hogy minden ottlakót kitelepítettek. Komoly statisztikák voltak az alacsony várható életkor, és a megbetegedések nagy számára vonatkozóan.
Bár a Meteoráknál Görögországban lehet még a szerzetesek ilyen lakásokban laknak magasan a hegyoldalban.
Rokonaim laktak ilyen barlanglakásban, ami most múzeum Budafokon.
Idézet: Van egy Intel Pentium processzoros gépem eredeti telepítőről feltett Win98 rendszerrel. Nem kapott Y2K "kezelést", soha, a dátumot így is tökéletesenkezeli még most is! Akkor most mi van (volt)?? „286-ostól 486-osig minden gép tudta kezelni a 2000-es dátumot, de a Pentiumok legtöbbje nem.”
Ezt írtam:
Idézet: Ezek akkoriban 75-90-100 MHz-es Pentiumok voltak.„... de a Pentiumok legtöbbje nem.” Ha már egy gép eredetileg nem kezelte, azon már semmi nem segít. Csak ellenőriztük a képességeiket. Amelyik nem volt jó, kuka, vagy mehetett olyan munkakörbe, ahol nem volt fontos a helyes dátumkezelés. Egyébként manapság is fennáll a probléma. Párom 16 éves telefonja már nem tudja a 2020-at. Nem ekkora élettartamra tervezték.
Mágnesként vonzzák a macskákat Elon Musk műholdas internetének vevőegységei.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2022
Ez a videó igaz vagy kamu?
Bővebben: 3d hologram |
Bejelentkezés
Hirdetés |