Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   248 / 262
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Nov 27, 2022 /

Mind a kettő szintérzékelő. Az egyik vagy nem áll vissza alaphelyzetbe (a légsűrítő szennyeződése miatt lassabban kapcsol vissza) vagy nem jól érzékeli a kontaktust az elektronika. Egy tisztítás nem árt. A szintérzékelő csövébe belefújva szinte ellenállás nélkül át kéne rajta fújni (üres állapotban), esetleg buborékoló hangja lehet, amit az aknában maradt víz ad. Ha kicsit nehéz átfújni, akkor vízzel tisztítsd meg, lehetőség szerint amilyen alaposan tudod.
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 28, 2022 /

A kéz szintérzékelőt taró panelt leszedtem. A két gumicső könnyedén átfújható, ennek ellenére leszedtem átmostam, most kristály tiszta. mindkét szintérzékelő gyenge befújásra is kattan, rövidzárra vált. A hibajelenség ugyanúgy fennáll. Van-e valami reset lehetőség a gépen, esetleg újabb javaslat?
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Nov 28, 2022 /

A PNC számát írd le, holnap megnézem a szervízkönyvét.
Amúgy a reset a 2.-3. gomb egyidejű megnyomása.
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 28, 2022 /

PNC 911625028/1 előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2022
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Nov 29, 2022 / 2

Itt van a szervízkönyve ennek a készülék családnak.
Azt írja, hogy ez a hibakód a zavarszűrő meghibásodásakor is fennállhat, valamint a fűtőbetét megnövekedett szivárgási áramától is.
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 29, 2022 /

Köszönöm, a fejleményekről értesítelek.
(#) Livia51 hozzászólása Nov 30, 2022 /

(#) pipi válasza Livia51 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /

Az a hiba, hogy egy üres lap jelenik meg a linkeden
(#) Livia51 válasza Livia51 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /

megpróbáltam másképp
(#) Josi777 válasza Livia51 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /

Az a hiba, hogy nem olvastad el a használati utasítást, mert akkor tudnád, hogy a készülék a program végét "End" kijelzésével közli
Na de most komolyan, mi a kérdés? Mi a panasz a készülékre?
(#) Livia51 válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /

az a piros 8-as
(#) pipi válasza Livia51 hozzászólására (») Nov 30, 2022 /

Beírod a gugliba a készüléked nevét tipusát, mert éppen a távolbalátónk nem működik, meg hogy error code 8 , de lehet inkább S ...
És/vagy megnézed a használati utasítását mire utal
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2022
(#) Josi777 válasza Livia51 hozzászólására (») Nov 30, 2022 / 1

Az a sóhiányjelző. Nincs só a sótartályban, azt jelzi.
(Amúgy nem 8-as, csak hasonlít rá )
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 1, 2022 /

Nos, a service manual alapján a kábelezés a programkártyáig ok. szintkapcsolók kapcsolnak tekercsek ellenállása (betöltő szelep, fűtőszál, hőfokszabályzó, szivattyú motor)jó. Amit észleltem: A leírás szerinti 10.2 tesztben a 6. pontban az 5. gombnyomás(ürítő motor) után az a hatodikra ( betöltő szelep) nem érzékelek semmit. A többi jó, tovább pörgetve kezdődik előröl. Viszont a 10,4 ben leírt finkcionális teszt szépen elindul. Betölt szivattyúz pörget ürít stb. Igaz, hogy 20perc után sem állt még le, leállítottm. Ezután elindítva egy normál programot, a már leírt módön leállt 2-es hibakóddal.
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Dec 2, 2022 /

Próbáld ki, hogy úgy indítasz egy programot, hogy fordítva dugod be a konnektorba.
(#) Josi777 válasza Livia51 hozzászólására (») Dec 2, 2022 /

Szívesen.
(#) chrisx1976 hozzászólása Dec 2, 2022 /

Üdv! Régi Bosch mosogatógép, pár led, négy gomb..... Minden világít, bekapcsolásra reagál, feltölti vízzel, aztán elmarad a duruzsolás, nem csinál semmit. Néha egy-egy kattanás, de láthatóan nem keveri a vízet. Ha kinyitom, bent minden száraz, a tálcában áll a víz. Ha resetet nyomok, akkor szépen eljátsza amit a program végén szokott, leengedi a vízet, stb. és megáll. Esetleg valakinek ötlete?
(#) kaqkk válasza chrisx1976 hozzászólására (») Dec 2, 2022 /

Nem értek hozzá de valószínűleg a főszivattyú nem megy , azt kéne megnézni hogy a tengelye szorult meg vagy elektromos baja van e .
(#) zolik hozzászólása Dec 2, 2022 /

Sziasztok!

Gorenje mosogatógép, nem tudom a típusát. Albérlet.

Hibajelenség: Pár hete folyamatosan ég a sóhiányt jelző lámpa, hiába töltök bele sót. Újabban fehér (sós?) víz folyik valami túlfolyszerűségből a belső falán.

Korábban: Kb két éve használom. Amikor használni kezdtem, még új volt. Amikor az utóbbi két évben kigyulladt a lámpa, akkor mindig kb 2 pohárnyi sót töltöttem bele, ami pár hétig elég volt. Ilyenkor mindig volt víz a sótartályban, ami egy kicsit ki szokott folyni a feltöltés után.

Utóbbi hetek: Az utóbbi hetekben hiába töltöttem bele (kb 2x2-3 pohár sót), nem aludt ki a lámpa. Ezzel együtt párhuzamosan szintén az utóbbi hetekben az öblítőtartály kupakját, amit egy fél csavarás után korábban könnyedén ki lehetett venni, most nehéz kivenni, mintha vákuum lenne a rendszerben. Papírtörlővel megfogva, erősen húzva egy cuppanással szokott kijönni.

Pár hete vettem a DM-ben mosogatógép tisztítót, betettem a gépbe, üresen végigment egy program, de nem lett változás.

Ma a következők történtek:
* Habos trutyi: Ismét töltöttünk bele sót, így már tényleg elég kellene hogy legyen benne és ráindítottunk egy programot, amit kb 10 perc múlva áztatóra váltottunk, hogy a víz menjen le róla. Amikor kinyitottam a sótartályt, rengeteg fehér habos trutyi tört fel belőle, valószínűleg só.
* Üres sótartály: Bezártam, indítottam egy újabb programot, ami végigment. Ekkor ismét kinyitottam a sótartályt, ami meglepő módon üres volt, csak az alján volt vizes sóréteg. Ilyet még nem láttam ennél a gépnél, eddig mindig tele volt vízzel.
* Túlfolyó? Ma az is feltűnt (valószínű a több só miatt), hogy a gép belső falán van egy lyuk, amiből szintén fehér víx folyik, valszleg az is só.

Ma arra gondoltunk, hogy lehet hogy kevés sót töltöttem bele, ezért vettem 2 kiló sót, hogy majd jól feltöltöm, de most elbizonytalanodtam. Másik gépbe kb tíz éven keresztül ilyen mennyiségeket töltöttem, de most több helyen azt olvasom, hogy mások szinte teljesen feltöltik a sótartályt.

Mit javasoltok, mi legyen a következő lépés?
* Töltsünk bele sót?
* Öntsünk vizet abba a túlfolyónak tűnő tartályba?
* Csináljunk valami mást?

Előre is köszönöm!

gorenje_s.png

(#) Dino71 válasza zolik hozzászólására (») Dec 3, 2022 /

Szia!
A só arra kell, hogy regenerálja a műgyantát ami lágyítja a vizet. Valószínűleg fel van akadva a mágnesszelep ami ezt vezérli, vagy az elektronika rossz és folyamatosan megy a regenerálás.
Felesleges ebben az állapotban sót tölteni bele.
(#) zolik válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 3, 2022 /

Értem, köszi! Közben még ezek jutottak eszembe:

Okozhat gondot, ha most teletöltöm a sótartályt? Már csak azért is, hogy kizárjuk, hogy nem az a gond, hogy nincs elég só benne.

Vagy van annak esélye, hogy el van dugulva? Lenne annak bármi értelme, hogy nyitott sótartállyal indítok el egy programot? Vagy hogy valami csőtisztító kefével vagy ilyesmivel megpróbálom kitisztítani?
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2022
(#) Dino71 válasza zolik hozzászólására (») Dec 3, 2022 /

Semmi értelme megtölteni sóval. Hívj szerelőt.
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 3, 2022 /

Kipróbáltam, változott a jelenség. Fordított állásnál a program indítása után a gép beszív pár liter vizet, majd egy kattanás után kiüriti és egyes hibakóddal áll le. Visszafordítva a korábban leírtak kettes hibakóddal.
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Dec 3, 2022 /

Nagy valószínűséggel túl nagy a fűtőbetét szivárgási árama.
(#) wwrr válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 4, 2022 /

Akkor csere?
(#) Josi777 válasza wwrr hozzászólására (») Dec 4, 2022 /

Előbb húzd le a csatlakozókat a fűtőbetétről és úgy indítsd el. Ha úgy nem dobja a 2-es hibát, akkor fűtőbetét csere.
(#) Jeronimo hozzászólása Dec 8, 2022 /

Sziasztok!
Miele mosogatógépem f11 hibakódot írt ki. Kis pumpálás, tisztogatás után mégiscsak leengedte a vizet. Újraindítottam, most meg az indulás utá kicsivel már írja is ki az f14-et. Utánanéztem, hogy ez fűtőrelé hiba. Tudom ezt én házilag cserélni?
(#) Livia51 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 9, 2022 /

Köszönöm!
(#) Viktor43 hozzászólása Dec 9, 2022 /

Üdvözlök mindenkit.
Egy Whirlpool ADP 9070 WH mosogatógéppel lenne egy olyan problémám, hogy a nyolc gombból csak az első négy működik, és nincs hibakód.(a program választó oldal) Az ajtó kapcsolót kimértem az a műszer szerint jó, esetleg valakinek van valami ötlete?
(#) Mando hozzászólása Dec 15, 2022 /

Sziasztok! Candy CDCP/6E típusú mosogatógéppel kapcsolatban kérek segítséget. Létezik az, hogy a motor "leégett", de a szivattyú (ürítő) működik? Az alap hibajelenség az volt, hogy a program elindulást követően pár perccel gyakorlatilag megállt, a vizet felvette (hideg), majd egy halk búgó/zúgó hang jelentkezett és ennyi, a használati útmutató szerinti hibakódokból egyet sem mutatott. Magától nem kapcsolt ki, le kellett állítani. Nem ereszt, nem folyik, dugulásnak nincs nyoma, szép állapotban van a gép. A menüből a szerelő el tudta indítani az ürítő szivattyút, a program akad meg. Mit gondoltok, okozhatja ezt más alkatrész hibája?
Következő: »»   248 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem