Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez nem lehet régóta a kínálatban, pár hónapja még nem láttam.
Szerintem tökéletes az adott feladatra. Legközelebb rendelek én is egyet. Nekem 50V kell majd, igaz nem kell ekkora teljesítmény, de ez ideális lesz.
Én is használok hasonlókat, és ennyi pénzből kizártnak tartom, hogy meg tudnám építeni, az alkatrész árak tükrében.
De ez jónak tűnik, egy feszültség és árammérő is jó lenne, ha lenne rajta.
És ennyiért? (Új felhasználónak)
Én nem kinlódok, és várok egy hónapot filléres vackokért. Régen sokat rendeltem onnan és az ebay-ről is, de belefáradtam a várakozásba.
Főleg, hogy megszűnt a vám, és ÁFA mentes kánaán.
Ez jó ár, ha elkapják akkor is +399Ft... Ha postán keresztül jön.
Vagy 799Ft + ÁFA még egyszer, az ÁFA-s árra ... Ha a posta úgy akarja! Majd arra hivatkoznak, hogy az eladó rosszul adta meg az adatokat!
Eddig úgy nem jártam.
Az Alin egy másik eladónál ugyanerről a modulról rendkívül sok negatív visszajelzés van. Nekem is tetszett (volna), de így szerintem kockázatos...
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2022
A negatív hozzászólások lehet hogy nem a kütyü műszaki tartalmára vonatkoznak, hanem a szállítási anomáliákra.
Én még nem csalódtam egyik kütyüben sem, amit a HESTORE-tól vettem. Szerintem figyelmet fordítanak arra is, hogy rendesen leteszteljék, bemérjék, mielőtt elkezdik árulni. Kedves modik! Ugye nem járok messze az igazságtól.
Én elolvastam az összes 1 csillagos negatív véleményt, ezért tudom, hogy nem csak szállítási anomáliákról volt szó, hanem pl. durva műszaki problémákról: a feszültséget / áramkorlátot nem lehet állítani; pár perces terhelés után meghal a modul, stb. Egyébként én sem parázok feleslegesen, de ilyen arányú rossz visszajelzést még nem láttam Ali-n.
Idézet: „Én még nem csalódtam egyik kütyüben sem, amit a HESTORE-tól vettem” Ezt csak alátámasztani tudom. Arról nem beszélve, hogy korrekt a csomagolás, az ügyfélszolgálat, és persze(akinek lényeges) ÁFÁ-s számla is van mellékelve, a bizonyos termékekre biztosított garancián kívül. Akinek ráér a termék, természetesen rendelhet kínából is, de nekem volt csomagom amiben 50db potméter keringett 6 hónapig mire megérkezett egy zacskóban, amit begyömöszölve találtam a postaládámba kiszakadva, néhány eltörve. Az új VÁM törvény óta én leszoktam a külhoni rendelésekről
Már korábban is rá akartam kérdezni, de most ismét lökést adott a dologhoz, hogy másnál is látom ezt a fajta csatlakozót használni: https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/files/2796/nyak_2.jpg
Bizonyos szerelési környezetben ez egy nagyon praktikus választás lehet, de nekem már volt ezzel problémám. A beforrasztott apa-csatlakozó nem elég stabil ahhoz, hogy az anya-csatlakozót rá lehessen tolni, vagy le lehessen húzni. Ráadásul megfogni is körülményes az apa-t, ha esetleg eleve számítva a problémára, próbálnánk tehermentesíteni őt. Nem pont ilyen, de funkciójában nagyon hasonlót tervezek most használni egy mérőegységnél (melléklet szerinti képzeltem el). Itt az elektromos érintkezésen kívül, még a két panel közti tartást is részben a csatlakozó hivatott megoldani. Azért gondolva ennek az esetleges hiányosságaira, készítettem még két csap-horony illesztést is, ami tájolja, és részben stabilizálja a két panel helyzetét, nagy mértékben tehermentesítve a csatlakozót. Adódik a kérdés, kell-e, lehet-e az apa-csatlakozót valamilyen módon rögzíteni a panelhez (elsőre a ragasztás jut eszembe, de az akár árthat a panelnek, ha vannak alatta vezetősávok -nálam vannak-)?
Amióta áfa van és csomagszám, minden megjön 1 hónap alatt. Csak 200Ft-tal drágább szállítás opció kell.
Én fordítva csinálnám. A vízszintes panelre ilyet (szögletes keresztmetszetű tüskék): Bővebben: Link, függőleges panelre ilyet (rugós aljzat): Bővebben: Link. Nekem ez a párosítás nagyon bejött.
Amit a cikkből linkeltél, vezeték - panel csatlakozó, nem panel - panel.
Mellékútra tévedtünk, de nem bánom, menjünk ebbe az irányba is néhány lépést.
A mechanikai merevség szempontjából szinte mindegy hogy panel-panel, vagy panel-vezeték funkcióra használjuk. Mint említettem próbáltam a nálad is használt megoldást (2 és 3 pólusú változatot), és már a felhúzás is problémás volt, de a levétel, konkrétan eldeformálta a beforrasztott lábakat. Amit ajánlasz, az első ránézésre nem kínál semmilyen előnyt a merevség tekintetében. Ettől sokkal jobban bíznék abban, ha az aljzatot rögzíteni lehetne valamilyen kulimásszal a panelhez. Végül a piszkos anyagiak oldaláról is érdemes megnézni a kérdést. Amit ajánlasz, abból 2847 Ft + ÁFA a tüskéből 50 db, ami 57 ft/tüske és 1841 Ft + ÁFA / 20 db hüvely, ami 92 Ft/hüvely, azaz 1 pár 149 Ft. Ha ugyanezt az eredeti terv szerint készítem el akkor a 134 FT/40db a tüske és 203Ft/40db a hüvely. Ez összesen 337 Ft/40 db, azaz 8,40 Ft/ pár. A két megoldás között közel 18-szoros az árkülönbség, és az olcsóbb megoldás is ígéri az elvárt biztonságos csatlakozást.
Sziasztok!
Csak kíváncsiságból kérdezem, tud-e bárki bármit, miért nem, vagy egyáltalán kapható-e valahol az "MCP1640T-I/CHY" típusú IC? Tavaly karácsony óta nincs a Hestore áruházában (és sehol máshol). Ok-ok globális chip hiány, de ennyire? Idézet: Én sok ilyen csatlakozó párt használok 16 pólusút, simán megy a fel-le vétel mechanikai károsodás nélkül. Passzol a tüske a furathoz? „már a felhúzás is problémás volt, de a levétel, konkrétan eldeformálta a beforrasztott lábakat.”
Én ezt a fajta csatlakozót floppy csatlakozóként ismertem meg. A műanyag támasznak csak annyi a szerepe, hogy nem lehet fordítva rádugni az anya csatlakozót, és véletlen lehúzódással szemben egy kis retesz felület is van rajta, ami miatt nehezebben lehet lehúzni az anyát.
Én nem bíznék erre mechanikai tartó szerepet. Ami a képen is szerepel, az sokkal stabilabbnak tűnik. Ha a fekvő anya nagy lapos felületét vékony rétegben FBS szilikon ragasztóval ragasztod a panelhez, az elég komoly stabilitást ad, és nem roncsolja a vezető sávokat sem.
A furatméret és a tüske természetesen passzol. Esetleg az is közrejátszhat, hogy 16 db tüske, már stabilabb lehet mint néhány darab. (Nem jelent semmit, de én még nem is láttam ebből a hajlítottból 10-től szélesebbet.)
Ha ebből a panelből is készül néhány darab, akkor első körben azt fogom tesztelni, hogy az erre a célra tervezett csap-horony kapcsolatom képes-e elég biztonságos lenni. Arra számítok, hogy ez a kis részlet két irányban hatékonyan gátolja a függőleges panel és a vízszintes panel egymáshoz képesti elmozdulását. Tulajdonképpen csak távolodni tudna a két panel, de ha a csapokat leforrasztom (vagy csak a rajtuk lévő furatba befűzök egy kis vezetékdarabot -így oldható marad-), akkor elgondolásom szerint ezt az irányt is képes leszek rögzíteni.
Ha nem lesz az eredmény kielégítő, akkor jöhet a kulimász.
Csak találomra linkeltem a tüskéket, vannak jóval olcsóbban is pl. a HEStore-ban. A mama rész viszont megéri az árát, nagyon stabil kapcsolatot ad.
Nem akartam lehúzni a nevezett csatlakozókat. Valószínűleg oka van a számomra magasnak tűnő árnak. Inkább arra próbáltam utalni, hogy az itt elvárt funkció nem kíván ilyen kifinomult megoldást.
Milyen mechanikai behatásra számítasz az üzemszerű működés közben, ami miatt széteshet? Hogyan lesz dobozolva? A legelső hozzászólásodhoz csatolt képen lévő csatlakozófajta (a sima tüskesor) nagyon jól egyben tudja tartani magát, csak ne a legrövidebbet válaszd ki. Az a demopanel, amit az instructablesre felraktam (Bővebben: Link), évek óta bírja magát, pedig párszor sikerült leverni az asztalról...
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2022
Muszáj egysoros csatlakozót használnod?
Én kétsorosat használnék, esetleg további, akár funkció nélküli további csatlakozókkal. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2022
Megpróbáltam jelentősen eltúlozva ábrázolni azt a deformációs irányt, amire a csap-horony nélkül számítani lehetett volna.
Bal oldalon a reteszelt helyzet, és jobb oldalon a torzított deformitás ami a reteszek nélkül létrejöhetett volna. De ismét hangsúlyozom, számomra ígéretesnek tűnik a rögzítésre kitalált megoldásom, bízok benne.
Semmit sem muszáj. Bármi szóba jöhet, amit jónak látok. A kétsoros csatlakozók valóban merevebbek, de itt nem éreztem indokoltnak.
Ez egy mérőegység, ahol a kívánt merevség elérése csak egy a szempontok közül. Azt is el akartam érni, hogy könnyű legyen tizedes pontot váltani, és a szegmenseket tartalmazó panelon a lehető legkisebb helyet foglalja el a csatlakozó sor. Ez a mostani megközelítés, lényegesen univerzálisabb mint a többi volt. A korábbi változatok minden esetben konkrétan egy-egy kijelző mérethez igazodott (ami egyáltalán nem baj, hiszen olyan kijelzőt veszünk amilyet akarunk). Ezzel szemben a mostani vezérlő panelhez, sok egyéb kijelzőt fogadó panel is csatlakoztatható, amihez csak ezt a panelt kell elkészítenünk, vagy akár a vezérlő panelhez csatlakozva huzalozhatjuk is a kijelzőket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |